עמוס לב כתב:
רוני, לא מתאים. תקרא שוב את מה שכתבת. כתבת בוודאות שאתה הולך על אופן, לא להריץ את הכוכב על חסימה, לא לסדר פיק אנד רול ולא שום דבר, אלא אופן, פשוט.
rony כתב:
בעיני זה תלוי מאוד בקבוצה שלך, אבל בגדול, תמיד לנסות ללכת לנקודות החזקות שלה. אם יש לך איזה קובי, ווייד, לברון או דוראנט, אז אופן זו בבירור האופציה העדיפה
ברור שבסיום השימוש בבידודים עולה ב-19%. מאמנים פחדנים, שמים את הכדור ביד של הכוכב שלהם, מפחדים שמה שחקני ה"קטסל" שלהם לא יצליחו להריץ תרגיל פשוט, כפי שכמה בנושא שנפתח פה תירצו וגם יש סיבה יותר הגיונית של תזמון הזריקה וכאמור לדאוג בוודאות שהכוכב יקבל את ההחלטה ולא מישהו אחר.
אפשר להתווכח על מה זה הירובול, אבל הכתבה מדברת על בידודים, בעיקר ברגעי הקלאץ'. אז נכון שג'ורדן בסוף מסר, אבל המהלך היה בפירוש בידוד קלאסי לג'ורדן, זה שבפעם השניה בקריירה שלו ג'ורדן החליט למסור לשחקן פנוי, לא עושה את המהלך הזה לאנטי הירובול. אתה יודע, אתה יכול להיות הגיבור גם אם אתה מוסר לשחקן חופשי והוא קולע. למען האמת אם האסלם היה קולע את הסל הזה, אף אחד לא היה מתפעל מהאסלם, אלא מהגיבור לברון איך הוא מצא את האסלם חופשי. אתה יכול להגיד שגם פה מעורב אגו והרצון להיות גיבור.
שוב, אני האחרון שיגן על משחק של בידודים טפשיים, בטח בדקות הסיום, אני גם האחרון שיטיף למשחק של אחד על אחד ולא משחק קבוצתי. אני רק לא אוהב את הכתבה שהובאה, כי לדעתי הייתה לה מטרה אחת, לרדת על קובי, והאמצעים במקרה הזה כללו משחקי מספרים ואי מסירת כל המידע. למה למשל לא ניתן לנו המהלך שכן כדאי להריץ בסוף משחקים עם האחוז היעיל הגבוה?
קודם כל, אם אמרתי אופן אז כנראה שטעיתי, כי לפחות לפי הכתבה, זה לא עובד וגם אם הנתונים מוצגים בצורה מסויימת כדי להגיע למסקנה מסויימת, עדיין יש בהם היגיון מסויים בעיני ואי אפשר לשלול אותם לגמרי. האם עשיתי את זה מתוך איזו אג'נדה אנטי קובי? חלקית, כי אני לא אוהב את סגנון המשחק שלו, שהעונה הקצין שוב לכיוון האגואיסטי, אבל באותה מידה אין לי שום בעייה להגיד את אותו דבר גם על דרק רוז נניח, שאמנם קלע את סל הניצחון השבוע, אבל עשה את זה בזריקה נוראית שאם הוא יקח אותה 100 פעם, אני אופתע אם היא תיכנס ביותר מ-30.
בכל מקרה, מהלכי בידוד שמסתיימים בכך שהכוכב זורק מחצי מרחק ומעלה עם יד (או כמה ידיים) בפרצוף, או שהוא חודר לתוך 3 שומרים הם לא האופציה האידיאלית, בלשון המעטה. אם כוכב הולך לבידוד מתוך כוונה למסור ברגע שמגיע הדאבל טים, כאן כבר יש הגיון מסויים, כי הזריקה בסופו של דבר תהיה חופשית יחסית, השאלה היא מה המוכנות שלו למסור.
אגב, סתם כאנקדוטה, יצא לי לעבור על נתוני הקלאץ' העונתיים של 82games, אז אחרי כמה שנים פנטסטיות שבהן הוא כל הזמן היה או בטופ או קרוב מאוד לשם, נכון לעכשיו השנה קובי כבר די רחוק מהטופ, גם בנק' פר 48 דקות (32 לעומת יותר מ-50 בשנים שעברו) אבל בעיקר באחוזי הקליעה, 28% מהשדה, 20% מהשלוש והכי מפתיע-רק 71% מהקו. מצד שני, איפה שהוא מציג עלייה יפה זה בכמות האסיסטים פר 48 דקות בקלאץ' עם כמעט 9 וגם מדד ה-+/- שלו פר 48 דקות מרשים עם +22 אחרי שנתיים של +13 ו-+7. אז כמובן שגם כאן אפשר להתווכח האם ההגדרה של 82games לקלאץ' היא נכונה או לא ולשחק עם המספרים לכל מיני כיוונים, אבל בהחלט יש כאן איזו מגמה לדעתי.
אגב, ההרגשה שלי שקובי פחות טוב העונה בקלאץ' גם די מגובה במספרים