סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 6:16 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת הקדטים 2024
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 15, 2024 2:46 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב,
היום יש יום מנוחה, ומחר ב-16:00 משחק על מקומות 5-8 מול לטביה.
מי שירצה עוד קצת להתרשם מהשחקנים, במשחק בלי לחץ וכנראה גם כל שחקני הספסל ישולבו הפעם.

ב-21:00 יהיה משחק של סרביה מול צרפת, מי שירצה לצפות דרך יוטיוב ולהתרשם מהרבה כשרונות שיגיעו רחוק כנראה. ספרד מול יוון ב-18:30.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2024 5:54 pm 
Sophomore

הקדטים מנצחים את לטביה 72:78 וישחקו מחר מול איטליה על המקום החמישי. כבר הובילו ב-20 פלוס, אבל הלטבים חזרו למשחק ברבע האחרון. עזריאל עם משחק מצויין של 19 נקודות, 8 אסיסטים, 6 ריבאונדים ו-3 חטיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2024 5:56 pm 
Sophomore

אגב, חבל שהשנה לא מתמודדים על מקום באליפות העולם עד גיל 17. ב-2022, הנבחרת של שרף ומאייר גמרה חמישית בקדטים, אבל גם אז לא הייתה אליפות עולם בשנה שאחרי אז זה בוזבז ויש מצב שהשנה זה יקרה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2024 6:25 pm 
Hall of Famer

מעתיק מהטלגרם של ברק חקלאי:

הנבחרות הצעירות של קרואטיה בשפל כבר כמה שנים, אבל הקיץ נשברו כל השיאים.
הנבחרת עד גיל 16 ירדה ממש עכשיו לדרג ב' אחרי שהפסידה לגיאורגיה במשחק על ההישארות.
מוקדם יותר הקיץ גם נבחרת הנוער הקרואטית ירדה.
הנבחרת עד גיל 20 של קרואטיה ירדה לדרג ב' כבר בקיץ הקודם, והשנה סיימה בו רק במקום העשירי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2024 1:58 am 
Sophomore

קרואטיה בדרג ב' בעתודה נשים,
היא ירדה דרג גם בנערות עד גיל 18 השנה,
בקדטיות הם קבוצה חלשה שתתמודד על הישארות
ובנבחרת בנות עד גיל 14 הן הפסידו לישראל(!) 83-31(!!), 63-31 לפולין, ולרומניה (וניצחו את אוסטריה וסלובקיה)

נבחרת הקדטיות של ישראל פתחה את אליפות אירופה בניצחון על יוון 63-38 (26-13 במחצית).
בלטו מאיה זילברשלג (18 נק' + 7 ריב') מיקה ינאי (15 נק' + 6 ריב') ותמר כרמי (10 נק' + 8 ריב').

מחר תשחק הנבחרת מול הונגריה המארחת ומחרתיים מול צרפת שנחשבת לטובה באירופה.

בשלישי שמינית הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2024 3:28 am 
Freshman

בקשר לקדטים, אני רואה שגם ב2022 המשחק על המקום החמישי היה מול איטליה. נקווה שגם הפעם זה יסתיים בצורה טובה.

למי שתוהה, 5 שחקנים מנבחרת הקדטים ההיא של איטליה המשיכו לטורניר הנוער השנה. הפרוספקט הבכיר שלהם אז היה דאמה סאר, והוא נשאר הפרוספקט הבכיר שלהם גם בנוער, למרות שזה נראה שמניית הדראפט שלו קצת דעכה.

צרפת וספרד ממשיכות להרשים ויהיה ביניהם גמר מעניין.

ניצחון משמח על לטביה למרות ששוב לא היה מהנה לצפייה. אין זרימה ויצירתיות במשחק ההתקפה. לא סתם אנחנו מדורגים במקום האחרון באסיסטים. השאלה היא כמה זה בגלל אורלנד וכמה בגלל השחקנים.

ארונוב ממשיך לאכזב אחרי שפתח את הטורניר מצויין. קיבל היום את כל התנאים להראות כמו בעל הבית ופרוספקט שידברו עליו, ולא הפסיק להחטיא פעם אחר פעם מחדירות לסל שהוא צריך לדעת לסיים. ודים העיר נכון שהוא נוטה מדי ללכת שמאלה. אני מציין את ארונוב ספציפית כי לדעתי הוא השחקן היחיד בסגל שנותן את התחושה שהסקורינג שלו תלוי בעיקר בעצמו ולא בשומרים שלו. יאמר לזכותו שהוא השומר הכי יציב בנבחרת הזו. עדיין לא סגור מה הפוטנציאל שלו. יהיה מעניין לעקוב אחריו העונה בלאומית ולראות האם הוא שייך לרמה בצורה שטיפ טיפה מזכירה את בן שרף בגילו, או רחוק מזה.

אני פחות מצליח לראות את הפוטנציאל במוסיס. כן הוא גבוה ויש לו יד רכה אבל אם הוא נראה כל כך איטי בהתקפה ורך בהגנה מול ילדים בני 16, אני לא אופטימי שזה ייראה יותר טוב בעתיד מול בוגרים מהירים וחזקים פי כמה. הלוואי שאני טועה.

ראיתי גבוהים הרבה יותר מרשימים ממנו בטורניר הזה בנבחרות אחרות.

הרשקו פוטנציאל מעניין. חבל רק ששחקן שזז כל כך יפה עם הסייז שלו, עם טאץ' טוב, מתנהל עם הכדור כמו תפוח אדמה לוהט.

טרושקין הוא לא leaper אבל לאחרונה הוא מראה צעד ראשון טוב. השתפר בלתקוף קלוז אאוטים ככל שהטורניר התקדם. עדיין יש אצלו בעיה בהבנת משחק, בניואנסים הקטנים הוא מאוד מתסכל.

עמיאל קיבל היום 3 דקות. מבין את ההחלטה. לארונוב ועזריאל יש יותר אפסייד ואורלנד הביא להם הרבה דקות. אם עמיאל היה מתמקד בלייצר לאחרים ולא בלקחת הרבה זריקות, הוא היה מקבל יותר דקות, כי יכולת מסירה יש לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2024 10:02 am 
מנהל פורום

לגבי מוסיס, זה תלוי מה הציפיות ממנו.
הוא לא פוטנציאל NBA וגם לא יורוליג, אבל אנחנו במצב שגם גבוה ישראלי שיוכל להשתלב בליגת העל זה מצוין.

מכיוון שהוא נראה ממש ילד, יש מצב שעוד יעשה התקדמות גדולה בכוח המתפרץ. הוא לא יהיה סורקין, אבל אולי כן נייד ברמה סבירה.
אני יותר מודאג מכך שהוא לא "חיית משחק" באופי. הוא נראה דיי רך מנטלית. לא מנסה להלחם על מיקומים בריב' התקפה, לא נלחם בהגנה.

אני רוצה אבל לקחת אותו רגע כדוגמא לטיעון שעולה מדי פעם - החשיבות (או אי החשיבות) של הטורנירים האלה בהתפתחות השחקנים.
אמרנו פה "מה זה בסוף טורניר של 7 משחקים לעומת עונה שלמה בליגה?"
אבל מוסיס בעיני מקרה קלאסי של שחקן שיכול לשחק 30 דק' כל משחק בליגה לנוער, ולא באמת להבין או להרגיש מה נדרש ממנו ברמות הבאות. לעומת זאת 20 דק' למשחק באליפות הזאת זה הרבה יותר משמעותי. הקצב של המשחק, השחקנים שהוא מתמודד מולם. זה נכון במידה מסויימת לכל שחקן בנבחרת, אבל לגבי שחקן כמו מוסיס זה פי כמה, כי בליגה הוא משחק מול סנטרים 1.90 רוב הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2024 10:47 am 
Freshman

אין לי מושג איך ה- MVP נבחר, לא יוצא לי לעקוב אחר אליפויות כאלה בדר"כ אבל אני מאוד מקווה שזה לא לפי הצבעות הקהל באתר של FIBA כי כרגע אביב ארונוב מוביל שם (מי מריץ אותו?).
הוא מביא טורניר יפה, ונקווה שבמשחק האחרון הוא יחזור להראות מה שהראה בשני המשחקים הראשונים (תחדור לסל יותר!) אבל אני לא בטוח שהוא בטופ 7-10 שחקנים בטורניר עד כה. אפילו בישראל עזריאל נותן לו תחרות ולא בטוח שנפל ממנו לאורך רוב הטורניר, למרות אחוזי קליעה מזעזעים.

בסך הכל טורניר דיי מעודד של הנבחרת, ציפיתי לפחות למען האמת. גם קיבלנו גמר מוצדק של ספרד-צרפת לקינוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2024 11:08 am 
מנהל פורום

JustBringIt כתב:
אין לי מושג איך ה- MVP נבחר, לא יוצא לי לעקוב אחר אליפויות כאלה בדר"כ אבל אני מאוד מקווה שזה לא לפי הצבעות הקהל באתר של FIBA כי כרגע אביב ארונוב מוביל שם (מי מריץ אותו?).
הוא מביא טורניר יפה, ונקווה שבמשחק האחרון הוא יחזור להראות מה שהראה בשני המשחקים הראשונים (תחדור לסל יותר!) אבל אני לא בטוח שהוא בטופ 7-10 שחקנים בטורניר עד כה. אפילו בישראל עזריאל נותן לו תחרות ולא בטוח שנפל ממנו לאורך רוב הטורניר, למרות אחוזי קליעה מזעזעים.

בסך הכל טורניר דיי מעודד של הנבחרת, ציפיתי לפחות למען האמת. גם קיבלנו גמר מוצדק של ספרד-צרפת לקינוח.

:hi_hi_hi:
אבא שלו עושה לו קמפיין קידום בפייסבוק, מכאן כל ההצבעות. אבא שלו קצת קיצוני ולדעתי בטוח שהבן שלו יותר טוב מבן שרף.
כבר 3 שנים רצוף כל קיץ הוא עובר קבוצה. זה לא מצב בריא לילד בן 16.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2024 11:10 am 
מנהל פורום

בכל אופן לדעתי להצבעות הקהל אין יותר מדי השפעה, אם בכלל. לא הצלחתי למצוא ביסוס לכך שיש לזה משקל כלשהו. שרף הוביל בבצבעות, אבל הוא גם עשה משהו יוצא דופן בכל סדר גודל וגם ישראל לפחות עלתה לחצי גמר בנוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2024 7:36 pm 
Freshman

במשחק על המקום החמישי איטליה דרסה אותנו 86-63. לא צפיתי (כדורגל אנגלי חזר!) אבל נראה שכבר בסוף הרבע השני המשחק היה גמור.
מספר 14 האיטלקי, שמוביל את הטורניר בריבאונדים, לקח 11 ריבאונדים וגם קלע ב- 100% מהשדה, 7 מ- 7. בכלל, כל הנבחרת שלהם קלעה ב- 75% לשתיים, אי אפשר לשמור על משחק צמוד ככה.
אצל ישראל, ארונוב רק עם 5 נק' ואחוזים נמוכים אבל עם 7 ריבאונדים ו- 8 אסיסטים. וגם - 'רק' מינוס 7 ב- 31 הדקות שלו על המגרש. כמו כל הטורניר, נראה שהמחליפים לא ברמה. מוסיס עם 14 ודרורי עם 15 בלטו אצלינו מבחינת נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2024 4:05 am 
Sophomore

צרפת זוכים בטורניר אחרי ניצחון על ספרד. ומשלימים דאבל הקיץ, עם תואר גם בעתודה. כשמוסיפים מדליית כסף אולימפית, גם ההווה וגם העתיד של הצרפתים נראים טוב.

קמרון ווינדו הצרפתי (2.02 ארוך ואתלטי) נבחר ל-MVP של הטורניר, עם 20 נקודות ו-11 ריבאונדים בגמר. מצד אחד בחירה מובנת, אחרי שגם ברבע הגמר מול לטביה הוא הצטיין עם 22 ו-10 ובחצי הגמר מול סרביה הוא נתן הצגה עם 15, 9, 6 חסימות, ו-4 חטיפות. את הטורניר הוא סיים עם כמעט 5 סטוקס, אז גם פוטנציאל הגנתי יש כאן. מצד שני, יש אצלו גם כמה אלמנטים מדאיגים כפרוספקט עתידי. הוא כבר בן 16.5, אז יש מצב שגמר לגבוה וזה לא גודל אידיאלי לפאוור פורוורד. אין לו קליעה בכלל (לקח רק שלוש שלשות והחטיא את כולן ומהעונשין הוא בערך 50%). וגם הבנת המשחק לוקה מאוד בחסר, עם יחס אסיסטים/איבודים קיצוני באופן שלילי -- 2 אסיסטים בשישה משחקים מול 19 איבודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2024 4:13 am 
Sophomore

ועוד משהו לגבי הצרפתים -- הם זכו למרות החיסרון של שני השחקנים הכי מוכשרים שיכלו לשחק בנבחרת הזו. הראשון הוא הוגו ימגה, קומבו פורוורד (2.02) יליד 2008, שהיה המצטיין של הנבחרת עד גיל 17 באליפות העולם, עם 15 נקודות ו-6 ריבאונדים למשחק. השני, נתן סולימן הוא רק בן 15 (יליד 2009), וגם הוא השתתף השנה רק בטורניר עד גיל 17. יש כאן פער לא קטן מול יתר אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2024 8:54 am 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
צרפת זוכים בטורניר אחרי ניצחון על ספרד. ומשלימים דאבל הקיץ, עם תואר גם בעתודה. כשמוסיפים מדליית כסף אולימפית, גם ההווה וגם העתיד של הצרפתים נראים טוב.

קמרון ווינדו הצרפתי (2.02 ארוך ואתלטי) נבחר ל-MVP של הטורניר, עם 20 נקודות ו-11 ריבאונדים בגמר. מצד אחד בחירה מובנת, אחרי שגם ברבע הגמר מול לטביה הוא הצטיין עם 22 ו-10 ובחצי הגמר מול סרביה הוא נתן הצגה עם 15, 9, 6 חסימות, ו-4 חטיפות. את הטורניר הוא סיים עם כמעט 5 סטוקס, אז גם פוטנציאל הגנתי יש כאן. מצד שני, יש אצלו גם כמה אלמנטים מדאיגים כפרוספקט עתידי. הוא כבר בן 16.5, אז יש מצב שגמר לגבוה וזה לא גודל אידיאלי לפאוור פורוורד. אין לו קליעה בכלל (לקח רק שלוש שלשות והחטיא את כולן ומהעונשין הוא בערך 50%). וגם הבנת המשחק לוקה מאוד בחסר, עם יחס אסיסטים/איבודים קיצוני באופן שלילי -- 2 אסיסטים בשישה משחקים מול 19 איבודים.

והכי מצחיק זה שכל המשפחה והחברים של אביב ארונוב (בעידודו של אבא ארונוב) המשיכו להצביע עבורו במרץ בסקר אוהדים עד לרגע האחרון... ועוד התפלאו שאפשר להצביע כמה הצבעות בלי הגבלה :lol:
ניסיתי להסביר לו שם (בפייסבוק) שאין להצבעה הזאת שום משמעות. ארונוב נמצא במקום השני בהצבעה (שזה עוד יותר מגוחך כי אפילו לא בטוח שהוא היה הכי טוב בנבחרת שלנו). ווינדו אפילו לא נמצא שם בין ה-14 שאפשר להצביע להם. הצרפתי השני בין המקומות האחרונים עם קולות ספורים. היווני שנכנס לחמישייה באמת מקום ראשון, אבל סביר להניח שהיה נבחר בלי קשר. זוריטה הספרדי מקום 4 בהצבעה ובייליץ' הסרבי במקום ה-9.

אגב, אחד השחקנים הכי מסקרנים בטורניר ומי שבסוף סיים במקום הראשון בטבלת מלכות הסלים (אבל רק ב-4 משחקים) הוא עומר (Omer) קוטלואי, הבן של. הוא גארד (רכז?) בגובה 1.93 והוא בכלל בשנתון מתחת, כלומר בן 15. סיים עם 19 נק' למשחק באחוזים סבירים, אבל כנראה נפצע (אני מניח) לפני משחק רבע גמר מול יוון ולא שיחק בו ותורכיה בלעדיו הפסידו. יהיה מעניין לעקוב אחריו, הוא עבר לאקדמיה של ריאל מדריד.

בצרפת אני אישית מאוד התרשמתי (עד כמה שאפשר מרבע אחד מול סרביה בחצי גמר) מהרכז הזריז שלהם (אארון תובו-נאנסי נדמה לי). אחוזים מהשדה לא משהו (למרות שבעונשין היה טוב עם 86%), 8.6 נק' ו-5 אס' למשחק ב-23 דק'. רק 1.76 אבל משהו בזריזות שלו ובקרוסים ובכלל בכדרור המהיר שלו היה מאוד מרשים. מניח שאם הוא לא יהפוך בהמשך לקלעי ממש טוב אז אין לו מה לעשות ברמות הגבוהות, אבל שחקן חמוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 117 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה