מאסטר כתב:
הביאו שחקני NBA בקול תרועה ולא הצליחו איתם? נו באמת. מה זה לא להצליח איתם? עוד לא הבנת שבאירופה לא קולעים כמעט אף פעם 20 נקודות למשחק? קצב אחר, סקור אחר.
אני חושב שאתה צריך קצת לעבור ולראות מה נתנו שחקנים אחרים שהגיעו מהנ.ב.א 'בתרועה רמה' בשנים האחרונות חוץ ממירוטיץ'.
ג'פרי טיילור, לוברן, אברינס, דילייני, ירבקו, זיפסר, שלווין מאק ועוד עשרות שחקנים לאורך העשור האחרון... אפילו דרק וויליאמס ומונרו שבאו בפרופיל גבוה לא קלעו מעל 12-13 נקודות למשחק.
השחקן שאתה מזלזל בו - אנטה זיזיץ' - שהוא מבחינתך לא 'אימת היבשת' (כאילו מישהו הבטיח לך 20-10 למשחק) נותן כרגע יותר ממילוטינוב, קאליניץ', קייל היינס, ברנדון דייויס, לוברן, ג'קירי, גודאיטיס ולמעשה רוב הסנטרים ביורוליג.
כספי זה עניין אחר, שיכל לקרות עם כל שחקן בין אם בכסף קטן ובין אם בכסף גדול. לומר שמכבי לא הצליחו איתו בטקסט מקצועי שגוי מהיסוד. בנוגע לדורסי אני לא אכנס לזה שוב, אבל הוא בטח שלא כישלון ונפילת נ.ב.א כמו שהצגת אותו.
למלא סגל שלם בשחקנים אפורים זה דווקא משהו שקורה לא מעט - תעיף מבט באלבה ברלין, וילרבאן, הכוכב האדום בלגרד ופנאתינייקוס השנה.
אז נכון, יש מדי פעם הבלחות כמו בז'לגיריס בזכות מאמן על וקהל דוחף או בבאיירן של טרינקיירי הקוסם השנה, אבל לרוב זה בטח לא משהו שיוביל אותך רחוק ומנוגד כל היגיון.
הרוטציה הנוכחית תקבל בוסט עם זוסמן בשבוע הבא, ואם ירצה הפדרמן אז גם במחליף נורמלי לבנדר... ואז בהחלט יהיה אפשר להצליח.
הכסף שהושקע על זיזיץ' היה מאוד במקום, והקבוצה הייתה יכולה מאוד להצליח, אם את החצי מיליון דולר של בנדר היו מחלקים בין טילמן לאגאדה נניח.
השנה הגיעו למכבי ז'יז'יץ' ובנדר - האם זו הצלחה?
בעונה שעברה כספי ודורסי (בכסף מאוד גדול - שניהם) - האם זו הצלחה?
אני לא מדבר על 20 נקודות למשחק, אני מדבר על value for money לקבוצה. בקיץ 2019 רשמתי (אם תרצה -אאתר זאת) שקלויארו יתרום למכבי יותר מאשר כספי - וזה כשהוא היה מחוץ לסגל ועלותו (כולל מיסוי) הייתה סדר גודל של שליש מכספי אני מניח - צדקתי או לא? וזה לא שאני גאון גדול, אני חושב שזה היה די מובן מאליו לאור הנסיבות...
לא טענתי אגב ששאר הקבוצות מביאות שחקנים טובים יותר מה-NBA, פשוט טענתי שברמת מכבי - שתמיד מתלוננת על נחיתות פיננסית לכאורה, ובפרט ב"שנת ההישרדות" (לא מונח שלי) השנה, אולי עדיף לקחת פחות הרפתקאות על איך שחקנים ישתלבו, ולפזר את המשאבים על שחקנים שיש וודאות גדולה יותר לגבי יכולתם במשחק האירופי. גם דורסי אגב הרי הוא לא אכזבה או הפתעה לרעה, פשוט נשאלת השאלה האם אתה משקיע כזה סכום בשחקן שהוא בדיוק בעמדה ודומה מאוד בסגנון המשחק לשחקן המוביל שלך התקפית?
רשמתי כמה פעמים שז'יז'יץ' באופן אישי הוא בסדר גמור ואי אפשר לבוא אליו בטענות. האם לטענתך הוא כן "אימת היבשת"? האם הוא מהסנטרים הטובים ביורוליג? האם הוא נותן למכבי יתרון בעמדה הזו אל מול הסנטר הממוצע?
עזוב מספרים נטו. אני מדבר על סך התרומה לקבוצה, כולל הגנתית, כולל יציאה על גארדים וכו'.
לא צריך דווקא רק שחקנים אפורים ומכבי היא ממילא לא וילבראן או אלבה ברלין. אדרבה - למכבי נשאר בסיס שחקנים טוב מאוד מהעונה הקודמת שהייתה מוצלחת מאוד עבורה. יופי של נקודת פתיחה.
זוסמן חוזר בשבוע הבא? יגיע בקרוב מחליף נורמלי לבנדר?
אתה אופטימי הייתי אומר
"הקבוצה הייתה יכולה מאוד להצליח, אם את החצי מיליון דולר של בנדר היו מחלקים בין טילמן לאגאדה נניח" - זה בעצם פחות או יותר מה שאני אומר, לא?
אני גם לא מבין איך קורי וולדן לא במכבי עוד מאשתקד, מה עוד שחקן צריך להציג בעונה בליגה הישראלית בכדי שהם יקחו אותו (בגרושים)?