סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 21, 2025 3:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 134 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 3:59 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
בשביל ההגנה הביאו אותו, אבל ההגנה הזאת הושמצה לא מעט פעמים בהקשרי פלייאוף, בעיקר מול קבוצות ללא שחקן פנים שעומדות על קשת השלוש כמו הלייקרס הלילה?
פרשנים תהו אם גובר יצליח להישאר על המגרש בכלל בסדרה הזאת.
אז גובר לא רק הצליח להישאר על המגרש הלילה, הוא היה השחקן הכי טוב עליו (אני יודע, זה כמעט חילול השם, אבל מי שחושב שאני מגזים, שיילך לראות שוב), וכאמור - גם במשחק של 27 נק' (שזה ה- נתון הבולט), ההגנה הייתה הצד החזק שלו, וכל אומרים ה"כן, אבל בפלייאוף..." אכלו חתיכת כובע הלילה. אני יודע שאני לקחתי כמה ביסים בעצמי.
הלייקרס החטיאו איזה 15 לייאפים רק כי ידעו שהוא אולי אולי עשוי להיות באיזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 4:39 pm 
Freshman

טוב אז קודם כל אנט, שהיה אחד השחקנים האהובים עלי בליגה אבל חשבתי שיקח לו כמה שנים להתגבש לשחקן שלם, עשה קפיצה מדהימה בסדרה הזו- הספוטלייט צריך ליהיות עליו.
הכי מרשים כמובן זו הבגרות והמנהיגות, הצורה שבה קרא מהלכים ושמירות, ה8-0 באססט׳-איבודים הלילה היו הנתון המושלם לשקף את ההתקדמות והוא שלט בסדרה, שאפו.
רנדל היה מדהים כל הסדרה, מקדניאלס מעולה, כן מעניין כמה זה היה אינפלציה מול הפרסונל הספציפי של הלייקרס אבל הם ושאר שחקני המשנה עשו את ההבדל והקטינו את שחקני המשנה של הלייקרס.
וכמובן נוקאווט של צוות האימון (העובדה שהם קבוצה שרצה שנים כמובן קשורה לזה).

יש לי המון מה להגיד על הלייקרס אבל יהיה זמן, הגרסה הקצרה היא שהתקופה הטובה לפני ובעיקר אחרי הטרייד שיקרה קצת, ושסה״כ חזרנו לנק׳ ההתחלה:
לקבוצה עם סגל פגום, ללא שחקני פנים ראויים, מעט מאוד אם בכלל שחקני 3 אנ די שיכולים לאייש את עמדות 2-3 (אלו שהיו ב3-4 כבדים עם רגליים איטיות) ומאמן רוקי יהיה קשה מאוד בפלייאוף בנבא של היום.
כמובן שאפשר גם להגיד שהכתובת היתה על הקיר כי היסטורית טרייד שמשנה את כל הקונסטרוקציה של קבוצה באמצע עונה לא מוביל למועמדת חזקה לאליפות באותה שנה...

בכל זאת מחשבות ראשונות:

- לברון סיים את פרק א׳ שלו בליגה כשחקן שדורש גרביטציה אליו:
אם הוא ממשיך הקבוצה צריכה להוריד את העומס עליו גם במשך העונה וגם בתוך המשחק, יש לו המון כדורסל לשחק אם ירצה אבל זה לא הוגן לצפות ממנו לסחוב התקפה או הגנה יותר, אני חושב שהוא גם ישמח לקחת את תפקיד הווטרן בשלב הזה.
- לוקה צריך להתכונן לעונה הבאה גם פיזית וגם מנטלית:
ירח הדבש נגמר, הציפיות והתקשורת באל-איי זה לא דאלאס, הוא צריך להשתדרג פיזית (לאו דווקא משקל) ובעיקר להתכונן לסוג שונה של מנהיגות, האופי לא ישתנה אבל מבחינת כדורסל לא יהיה לו את הסגל של דאלאס בשנים הקרובות והוא צריך להתאים את עצמו.
- ריבס נחשף קצת מול השומרים של מיני וצריך לראות מה הערך המקסימלי שלו לקבוצה (בין אם זה התאמות מקצועיות או טרייד):
אני לא יודע מה התקרה הפיזית שלו אבל כל העונה הנשק הגדול שלו היה הגעה לצבע ולקו והוא לא הצליח לעשות את זה בסדרה, לא כל קבוצה זה הפרופיל הפיזי של מיני אבל בלי זה (ובהתחשב במודלים של לברון ולוקה) הסדרה הלא טובה שלו הפכה את כל ההתקפה של הלייקרס לצפויה ואימפוטנטית יותר. הוא לא קיירי, והלילה זה היה בפוקוס כשמיני טירגטו את הכדרור החשוד קצת שלו והוא סיים עם 6 איבודים.
לא יודע אם הוא יאריך הקיץ ואם הלייקרס ישקלו לעשות עליו טרייד, אבל בקונטקסט של הסגל של הלייקרס הוא גם פחות מתאים כשותף של לוקה (ז״א, נגיד והיה להם מקדניאלס וגובר זה יוכל לעבוד, אבל זה לא המצב) ובעיקר, הוא חייב להשתפר בקאץ׳ אנ שוט ואלמנטים שנותנים לו ערך גם ללא הכדור ביד.

וכמובן שיש הרבה מעבר, רדיק עם סדרה גרועה שנקווה שתביא אותו לעונה הבאה צנוע וגמיש יותר, מה שמביא אותי לנקודה הבאה- ההנהלה, הם חייבים להשתפר.
מתחיל בשיחה קשה עם רדיק על הסדרה הזו ושיפור של צוות המאמנים וממשיך באוף סיזן סופר מאתגר כי יש הרבה שיפורים שצריך ומעט נכסים...
אי אפשר להצליח במערב בלי ליהיות קבוצה שלמה יותר כי אתה צריך ליהיות עם מאזן טוב מספיק כדי להכנס לפלייאין אפילו, ולהעמיד רוטצית 8 שחנים ראויה לפלייאוף.
הרוטציה הזו חייבת לכלול שחקני כנף אתלטיים ושחקני פנים ואין ללייקרס שום דבר מזה, הקונספט של 3 יוצרים מומחי התקפה נכשל וצריך לעבוד סביב זה, וספציפית סביב לוקה/לברון במודל הנוכחי.
הלייקרס בחרו את מקדניאלס במקום ה28 בדראפט, וושינגטון היה נחשב לסתם שחקן בשארלוט והפך לשחקן רוטציה קריטי בדאלאס, אפשר גם ליהיות יצרתיים בעמדה הזו, בעוד שידרוג בכמדת הסנטר יעלה בנכסים.

בניגוד לשנים קודמות בהן הדחה של הקבוצה המועדפת ביאסה לי את הפלייאוף, השנה זה בכלל לא המצב, גם כי פשוט לא הגיע ללייקרס עם איך שהם שיחקו וגם כי אני אוהב את מיני ואנט.
ובכלל, למרות שגמר בוסטון-אוק לא יעניין אותי יותר מידי, לפחות כרגע יש הרבה קבוצות צעירות להמשיך לעודד, החצאים נראים כמו מאצ׳אפים כייפים ובעיקר כי לא אצטרך לראות את הכדורסל המכוער להפליא שהלייקרס סיפקו בפלייאוף הזה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 4:45 pm 
מנהל פורום

הולך להיות קיץ מעניין ומלא הפתעות בלייקרס
הסבטקסט של לברון מצביע על זה שהוא בכלל לא אהב את הטרייד על לוקה
הוא אמר: AD אמר שהוא רוצה לשחק לצד סנטר ושבוע אחרי זה העבירו אותו בטרייד
זה כאילו הוא אומר ללייקרס "הפוך גוטה, הפוך"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 5:04 pm 
Freshman

כן, אולי הוא באמת לא ידע...
הוא אמר ועשה את כל הדברים הנכונים אחרי הטרייד אבל יכול ליהיות שזה לא ישב לו טוב מלכתחילה, וגם ברור שקל יותר לפלוט חוסר שביעות רצון אחרי שזה נכשל השנה...
בהחלט הרבה דברים יכולים לקרות הקיץ שישנו את המצב באופן משמעותי אבל מהניסוי של השנה אני יכול לראות את לברון יוצא די מבולבל.

מצד אחד הוא אוהב את לוקה ובטוח שגם אם לא ידע על הטרייד ההזדמנות לשחק עם שחקן מוכשר כ״כ קרצה לו, מצד שני הוא קלע יותר ממנו (וריבס) ברבעים האחרונים (עקב אכילס שלו בשנים האחרונות) וכל הרעיון בלהעביר את המפתחות היה בשביל שהוא יוכל להשתחרר מהעול הזה בגילו המופלג...
אני בטוח שלוקה יהיה טוב יותר בעתיד (התקפית לפחות), ושהלייקרס יעשו דברים כדי לנסות לשפר ולהתאים את הסגל, אבל לא מתפלא ששניה אחרי שהודח ושמו לו מיקרופון בפנים הוא באמת לא יודע איך הוא מרגיש לגבי, הכל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 8:28 pm 
Hall of Famer

אתם בטוחים שיהיה פה הרבה אקשן ומהפכות בסגל?

עוד ניואנס לקראת העונה הבאה - השתתפותו של לוקה באליפות אירופה לנבחרות, בספטמבר.
מצד אחד - אולי "יכריח אותו" לשמור על כושר משחק והרגלים בריאים בקיץ. מצד שני - יכול להעמיס על גופו, וכמובן אולי להיפצע לקראת תחילת העונה הבאה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 8:49 pm 
מנהל פורום

חייבת להיות מהפכה אם הלייקרס מאמינה בלוקה, היא חייבת סביבו משהו שלא מפסיד 4:1 עם יתרון ביתיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 9:03 pm 
Hall of Famer

איזו מהפכה כבר אפשר לעשות מסביב לשני שחקנים שמרוויחים ביחד 99 מיליון דולר?
הרי אם מביאים "כוכב שלישי" (לכאורה, טוב מריבס) אז העומק (שגם ככה דל) אמור רק להיפגע, וזה לא נשמע כמו כיוון נכון.
למרבה האירוניה, השחקן המשמעותי היחיד שמסיים חוזה (מאוד נמוך) הוא הייז בעצמו, כך שהקיץ מתחיל מנקודת פתיחה טובה עוד פחות.
ברור שסנטר סביר כלשהו יגיע, ויוחתם עוד איזה ווינג מתבגר או שניים שיחפש לסיים קריירה עם חוויה.
אבל משהו מעבר לכך? אני בספק

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 9:22 pm 
מנהל פורום

שאלה טובה
אולי לשכנע את לברון לא לממש ואז לקחת חוזה קטן כדי לאפשר אליפות נוספת לפני הפרישה
לא יודע
אולי לתת בחירות וכל מיני ונדרבליט, פיני סמית', גייב וינסנט
בשביל שחקנים טובים אך אבודים
סמארט שהוא מגן מצוין שיכול לעזור ללוקה
קסלר ווקר שעלול להפריע ליוטה להפסיד אם היא לא בוחר בפלאג
רק יודע שהסגל שלהם הוכח כלא יעיל בפלייאוף
לא יודע אם ראית את המשחק הבוקר
כל מה שהיה צריך לקרות לטובתם קרה
אחוז השלשות מהנמוכים בהיסטוריה של הפלייאוף היו למיני וכמעט כולם חופשיות
עם סטט יותר ממוצעת המשחק נגמר ברבע השלישי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 9:35 pm 
Hall of Famer

הדגמת יפה את הבעיה - סמארט ירוויח בעונה הבאה 21.5M. הבאת אותו בטרייד תמורת שני שחקנים - נניח וינסנט וקלבר (במקרה הטוב, עבור הלייקרס).
עד כמה הקבוצה השתפרה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 9:37 pm 
מנהל פורום

היו צריכים לחשוב על זה לפני שהלכו על לוקה
מצידי שיכנסו לאפרון השני
עונה נוספת עם הרכב כזה נגמרה עוד לפני שהתחילה
לברון לא נהייה יותר צעיר, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 9:58 pm 
Hall of Famer

סמארט מאז שעזב את בוסטון לפני שנתיים, באמת לא עשה כלום חוץ מלהיפצע ולשחק גרוע כשהוא משחק.
סליחה ,אבל מדובר בשחקן עבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 01, 2025 10:14 pm 
מנהל פורום

שווה בדיקה מקרוב, כמה הוא פתר את ענייני הפציעה וכמה מזה שהוא משחק רע בא מזה שהוא משחק בקבוצה שלא בעניין של לנצח
זה משהו שרק אנשים עם מידע אמין יכולים לענות עליו
גם קפלה יכול להיות אופציה מעניינת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 1:23 am 
Hall of Famer

הוא היה בקבוצה שניסתה לנצח. ממפיס שילמה בחירה אאל"ט כדי להשתחרר מהחוזה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 1:36 am 
מנהל פורום

בממפיס הוא היה פצוע, שיחק 19 משחקים פתח ב9 גם בהם שיחק מעט דקות
אחר כך עבר לוושינגטון
גם בעונה לפני היה פצוע, רוב הזמן זה היה סביב אצבע לא ברך, גב או אכילס.
אם הוא החלים לגמרי, יש לו 3 שנים טובות של האסל לתת לקבוצה טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 1:55 am 
מנהל פורום

האנט הזה, אוסף גוגלות של הטובים ביותר
בעונה שעברה, דוראנט ואחר כך יוקיץ
העונה, לברון ולוקה על שיפוד אחד
אם הוא שם גם את הגולגלות של קארי ובאטלר על החגורה
הוא יצטרך חגורה גדולה יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 2:16 am 
Hall of Famer

אני חושב שאנט שיחק ברמה של סופרסטאר בסדרה האחרונה.
הוא הפתיע אותי ברמת השקט והבגרות שלו תחת לחץ ויכולות ניהול המשחק.
מיניסוטה טובה יותר לתחושתי ממי שלא תגיע לסיבוב השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 9:32 am 
Junior

ניקו צדק. הגנה מובילה לאליפות, וללייקרס אין מספיק הגנה. לברון כבר זקן מדי להיות לוקדאון דפנדר למשך משחק שלם ולמשך סדרה שלמה.
גם אין להם סנטר.
הפתרון האמיתי הוא לעשות טרייד על לברון תמורת שני שחקנים צעירים וטובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 9:33 am 
Junior

זה כמובן לא יקרה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 9:52 am 
מנהל פורום

לא יודע
ללברון יש אופציית שחקן הוא יכול ללכת לאן שהוא רוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 10:49 am 
Sophomore

אחרי כמה שנים של שינאה ללברון למדתי להנות ממנו שוב ולאהוד את הלייקרס.
חלק מזה זו ההכרה שלמרות כל הדברים השליליים, האיש בן 40 שחקן מופלא וכל משחק יכול להיות האחרון שלו.
הלייקרס חסרים גובה ולא פחות חשוב, לא היה מספיק זמן להתגבש אחרי הזעזוע הגדול.

מבחינה מקצועית נטו, ללייקרס וללוקה עדיף שלברון יעזוב.
כי התכונות שלהם חופפות והרבה ירצו לחתום בלייקרס, יתפנה סכום ואפשר יהיה לבנות קבוצה סביב לוקה.
ולתת להם להתחיל לרוץ ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 10:58 am 
מנהל פורום

כן, ככל שאני חושב על זה יותר
זה
או
להכנס חזק לאפרון השני
או
לנסות שוב את אותו דבר ולקוות לתוצאות אחרות
או
להפרד מלברון, בחיבוק, לשלוח אותו ואת הבן שלו לקבוצה אחרת
או לעשות קובי
ללכת על עונה מפסידה שתוקדש לפרידה מלברון, קשה לי להאמין אבל הלייקרס מתים על לתת כבוד לכוכבים ומאז קובי לברון זה הדבר שהכי קרוב לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 11:09 am 
Sophomore

לא בטוח שלברון מעוניין להמשיך, אחרי שהחבר שלו הוטרד לדאלאס.

כיוון שחשבתי עליו הוא חזרה לקליבלנד לקדנציה שלישית, על חוזה מינימום. יש שם קבוצה טובה שלא צריכה שיסחוב אותה, ובעיקר שני גארדים יוצרים מצוינים, שיורידו ממנו את העול הזה. הוא יכול את העשרים דקות עד לפלייאוף ושם לתפקד כווטרן המושלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 11:25 am 
Freshman

לוותר על לברון לא אומר שיש כסף ודרך להחתים מחליפים ראויים לחלל שהוא ישאיר ולמלא את החוסרים שכבר קיימים.
בהנחה שדוריאן פיני-סמית' לוקח את אופציית השחקן שלו, הם באיזור ה-140 מליון שכר לעונה הבאה בלי לברון, ובלי לקחת בחשבון את הסכום שיידרש אם ירצו להשאיר את ג'קסון הייז.
גם אם מצליחים להיפטר מהחוזים של, נניח, האצ'ימורה ונדרבליט/וינסנט בשביל לייצר מספיק קאפ-ספייס לשחקן משמעותי מהפרי אייג'נסי, אין באמת גיים-צ'יינג'ר במחזור הזה מלבד הארדן, ואני לא מאמין שמישהו חושב שלוקה-הארדן וחבורת אלמוניים/קשישים תצליח לעשות משהו בליגה מעבר אולי לשבירת שיא שלילי לספיגת נקודות.

השחקן הסחיר היחיד בסגל, מלבד לוקה כמובן, זה אוסטין ריבס. החוזה הזול שלו שמסתיים בסיום העונה הבאה אטרקטיבי מצד אחד, אבל מצד שני גם אומר שצריך להנדס טרייד מרובה משתתפים בשביל להעביר אותו על שחקן משמעותי עם חוזה בגובה השוק.
הבחירה היחידה שהם יכולים להציע היא ב-2031, בנוסף כמובן לאופציית חילופי בחירות, שפחות אטרקטיביים, במיוחד לקבוצה שמחזיקה בלוקה.
בקיצור, לאור הנאמר לעיל, אני חושב שמי שבונה על מהפכה משמעותית בסגל לעונה הבאה שתהפוך אותם לקונטנדרית אמיתית על הנייר, צריך להאמין שיש עוד קבוצות בליגה שמתכננות לתת מתנות ללייקרס כמו שדאלאס נתנה את לוקה.
אני מאמין שהולכות להיות להם שנתיים די בינוניות עד שיוקיץ' יצטרף מהפרי אייג'נסי לחבר שלו לוקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 1:00 pm 
Sophomore

לא חושב שהלייקרס צריכים בהכרח איזה שם גדול.
אפשר לשים מסביב ללוקה רול פליירים בערך במודל של דאלאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 02, 2025 1:48 pm 
Freshman

אז אתה אומר שקיירי הוא רול פלייר? דעה... מעניינת נקרא לה בשביל לשמור על התרבות. עוד לא נולד בהיסטוריית האנושות שחקן שיוצר קונטנדרית רק עם רול פליירס לצידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 134 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: