סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 1:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (127)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לפסטה עם חמאת לימון
   ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
מתכון לפסטה ברוטב בטטה
   ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים


 [ 127 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
הזנה  
 נושא ההודעה: מתכון לעוגת אגוזים
קישור קבועפורסם: ג' ספטמבר 26, 2023 2:59 pm 
מרכיבים:

6 ביצים
2 כוס סוכר
2 קמח תופח
4 כפות סוכר חום
כפית קינמון
160 גרם אגוזי מלך קצוצים.
2 שקית סוכר וניל
כוס שמן חמניות
2 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה

לקוחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה את הסוכר וניל,מייפל והסוכר.
לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התפוזים וממשיכים במלאכת הערבוב,ולבסוף,מוסיפים את הקמח עד שנקבל תערובת אחידה.
לוקחים קערה אחרת כמו כל כלי מטבח שימושי,ובה מערבבים את הקינמון,הסוכר החום.
מכניסים חצי מתערובת האגוזים לבלילה וממשיכים לערבב.
יוצקים לתוך תבנית עגולה את הבלילה ומפזרים את האגוזים מעל,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180
מעלות במשך חצי שעה ואז מגישים.


 נצפה 5832 פעמים
 נושא ההודעה: מתכון לעוגת דבש
קישור קבועפורסם: ג' ספטמבר 26, 2023 10:52 am 
מרכיבים:
200 גרם סוכר חום דמררה
200 גרם סוכר לבן
700 גרם קמח לעוגה ללא גלוטן
14 גרם אבקת אפייה
4 גרם סודה לשתייה
כפית מלח
כפית קינמון
כפית ציפורן
800 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
400 מ"ל תה שהכנו
600 גרם דבש
4 ביצים גדולות
400 גרם שמן


אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ולוקחים תבנית Pyrex בקוטר 26 ס"מ,משמנים את התבנית היטב !
לוקחים קערת נירוסטה ובעזרת מטרפה מקציפים את הביצים,סוכר והדבש עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
בזמן הערבוב מוסיפים את השמן תוך כדי באיטיות.
את שאר החומרים מערבבים בקערה נפרדת,ולאחר מכן מוסיפים גם אותם לאותה קערה ראשונה שמלכתחילה
השתמשנו לערבוב החומרים.
את הקמח מערבבים עם קוביות התפוחים טרם הוספתם לתערובת ואח"כ יש להכניסם לתוך קערה
ולהמשיך לערבב.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש

בתאבון


 נצפה 5806 פעמים
 נושא ההודעה: מתכון לעוגת בראוניז
קישור קבועפורסם: ג' ספטמבר 26, 2023 10:01 am 
מרכיבים

400 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
כוס סוכר (200 מ"ל)
כוס שמן
2 כפית תמצית וניל
360 גרם קמח


אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות במשך רבע שעה,לוקחים כלי בית כמו קערת נירוסטה וממיסים
בתוכה את השוקולד והשמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה אחרת,שמים את הביצים והסוכר ולאחר מכן יש להוסיף את השוקולד שהמסנו קודם לכן.
מוסיפים את תמצית הוניל,הקמח,ולאחר מכן משטחים את העיסה על תבנית ולא לפני ! ששימנו קודם לכן
את התבנית.
אופים במשך 20 עד 25 דקות,מקררים וחותכים לקוביות.

בתאבון


 נצפה 5760 פעמים
 נושא ההודעה: מתכון עוגיות טחינה
קישור קבועפורסם: א' ספטמבר 17, 2023 9:12 am 
מרכיבים

4 כוסות קמח
2 שקית אבקת אפייה
2 כוס טחינה גולמית
1 כפית מחית וניל
1 כפית מלח
400 גר חמאה
כוס וחצי סוכר

לזילוף שוקולד:
1 כף שמן
1 חב' שוקולד מריר



אופן ההכנה

לתוך קערת נירוסטה או זכוכית מכניסים את הסוכר והחמאה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה,
אחר כך יש להוסיף את הוניל והטחינה וממשיכים לערבב בתנועות אחידות עד שכל המרכיבים מתגבשים
לעיסה אחת.
לאחר מכן,מוסיפים את המלח,אבקת אפייה והקמח עד שהתערובת יוצאת אחידה.
יוצרים עיגולי עוגיות ומניחים על תבנית שריפדנו מראש באמצעות נייר אפייה.
מחממים מראש תנור על 170 מעלות ואופים במשך רבע שעה עד שהעוגיות מגיעות למצב של הזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים,ממיסים את השוקולד עם קלחת שהיא כלי בית שימושי ומזלפים על גבי העוגיות.
מכניסים לקירור להתייצבות ושומרים בקופסת אחסון הרמטית.

בתאבון


 נצפה 5729 פעמים
 נושא ההודעה: זני ענבים
קישור קבועפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 12:31 pm 
קיימים לא מעט זנים של ענבים בעולם,נוכל לפרט בפניכם מספר זנים עיקריים הנפוצים

זן הכרמר - זהו זן המותאם לייצור יינות אדומים איכותיים שבהם נכללים: קברנה,מרלו,סוביניון.
ענבי הקברנה הם קטנים ובעלי קליפה עבה,צבעם סגול כהה והם מאופיינים ברמות טאנין גבוהות המסייעות
לפונטציאל ההתיישנות של היין,הם גדלים בעיקר בבורדו,עמק נאפה,צ'ילה ודרום אפריקה.
ייחודיות ענבי הקברנים באות לידי ביטוי בכך שלהם טעמים עזים וניחוחות של שזיף ופטל שחור.
ענבים אלו מתיישנים בדרך כלל מצוין,ניתן לשלב אותם עם ארוחות בשריות כמו סטייקים,המבורגרים ומנות
רוטבים כמו מטבוחה וכדומה.
זן פינו נואר - זן אדום פופולרי מאוד שמיוצר באזור בורדו שבצרפת,זן משובח מאוד.
מקור ענבי פינו נואר הוא בחבל בורגונדי שבצרפת וקיים מאות שנים,השם פינו מגיע מהמילה הצרפתחת סיכה
שפירושה אצטרובל בשל צורתן האשכולותיות של הענבים.ניתן למצוא כוסות ייעודיות של רידל לזן טעים זה.
ענבי הפינו נואר קטנים בדרך כלל,בצבע כחול ובעלי קליפה דקה,הם רגישים ועדינים ומעט יותר מאתגרי...

[ התקדם ]


 נצפה 5711 פעמים

 [ 127 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], sheky, uriel17


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction