סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 6:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: השיא של ג'באר נשבר
הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 8:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם נחיה גם נראה, אבל יש עוד שני דברים לדעתי.
1. מצד הביקוש - הסטנדרטיזציה של המשחק. אולי זה הגיל שלי שמדבר, אבל הכל מתחיל להיראות אותו דבר. אין סגנונות ברורים כמו שהיו לדטרויט (אפילו ב 2004, בטח בתחילת שנות הה 90), שואו טיים של הלייקרס וכו׳. תכל׳ס, רוב הקבוצות משחקות פחות או יותר אותו דבר. אז נכון, לחלקן יש את יוקיץ׳, וגם קשה לומר שהמשחק של הווריורס בשיאם דומה למשהו שראיתי מאז, אבל בגדול בגדול, יש הליך ברור של סטנדרטיזציה שהוא הגיוני, בגלל שקבוצות רוצות למקסם את היכולת. אבל זה כן הופך את העסק להרבה פחות רומנטי ומעניין (לדעתי).
2. מצד ההיצע - עם עושר (והעולם, בגדול, נעשה עשיר יותר), יש פחות ופחות צורך למגזר הנמוך להוציא את עצמם משם דרך הספורט. כבר עכשיו, אנחנו רואים (נדמה לי) יותר ״בנים של״ שחקנים מאשר סיפורי אשפתות אמיתיים כמו קווין דוראנט, אבל עם הזמן נדמה לי שהשחור הגבוה הממוצע יילך למקומות בטוחים יותר ויותר בקריירה - נגיד, רפואה או הייטק. אין לי הוכחה לזה, אלא רק תחושה, ועדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 8:42 pm 
Sophomore

המשכורות בנבא (החציוניות, לא מדבר על הטופ) עדיין מאוד גבוהות וגבוהות ביחס לענפי ספורט אחרים קבוצתיים ואישיים ויהיה תמריץ מאוד חזק לגבוהים אתלטים לשחק כדורסל. הבעיה שענפי הספורט הפופולאריים חווים תחרות עזה שרק תלך ותחריף מצד תעשיות המשחקים והבידור והרגלי הצריכה של הדור הצעיר השתנו והוא פחות נחשף לכדורסל ונבא, כפי שאנחנו נחשפנו בעידן הטלויזיה. הנבא עושה עבודה מצוינת בשימור המצב הקיים ביחס לליגות אחרות, אבל אני צופה שגם הם יחוו ירידה בחשיפה לאורך הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 9:29 pm 
מנהל פורום

ואם נחזור ללברון
הכרזה שלו שהוא "השחקן הכי טוב בכל הזמנים" די פוגעת ביכולת שלי להסכים עם ההסכמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2023 10:29 pm 
Freshman

אחיייי, הוא ממש לא אמר את זה ככה, שאק ממש ניסה לסחוט את זה ממנו בכוח והוא בעיקר חייך וצחק ואז שיחרר את זה תחת כל מיני הסתייגויות.
יותר כמו ״לכל אחד יש את הפייבוריט שלו, כ״כ הרבה אגדות, זו שיחה טובה למספרות... אם אני צריך לבחור אני תמיד מאמין בעצמי אז כן...״

https://twitter.com/NBAonTNT/status/162 ... D%3D428935

בכל מקרה חייב להגיד שעכשיו סוף סוף שעברתי על הקליפים מהבוקר בו ראיתי רק בחטף את המחצית השניה וכל האירוע היה אנטי קליימקס רציני, והיה אפשר לראות שלברון עצמו היה קצת מבואס אחרי המשחק. הוא בהחלט התרגש אבל במשחק היה עליו מיקרופון וראיתי קליפ מלפני הרבע ה4 שהוא חוזר ואומר לכולם יאללה עכשיו בוא ננצח, בוא נתרכז בלנצח, עכשיו מה שחשוב זה לנצח״ שוב ושוב לחבריו לקבוצה אבל חוץ מראס שהתעורר ברבע האחרון אף אחד מהחברים לקבוצה לא היה שם כי לעזור לו לנצח את המשחק וזה גם די מספר את הסיפור של העונות האחרונות.
היה קצב מוזר לכל הטקס שהרגיש מאולץ, הוייב בינו לבין קארים היה מוזר (אגב בראיון אחרי קארים דיבר ממש לעיניין והסביר למה היה קצר במערכת יחסים בינהם וגם לקח אחריות על חלקו ונתן לו המון כבוד), העובדה שזה קרה לפני רבע רבעי שהמשחק עוד צמוד היתה מוזרה, והוידאו של התגובה המוזרה של דיוויס לרגע השיא היתה, ובכן, מוזרה (וכמובן העלתה ספקולציות שהוא עובר בטרייד מחר בטוויטר...).

אני חושב שירד לו סופית האסימון בסוף המשחק הזה שאולי הוא כבר לא יצליח להתחרות עם המועדון הזה עד הפרישה והיה משהו מלנכולי מצידו.
שני ההפסדים האחרונים מול יריבות לא גדולות איתם הם מתמודדים על מקום בפלייאין בהחלט מסמנות את הכיוון של מה שעתיד לבוא.
אחרי שראיתי את הראיון שלו ושל קיירי היום גם ברור ששניהם רצו את האיחוד הזה מאוד וזה לא קרה, זה היה הווילד קארד של לברון מהתסבוכת של הסגל, ןצאי לא נתן לה לקרות.
עכשיו הוא צריך לקוות שההנהלה תעשה מלכים שיתנו לקבוצה סיכוי בשנים הבאות לפחות (להשתמש בחוזה של ראס כדי להישאר מעל הקאפ עם נכסים שאולי אפשר להפליפ).
אבל אחרי ההפסדים האחרונים יש להם תירוץ די טוב לא לעשות את זה, דיוויס כאמור נראה מרוקן, ראס רק שומע איך רוצים להחליף אותו, מצב קשה מבחינת מורל...
בקיצור רגע היסטורי אבל גם די אמביוולנטי לאוהדי לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 9:47 am 
מנהל פורום

ודים כתב:
stavs כתב:
stavs כתב:
ראובן כתב:
אני תוהה אם אפשר לסמן מבין השחקנים שמשחקים עכשיו את השחקן שכן יצליח לשבור את השיא (בעוד משהו כמו עשרים שנה...).

אם זה מישהו שבחיים כרגע, הפייבוריט בענק הוא לוקה.
הוא כבר שבר כמה שיאי 'הכי מעט משחקים לX000 נקודות' לדעתי, והיה שובר את שיאי ה'הכי צעיר להגיע לX000 נקודות' של לברון אלמלא כל מיני load management, עונות קורונה מקוצרות וכו'.
זה ייצר פער שהוא יצטרך לסגור, אבל עם הכיוון שהליגה הולכת אליו מבחינת סקורינג - הוא השחקן היחיד מבין אלו שאנחנו מכירים שיש לו סיכוי ריאלי לדעתי.
יצטרך כמובן קריירה בריאה בצורה פנומנלית כמו לברון, שזה אולי לא הכי סביר, בגלל הפערים האדירים ביניהם בשמירה על הגוף, אבל לפחות הוא לא איזה שחקן שמסתמך על ניתור יותר מדי.

בעצם שכח מזה.
הפער ביניהם כרגע הוא 30,000, שאת זה עוד יכול להיות שלוקה יקלע עד סוף הקריירה.
אבל אז נזכרתי שלברון לא פורש מחר, לצערי, אז זה לא שלוקה יצטרך עוד 30,000 עד סוף הקריירה.
במקום, איך שזה נראה כרגע, כנראה שלברון יפרוש עוד איזה עשור או שניים, אחרי שהבנים שלו יפרשו.
השיא הזה יחזיק לנצח.

זה גם מעבר לזה. שיא כזה, וזה גם מה שמדהים במיוחד בלברון, זה לא סתם להיות מאוד מוכשר בלקלוע. זה העמידות שלו והמוטיבציה. לא רק שהוא ניחן בנתונים פיזיים מדהימים, בכישרון, הבנה גבוה של המשחק, מוסר עבודה, אלא שהוא גם היה מסוגל לשחק כל כך הרבה שנים ובלי פציעות משמעותיות.

לגבי לוקה, הוא ידוע כאחד שלא ממש שומר על הגוף שלו ולא סביר שהוא יצליח להחזיק כל כך הרבה עונות ברמה גבוה.

מסכים מאוד עם ודים.
התכונה הכי חשובה של לברון בהקשר הזה זה הDURABILITY שלו, כמה הוא ממשיך לקבל מכות, שמירות ועדיין מצליח להימנע מפציעות משמעותיות, ולתת את המספרים. לוקה על כל מדהימיותו, הוא לא באותה ספרה בהקשר הזה. לא רואה את הקריירה שלו ממשיכה בכזאת רמה כל כך הרבה זמן. כבר היו לו לא מעט פציעות קטנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 10:09 am 
מנהל פורום

אגב עבדול ג'באר היה במשחק והשתתף בטקס "העברת השיא".
ג'נטלמן אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 10:13 am 
מנהל פורום

הוא קלאסה
מת עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 10:37 am 
Junior

uriel17 כתב:
הוא קלאסה
מת עליו

הוא כתב פה על כל האירוע (ומה שמסביב) מהזווית שלו:
https://kareem.substack.com/p/what-i-th ... n-breaking

הכי קלאס שיש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 10:50 am 
Freshman

ממש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 11:16 am 
מנהל פורום

Shiver כתב:
ודים כתב:
stavs כתב:
stavs כתב:
ראובן כתב:
אני תוהה אם אפשר לסמן מבין השחקנים שמשחקים עכשיו את השחקן שכן יצליח לשבור את השיא (בעוד משהו כמו עשרים שנה...).

אם זה מישהו שבחיים כרגע, הפייבוריט בענק הוא לוקה.
הוא כבר שבר כמה שיאי 'הכי מעט משחקים לX000 נקודות' לדעתי, והיה שובר את שיאי ה'הכי צעיר להגיע לX000 נקודות' של לברון אלמלא כל מיני load management, עונות קורונה מקוצרות וכו'.
זה ייצר פער שהוא יצטרך לסגור, אבל עם הכיוון שהליגה הולכת אליו מבחינת סקורינג - הוא השחקן היחיד מבין אלו שאנחנו מכירים שיש לו סיכוי ריאלי לדעתי.
יצטרך כמובן קריירה בריאה בצורה פנומנלית כמו לברון, שזה אולי לא הכי סביר, בגלל הפערים האדירים ביניהם בשמירה על הגוף, אבל לפחות הוא לא איזה שחקן שמסתמך על ניתור יותר מדי.

בעצם שכח מזה.
הפער ביניהם כרגע הוא 30,000, שאת זה עוד יכול להיות שלוקה יקלע עד סוף הקריירה.
אבל אז נזכרתי שלברון לא פורש מחר, לצערי, אז זה לא שלוקה יצטרך עוד 30,000 עד סוף הקריירה.
במקום, איך שזה נראה כרגע, כנראה שלברון יפרוש עוד איזה עשור או שניים, אחרי שהבנים שלו יפרשו.
השיא הזה יחזיק לנצח.

זה גם מעבר לזה. שיא כזה, וזה גם מה שמדהים במיוחד בלברון, זה לא סתם להיות מאוד מוכשר בלקלוע. זה העמידות שלו והמוטיבציה. לא רק שהוא ניחן בנתונים פיזיים מדהימים, בכישרון, הבנה גבוה של המשחק, מוסר עבודה, אלא שהוא גם היה מסוגל לשחק כל כך הרבה שנים ובלי פציעות משמעותיות.

לגבי לוקה, הוא ידוע כאחד שלא ממש שומר על הגוף שלו ולא סביר שהוא יצליח להחזיק כל כך הרבה עונות ברמה גבוה.

מסכים מאוד עם ודים.
התכונה הכי חשובה של לברון בהקשר הזה זה הDURABILITY שלו, כמה הוא ממשיך לקבל מכות, שמירות ועדיין מצליח להימנע מפציעות משמעותיות, ולתת את המספרים. לוקה על כל מדהימיותו, הוא לא באותה ספרה בהקשר הזה. לא רואה את הקריירה שלו ממשיכה בכזאת רמה כל כך הרבה זמן. כבר היו לו לא מעט פציעות קטנות.

ויש גם את עניין המוטיבציה להמשיך ולהשקיע בלהיות בכושר ולהיות טוב. להיות במצב הפיזי של לברון בגילו זה מעבר לגנים. זה כל הזמן לשמור על תזונה, לעשות טיפולים ואימוני כושר בזמנו הפנוי. זה ממש לא רק לבוא לאימונים ומשחקים וזהו או לחילופין רק להוציא המון כספים על שיטות מיוחדות. יש פה המון אקסטרה ורוב האנשים, גם אם הם מאוד מאוד מוכשרים, בשלב מסוים כשיש משפחה וילדים ושחיקה מנטלית אז כבר יש להם ירידה גדולה אחרי גיל 35.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2023 3:31 pm 
Hall of Famer

על לברון אומרים שהוא מוציא כ-1 מליון דולר לשנה על "תחזוקת הגוף" שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]