סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 12, 2024 8:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1588 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 10:26 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
uriel17 כתב:
כדי לקיים דיון הגון ביצירת ערך" צריך לפחות לנסות להגדיר אותו בהקשר הזה
הכנסות שנתיות?
רווח שנתי?
תארים?
מספר מנויים?
מה מודדים, מכאן הדיון יהיה כנראה מפוקס יותר

בסוף הערך זה מה מוכנים לשלם על המוצר. במקרה הזה זה יהיה שילוב של רווח שנתי + ערך המותג.
רווח שנתי זה קל, הכנסות (ממנויים, כרטיסים, זכויות שידור) פחות הוצאות (שכר שחקנים ותפעול). עקרונית אם יש בעלות על האולם זה יכול גם להשתקלל פה (אפשר לעשות רווח מסחרי).
ערך המותג משקלל בפנים תארים, נאמנות קהל, מעמד בארץ ובאירופה וכו'.

לא סתם יש דוגמאות לקבוצות NBA שהרווח השנתי שלילי והערך הכולל עלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 10:32 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
uriel17 כתב:
הכנסות שנתיות?
רווח שנתי?
תארים?
מספר מנויים?

בסוף הערך זה מה מוכנים לשלם על המוצר. במקרה הזה זה יהיה שילוב של רווח שנתי + ערך המותג.
רווח שנתי זה קל, הכנסות (ממנויים, כרטיסים, זכויות שידור) פחות הוצאות (שכר שחקנים ותפעול). עקרונית אם יש בעלות על האולם זה יכול גם להשתקלל פה (אפשר לעשות רווח מסחרי).

אני חושב שזה מדד סביר מאד ליצירת ערך. למעשה בערך לשם כיוונתי בהודעה המקורית (בלי לציין שיטת מדידה מדוייקת).

אני פשוט לא מסכים איתך שבמדד הזה עופר ינאי יוצא טוב. יש מצב לא רע שרק *הפער* התקציבי בין הפועל ת"א להפועל י-ם לבדו גדול *מגדילת* ההכנסות מיד אליהו מלא... והוא גם התחייב להוצאות בבנייית אולם חלופי ועוד כל מיני הזיות...

יש מצב שבעוד 5 שנים במבט לאחור נחשוב שהוא יצר ערך כי הוא הצליח ליצור קבוצה עם 10,000 מנויים שמחדשים מנוי גם כשהוא מקטין השקעה משמעותית (כלומר התקציב חוזר לאזורי הפועל י-ם). טיים וויל טל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 09, 2024 11:49 pm 
Junior

גמליאל כתב:
דניאל כתב:
uriel17 כתב:
הכנסות שנתיות?
רווח שנתי?
תארים?
מספר מנויים?

אני חושב שזה מדד סביר מאד ליצירת ערך. למעשה בערך לשם כיוונתי בהודעה המקורית (בלי לציין שיטת מדידה מדוייקת).

אני פשוט לא מסכים איתך שבמדד הזה עופר ינאי יוצא טוב. יש מצב לא רע שרק *הפער* התקציבי בין הפועל ת"א להפועל י-ם לבדו גדול *מגדילת* ההכנסות מיד אליהו מלא... והוא גם התחייב להוצאות בבנייית אולם חלופי ועוד כל מיני הזיות...

יש מצב שבעוד 5 שנים במבט לאחור נחשוב שהוא יצר ערך כי הוא הצליח ליצור קבוצה עם 10,000 מנויים שמחדשים מנוי גם כשהוא מקטין השקעה משמעותית (כלומר התקציב חוזר לאזורי הפועל י-ם). טיים וויל טל.

בוא נחלק:
- ברור שההשקעה שלו גדולה מהפער בהכנסות, אחרת הוא לא היה צריך להשקיע. אם ההכנסות היו גדלות כמו הגידול בתקציב השחקנים, אז לא צריך משקיע כדי להגדיל את תקציב השחקנים (רווחים ליתר דיוק, אבל במקרה של הכנסות נוספות ממנויים זה די דומה). הטענה היא שמעבר להכנסה העודפת שתיווצר, נוצר פה גם ערך נוסף - במותג. כמו שרואים בקבוצות ספורט, הערך של הקבוצה הוא יותר מסך הרווחים לאורך זמן (יש מודלי ולואציה כאלה, שמשערכים רווחים עתידיים).
- יש מצב שההשקעה על האולם החליפי כלכלית בפני עצמה, אם הוא מקבל את הזכויות המסחריות שם.

לגבי 10,000 מנויים, צריך להבין פה משהו חשוב - יש ערך משמעותי מאד לסולד אאוט של מנויים. קודם כל, מנויים זה הכנסה חוזרת ולא סתם הרבה חברות עסקיות הולכות למודל של subscription. דבר שני, 10,000 מנויים "שווה" יותר מפי 2 מאשר 5,000 מנויים, כי אז יש אפקט של FOMO ורשימות המתנה. מכבי זו דוגמא מעולה, שנתיים שאין משחקי יורוליג ועדיין כל המנויים סולד אאוט במחיר המלא, רק כי יש רשימת המתנה ואנשים משלמים כדי לשמור על המקום שלהם. כלומר אם ינאי מצליח להביא את הפועל תל אביב למעמד של 10,000 מנויים ורשימות המתנה, זו עוד סוג של פרמיה על הולואציה (או בעצם הכנסה עתידית מובטחת יחסית). לא סתם ינאי עושה את מה שהוא עושה, הוא אומר לאוהדים שמי שלא קופץ על רכבת המנויים היום יוכל לראות בעתיד את מוטלי והיורוליג רק בטלוויזיה.
לא סתם מצבה של ירושלים היה טוב יותר אם היה לה אולם קטן יותר. נראה לי שיש לה 3700 מנויים, כנראה שאם האולם היה קטן יותר (נגיד 5,000) היא הייתה מוכרת אבסולוטית יותר מנויים (אבל מגביל צמיחה עתידית). אני יודע שהבעלים גם חשבו בשלב מסויים לסגור בצורה הרמטית את הטבעת העליונה, אבל חששו מהאפקט שיהיה לזה. ברור לכולם שאם אני יכול לקנות כרטיסים ל-5 משחקי מפתח בשנה (מכבי, הפועל תל אביב, 3 באירופה) אני לא אקנה מנוי. באולם סולד אאוט, המחיר של לא לקנות מנוי הוא לא להגיע למשחקים האלה. ירושלים פשוט קפצה קפיצה גדולה מדי מ-2,500 ל-11,300, ולא ייצרה מספיק באז מקצועי כדי למלא את הפער.

הפועל תל אביב קופצת מ-3,500 מנויים בדרייב אין ל-10,000 ביד אליהו, וייצרה כמעט אינסוף באז מקצועי. אני די בטוח שהם יגיעו די מהר ל-10,000 מנויים, אולי אפילו בלי להגיע ליורוליג. חשוב גם לציין שה"עלות" של להפוך מאוהד כורסא של הפועל תל אביב לאוהד אקטיבי, הרבה יותר קטנה מאשר במקרה של ירושלים, בגלל הנגישות של האולם ביחס לפטנציאל של בסיס האוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 10, 2024 12:24 am 
Junior

צריך לזכור שהיום אפשר לשלם בסביבות 1500-1000 שקל כדי לקנות מנוי למשחקים של הפועל תל אביב ביד אליהו, שזה כמובן הרבה פחות מחצי ממה שיעלה מנוי אם וכאשר גם המשחקים באירופה ישוחקו בארץ - מדובר על מחיר מותאם למספר המשחקים שעוד נותרו לעונה הנוכחית. לכן, אני בכלל לא בטוח שגם אז הפועל תל אביב תצליח למכור 10,000 מנויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 10, 2024 12:40 am 
Sophomore

דניאל כתב:
גמליאל כתב:
דניאל כתב:
uriel17 כתב:
הכנסות שנתיות?
רווח שנתי?
תארים?
מספר מנויים?

בוא נחלק:
- ברור שההשקעה שלו גדולה מהפער בהכנסות, אחרת הוא לא היה צריך להשקיע. אם ההכנסות היו גדלות כמו הגידול בתקציב השחקנים, אז לא צריך משקיע כדי להגדיל את תקציב השחקנים (רווחים ליתר דיוק, אבל במקרה של הכנסות נוספות ממנויים זה די דומה). הטענה היא שמעבר להכנסה העודפת שתיווצר, נוצר פה גם ערך נוסף - במותג. כמו שרואים בקבוצות ספורט, הערך של הקבוצה הוא יותר מסך הרווחים לאורך זמן (יש מודלי ולואציה כאלה, שמשערכים רווחים עתידיים).
- יש מצב שההשקעה על האולם החליפי כלכלית בפני עצמה, אם הוא מקבל את הזכויות המסחריות שם.

לגבי 10,000 מנויים, צריך להבין פה משהו חשוב - יש ערך משמעותי מאד לסולד אאוט של מנויים. קודם כל, מנויים זה הכנסה חוזרת ולא סתם הרבה חברות עסקיות הולכות למודל של subscription. דבר שני, 10,000 מנויים "שווה" יותר מפי 2 מאשר 5,000 מנויים, כי אז יש אפקט של FOMO ורשימות המתנה. מכבי זו דוגמא מעולה, שנתיים שאין משחקי יורוליג ועדיין כל המנויים סולד אאוט במחיר המלא, רק כי יש רשימת המתנה ואנשים משלמים כדי לשמור על המקום שלהם. כלומר אם ינאי מצליח להביא את הפועל תל אביב למעמד של 10,000 מנויים ורשימות המתנה, זו עוד סוג של פרמיה על הולואציה (או בעצם הכנסה עתידית מובטחת יחסית). לא סתם ינאי עושה את מה שהוא עושה, הוא אומר לאוהדים שמי שלא קופץ על רכבת המנויים היום יוכל לראות בעתיד את מוטלי והיורוליג רק בטלוויזיה.
לא סתם מצבה של ירושלים היה טוב יותר אם היה לה אולם קטן יותר. נראה לי שיש לה 3700 מנויים, כנראה שאם האולם היה קטן יותר (נגיד 5,000) היא הייתה מוכרת אבסולוטית יותר מנויים (אבל מגביל צמיחה עתידית). אני יודע שהבעלים גם חשבו בשלב מסויים לסגור בצורה הרמטית את הטבעת העליונה, אבל חששו מהאפקט שיהיה לזה. ברור לכולם שאם אני יכול לקנות כרטיסים ל-5 משחקי מפתח בשנה (מכבי, הפועל תל אביב, 3 באירופה) אני לא אקנה מנוי. באולם סולד אאוט, המחיר של לא לקנות מנוי הוא לא להגיע למשחקים האלה. ירושלים פשוט קפצה קפיצה גדולה מדי מ-2,500 ל-11,300, ולא ייצרה מספיק באז מקצועי כדי למלא את הפער.

הפועל תל אביב קופצת מ-3,500 מנויים בדרייב אין ל-10,000 ביד אליהו, וייצרה כמעט אינסוף באז מקצועי. אני די בטוח שהם יגיעו די מהר ל-10,000 מנויים, אולי אפילו בלי להגיע ליורוליג. חשוב גם לציין שה"עלות" של להפוך מאוהד כורסא של הפועל תל אביב לאוהד אקטיבי, הרבה יותר קטנה מאשר במקרה של ירושלים, בגלל הנגישות של האולם ביחס לפטנציאל של בסיס האוהדים.

אני מבין הכל. אבל לא חושב שינאי יקבל מחיר גבוה במכירת הקבוצה בצורה שאיכשהו תצדיק השקעתו. למעשה לא בטוח שבכלל יקבל מחיר גבוה ממה ששילם כי בד״כ קבוצות כדורסל ישראלי/אירופי נמכרות במחיר העלות פלוס מינוס וגם אורי אלון לא מכר את הפועל י-ם ברווח גדול.

ד״א הפועל ירושלים מכרה כבר כמעט 8,000 מנויים בשיא תקופת אורי אלון (2018). ללמדך שכשנגמר ההייפ מתחילה דעיכה מסויימת…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 10, 2024 10:58 am 
מנהל פורום

@דניאל
אני חושב שאתה לא לוקח בחשבון שמדובר בצעצועים לעשירים שלא נועדו לרווח (גם ישראל היום לא נועד לרווח והוא באמת לא מרוויח). גם כלכלת הכדורסל האירופי בנויה אחרת לחלוטין מהNBA.

הקבוצה הכי גדולה בספורט הישראלי שיש לנו דוחות כספיים (קלנדריים) שלה לאורך תקופה היא באר שבע כדורגל, קבוצה עם לכאורה עליית ערך מאוד גדולה ( https://www.guidestar.org.il/organizati ... /documents )
ב16 שנים רק שנה אחת הסתיימה ברווח (2016), ובכל שנה הסכום של שטרי ההון גדל (קרי גם בתקופות הכי טובות הבעלים שמו כסף).
הנתון האחרון של שטרי הון שיש לנו הוא מה31.12.2022 והוא מראה 218 מיליון שקל. סביר להניח שהיום כבר עבר את הרבע מיליארד שקל.
אני לא רואה אף אחד משלם לברקת את הסכום הזה חזרה עבור הזכות לשים כל שנה עשרות מיליונים (על רווח ממש אין מה לדבר - מדובר בחל"צ - אי אפשר למכור את המניות רק להחזיר שטרי הון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 10, 2024 10:08 pm 
מנהל פורום

בכדורגל הישראלי אולי עוד אפשר לחשוב על קבוצות מאוזנות תקציב או רווח בשנה מקרית
בכדורסל האירופי?
קבוצות מצליחות כולן חוץ ממכבי שלא ממש מצליחה מאז 2014 מפסידות כסף והרבה כסף
ברצלונה וריאל מפרסמות מאזנים, הוצאות של 25 עד 35 מיליון יורו הכנסות 7-9 מיליון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 11:37 am 
Sophomore

למישהו יש מושג כמה מנויים נמכרו העונה
בירושלים? העדכון האחרון לגבי הפועל תל אביב הוא 6800 מינויים.3100 שנמכרו בתחילת העונה והשאר בשבוע האחרון
שהצפי להגיע ל8500 פחות או יותר
נזכיר שבעונה האחרונה של אורי אלון נמכרו כ7000 מינויים בהפועל ירושלים ואחריי שעזב התחילה ירידה גדולה במכירה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2024 10:32 am 
Junior

סיפור הסגל בהפועל מסתבך. כמו שהיה די ברור, הדיבור על זה ש״אנחנו בשוק״ היה בעצם הדרך היפה להגיד ״אנחנו מחכים לפצועים שיחזרו״. עכשיו כשלפחות סמית׳ אמור לחזור תוך פחות משבועיים, כבר לא כל כך בטוח שהעמדה שהכי דחוף לחזק זו עמדה 4. אולי הבעיה היא בכלל בקו האחורי? הארפר וקרינגטון זה יופי של התחלה, אבל דוברת-פיליפ-קורנליוס לא תורמים כלום כרגע ולמרות שאני האמנתי ועדיין מאמין ביכולת של פיליפ לתת הרבה יותר, אולי כדאי לרדת מהעניין הזה כבר עכשיו ולהביא עוד גארד עם הרבה יותר כשרון בהתקפה בהרבה יותר כסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2024 11:02 am 
Freshman

זורק פה רעיון....
חולון החתימו עוד 2 גארדים זרים, אז יש להם 4 זרים על עמדות 1-2 + יפתח זיו + טאקר בעמדה 3 ועוד דיבורים שהם רוצים להביא עוד גבוה זר במקום בינגהאם.
קשה להאמין שהם יחזיקו את כל הזרים בסגל עד לסוף העונה. למה לא לנסות להביא את אדמס או מיטרו לונג? אני גם מניח שהחוזים שלהם לא זולים במונחים של חולון של השנה. אולי אפילו להציע להם את קורנליוס בטרייד.

עריכה: אני רואה עכשיו שהפציעה של אדמס רצינית ויכול להיות שבכלל סיים את העונה. אז לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2024 11:46 am 
Sophomore

יש גם את עניין הרישומים בליגה כשלדעתי רשמנו כבר 8 זרים העונה ולא סגור כמה רישומים נשארו לנו. כשלא ברור אם ואיך יחזרו הגבוהים הפצועים (מה שיכול לחייב הבאת זר חדש) ולכן לא ברור בכלל שנוכל לרשום עוד גארד זר לליגה. ואז אולי עדיף להתחיל לחשוב איך מוציאים ערך מפיליפ במקום להמשיך לחפש גארדים זרים.
בנוסף, יש חשיבות לגיוון העמדות בהן כוח האש כדי לאפשר גמישות בשיתוף פעולה שלהם. גם ככה זה ששני המקוררים שלנו הם בעמדה 1 ו-1-2 יוצר פקק קטן ולמרות שהם יכולים לשחק ביחד זה לא אופטימלי (הכי אופטימלי להארפר לשחק ליד סוס ומורגן שמחפים עליו בהגנה. סטייל שורטס בבון).
לכן, מה שהייתי מביא זה כן זר אכזר ב-4 (או 4-5 עם דגש על 4). שיהיה בהגדרה כזה שהוא סקורר ויוצר ושיוכל לשחק ליד צאצא או סנטר זר. צימה מוניקה כחלום אבל גם מוריס קמפ או בינגהאם היהו בול (יודע שכל אלו לא פנויים אבל מכוון לסוג השחקן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2024 12:12 pm 
Hall of Famer

לדעתי בגלל המלחמה הוסרה בעונה שעברה ההגבלה על רישומי זרים לליגה, ואני לא בטוח שהחזירו אותה השנה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 12, 2024 1:04 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:
לדעתי בגלל המלחמה הוסרה בעונה שעברה ההגבלה על רישומי זרים לליגה, ואני לא בטוח שהחזירו אותה השנה.

היה דיבור על זה שהפועל ת״א לא רושמים את רגלנד כדי לא לבזבז רישום. אז לא יודע…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1588 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: