עמוס לב כתב:
הטענה שלי היא שבוסטון לא קבוצה כל כך טובה ולכן היא התקשתה מול מילווקי. עכשיו הם פחות טובים כי הם איבדו עוד שחקן לפציעה. אני מסכים שהסגל של בוסטון מוציא יותר ממה שנראה שהכישרון שלו מאפשר, אבל זה עדיין לא הופך את בוסטון לפייבוריטית לגמר המזרח, גם לא משחק מספר 1 שהיה בשליטת בוסטון.
בוסטון היא קבוצה מאומנת מאד, קבוצה חכמה עם הגנה מצויינת שמוציאה יותר ממה שהסגל אמור להוציא. מכאן ועד להשוות אותה לדטרויט של 2004 לדוגמא יש מרחק סופר גדול.
בעיני זאת עדיין סדרה פתוחה וכן, פילי עדיין פייבוריטית במקצת, למרות שלא מדובר בביאה השניה של בוסטון 2008 (אם רדיק הוא ריי אלן, אז למה שסימונס ואמביד לא יהיו פירס וגארנט?). אני לגמרי סומך את ידי על ההודעה של החתול יובב. רק הערה קטנה, אני חושב שהמעמד של פילי בעיקר נופח בשל סדרת סיבוב ראשון מאד טובה מול יריבה לא פחות טובה (סליחה בינונית בצורה דומה) ממילווקי.
לדעתי כל הקבוצות היו מעדיפות לקבל את מיאמי מאשר מילווקי. מיאמי קבוצה נחמדה בלי הרבה אפסייד, מילווקי זו קבוצה עם שחקן על, טופ 5 בליגה והרבה פעמים בפלייאוף זה מה שעושה את ההבדל. בנוסף יש המון כישרון במילווקי והרבה יותר שחקנים שיכולים לתפוס יום מאשר מיאמי (בלדסו, פארקר, ברוגדון וכמובן מידלטון).
לפילי אין שחקן בקליבר של יאניס (נכון לעכשיו) אבל כמובן שיש לה המון כישרון. לדעתי הסדרה תוכרע בעיקר על המאמנים - סטיבנס הפתיע לא מעט בסדרה מול מילווקי (לדוג' אוג'לייה בחמישייה) אבל ברט בראון זו כבר רמה אחרת מהמאמן של מילווקי. אם סטיבנס יצליח להמשיך להפתיע ולייצר פתרונות לקבוצה שלו אז לדעתי בוסטון תעבור. בניגוד לג"ס שלה יש אוסף כלים בלתי נגמר או קליבלנד שיש להם שחקן בלתי עציר, לפילדלפיה יש שני שחקנים מעולים אבל לדעתי טיפול נכון בהם יכול לתת את הסדרה לבוסטון. מעניין דרך אגב מה יקרה עם מונרו שלגמרי נחמק מהרוטציה - ולא שהרוטציה של בוסטון מאד רחבהץ
אם בוסטון לוקחים את המזרח זה יהיה הישג חסר תקדים. כמובן שהנסיבות עוזרות - המזרח השנה חלש יחסית בעיקר כי ללברון יש את הצוות המסייע הכי חלש מאז הפעם האחרונה שהוא היה בגמר וכמובן שהדרך שלו לגמר קשה יותר בגלל שיצטרך לעבור שתי סדרות נגד הביתיות. הפציעות שמות את בוסטון במקום שבו מה שהם השיגו כבר נחשב הצלחה, אבל כל משחק וסדרה נוספים בונה עוד קצת את הקבוצה ובעיקר שחקנים כמו טייטום, בראון ורוזייר (ובמידה רבה מעצים את המעמד של שחקנים כמו מוריס, סמארט וכמובן הורפורד - שחקנים שאתה רוצה לצאת איתם למלחמה).