ארכיונים |
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
|
מרכיבים 400 גרם פסטה (כמו ספגטי או פטוצ'יני) 100 גרם חמאה מיץ ולימון אחד (ולאחר מכן קליפת הלימון שגיררנו) חצי כוס (120 מ"ל) מים חמים או מי בישול של הפסטה רבע כוס פרמזן מגורר (אופציונלי) רבע כפית קליפת לימון מגוררת 2 כפות שמן זית איכותי 2 שיניים שום קצוצות דק מלח ופלפל שחור גרוס (לטעם) אופן הכנה: בישול הפסטה: שמיפ את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. לאחר מכן יש לבשל לפי ההוראות על האריזה עד שהפסטה מתרככת בסיר שחיממנו.כשהפסטה מוכנה, שמים כוס אחת של מים חמים (מי הבישול) ולאחר מכן את הפסטה מסננים באמצעות מסננת או כלי סינון אחר שנוח לכם כעת שימו את הפסטה בצד. בזמן שהפסטה מתבשלת, יש לחמם שמן זית בסיר רחב או מחבת גדולה ששמנו לצד כוסות קפה על חום בינוני. יש להוסיף את השום הקצוץ ולטגן אותו במשך שלוש דקות, עד שהוא מתחיל להשחים ומעט מתרכך. בשלב זה, יש להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה לחלוטין. אחרי שהחמאה התמזגה עם השום, הוסיפו את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת. ערבבו היטב עד שהחמאה סופגת את החמימות של הלימון. אפשרו לתערובת להתבשל על חום נמוך במשך דקה-שתיים, כך שהיא תספוג את הטעמים ותתתאחד בצורה חלקה. הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם חמאת הלימון. ערבבו היטב כך שכל הפסטה תספוג את הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו בהדרגה את מי בישול הפסטה ששמתם בצד, כף אחרי כף, עד שהרוטב חודר בצורה אחידה ונראה קרמי. טועמים ומתקנים עם מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הצורך. ברגע שהפסטה מוכנה, הוסיפו את פרמזן המגורר וערבבו אותו יחד עם הפסטה. הוסיפו גם קליפת לימון מגוררת נוספת. אפשר להוסיף לרוטב גם תוספות כמו עגבניות שרי כדי להעשיר את המנה. אם אתם אוהבים את הרוטב חמצמץ יותר, אפשר להוסיף עוד מיץ לימון. כדאי לבחור בפסטה טרייה אם יש אפשרות, היא סופגת את הרוטב בצורה יותר טובה. בתאבון
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], עופר האדום |
|