ארכיונים |
פברואר 2025
ינואר 2025
דצמבר 2024
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ש' פברואר 15, 2025 10:53 am
|
הקוסקוס המרוקאי הוא אחד המאכלים הפופולריים בעיקר במטבח המרוקאי. הקוסקוס עשוי מקמח סולת והוא משולב לרוב עם ירקות, תבשילים או בשרים, ובמהלך השנים הפך לאחד המאכלים המרכזיים בשולחן החג ובאירועים משפחתיים. מרכיבים: להכנת הקוסקוס: 500 גרם קוסקוס (סולת גרגרי בינוני) 2 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח 1 כוס מים להכנת התבשיל: 3 בצל בינוני, קצוץ דק 4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 2 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות חצי כוס צימוקים (אופציונלי) חצי כפית קינמון חצי כפית כמון טחון חצי כפית פפריקה מתוקה רבע כפית כורכום רבע כפית קימל טחון 4 כפות שמן זית 2 כוסות מים מלח ופלפל שחור לפי הטעם 2 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות חצי חציל בינוני, חתוך לקוביות אופן ההכנה: הכנת הקוסקוס: הכנה ראשונית – מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה,לאחר מכן מוסיפים את המלח והשמן, ומערבבים היטב כך שהקוסקוס יתפזר באופן אחיד. השריה – מחממים את כוס המים עד שהיא כמעט רותחת (לא לבשל). מוסיפים את המים בהדרגה על הקוסקוס, ומערבבים בעדינות כך שכל הגרגרים ייספגו במים. מכסים את הקוסקוס בניילון נצמד או במגבת ששמנו לצד פמוט שבת שהונח ליד ומניחים לו לספוג את הנוזלים למשך כ-12 דקות. לאחר מכן, מעבירים את הקוסקוס למגש או לקערה שטוחה, ומפזרים את הקוסקוס עם מזלג כדי לשחרר את הגרגרים ולהפוך אותם רכים ועסיסיים. אם צריך, ניתן להוסיף עוד מעט מים ולהתפיח את הקוסקוס. מחממים סיר אידוי (אפשר גם עם סיר למנטו) ומניחים את הקוסקוס בתוכו. מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומאדים את הקוסקוס למשך חצי שעה. אחרי כל 10 דקות כדאי להוציא את הקוסקוס ולהפוך אותו עם מזלג, כך שיהיה רך ואוורירי. הכנת התבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא משנה צבעו ומתרכך. הוספת תבלינים וירקות – מוסיפים את הגזרים, הקישואים, תפוחי האדמה והחציל, מטגנים אותם יחד עם הבצל במשךחמש דקות. מוסיפים את התבלינים: קינמון, כמון, פפריקה, כורכום וקימל, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מלח ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים את הירקות למשך חצי שעה עד שהם רכים ומבשלים. אם התבשיל יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מים. בשלב זה ניתן להוסיף חמוציות וצימוקים כדי להוסיף טעמים מתוקים ומיוחדים לתבשיל. מבשלים עוד כ-5 דקות. מניחים את הקוסקוס המוכן בצלחת שטוחה או בקערה. יוצקים מעל את תבשיל הירקות והנוזלים. אם רוצים, מפזרים שקדים קלויים על המנה. מגישים את הקוסקוס חם ונהנים ממנה טעימה ועשירה בטעמים. שיהיה לכם בתיאבון !
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], Hacohen |
|