ארכיונים |
פברואר 2025
ינואר 2025
דצמבר 2024
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ה' ינואר 23, 2025 4:37 pm
|
מרק עדשים הוא אחד מהמאכלים החמים והבריאים שמספקים חום בימים הקרים. המתכון מתאים גם למי שצמחוני או טבעוני, מכיוון שאין בו מוצרים מן החי. ניתן לשדרגו עם תוספות שונות כמו ירקות או תבלינים. מצרכים: 1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות 1 בצל בינוני, קצוץ דק 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות חצי כפית כמון טחון כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם 6 כוסות מים חצי כוס פטרוזיליה קצוצה כף מיץ לימון 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 2 כפות שמן זית 2 שיני שום קצוצות דק אופן ההכנה: מחממים שמן זית בתוך סיר גדול שהנחנו לצד מגש חלות על חום בינוני,לאחר מכן מוסיפים את הבצל שקצצנו ומטגנים אותו עד שהוא מתרככך לאחר 5 דקות בישול,מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אותו עם הבצל למשך מספר דקות נוספות עד שמתפשט ריח נעים במטבח. מוסיפים את הגזרים שקילפנו,תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים ואת התבלינים: פפריקה,מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהתבלינים נטמעים היטב בירקות. מוסיפים את העדשים הכתומות וממשיכים לערבב,ערבב לאט על מנת שכל העדשים יספגו את הטעמים. מוסיפים את המים,בדרך כלל מומלץ 6 כוסות מים,והביאו את המרק לרתיחה,מבשלים את המרק במשך ארבעים דקות עד שהעדשים והירקות מתרככים. אחרי שסיימנו לבשל,טועמים ובודקים אם יש צורך להוסיף עוד תבלינים,אם כן,הוסיפו בהתאם. במידה ואת רוצים מרק יותר קרמי,טחנו אותו באמצעות בלנדר ידני עד לקבלת מרק סמיך. מפזרים מעל המרק את הפטרוזיליה הקצוצה ומוסיפים כף מיץ לימון. אם אתם אוהבים מרק חריף במיוחד, הוסיפו פלפל חריף קצוץ בהגשה.
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], Hacohen |
|