סאבוניס כתב:
צרפת זוכים בטורניר אחרי ניצחון על ספרד. ומשלימים דאבל הקיץ, עם תואר גם בעתודה. כשמוסיפים מדליית כסף אולימפית, גם ההווה וגם העתיד של הצרפתים נראים טוב.
קמרון ווינדו הצרפתי (2.02 ארוך ואתלטי) נבחר ל-MVP של הטורניר, עם 20 נקודות ו-11 ריבאונדים בגמר. מצד אחד בחירה מובנת, אחרי שגם ברבע הגמר מול לטביה הוא הצטיין עם 22 ו-10 ובחצי הגמר מול סרביה הוא נתן הצגה עם 15, 9, 6 חסימות, ו-4 חטיפות. את הטורניר הוא סיים עם כמעט 5 סטוקס, אז גם פוטנציאל הגנתי יש כאן. מצד שני, יש אצלו גם כמה אלמנטים מדאיגים כפרוספקט עתידי. הוא כבר בן 16.5, אז יש מצב שגמר לגבוה וזה לא גודל אידיאלי לפאוור פורוורד. אין לו קליעה בכלל (לקח רק שלוש שלשות והחטיא את כולן ומהעונשין הוא בערך 50%). וגם הבנת המשחק לוקה מאוד בחסר, עם יחס אסיסטים/איבודים קיצוני באופן שלילי -- 2 אסיסטים בשישה משחקים מול 19 איבודים.
והכי מצחיק זה שכל המשפחה והחברים של אביב ארונוב (בעידודו של אבא ארונוב) המשיכו להצביע עבורו במרץ בסקר אוהדים עד לרגע האחרון... ועוד התפלאו שאפשר להצביע כמה הצבעות בלי הגבלה
ניסיתי להסביר לו שם (בפייסבוק) שאין להצבעה הזאת שום משמעות. ארונוב נמצא במקום השני בהצבעה (שזה עוד יותר מגוחך כי אפילו לא בטוח שהוא היה הכי טוב בנבחרת שלנו). ווינדו אפילו לא נמצא שם בין ה-14 שאפשר להצביע להם. הצרפתי השני בין המקומות האחרונים עם קולות ספורים. היווני שנכנס לחמישייה באמת מקום ראשון, אבל סביר להניח שהיה נבחר בלי קשר. זוריטה הספרדי מקום 4 בהצבעה ובייליץ' הסרבי במקום ה-9.
אגב, אחד השחקנים הכי מסקרנים בטורניר ומי שבסוף סיים במקום הראשון בטבלת מלכות הסלים (אבל רק ב-4 משחקים) הוא עומר (Omer) קוטלואי, הבן של. הוא גארד (רכז?) בגובה 1.93 והוא בכלל בשנתון מתחת, כלומר בן 15. סיים עם 19 נק' למשחק באחוזים סבירים, אבל כנראה נפצע (אני מניח) לפני משחק רבע גמר מול יוון ולא שיחק בו ותורכיה בלעדיו הפסידו. יהיה מעניין לעקוב אחריו, הוא עבר לאקדמיה של ריאל מדריד.
בצרפת אני אישית מאוד התרשמתי (עד כמה שאפשר מרבע אחד מול סרביה בחצי גמר) מהרכז הזריז שלהם (אארון תובו-נאנסי נדמה לי). אחוזים מהשדה לא משהו (למרות שבעונשין היה טוב עם 86%), 8.6 נק' ו-5 אס' למשחק ב-23 דק'. רק 1.76 אבל משהו בזריזות שלו ובקרוסים ובכלל בכדרור המהיר שלו היה מאוד מרשים. מניח שאם הוא לא יהפוך בהמשך לקלעי ממש טוב אז אין לו מה לעשות ברמות הגבוהות, אבל שחקן חמוד.