עמוס לב כתב:
קודם כל נתחיל שהכישרון של לאמר אודום היה גדול מזה של ג'ינובילי. נמשיך בכך שג'ינובילי היה שחקן טוב יותר מאשר אודום בכל קנה מידה אפשרי.
בשתי האליפויות הראשונות בכלל לא היה שאלה מי השחקן הטוב ביותר של הספארס, זה היה דאנקן ללא שום תחרות, גם לא מרובינסון. את האליפות הראשונה דאנקן לקח כנראה עם צמד הגארדים הגרוע ביותר בהיסטוריה שזכה באליפות - אייברי ג'ונסון ושילוב של מריו אלי (בן 36) וג'ארן ג'קסון. שון אליוט אמנם קלע את הקליעה אולי הגדולה בתולדות הספארס, אבל כבר היה הרבה הרבה מעבר לשיאו, ואם נגיד נשווה אותו ללאמר אודום, הצלע הרביעית באליפות האחרונה של הלייקרס, לאמר אודום אז נוכל רק לגחך ואליוט היה השחקן השלישי בטיבו באותה ספארס. האליפות השניה כבר הייתה עם פארקר וג'ינובילי, אבל בערך. כי מאנו היה רק רוקי שקיבל 20 דקות במהלך העונה, לא כי פופוביץ' רצה לשמר את האנרגיה שלו, אלא כי זה מה הוא היה שווה. בעונה הרגילה הוא נתן 7.6 נק', בפלייאוף הוא הרים את הממוצע ל-9.4 נק'. שחקן ספסל טוב. פארקר היה כל כך רעוע ברגעי הלחץ, שאת הדקות האחרונות של משחקי הפלייאוף סיים בכלל ספידי קלקסטון. עכשיו אתם בטח שואלים מה עם דיוויד רובינסון, כוכב גדול ולפי הנארטיב שמתפתח פה שלא יכול להיות שדאנקן היה הגו טו גאי של הספארס, בטח היה לא פחות מטימי? אז התשובה היא שהאדמירל בעונתו האחרונה די שקע עם 7.8 נק', 6.6 ריב' בפלייאוף ולא הרבה יותר בעונה הרגילה - 8.5 נק', 7.9 ריב'.
בשתי האליפויות האחרונות של הספארס מאנו ופארקר כבר היו שותפים בכירים והשחקנים שאנחנו זוכרים ועדיין ב-2005 דאנקן זכה ב-MVP הגמר ללא שום צל של ספק. מי שזוכר אחרי 3 המשחקים הראשונים עוד היו דיבורים על כך שמאנו יהיה ה-MVP אם הספארס יקחו, אבל בהמשך הסדרה מאנו קצת נעלם ואילו דאנקן הפך להיות השחקן הטוב של הספארס במובהק. במשחק האחרון ג'ינובילי שם 23 נק' והיה נהדר, אבל הוא לא הוביל את הספארס, אלא דאנקן עם 25 נק'.
ב-2007 אין ספק שפארקר נתן סדרת גמר טובה יותר, אבל עדיין זאת הייתה ללא צל של ספק הקבוצה של טים דאנקן.
רן, אני לא יודע אם התלונות על הבאת הסטט' היא כלפי, אבל היה לי נוח להביא סטט', כי תמיד יש טענה שהסטט' של דאנקן לא משהו, אז הראיתי שהיא מאד משהו. אם אתה רוצה נימוקים למה דאנקן כל כך גדול שלא קשורים לסטט', אז זה הרבה יותר קל.
ההערה על הסטטיסטיקה כוונה גם אליך וגם לאחרים.
לגבי השאר:
אתם חוזרים ומערבבים בין זה שדאנקן שחקן ענק לבין זה שהוא טופ 10 בכל הזמנים, לכל הטופ 25-30 היתה קריירה מפוארת ואליפויות
איך אתם חושבים שמישהו מרוויח להיות ברשימה של ההכי טובים בעולם בכל ההיסטוריה? על ידי פספוסים ועונות גרועות וחוסר יכולת בפלייאוף? ברור שהוא ענק וברור שהוא מהטובים ביותר שאי פעם החדירו כדור לחישוק.
כל הויכוח הזה התחיל מזה שיש כאלו מתוך אותם 50 הכי גדולים בהיסטוריה שהם קצת יותר גדולים מהאחרים ובגלל זה הם טופ 10 בעיני.
החולשה של דאנקן בעיני יחסית לקובי או מייקל או לארי או מג׳יק או אפילו הדוקטור זה שהם הצליחו לעשות משהו שהוא לא עשה מעולם. וזה לא לקלוע 30 בגמר אלא לקלוע 30 תוך השתלטות מוחלטת התקפית על המשחק.
זה אומר שהקבוצה שלך בצרות ואתה זה שסוחב אותה על הגב לא בסטטיסטיקה הכוללת של המשחק אלא בהכרעה.
אני יודע שאני מקליד את זה ושוב אתם תתעלמו מהנקודה המרכזית ותריבו איתי ברחל ביתי הקטנה אבל אני ממשיך לנסות.