סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 5:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (135)

ארכיונים
- ינואר 2025
מתכון למרק עגבניות
   ד' ינואר 15, 2025 4:25 pm

+ דצמבר 2024
+ נובמבר 2024
+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



קישור קבועפורסם: ש' דצמבר 14, 2024 10:33 pm 
מתכון שמספק שילוב טעמים נהדר של תפוחי אדמה רכים, פטריות טעימות ושמנת עשירה.המתכון פשוט להכנה, מלא בטעמים ומרשים כל פעם מחדש.

מרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה (לפי הטעם – אפשר לבחור בתפוחי אדמה אדומים או תפוחי אדמה רגילים)
300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר לשלב עם פטריות פורצ'יני )
חצי כוס חלב (או יותר, לפי הצורך)
2 כפות חמאה
1 כף שמן זית
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית טימין יבש (אפשר גם רוזמרין)
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
רבע כפית אגוז מוסקט (אופציונלים)
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לפי הטעם)
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות או כתושות
1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחתכו אותם לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. אם תרצו שהמנה תהיה יותר רכה, ניתן לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, מבשלים את תפוחי האדמה במשך כעשר דקות, עד שהם מתרככים אך לא מתפוררים. לאחר מכן, מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתייבש מספר דקות.

במחבת גדולה ששמנו לצד מגשים לחלות מחממים את השמן זית והחמאה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומעט משנה צבעו (כ-3 דקות).מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה. לאחר מכן, מכניסים את הפטריות הפרוסות למחבת. מטגנים את הפטריות במשך חמש דקות, עד שהן מתרככות ומשחררות את הנוזלים שלהן. מערבבים מדי פעם.
לאחר שהפטריות התרככו, מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת החלב, ומערבבים היטב. אם רוצים רוטב עשיר יותר, ניתן להוסיף יותר שמנת.
מוסיפים את התיבול: מלח, פלפל שחור, טימין ואגוז מוסקט, ומביאים לרתיחה קלה. מבשלים על להבה נמוכה כ-4 דקות עד שהשמנת מצטמצמת והופכת לרוטב סמיך.
מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
בשלב זה, מסדרים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית אפייה, ומניחים מעליהם את הפטריות ברוטב השמנת.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור במשך חצי שעה, עד שהתפוחי אדמה סופגים את הרוטב ומתבשלים עד הסוף.
הגשה:

כאשר המנה יוצאת מהתנור, פזרו מעליה פטרוזיליה קצוצה להגשה מרהיבה.
הגישו חם לצד בשר, דגים או אפילו כארוחה קלה וטעימה בפני עצמה.
טיפים לשדרוג:
גיוון בטעמים: אם תרצו לתת למנה יותר עומק טעמים, תוכלו להוסיף גם מעט גבינת מוצרלה או מוצרלה מעושנת בתום האפייה, כדי שהמנה תהיה גם עסיסית וגם גבינתית.
תוספת חלבון: אפשר לשדרג את המנה ולהפוך אותה לארוחה מלאה עם תוספת של חזה עוף או דגים (כמו סלמון), שיתבשלו יחד עם תפוחי האדמה והפטריות.
גרסה צמחונית: אם אתם רוצים להכין את המנה גרסה צמחונית, פשוט השתמשו בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.
המתכון הזה מציע שילוב טעמים נהדר, המגיע יחד עם שמנת עשירה, פטריות רכות ותפוחי אדמה רכים וטעימים.

בתיאבון


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot]


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction