מרכיבים
150 מ”ל מים
כף שמן זית
חצי כפית מלח
250 גרם קמח רגיל
15 גרם שמרים טריים
לציפוי
רבע כוס תבלין זעתר
40 מ”ל שמן זית
אופן ההכנה
מערבלים קמח ומים עם מיקסר במשך 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
מכסים בניילון נצמד לחצי שעה.
מוסיפים את השמרים ומניחים למשך 6 דקות נוספות.
מוסיפים את שמן הזית והמלח ומשאירים לשתי דקות נוספות.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים על משטח מקומח במשך 2 דקות נוספות.
שמים את הבצק בקערה ששומנה מראש ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
לאחר מכן מצפים,מתפיחים שוב ואז אופים – מערבבים שמן זית וזעתר בקערת נירוסטה שיובשה על
מייבש כלים שהיא נחשבת כלי בית שימושי בכל מטבח ולאחר מכן מחלקים
את הבצק על משטח מקומח ל5 חלקים במשקל 80 גרם כל אחד.
מגלגלים כל חלק לכדור ומכסים בניילון נצמד למשך רבע שעה.
מרדדים כל חלק בצע לעיגול בקוטר 8 ס,מ.
מניחים ב-2 תבניות המכילות נייר אפייה ומורחים בתערובת הזעתר ומניחים להתפחה במשך חצי שעה.
אופים במשך רבע שעה ב-190 מעלות.
מגישים חם