סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' פברואר 19, 2025 11:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (140)

ארכיונים
- פברואר 2025
מתכון לקוסקוס מרוקאי
   ש' פברואר 15, 2025 10:53 am
פשטידת תירס
   ה' פברואר 13, 2025 2:11 pm
מתכון פרגיות עם בצל
   א' פברואר 09, 2025 4:54 pm
מתכון לממרח אבוקדו
   ש' פברואר 08, 2025 12:02 pm

+ ינואר 2025
+ דצמבר 2024
+ נובמבר 2024
+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



קישור קבועפורסם: ש' פברואר 15, 2025 10:53 am 
הקוסקוס המרוקאי הוא אחד המאכלים הפופולריים בעיקר במטבח המרוקאי. הקוסקוס עשוי מקמח סולת והוא משולב לרוב עם ירקות, תבשילים או בשרים, ובמהלך השנים הפך לאחד המאכלים המרכזיים בשולחן החג ובאירועים משפחתיים.

מרכיבים:


להכנת הקוסקוס:

500 גרם קוסקוס (סולת גרגרי בינוני)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כוס מים

להכנת התבשיל:

3 בצל בינוני, קצוץ דק
4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס צימוקים (אופציונלי)
חצי כפית קינמון
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית קימל טחון
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
חצי חציל בינוני, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

הכנת הקוסקוס:
הכנה ראשונית – מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה,לאחר מכן מוסיפים את המלח והשמן, ומערבבים היטב כך שהקוסקוס יתפזר באופן אחיד.
השריה – מחממים את כוס המים עד שהיא כמעט רותחת (לא לבשל). מוסיפים את המים בהדרגה על הקוסקוס, ומערבבים בעדינות כך שכל הגרגרים ייספגו במים.
מכסים את הקוסקוס בניילון נצמד או במגבת ששמנו לצד פמוט שבת שהונח ליד ומניחים לו לספוג את הנוזלים למשך כ-12 דקות. לאחר מכן, מעבירים את הקוסקוס למגש או לקערה שטוחה, ומפזרים את הקוסקוס עם מזלג כדי לשחרר את הגרגרים ולהפוך אותם רכים ועסיסיים. אם צריך, ניתן להוסיף עוד מעט מים ולהתפיח את הקוסקוס.
מחממים סיר אידוי (אפשר גם עם סיר למנטו) ומניחים את הקוסקוס בתוכו. מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומאדים את הקוסקוס למשך חצי שעה. אחרי כל 10 דקות כדאי להוציא את הקוסקוס ולהפוך אותו עם מזלג, כך שיהיה רך ואוורירי.
הכנת התבשיל:
מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא משנה צבעו ומתרכך.
הוספת תבלינים וירקות – מוסיפים את הגזרים, הקישואים, תפוחי האדמה והחציל, מטגנים אותם יחד עם הבצל במשךחמש דקות. מוסיפים את התבלינים: קינמון, כמון, פפריקה, כורכום וקימל, ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים, מלח ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים את הירקות למשך חצי שעה עד שהם רכים ומבשלים. אם התבשיל יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מים.
בשלב זה ניתן להוסיף חמוציות וצימוקים כדי להוסיף טעמים מתוקים ומיוחדים לתבשיל. מבשלים עוד כ-5 דקות.
מניחים את הקוסקוס המוכן בצלחת שטוחה או בקערה. יוצקים מעל את תבשיל הירקות והנוזלים. אם רוצים, מפזרים שקדים קלויים על המנה.
מגישים את הקוסקוס חם ונהנים ממנה טעימה ועשירה בטעמים.

שיהיה לכם בתיאבון !


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], Hacohen


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction