סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 8:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 11:21 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Shiver כתב:
מה עם כספי? לא אמרו כבר לפני כמה שבועות שהוא חוזר לאימונים מלאים?

לא אמרו באיזה ענף.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 11:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מאסטר כתב:
כספי סיים את העונה בפברואר, חודשיים וקצת לפני סיום העונה באופן טבעי. בפציעה מהסוג שקרתה לו, אני לא רואה חשש גדול כמו שאתה מציג את זה, במיוחד שהוא בסה"כ בן 30 ולא 34 נניח.
אם אני בטוח שהוא הגיע למכבי בריא? ששת המשחקים שלו ביורוליג יעידו שכן - 12 נק', 72% ל-2, 5.5 ריבאונדים, 3 אסיסטים וחטיפה. מספרים נהדרים בשביל 20 דק' משחק סה"כ וגם יכולת הגנתית טובה מאוד.

שמענו, שמענו. בערך כולם פה חוץ ממך צפו מה הולך לקרות איתו, גם אם לרגע היה נדמה שמתחולל לנגד עינינו נס רפואי. והבלתי נמנע קרה מאד מהר, אבל ברור שזה פוקס וכולנו טעינו ורק אתה צדקת...
ועכשיו מכבי משלמת מיליון דולר לעונה למנחה פודקאסטים.
מה שכן, למרות ששניהם מקבלים כסף על אותה עבודה, יש לו יותר קשר לכדורסל מטיילור מלכוב. I'll give him that.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' נובמבר 21, 2020 11:59 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 11:57 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
מה עם כספי? לא אמרו כבר לפני כמה שבועות שהוא חוזר לאימונים מלאים?

"יחזור בהדרגתיות", כמו זוסמן וה-MRI התקין לחלוטין שלו.
הייתי אומר שהוא הביא עקיצה מארץ העקיצות, אבל כשיש קבוצה שממש רוצה להיעקץ על ידו אין מה להלין עליו. נותנים - תיקח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:22 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאסטר, מה דעתך על המשחק של דורסי אתמול? נכנס לעמודה של המשחקים הטובים או הרעים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 3:48 am 
Hall of Famer

בסוף הרי שום דבר לא משתנה, מעמדו של ווייצ'יץ' בפרט (וכל "הטרויקה" ככלל) איתן לחלוטין, המותג חזק למדי חרף כמה וכמה עונות נוראוית - אז אני לא רואה בעיה גדולה פה.
הרי גם להתחיל עונה ללא 3 שחקני רוטציה (בקבוצה עצמה לא אמורים לדעת מתי הם צפויים לחזור? זה לא עובד ככה בספורט?!), ולדבר כל הזמן עד כמה הם חסרים (כאשר מסביב שחקני יורוליג מובילים נפצעים/חולים בקורונה על ימין ועל שמאל, ומכבי להוציא משחק אחד ללא האנטר משחקת עם סגל מלא) - זו גניבה דעת, שעובדת להם לא רע עד כמה שאני מתרשם.
נזכיר שכספי חסר מתחילת דצמבר אשתקד, אז חזר לשחק לאחר כמה שבועות בחוץ (לצד בלאק) למשחק ליגה זניח בנהריה (אליו אף נסעו ברכבת!) - ומאז עושה חייל רב בפודקאסטים. דיברתולומיאו גם למעשה לא משחק מאז (היה אמור לחזור לליגת הקורונה, ונפצע בהכנות אליה).
זוסמן אמנם בחור צעיר, אבל גם לו ייקח זמן להיכנס לעונה אחרי (לפחות, עד כה) 4 חודשים בלי כדורסל.
כמה קבוצות אנחנו מכירים שלמעשה פותחות עונה עם 3 שחקנים פצועים (כנתון ידוע מראש, ועוד לטווח ארוך) ומבלי להביא להם ממש מחליפים?!

נסתכל על עמדה 4, מכבי פתחה את העונה שעברה עם כספי, אייסי וג'ייק כהן.
העונה לכאורה בנדר במקום שלושתם?! (נניח כי בלייזר במקום אבדיה וזוסמן כזה)

נקודת המינימום בעונה הזאת טרם הגיעה אבל, הסגל ייראה גרוע יותר בנקודת זמן כלשהי.
חכו ותהנו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 6:21 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר כתב:
כספי סיים את העונה בפברואר, חודשיים וקצת לפני סיום העונה באופן טבעי. בפציעה מהסוג שקרתה לו, אני לא רואה חשש גדול כמו שאתה מציג את זה, במיוחד שהוא בסה"כ בן 30 ולא 34 נניח.
אם אני בטוח שהוא הגיע למכבי בריא? ששת המשחקים שלו ביורוליג יעידו שכן - 12 נק', 72% ל-2, 5.5 ריבאונדים, 3 אסיסטים וחטיפה. מספרים נהדרים בשביל 20 דק' משחק סה"כ וגם יכולת הגנתית טובה מאוד.

שמענו, שמענו. בערך כולם פה חוץ ממך צפו מה הולך לקרות איתו, גם אם לרגע היה נדמה שמתחולל לנגד עינינו נס רפואי. והבלתי נמנע קרה מאד מהר, אבל ברור שזה פוקס וכולנו טעינו ורק אתה צדקת...
מה שכן, למרות ששניהם מקבלים כסף על אותה עבודה, יש לו יותר קשר לכדורסל מטיילור מלכוב. I'll give him that.

בסדר, הבלתי נמנע. מצטער לומר אבל אתה חי בעולם מיושן בו שחקנים לא חוזרים מפציעות, שנות ה-80 או שנות ה-70. אתה גם חושב ששחקן X משליך על שחקן Y מטראומות כאלה ואחרות.
אני יכול לתת לך אלפי דוגמאות לשחקנים שחזרו אחרי שהם נפצעו בעונה אחת פציעה מינורית יחסית כמו נקע בקרסול ועונה לאחר מכן קרעו את המיניסקוס נניח.
מבחינתך גם הנהלת צסקא היא זבל וחסרת תקומה כי החתימה מחדש את קלייברן שקרע את הצולבת (פציעה קשה יותר מכל הפציעות של כספי ביחד), כנ"ל הנהלת ריאל וסרחיו יול, או קבוצותיו של סרחיו רודריגז שעבר כמה וכמה פציעות קרסול.
העובדה היחידה היא שכספי היה מצויין בתחילת העונה, משמע המיניסקוס לא הפריע לו והוא התחיל אותה בריא, והסיכוי שלו להיפצע שוב היה זהה לסיכוי של טאריק בלאק שנפצע מיד אחריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 6:25 am 
Junior

sir charles כתב:

עכשיו כל משחק רע אתה תרשום וכל משחק טוב אני ארשום? בוא נגיד ככה - אם מכבי מביאה 4 שהוא לא נזק בקיץ ויאניס מנהל משחק קצת יותר טוב, היא במאזן 6-4 חיובי.

shmueliki סיום המשפט מתייחס גם להודעה שלך... על אף כל החיסורים. בכל מקרה, אני מסכים שמכבי הייתה חייבת להביא שחקן בעמדה 2-3 שיחפה על הדקות שזוסמן וג'ונדי לא יכולים לתת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 9:06 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאסטר כתב:
sir charles כתב:

עכשיו כל משחק רע אתה תרשום וכל משחק טוב אני ארשום? בוא נגיד ככה - אם מכבי מביאה 4 שהוא לא נזק בקיץ ויאניס מנהל משחק קצת יותר טוב, היא במאזן 6-4 חיובי.

shmueliki סיום המשפט מתייחס גם להודעה שלך... על אף כל החיסורים. בכל מקרה, אני מסכים שמכבי הייתה חייבת להביא שחקן בעמדה 2-3 שיחפה על הדקות שזוסמן וג'ונדי לא יכולים לתת.

כתבתי את זה רק כי הבנתי מדבריך בת'רד הקודם שדורסי כביכול לא כזה חסר יציבות ונותן משחק טוב על כל משחק רע, כשלמעשה הוא נותן משחק טוב על כל כמה משחקים רעים, ושחקן כזה לא צפוי פשוט לא שווה הישארות בקבוצה שמכוונת גבוה, לא משנה כמה כישרון התקפי יש לו בידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 11:00 am 
Junior

sir charles כתב:
כשלמעשה הוא נותן משחק טוב על כל כמה משחקים רעים, ושחקן כזה לא צפוי פשוט לא שווה הישארות בקבוצה שמכוונת גבוה, לא משנה כמה כישרון התקפי יש לו בידיים.

תבדוק את סרחיו יול בשנתיים האחרונות לפני שאתה יוצא בהצהרות כאלה. אפשר להצליח גם כשיש לך סקורר לא יציב בקבוצה ויש מספיק דוגמאות לכך.
חוץ מזה, משחק טוב על משחק רע זה אכן חוסר יציבות. לא אמרתי שדורסי הוא שחקן יציב במיוחד. מיצ'יץ' העונה לדוגמא נותן משחק מצויין ואז משחק מזעזע כבר שליש לתוך העונה.
הטענה שלי בנוגע לדורסי היא שאני מאמין בכישרון שלו. חושב שמכבי לא בקלות יכולה למצוא שחקן עם כישרון כזה, ושהווארד סנט-רוס טייפ זה לא מה שהיא צריכה, כי אז בכלל כל הנטל ההתקפי ייפול רק על ווילבקין.

https://www.euroleague.net/competition/ ... code=e2019

עברתי על המשחקים של דורסי מהעונה החולפת, והטענה הנהדרת והבומבסטית הזו - "משחק טוב על כל כמה רעים" פשוט לא מחזיקה מים.
אחרי פתיחת העונה הקשה של שחקן חדש באירופה (5 משחקים ללא דקות כמעט וללא תרומה) - הוא לא נתן יותר מ-2 משחקים רעים אחד אחרי השני, וגם זה קרה רק פעמיים.
בנוגע לעונה הנוכחית, אני מעדיף לשפוט אותו בעוד כמה חודשים כשהיא תיגמר ולא אחרי כל משחק טוב או רע לרשום אמרתי לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 12:00 pm 
Sophomore

מדהים לראות כמה רחבה מסגרת האשראי שספרופולוס סוחב עוד מהעונה שעברה. המשבר הזה אשכרה מדלג מעליו. פה ושם ביקורת נקודתית על טעויות בניהול המשחק אבל המעמד שלו אפילו לא בדיסקשן ויש תחושה שגם אם מכבי מסיימת את הסיבוב הזה עם 5 מ-17 הברנש יישאר חסין לגמרי. הוא הרוויח חלק גדול מהגרייס ביושר, היו למכבי ריצות נפלאות בעונה שעברה, ועדיין משהו במעמד הסמי-אלוהי שהוא זוכה לו חריג מאוד ביחס למה שאנחנו מכירים ממכבי בעבר. בטח על רקע פתיחת עונה כזאת.

נערך לאחרונה על ידי Avishai בתאריך א' נובמבר 22, 2020 12:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 12:13 pm 
Junior

זה קשור בתהליך עמוק יותר שעובר על מכבי שניתן לתמצת בשורה התחתונה הפשוטה: הם נהיו לוזרים.

ראיתי מישהו שכותב על אבדיה שאחד היתרונות שהוא מביא זה שהוא מגיע ממועדון שלא מוכן להפסיד בשום משחק. מכבי היתה פעם מועדון כזה, אבל פחות או יותר מאז שהתחלף לאבדיה הקול, הם הפכו למועדון של לוזרים. זה נכון גם לגישה הכללית, עם אמירות כמו "זאת עונת השרדות" או "נחזור לנצח כשהשחקנים הפצועים יחזרו", וזה נכון גם למה שקורה על הפרקט, כשהקבוצה חוקרת כבר כמה שנים מהן כל הדרכים השונות שבהן אפשר להפסיד משחק כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 12:59 pm 
מנהל פורום

הם אף פעם לא היו מועדון ווינרי. היו להם שחקני מאני טיים נהדרים, וקבוצות מאני טיים נהדרות, אבל כמועדון הם היו מועדון טוב מאד וזהו. ברמה האירופית. זה נוצר כי היתה להם ליגה בדיחה וערימת מושחתים ושחיתויות שהביאו אותם לשם, את האתוס המסריח של ניצחון בכל מחיר הם פירשו בדרך היחידה שאינה ווינרית, של גניבה, התקרבנות ופורמליקה.
מאז השריון ליורוליג, שזו התגלמות הפרשנות הזו, הם גם הפכו למועדון לוזרי, שרק מסתפק בכיבודים ריקים ומראית עין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 1:44 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאסטר כתב:
sir charles כתב:
כשלמעשה הוא נותן משחק טוב על כל כמה משחקים רעים, ושחקן כזה לא צפוי פשוט לא שווה הישארות בקבוצה שמכוונת גבוה, לא משנה כמה כישרון התקפי יש לו בידיים.

תבדוק את סרחיו יול בשנתיים האחרונות לפני שאתה יוצא בהצהרות כאלה. אפשר להצליח גם כשיש לך סקורר לא יציב בקבוצה ויש מספיק דוגמאות לכך.
חוץ מזה, משחק טוב על משחק רע זה אכן חוסר יציבות. לא אמרתי שדורסי הוא שחקן יציב במיוחד. מיצ'יץ' העונה לדוגמא נותן משחק מצויין ואז משחק מזעזע כבר שליש לתוך העונה.
הטענה שלי בנוגע לדורסי היא שאני מאמין בכישרון שלו. חושב שמכבי לא בקלות יכולה למצוא שחקן עם כישרון כזה, ושהווארד סנט-רוס טייפ זה לא מה שהיא צריכה, כי אז בכלל כל הנטל ההתקפי ייפול רק על ווילבקין.

https://www.euroleague.net/competition/ ... code=e2019

עברתי על המשחקים של דורסי מהעונה החולפת, והטענה הנהדרת והבומבסטית הזו - "משחק טוב על כל כמה רעים" פשוט לא מחזיקה מים.
אחרי פתיחת העונה הקשה של שחקן חדש באירופה (5 משחקים ללא דקות כמעט וללא תרומה) - הוא לא נתן יותר מ-2 משחקים רעים אחד אחרי השני, וגם זה קרה רק פעמיים.
בנוגע לעונה הנוכחית, אני מעדיף לשפוט אותו בעוד כמה חודשים כשהיא תיגמר ולא אחרי כל משחק טוב או רע לרשום אמרתי לך.

בבקשה בוא לא ניכנס לדמגוגיה כמו בויכוחי קובי. אצלו לפחות היתה את היכולת הטובה.
סרחיו יוי הוא שחקן בירידה בן 33 שנמצא בקבוצת על בכדורסל האירופאי עם סגל רחב ביותר, שממש לא צריכה שהוא יצטיין בכל משחק בשביל לנצח. ממש לא דוגמא טובה.

ובנוגע לבדיקה שלך:
1) היו לו 4 משחקים רעים ברצף ממחזור 21 עד 24, או ש-12 נק' ב-40% + 4 איבודים, 5 עבירות ומדד שלילי נחשב למשחק טוב מבחינתך? (מחזור 23) ואני עוד מחליק לו את מחזור 20 (13 נק' ומדד 6)
2) אני ספרתי 10 משחקים סה"כ עם מדד דו ספרתי, רק 6 מהם עם 15 ומעלה שהייתי מחשיב משחק טוב, ועוד 18 משחקים עם מדד חד ספרתי, 14 מהם עם מדד 5 ומטה שהייתי מחשיב משחק רע.
3) כמה משחקים טובים הוא נתן ברצף? אני אחסוך לך את הבדיקה - שניים (מחזורים 14-15).

ולגבי סנט-רוס, הוא אמנם די נגר, אבל מגן מעולה ומוסר מצוין כך שעוד שחקנים נוגעים בכדור ומקבלים אופציות לקליעה כשהוא על המגרש (בניגוד לדורסי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 2:19 pm 
מנהל פורום

אני דווקא בעגלה של דורסי פה
הוא השחקן שהכי מפחיד אותי במכבי, כשהוא מתפוצץ זה קורה לפעמים ברצפים ולפעמים בבודדים והוא משנה גורל של משחק
אין הרבה שחקנים כאלה
שווה להכיל אותם במשחקים שהם לא טובים דרך ניהול הדקות מאשר להחליף אותם
אמרתי בעבר שדורסי תפור על ספרפולוס, סרפולוס צריך שחקנים של מסגרת ממושמעים שומרים בלי פשרות, מקריבים עבירות, בגלל האופי הזה הוא צריך את הילד הרע והחסר מצפון שיתן לו בדקות ספציפיות את מה שלעולם לא יהיה לייתר הקבוצה
לא יודע אם סמתם לב אבל ווילביקין של ספרפולוס הרבה יותר ממושמע ושומר מאשר לפניו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 3:59 pm 
Hall of Famer

בשורה התחתונה למכבי אין 4 פותח ברמת יורוליג, וגם המחליפים לעמדות 3-4 (בלייזר וסנדי כהן) הם ככה בקושי ברמה הנדרשת וחסרי ניסיון במפעל עדיין.
הכסף הגדול יחסית הושקע/מושקע בז'יז'יץ' (שהוא פרסונלית עושה את עבודתו), ובדורסי - ששניהם נמצאים בעמדות עם שחקנים יותר טובים מאשר בנדר/בלייזר - המקבלים למעלה משלושים דקות יורוליג ביחד עקב הואקום בעמדות שלהם.
אני מזכיר לכולם בהשוואה לעונה שעברה - שקלויארו בכלל התחיל אותה כשחקן שלא מתלבש לאף מפעל! וכיום הוא לטעמי השחקן החשוב בקבוצה (כלומר - היעדרו ממשחק נתון תפגע הכי הרבה בקבוצה, כן, יותר מווילבקין).
בסופו של דבר מהשנים האחרונות אנחנו למדים שבהחלט אפשר להביא "שחקנים אפורים" שיתנו אחלה תפוקה לעומת הציפיות מהם (קלויארו, ג'ונס, גם דיברתולומיאו נהפך למפלצת ברמת הליגה ותורם ברמת היורוליג), ולעומת זאת אפשר להביא שחקני NBA בקול תרועה רמה ולא להצליח איתם (בנדר, כספי, דורסי, ז'יזיץ' לא רע אבל לא בדיוק אימת היבשת ו"אחת ההעברות הבולטות" כמו שסיפרו לנו בקיץ, וכו'). כלומר אפילו בכסף קטן היה אפשר להמר על עוד כמה "כריס ג'ונסים בעמדות השונות" ואז לפחות היה סגל שמספיק כמותית ויש לו סיכוי מסוים להצליח. עם הרוטציה הנוכחית בעמדות 3-4 זה פשוט חסר סיכוי לטעמי.

אגב, עשיתי בדיקה פשוטה כמה שחקנים מכל קבוצת יורוליג שיחקו בכל משחקי הקבוצה עד כה - "כלל אצבע" (הגם שברור שלרחוק מלהיות מושלם) לרמת הכשירות הקבוצתית והפגיעה מנעדרים:
אולימפיאקוס - 9 שחקנים
מכבי (כל הבכירים פרט להאנטר שהחסיר משחק בודד), ברצלונה, באסקוניה, ז'לגיריס - 8
באיירן, מילאנו, זניט - 7
אלבה, אנאדולו, הכוכב האדום, ולנסיה - 6
צסק"א, פנרבחצ'ה, ריאל - 5
פאו' - 4
וילרבאן - 3
חימקי - שחקן בודד! (זייצב)

וזה עוד כשמכבי שיחקה את כל המשחקים, אז לכאורה היא אפילו "אמורה" להיות בתחתית פה.
התשובה ל"אבל כספי פצוע!" היא שזה נתון שהיה ידוע מראש, ולמעשה הרי היה יותר סיכוי שאבדיה ישחק עם מכבי בחודשיים הראשונים של העונה מאשר כספי...
אז תזכרו את זה במסיבת העיתונאים הבאה בה עולה נושא הפציעות הרבות והמרובות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 4:00 pm 
Junior

צ'ארלס, אני לא דמגוג אלא סותר את הדברים שאמרת מעליי מילה במילה.
אם לא בא לך שאביא דוגמאות כמו יול, אז אל תרשום משפטים כוללנים כגון 'שחקן מאוד לא יציב לא יכול להישאר בקבוצות שמכוונות למעלה, ולא משנה כמה כישרון יש לו'.

בנוגע לתגובה שלך על הבדיקה שלי:
התפקיד של דורסי הוא לקלוע ורצוי באחוזים טובים. ברור לכולם שהוא לא מוסר גדול ולא ריבאונדר גדול, ולכן ההתבססות על המדד חוטאת באמת.
נגד חימקי הוא קלע 4/8 ל-3, צפיתי במשחק, והוא לא היה רע שם. אפשר לומר שהוא לא הבריק בגלל 4 איבודים, אבל אי אפשר לומר על 12 נק' ו-4 שלשות ב-50% שזה משחק רע.
בין המחזורים ה-6 וה-10 היו לו ארבעה משחקים טובים, ובין המחזורים ה-13 ל-20 היו לו משחק רע אחד על באמת נגד אנאדולו בחוץ. שוב: התפקיד והיכולת שלו זה לקלוע, לא לתת שורות טריפל דאבל כמו מיצ'יץ' שמקפיצות מדד.

לגבי הטענה האחרונה שלך, אז מעניין אבל מכבי בעונה האחרונה רצה יפה מאוד וקרוב מאוד ליתרון ביתיות "למרות" שדורסי היה שחקן מוביל, ולמרות אינסוף פציעות במהלך העונה. אז אולי אחרי הכל אפשר להצליח כשהוא סקורר מוביל בקבוצה.
ואני חייב לומר שכן הערכתי את הניתוח המעמיק שלך לגבי תכונותיו, ואני מסכים שהגנתית הוא נוטה לאבד ריכוז, יחס אס'-איב' לא טוב, ולא מספיק עוזר בריבאונד, אבל אי אפשר לקחת ממנו את מה שהוא כן מביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 4:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאסטר כתב:
צ'ארלס, אני לא דמגוג אלא סותר את הדברים שאמרת מעליי מילה במילה.
אם לא בא לך שאביא דוגמאות כמו יול, אז אל תרשום משפטים כוללנים כגון 'שחקן מאוד לא יציב לא יכול להישאר בקבוצות שמכוונות למעלה, ולא משנה כמה כישרון יש לו'.

בנוגע לתגובה שלך על הבדיקה שלי:
התפקיד של דורסי הוא לקלוע ורצוי באחוזים טובים. ברור לכולם שהוא לא מוסר גדול ולא ריבאונדר גדול, ולכן ההתבססות על המדד חוטאת באמת.
נגד חימקי הוא קלע 4/8 ל-3, צפיתי במשחק, והוא לא היה רע שם. אפשר לומר שהוא לא הבריק בגלל 4 איבודים, אבל אי אפשר לומר על 12 נק' ו-4 שלשות ב-50% שזה משחק רע.
בין המחזורים ה-6 וה-10 היו לו ארבעה משחקים טובים, ובין המחזורים ה-13 ל-20 היו לו משחק רע אחד על באמת נגד אנאדולו בחוץ.

לגבי הטענה האחרונה שלך, אז מעניין אבל מכבי בעונה האחרונה רצה יפה מאוד וקרוב מאוד ליתרון ביתיות "למרות" שדורסי היה שחקן מוביל, ולמרות אינסוף פציעות במהלך העונה. אז אולי אחרי הכל אפשר להצליח כשהוא סקורר מוביל בקבוצה.
ואני חייב לומר שכן הערכתי את הניתוח שלך לגביו כשחקן, ואני מסכים שהגנתית הוא נוטה לאבד ריכוז, יחס אס'-איב' לא טוב, ולא מספיק עוזר בריבאונד, אבל אי אפשר לקחת ממנו את מה שהוא כן מביא.

כשמדברים על אחוזים טובים אי אפשר להתייחס רק ל% שלשות ולהתעלם מהאחוזים בתוך הקשת ששם הוא על הפנים. אאז"נ מחישוב שעשיתי בעבר, רק ב6 מתוך 28 משחקים בעונה שעברה הוא קלע ב50% ומעלה מהשדה. במקרה הטוב הוא ווליום שוטר, כך שהוא לא עומד אפילו בסטנדרט שלך של לקלוע באחוזים טובים.
ושוב פעם, הוא יושב על העמדה של השחקן הכי טוב של מכבי ולא מביא למגרש משהו מעבר למה שווילבקין נותן (וראינו איך הקבוצה נראית כששניהם מנהלים את ההצגה יחד) שזה ניהול סגל לא חכם בלשון המעטה כאשר אין לך שחקנים נורמלים בשתי עמדות הפורוורד.

ובדמגוגיה התייחסתי לאזכורים שלך של שחקנים לא קשורים כמו יוי או לברון, לא לשאר הטענות שלך שחלקן מקובלות (גם אם אני לא מסכים איתן). הייתי מקבל את זה אם היינו מדברים על ווילבקין עצמו, שזורק הרבה יותר מדי ל3 לטעמי ופחות חודר לסל וסוחט עבירות, אבל במכלול של הדברים הוא עדיין הכוכב של הקבוצה שתורם הכי הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 4:53 pm 
Junior

shmueliki כתב:
בשורה התחתונה למכבי אין 4 פותח ברמת יורוליג, וגם המחליפים לעמדות 3-4 (בלייזר וסנדי כהן) הם ככה בקושי ברמה הנדרשת וחסרי ניסיון במפעל עדיין.
הכסף הגדול יחסית הושקע/מושקע בז'יז'יץ' (שהוא פרסונלית עושה את עבודתו), ובדורסי - ששניהם נמצאים בעמדות עם שחקנים יותר טובים מאשר בנדר/בלייזר - המקבלים למעלה משלושים דקות יורוליג ביחד עקב הואקום בעמדות שלהם.
אני מזכיר לכולם בהשוואה לעונה שעברה - שקלויארו בכלל התחיל אותה כשחקן שלא מתלבש לאף מפעל! וכיום הוא לטעמי השחקן החשוב בקבוצה (כלומר - היעדרו ממשחק נתון תפגע הכי הרבה בקבוצה, כן, יותר מווילבקין).
בסופו של דבר מהשנים האחרונות אנחנו למדים שבהחלט אפשר להביא "שחקנים אפורים" שיתנו אחלה תפוקה לעומת הציפיות מהם (קלויארו, ג'ונס, גם דיברתולומיאו נהפך למפלצת ברמת הליגה ותורם ברמת היורוליג), ולעומת זאת אפשר להביא שחקני NBA בקול תרועה רמה ולא להצליח איתם (בנדר, כספי, דורסי, ז'יזיץ' לא רע אבל לא בדיוק אימת היבשת ו"אחת ההעברות הבולטות" כמו שסיפרו לנו בקיץ, וכו'). כלומר אפילו בכסף קטן היה אפשר להמר על עוד כמה "כריס ג'ונסים בעמדות השונות" ואז לפחות היה סגל שמספיק כמותית ויש לו סיכוי מסוים להצליח. עם הרוטציה הנוכחית בעמדות 3-4 זה פשוט חסר סיכוי לטעמי.

הביאו שחקני NBA בקול תרועה ולא הצליחו איתם? נו באמת. מה זה לא להצליח איתם? עוד לא הבנת שבאירופה לא קולעים כמעט אף פעם 20 נקודות למשחק? קצב אחר, סקור אחר.
אני חושב שאתה צריך קצת לעבור ולראות מה נתנו שחקנים אחרים שהגיעו מהנ.ב.א 'בתרועה רמה' בשנים האחרונות חוץ ממירוטיץ'.
ג'פרי טיילור, לוברן, אברינס, דילייני, ירבקו, זיפסר, שלווין מאק ועוד עשרות שחקנים לאורך העשור האחרון... אפילו דרק וויליאמס ומונרו שבאו בפרופיל גבוה לא קלעו מעל 12-13 נקודות למשחק.

השחקן שאתה מזלזל בו - אנטה זיזיץ' - שהוא מבחינתך לא 'אימת היבשת' (כאילו מישהו הבטיח לך 20-10 למשחק) נותן כרגע יותר ממילוטינוב, קאליניץ', קייל היינס, ברנדון דייויס, לוברן, ג'קירי, גודאיטיס ולמעשה רוב הסנטרים ביורוליג.
כספי זה עניין אחר, שיכל לקרות עם כל שחקן בין אם בכסף קטן ובין אם בכסף גדול. לומר שמכבי לא הצליחו איתו בטקסט מקצועי שגוי מהיסוד. בנוגע לדורסי אני לא אכנס לזה שוב, אבל הוא בטח שלא כישלון ונפילת נ.ב.א כמו שהצגת אותו.

למלא סגל שלם בשחקנים אפורים זה דווקא משהו שקורה לא מעט - תעיף מבט באלבה ברלין, וילרבאן, הכוכב האדום בלגרד ופנאתינייקוס השנה.
אז נכון, יש מדי פעם הבלחות כמו בז'לגיריס בזכות מאמן על וקהל דוחף או בבאיירן של טרינקיירי הקוסם השנה, אבל לרוב זה בטח לא משהו שיוביל אותך רחוק ומנוגד כל היגיון.

הרוטציה הנוכחית תקבל בוסט עם זוסמן בשבוע הבא, ואם ירצה הפדרמן אז גם במחליף נורמלי לבנדר... ואז בהחלט יהיה אפשר להצליח.
הכסף שהושקע על זיזיץ' היה מאוד במקום, והקבוצה הייתה יכולה מאוד להצליח, אם את החצי מיליון דולר של בנדר היו מחלקים בין טילמן לאגאדה נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 7:23 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר כתב:

בסדר, הבלתי נמנע. מצטער לומר אבל אתה חי בעולם מיושן בו שחקנים לא חוזרים מפציעות, שנות ה-80 או שנות ה-70. אתה גם חושב ששחקן X משליך על שחקן Y מטראומות כאלה ואחרות.
אני יכול לתת לך אלפי דוגמאות לשחקנים שחזרו אחרי שהם נפצעו בעונה אחת פציעה מינורית יחסית כמו נקע בקרסול ועונה לאחר מכן קרעו את המיניסקוס נניח.
מבחינתך גם הנהלת צסקא היא זבל וחסרת תקומה כי החתימה מחדש את קלייברן שקרע את הצולבת (פציעה קשה יותר מכל הפציעות של כספי ביחד), כנ"ל הנהלת ריאל וסרחיו יול, או קבוצותיו של סרחיו רודריגז שעבר כמה וכמה פציעות קרסול.
העובדה היחידה היא שכספי היה מצויין בתחילת העונה, משמע המיניסקוס לא הפריע לו והוא התחיל אותה בריא, והסיכוי שלו להיפצע שוב היה זהה לסיכוי של טאריק בלאק שנפצע מיד אחריו.

הוא שאמרתי, זה סתם פוקס, כולנו טעינו ואתה צדקת.

הרי לכם קוראים יקרים, לעולם אל תזלזלו בכוחה של הדגמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 8:43 pm 
Junior

לא, ראי שעל הקיר צדק. מבחינתו כל מה שקרה ב-2015 תקף עד 2058, אין תקומה אין עתיד אין תקווה ואין חלום, וזה לא משנה בכלל שב-3-4 שנים האחרונות לא נחת במכבי שום שחקן גמור. התאוריה שלו תמיד תתפוס!

וגם כספי, ששיחק יותר ממירוטיץ' (!!!) בשנתיים האחרונות של כ"א מהם בנ.ב.א, הוא הדוגמא המוחצת לכך שלא ישלים אפילו 10 משחקים כי הוא מפורק גריאטרי עם סיבולת של בן 50 אחרי מחלת לב וכל זה בגלל הטרויקה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 11:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאסטר כתב:
לא, ראי שעל הקיר צדק. מבחינתו כל מה שקרה ב-2015 תקף עד 2058, אין תקומה אין עתיד אין תקווה ואין חלום, וזה לא משנה בכלל שב-3-4 שנים האחרונות לא נחת במכבי שום שחקן גמור. התאוריה שלו תמיד תתפוס!

וגם כספי, ששיחק יותר ממירוטיץ' (!!!) בשנתיים האחרונות של כ"א מהם בנ.ב.א, הוא הדוגמא המוחצת לכך שלא ישלים אפילו 10 משחקים כי הוא מפורק גריאטרי עם סיבולת של בן 50 אחרי מחלת לב וכל זה בגלל הטרויקה!

רגע, אז אתה אומר שה10 משחקים +/- שכספי שיחק מאז שהוחתם מראים שהוא לא שחקן גמור? והעובדה ששנה הוא כבר מחוץ למגרשים לא משנה את דעתך אפילו קצת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 12:56 am 
Junior

אני אומר שכספי לא הגיע כשחקן גמור כמו שהבחור כאן מנסה לטעון, דבר שהוא מבסס אך ורק על הרקורד של מכבי ב-2015, למרות שכספי נפצע בשנתיים לפני ההגעה פציעות נורמטיביות שחוזרים מהן מצוין בגילו. (ד"ש ממירוטיץ' כאמור)

מכבי לא יכלה לצפות לפציעה כזאת בדיוק כמו שהיא לא יכלה לצפות לפציעות של בלאק או וולטרס שהגיעו לכאן עם רקורד נקי. אלה דברים שקורים ולכן אין צורך לצעוק אמרנו לכם בגלל שפבראני הגיע פצוע לפני 6 שנים.

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 12:57 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 12:57 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
הביאו שחקני NBA בקול תרועה ולא הצליחו איתם? נו באמת. מה זה לא להצליח איתם? עוד לא הבנת שבאירופה לא קולעים כמעט אף פעם 20 נקודות למשחק? קצב אחר, סקור אחר.
אני חושב שאתה צריך קצת לעבור ולראות מה נתנו שחקנים אחרים שהגיעו מהנ.ב.א 'בתרועה רמה' בשנים האחרונות חוץ ממירוטיץ'.
ג'פרי טיילור, לוברן, אברינס, דילייני, ירבקו, זיפסר, שלווין מאק ועוד עשרות שחקנים לאורך העשור האחרון... אפילו דרק וויליאמס ומונרו שבאו בפרופיל גבוה לא קלעו מעל 12-13 נקודות למשחק.

השחקן שאתה מזלזל בו - אנטה זיזיץ' - שהוא מבחינתך לא 'אימת היבשת' (כאילו מישהו הבטיח לך 20-10 למשחק) נותן כרגע יותר ממילוטינוב, קאליניץ', קייל היינס, ברנדון דייויס, לוברן, ג'קירי, גודאיטיס ולמעשה רוב הסנטרים ביורוליג.
כספי זה עניין אחר, שיכל לקרות עם כל שחקן בין אם בכסף קטן ובין אם בכסף גדול. לומר שמכבי לא הצליחו איתו בטקסט מקצועי שגוי מהיסוד. בנוגע לדורסי אני לא אכנס לזה שוב, אבל הוא בטח שלא כישלון ונפילת נ.ב.א כמו שהצגת אותו.

למלא סגל שלם בשחקנים אפורים זה דווקא משהו שקורה לא מעט - תעיף מבט באלבה ברלין, וילרבאן, הכוכב האדום בלגרד ופנאתינייקוס השנה.
אז נכון, יש מדי פעם הבלחות כמו בז'לגיריס בזכות מאמן על וקהל דוחף או בבאיירן של טרינקיירי הקוסם השנה, אבל לרוב זה בטח לא משהו שיוביל אותך רחוק ומנוגד כל היגיון.

הרוטציה הנוכחית תקבל בוסט עם זוסמן בשבוע הבא, ואם ירצה הפדרמן אז גם במחליף נורמלי לבנדר... ואז בהחלט יהיה אפשר להצליח.
הכסף שהושקע על זיזיץ' היה מאוד במקום, והקבוצה הייתה יכולה מאוד להצליח, אם את החצי מיליון דולר של בנדר היו מחלקים בין טילמן לאגאדה נניח.

השנה הגיעו למכבי ז'יז'יץ' ובנדר - האם זו הצלחה?
בעונה שעברה כספי ודורסי (בכסף מאוד גדול - שניהם) - האם זו הצלחה?
אני לא מדבר על 20 נקודות למשחק, אני מדבר על value for money לקבוצה. בקיץ 2019 רשמתי (אם תרצה -אאתר זאת) שקלויארו יתרום למכבי יותר מאשר כספי - וזה כשהוא היה מחוץ לסגל ועלותו (כולל מיסוי) הייתה סדר גודל של שליש מכספי אני מניח - צדקתי או לא? וזה לא שאני גאון גדול, אני חושב שזה היה די מובן מאליו לאור הנסיבות...

לא טענתי אגב ששאר הקבוצות מביאות שחקנים טובים יותר מה-NBA, פשוט טענתי שברמת מכבי - שתמיד מתלוננת על נחיתות פיננסית לכאורה, ובפרט ב"שנת ההישרדות" (לא מונח שלי) השנה, אולי עדיף לקחת פחות הרפתקאות על איך שחקנים ישתלבו, ולפזר את המשאבים על שחקנים שיש וודאות גדולה יותר לגבי יכולתם במשחק האירופי. גם דורסי אגב הרי הוא לא אכזבה או הפתעה לרעה, פשוט נשאלת השאלה האם אתה משקיע כזה סכום בשחקן שהוא בדיוק בעמדה ודומה מאוד בסגנון המשחק לשחקן המוביל שלך התקפית?

רשמתי כמה פעמים שז'יז'יץ' באופן אישי הוא בסדר גמור ואי אפשר לבוא אליו בטענות. האם לטענתך הוא כן "אימת היבשת"? האם הוא מהסנטרים הטובים ביורוליג? האם הוא נותן למכבי יתרון בעמדה הזו אל מול הסנטר הממוצע?
עזוב מספרים נטו. אני מדבר על סך התרומה לקבוצה, כולל הגנתית, כולל יציאה על גארדים וכו'.

לא צריך דווקא רק שחקנים אפורים ומכבי היא ממילא לא וילבראן או אלבה ברלין. אדרבה - למכבי נשאר בסיס שחקנים טוב מאוד מהעונה הקודמת שהייתה מוצלחת מאוד עבורה. יופי של נקודת פתיחה.

זוסמן חוזר בשבוע הבא? יגיע בקרוב מחליף נורמלי לבנדר?
אתה אופטימי הייתי אומר

"הקבוצה הייתה יכולה מאוד להצליח, אם את החצי מיליון דולר של בנדר היו מחלקים בין טילמן לאגאדה נניח" - זה בעצם פחות או יותר מה שאני אומר, לא?
אני גם לא מבין איך קורי וולדן לא במכבי עוד מאשתקד, מה עוד שחקן צריך להציג בעונה בליגה הישראלית בכדי שהם יקחו אותו (בגרושים)?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 1:09 am 
Hall of Famer

שמוליק, אם לא הבנת, גם אתה חזית נכון וטעית.
מזכיר את הויכוחים עם מישהו מסויים על גורלו הפוליטי של ביבי, שלפי ההגיון שלו כולם חזו נכון וטעו, והוא חזה לא נכון וצדק.

אבל האמת היא שהטעות היסודית של מאסטר היא במחשבה שלו שהטרויקה לומדת ומשתפרת, ואז בא מקרה בנדר והוא מאד מאד מופתע (בעניין כספי הוא סתם בהכחשה). אבל מקרה בנדר לא מפתיע אותי בכלל, הוא בסך הכל עוד לבנה בחומה של הטרויקה והשליטה שלה במכבי שמתבטאת בכמה וכמה תחומים - החל בשחקנים הפצועים שבאורח פלא עוברים את הבדיקות הרפואיות (או שמתעלמים מהן), דרך עצלנות בסקאוטינג שמתבטאת בדעה מקצועית על שחקן שראו לפני שנים (מאריץ' זה מקרה קיצוני במיוחד שכל מי שעיניו בראשו ראה את זה בא, אבל היו עוד, ארון ג'קסון למשל) ועד דאגה למקורבים וחברים ובאופן כללי שיקולים זרים (משהו שמתחיל מתוך הנהלת מכבי עצמה). אני טוען את זה שנים וטועה כמובן, הנה אני אומר את זה מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 1:16 am 
Junior

זיזיץ' כרגע הצלחה בעיניי, אבל בכל מקרה לא הייתי שופט אותו ובטח לא דן אותו לכישלון אחרי 10 משחקים - כמו שמיהרת ועשית בהודעה הקודמת.
לפי היכולות והסטט' העונה ביורוליג, אחרי טבארס ו-וסלי, זיזיץ' נמצא בטייר של ברנדון דייויס, מונרו ופלייס, כשבין לבין מרחפים הסליפרים מוסטפה פאל, ג'יילן ריינולדס וחסן מרטין בברייקאאוט סיזן.
ב-9 הקבוצות הנוספות הסנטרים נותנים עד עכשיו עונה פחות טובה מזו של זיזיץ'. אז כן, לשאלתך, הוא אחד מהסנטרים הטובים ביורוליג לדעתי ורק יילך וישתפר. יש טובים ממנו, אבל הוא במקום מכובד ברשימה ו'שווה את הכסף'.

כשאתה מדבר על VALUE FOR MONEY ו'כסף גדול מאוד' אתה צריך להבין שהסכומים שמשולמים לזיזיץ', כספי ודורסי הם סכומים של שחקני ספסל בריאל, ברצלונה, צסקא, אנאדולו, מילאנו, חימקי, פנרבחצ'ה...
הכוכבים הגדולים ביורוליג מרוויחים כפול מאותם שחקנים של מכבי, ולכן אתה לא יכול לשפוט אותם בצורה דומה ולצפות מהם לתוצרת כמו לארקין, מייק ג'יימס או וסלי.

בנוגע לקאלוירו מול כספי - 'צדקת' בגלל שכספי נפצע בברך. מקצועית הוא היה נהדר בפתיחת העונה הקודמת ונתן דברים שקאלוירו לא יכל לתת.
להוכיח את צדקת דבריך בזה ששחקן נפצע זה דבר נמוך לעשות. זה כמו שהייתי רושם ב-2017 'ידעתי שקיירי-הייוורד-הורפורד לא יגיעו לשום מקום' אחרי שלהייוורד התפרקה הרגל.

זוסמן אישר שהMRI נקי והוא חוזר בשבוע הקרוב. ג'ונדי וכספי נרשמו למשחק מחר מול הפועל חיפה כמדומני. בנוגע לבנדר - מאוד מקווה שהם יעשו את הדבר הנכון.

shmueliki כתב:
"הקבוצה הייתה יכולה מאוד להצליח, אם את החצי מיליון דולר של בנדר היו מחלקים בין טילמן לאגאדה נניח" - זה בעצם פחות או יותר מה שאני אומר, לא?
אני גם לא מבין איך קורי וולדן לא במכבי עוד מאשתקד, מה עוד שחקן צריך להציג בעונה בליגה הישראלית בכדי שהם יקחו אותו (בגרושים)?

אתה אומר גם שהיו צריכים לפזר את הסכום על זיזיץ' על פני כמה שחקנים אחרים למיטב הבנתי, וזה לדוגמא צעד שגוי בעיניי כי לא צריך להגזים. שנינו מסכימים שאם נניח אגאדה וטילמן במכבי ע"ח בנדר הקבוצה הייתה אחרת לגמרי.
בנוגע לקורי וולדן אני לא יודע איזה סוג שחקן יאניס חיפש על המשבצת שאליה הגיע כריס ג'ונס. יכול להיות שהוא רצה רכז טהור. לא עקבתי מספיק אחרי וולדן, אבל אלכס המילטון לדוגמא יכל בכיף להשתלב, אם כי הסגנון שלו טיפה אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 99 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: