ארכיונים |
ספטמבר 2022
אוגוסט 2022
יולי 2022
יוני 2022
מאי 2022
- עוגת תפוזים
- ג' מאי 31, 2022 11:08 am
- שעועית ובשר
- ב' מאי 23, 2022 10:59 am
- פשטידת קישואים
- ו' מאי 20, 2022 2:00 pm
- דג מרוקאי חריף
- ו' מאי 20, 2022 12:30 pm
- קציצות אורז ועוף
- ה' מאי 19, 2022 11:49 am
- פרגיות ממולאות באורז
- ה' מאי 19, 2022 10:46 am
- קובה אורז עם בשר
- ה' מאי 19, 2022 10:13 am
- פרגיות ואורז
- ג' מאי 17, 2022 9:35 am
- עוף בגריל
- ב' מאי 16, 2022 2:35 pm
- פסטה אדומה
- ב' מאי 16, 2022 11:08 am
- פסטה ברוטב עגבניות
- ב' מאי 16, 2022 10:39 am
- טוסט חביתה ועגבניה
- א' מאי 15, 2022 1:16 pm
- מתכון טבית
- ה' מאי 12, 2022 11:14 am
- קציצות עוף
- ג' מאי 10, 2022 9:31 am
אפריל 2022
מרץ 2022
- בורקס פיצה
- ד' מרץ 23, 2022 3:57 pm
- טאג'ין טלה עם משמש ותאנים
- ש' מרץ 19, 2022 5:12 pm
- עוף בלימון
- ש' מרץ 19, 2022 4:06 pm
- קציצות אפויות
- ש' מרץ 19, 2022 4:05 pm
- מתכון טבית
- ש' מרץ 19, 2022 4:04 pm
- עוף בדואי
- ו' מרץ 18, 2022 10:45 am
- פשטידת חצילים
- ו' מרץ 18, 2022 10:43 am
- מתכון לעוף בנענע עם צנוברים
- ו' מרץ 18, 2022 10:40 am
- עוגיות סופלה מרציפן
- ו' מרץ 18, 2022 10:31 am
- מאפה בצק עם קינמון
- ו' מרץ 18, 2022 10:30 am
- מאפה זעתר
- ו' מרץ 18, 2022 10:29 am
- כנפיים עם אפונה וגזר
- ו' מרץ 18, 2022 10:25 am
|
|
פורסם: ג' מאי 31, 2022 11:08 am
|
מרכיבים כוס סוכר לבן 1.5 כוס מיץ תפוזים 1.5 כוס קמח תופח 1.5 כוס שיבולת שועל מוכנה 2 כפית תמצית וניל 4 ביצים כוס שמן אופן ההכנה לוקחים קערת נירוסטה סולתם ומטריפים את הביצים עם השמן,סוכר,וניל ומיץ התפוזים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים ונותנים לה להתרכך מספר דקות בבלילה. מוסיפים את הקמח ומטריפים עד שהקמח נטמע. משמנים תבנית עגולה ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים במשך 50 דקות על 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
נערך לאחרונה על ידי ELIA321e בתאריך ד' יולי 06, 2022 11:59 am, נערך פעם אחת בסך הכל. |
|
|
נצפה 2281 פעמים
|
פורסם: ב' מאי 23, 2022 10:59 am
|
מרכיבים 1 קילו בשר עגל חתוך לקוביות 3 כוס שעועית לבנה יבשה חצי כוס שמן זית 5 עגבניות מגוררות 2 ליטר ורבע מים חמים גבעול סלרי גזר שלם 4 פלפלים מתוקים 4 בצלים, קצוצים דק קורט מלח פלפל שחור גרוס 2 כפית פפריקה 2 כפית פפריקה חריפה 4 כפות גדושות רסק עגבניות 2 שן שום, כתושה אופן ההכנה משרים את השעועית ללילה ואת השאריות שנפלו על הרצפה מנקים עם דלי הפלא,מחממים סיר גדול ומוסיפים את קוביות הבשר עד להזהבה מלאה. לאחר מכן מוסיפים את הבצל שקצצנו ומטגנים עד להתרככותו. מתבלים את הבשר והבצל עם מלח ופלפל ושאר הפפריקות ומטגנים מספר דקות,מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן,לאחר מכן מוסיפים את השום והעגבניות המגוררות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים,השעועית,הסלרי,הגזר והפלפלים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה ורבע או עד שהבשר מתרכך.
|
|
נצפה 2418 פעמים
|
פורסם: ו' מאי 20, 2022 2:00 pm
|
מרכיבים 6 כוסות קישואים קלופים וחתוכים 2 בצל קטן קצוץ 4 כפיות בזיליקום טרי קצוץ 2 כפית אבקת אפייה 2 כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס דק 2 כוס קמח 2 כוס גבינה צהובה מגורדת 6 ביצים טרופות כוס שמן 8 כפות פרמזן מגוררת אופן ההכנה מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומערבבים את כל מרכיבי הפשטידה ביחד ואז מוסיפים את הפרמזן. עם מעט שמן משמנים את תבנית פשטידה בקוטר 28 ויוצקים לתוכה את כל התערובת בשכבה אחת. אופים למשך 50 דקות ואז מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את הפרמז'ן. מצננים ל-20 דקות לפני ההגשה. את השאריות שנותרו ננקה עם דלי הפלא.
|
|
נצפה 2454 פעמים
|
פורסם: ו' מאי 20, 2022 12:30 pm
|
מרכיבים 10 חתיכות פילה מושט נקי מעצמות להשריית הדג: מים קרים עם מיץ מלימון שלם 2 גמבה אדומה – רצועות 10 עגבניות טריות – פרוסות 14 שיני שום שלמות 2 צרור כוסברה, קצוץ גס 4 כפות גדושות פפריקה מתוקה כפית כורכום 2 כפית מלח 3 פלפלים אדומים חריפים יבשים – כוס שמן – מחולקת אופן ההכנה משרים את פרוסות הדגם בקערת נרירוסטה עם מים קרים ומיץ לימון סחוט במשך 10 דקות ואז שוטפי. לוקחים קערה בינונית ומערבבים חצי מכמות השמן,כורכום,פפריקה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים את שאר השמן בסיר נמוך רחב ומטגנים בו את רצועות הגמבה ,פרוסות העגבניות והשום כ-5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את התערובת שהתקבלה לסיר ואת השאריות מנקים עם דלי הפלא ואז ממשיכים לטגן מספר דקות נוספות. מוסיפים כוס מים והפלפלים החריפים וצרור כוסברה,מביאים עד לכדי רתיחה ומנמיכים להבה ומבשלים במשך 10 דקות עם מכסה. מוסיפים את פרוסות הדגים לסיר. מכסים עם המכסה ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות ומנענעים מידי פעם... [ התקדם ]
|
|
נצפה 1528 פעמים
|
פורסם: ה' מאי 19, 2022 11:49 am
|
מרכיבים 2 כוס אורז 2 בצל קצוץ דק 6 שיני שום קצוצות מלח, פלפל שחור 1 קילו עוף טחון להכנת הרוטב 6 כפות שמן זית 4 שיני שום 600 גרם רסק עגבניות 4 כוסות מים חמים 6 לימון פרסי 12 שזיפים מיובשים 2 בצל קצוץ דק אופן ההכנה שוטפים את האורז ושמים לאחר מכן בתוך קערת נירוסטה סולתם ומוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה,מגלגלים לצורת קציצות ומניחים על מגש ומאחסנים במקרר,את השאריות מנקים עם דלי הפלא. לאחר שהקציצות התקשו,מכינים את הרוטב ומוסיפים את השמן לסיר נמוך רחב ומחממים על אש גבוהה. מטגנים את הבצל במשך מספר דקות עד לזהזבה,מוסיפים את השום,מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים לתוך הסיר את רסק העגבניות עם המים ומערבבים עד לרתיחה,לאחר מכן מוסיפים את השזיפים המיובשים,מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות,מתבלים בפלפל ומלח ומערבבים. מניחים את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים עוד חצי שעה.
|
|
נצפה 4039 פעמים
|
|