בניגוד לרשימות האחרות, את הרשימה הזו לא ניתן להפוך למדד יישומי שמנבא במידה כזו או אחרת איך הקבוצות יתפקדו השנה ולאילו הישגים יגיעו.
מצד שני, זו אולי רשימה חשובה אף יותר כי במובן מסוים, זו הרשימה שמנבאת איך הקבוצות יהיו בעוד מספר שנים ו/או איך הן הגיעו לאן שהן עכשיו. ה-GM הוא אולי הפרנצ׳ייז פלייר האמיתי.
משחק ה-GM's מתנהל במקביל לכדורסל ולאורך זמן והוא כנראה גם חשוב יותר ומכריע חלק גדול מהתוצאות.
איך מתנהל המשחק?
המשחק הוא בסופו של דבר זיהוי ואיסוף כשרון דרך בחירת אסטרטגיה מתאימה והתמדה בה. בהתחשב בלחצי הקהל, הקושי לזהות כשרון בשלב מוקדם והחוקים המורכבים של הליגה תחת תקרת השכר, לא פשוט להיות GM ועוד יותר, לא פשוט להיות אחד שטוב במה שהוא עושה ומעמיד מאחוריו פרנצ׳ייז מצליח. צריך הרבה אומץ לקבל החלטות קריטיות, הרבה שיטתיות ופה ושם גם מזל. מה שמשונה בתפקיד הזה, זה שלצד עבודה המשמעותית והעקבית מאחורי הקלעים, יש מספר פיקים קצרים במהלך השנה שבהם מתקבלות רוב ההחלטות המשמעותיות שמשפיעות על השורה התחתונה של המנהל, על ההצלחה והכשלון שלו ושל המועדון. הצורך לקבל החלטות במהירות ובאופן אסטרטגי הופך את העבודה למרתקת במיוחד. מה שעוד יוצא דופן זה שישנן 30 קבוצות, שלפחות לכאורה, מתחרות כדי להגיע לאותו המקום, לאליפות הנכספת, תחת אותם חוקים. בפועל, לעתים למורת רוחם של אוהדים תחרותיים במיוחד, ישנם המון שיקולים אחרים. זו לא תמיד המטרה של ה-GM. אבל המשאבים הם אותם משאבים (פחות או יותר, למיאמי נניח קל יותר) ואנחנו רואים איך כל אחד משחק עם הקלפים שלו וממציא אותם מחדש.
השתדלתי שהמדידה תהיה, למעט מקרים חריגים שכוללים מעורבות רבה של בעל המועדון (קליבלנד), החל מראשית עבודתו של ה-GM הנוכחי.
אני מוכרח להגיד שמאוד קשה היה להפיק את הרשימה.
הרגשתי שלא תמיד יש לי מספיק ידע על ההנהלות השונות.
חלקן חדשות (החליפו הנהלות גרועות ביותר), רובן די בינוניות. זה קצת מאכזב לגלות שלמרות שלכאורה צריך יתרון יחסי כדי להגיע לראש ההר, למקום אליו כמעט כל הקבוצות מכוונות, מעטים ה-GM’s שעושים דברים אחרת או חושבים מחוץ לקופסא. רוב ההנהלות מצטיירות כשקטות ובינוניות למדי.
טיר 1 - קרוב למושלם
1. ג״ס -
by far הקבוצה שמנוהלת הכי טוב בליגה. צריך לראות שזה יישאר כך גם אחרי עזיבתו של ג׳רי ווסט.
הם בנו קבוצה נפלאה מ-3 שחקני טופ20 שהם בחרו מחוץ לטופ5 בדראפט. רצף מדהים ונדיר בהחלט.
הם הביאו את המאמן הנכון, את התרבות הנכונה וצירפו את דוראנט לכל הכיף הזה בדיוק ברגע המתאים כשתקרת השכר עלתה. המון מזל השתלב עם יכולת נהדרת לנהל את העסק.
והיי, נראה שיש להם אפילו את הספסל הטוב בליגה.
טיר 2 - החבר׳ה הטובים2. בוסטון - היפים והאמיצים -
לדני איינג׳ יש ביצים. הוא לקח קבוצה שהגיעה למקום ה-1 במזרח וניער את כולה. 11 שחקנים חדשים הגיעו, ביניהם שני כוכבים אמיתיים, שישחקו לצד הורפורד. איינג׳ בחר את ה-long view כשהוא מהמר על טאטום בטרייד אמיץ (ובעיניי פוטנציאלית מצוין) ובראון ושתי הבחירות הנוספות (שצפויות להיות גבוהות) שמחכות לסלטיקס. מכוונים שם הכי גבוה שיש ולטוב או לרע, לא בוחלים באמצעים או בפרידות משחקנים שנתנו המון למועדון.
לאיינג׳ ניתנות נק׳ גם על הבחירה המבריקה בסטיבנס, אולי המאמן הצעיר המוכשר בליגה.
איינג׳ לקח הימור גדול הקיץ. נראה איך ילך לו. אני בכל מקרה הייתי שמח להיות אוהד של הקבוצה שלו.
3. ס״א -
אם עושים זום אאוט, זוהי ההנהלה הטובה ביותר בעשרים השנה האחרונות. מצד שני, אלא אם רודי גיי יתחיל לשחק כדורסל מנצח, עבר עליהם קיץ לא משהו. הם קבוצה מזדקנת שמסרבת להתאים את הגיל הממוצע של שחקניה לזה של הכוכב הגדול שלה.
השיחוק המדהים עם קוואי והעליונות של פופ על שאר מאמני הליגה משאירה את הספרס כקונטנדרית, שנים אחרי שבחרנו להספיד אותם. זה מספיק למקום השלישי המכובד ברשימה הזו אבל לא יותר מזה.
4. מיאמי -
מיאמי של היום היא קבוצה שאמנם צפויה להגיע לפלייאוף במשחק אבל בסופו של דבר די בינונית. מצד שני, תמיד אפשר לסמוך על ריילי שימצא כמה מציאות (ווייטסייד, אולי גם ווייטרס וג׳יימס ג׳ונסון), שהתרבות תהיה משובחת וספולסטרה הוא בהחלט בחירה מוצלחת. אני לא יודע כמה ניתן לתת לו קרדיט על הרכבת הביג3 של לברון, ווייד ובוש אבל הטרק רקורד שלו משנים עברו בהחלט מוכיח שמיאמי היא אחת ההנהלות היותר טובות בליגה.
5. יוסטון רוקטס -
הקרקס של דריל מורי, אחד הג׳י-אמים היותר אמיצים, פעילים ומשפיעים בליגה. מורי היה על הכיסא החם, לפי השמועות, בקיץ שעבר ואז חולל מהפך שהביא לקבוצה את דאנת׳וני ושלל צלפים מסביב להארדן, שהפך לרכז. גם הקיץ מורי הפך את השורות והימר, הפעם דווקא על פול ועל שחקני הגנה. אי אפשר לומר עליו שהוא לא מכוון גבוה ולא מנסה
רודף פעם אחר פעם אחרי כוכבים ולפעמים גם מצליח להנחית אותם אצלו. בחירות הדראפט המאוחרות של הקבוצה מניבות לרוב שחקנים מועילים (סימן להנהלה משובחת), דאנת׳וני מתאים מאוד למה שמנסים לעשות שם והסך הכל חיובי.
6. קליבלנד -
כבר עמדו במבחן רציני שמשפיע מאוד על הקבוצה ולכן נחשיב אותם.
קליבלנד של גריפין הייתה מנוהלת היטב למרות המעורבות של גילברט וגם אחריו, הצליחו לגייס שם ספסל טוב מאוד ולצאת איכשהו מכל הקטסטרופה של אירווינג עם סיכוי לאליפות השנה ובחירה גבוהה לעתיד. המעורבות של הבעלים, הספסל הזקן של השנה שעברה, עצם זה ששחקן צעיר מוביל שנבחר על המועדון בוחר לעזוב למרות ההצלחות, כל אלו מורידים את הציון של הקאבס ומותירים אותי לתהות עד כמה זה לברון (ופוקס גדול בדראפט) ועד כמה זה קליבלנד.
טיר 3 - בסדר פלוס כזה
7. מיניסוטה -
קצת קשה להעריך. נדמה לי שת׳יבודו ושאר הפרונט אופיס עושים עבודה לא רעה בכלל. הטרייד על באטלר היה טוב מאוד, הרכישה של טיג גם חביבה ורק העסקה של וויגינס מעוררת סימני שאלה. האם הוא מסוגל להשתפר?
בסך הכל, למיניסוטה יש קבוצה טובה לכמה שנים הקרובות. נדמה לי שהאפסייד הוא לא אליפות אבל בהתחשב בכך שהקבוצה בבצורת הפלייאוף הגדולה בליגה, המשך העבודה שנעשית שם היא בסך הכל טובה.
8. דאלאס -
מעין מיני ס״א. הצליחו ליצור שם קשר יפה ודו-צדדי עם נוביצקי (שנראה שונה מאוד ממה שהולך בבוסטון, יוסטון, מיאמי ורוב הקבוצות), קרלייל הוא אחד המאמנים הטובים והמוערכים בליגה והוא שם כבר שנים ארוכות... לא לגמרי ברורה לי התכנית שלהם אבל אהבתי מאוד את הבחירה בדניס סמית׳ ג׳וניור, בארנס הוא החתמה שמוכיחה את עצמה בסך הכל והם מדי פעם מוצאים מציאות משום מקום, סיגנל טוב גם כן להנהלה מוצלחת בסך הכל.
הטרייד עם נואל היה מצוין אבל פקששו שם (אם כי הפקשוש היותר גדול הוא של נואל והסוכן שלו שכבר פוטר) בעסקה. לאורך השנים חשבתי שהם יותר מדי מנסים לבנות דרך האמצע וחסרים אסטרטגיה ברורה. ובכל זאת, הנהלה טובה מאוד.
9. פורטלנד -
הקיץ שעבר היה קיץ פשוט איום ונורא. כמה איום ונורא? כזה שהפך אותם מקונטדרית פוטנציאלית ומועמדת אפשרית לקלוט שחקנים כמו לברון ג׳יימס, פול ג׳ורג׳ ואחרים לערימת חוזים גדולים לשחקנים בינוניים במקרה הטוב. פורטלנד נקטו באסרטרגיה של אכול כפי יכולתך בשוק החופשי ומשלמים היום את המחיר. אבל מלבד זאת, יש שם את לילארד ואת מקולום (גניבה אמיתית בדראפט) והטרייד על נורקיץ׳ היה לא פחות ממבריק. הוא אמנם פציע אבל בעיניי הוא two way player וטופ10 בעמדה שלו. בקיצור, מיקס של החלטות מצוינות והחלטות גרועות.
10. טורונטו -
גישה עצלנית קצת של מנהל מוכשר. זה נראה שיוג׳ירי לא באמת רוצה לקחת אליפויות אלא רק לעשות חיים ולהגיע לפלייאוף. הוא המנהל המושלם למועדון שרוצה להגיע לשם ולמלא אולמות. הוא מחושב וסבלני, העסקאות שלו הן טובות מאוד לרוב והוא יודע לבנות, לרוב, ספסל טוב. מה הוא לא אוהב? לפרק ולבנות מחדש. הקבוצות שלו כמעט תמיד נטולות אפסייד אמיתי (אותו הוא שומר בקצה הספסל בהימורים, לעתים כושלים, סטייל קבוקלו) וחסרות כוכבים גדולים. הקיץ האחרון שלו לא כל כך מוצלח בעיניי. הוא שילם לאיבאקה וללאורי המבוגרים יחסית כסף גדול, הספסל נחלש. טורונטו עדיין מועמדת טובה לחצי גמר אזורי במזרח החלש, אבל כנראה שהיא לא שווה יותר מזה.
11. דנבר נאגטס -
קוששו בחירות גבוהות למדי והצליחו לבנות משהו, בייחוד סביב הבחירה המצוינת ביוקיץ׳.
מודיאיי הוא אמנם באסט מהדהד (לפחות כרגע) והטרייד עם פורטלנד היה הפסד רציני מבחינתם אבל שאר הבחירות נראות טובות, הספסל הוא בין הטובים בליגה, מילסאפ הוא שיחוק גדול בשוק החופשי הרדוד והסך הכל הוא חיובי, גם אם בעיניי הקבוצה היא בינונית בסופו של דבר.
טיר 4 - קשה להעריך אבל הסימנים המוקדמים חיוביים
12. קליפרס -
ווסט הגיע והקיץ שהיה מסמן שיש לו הרבה סמכות במועדון. הפכו ברגע מהנהלה גרועה להנהלה טובה. הטרייד עם יוסטון הצליח להוציא הרבה מסיטואציה גרועה וגם הרכישה של גלינארי היא מעניינת ובסך הכל טובה. מצד שני, אני לא כל כך מחזיק מדיאנדרה. אם יחתימו אותו על חוזה גבוה מאוד, זו עלולה להיות טעות.
13. ברוקלין - קצת קשה לדרג את ברוקלין. עד כה עשו שם את כל המהלכים הנכונים. שימוש בקאפ ספייס כדי להשיג בחירות או שחקנים צעירים מבטיחים - check. לחכות בסבלנות עד שוך הסערה ולהותיר גמישות לעתיד - check.
נראה שהג׳י-אם, שהגיע מהספרס, יודע מה הוא עושה. אולי בעוד שנתיים-שלוש יוכלו אוהדי ברוקלין (אם יש כאלו) לשים את בילי קינג מאחוריהם.
14. לוס אנג׳לס לייקרס - אולי מוקדם לשפוט אבל התחלה טובה לחבר׳ה שם (אחרי שלא מזמן היו אחת ההנהלות הגרועות בליגה). הוייב השתנה לחיוב, מג׳יק תמיד מעורר אופטימיות. קוזמה נראה כבול פגיעה, לונזו היה האמ.וי.פי של ליגת הקיץ (אם כי הוא עדיין סימן שאלה), קוואנדל פופ הוא תוספת מצוינת בעיניי ונראה טוב עד כה וכולם מצפים להרבה מלוק וולטון ומקווים שהמרחק מדיאנג׳לו ראסל יעשה לו טוב.
נראה שהאסטרטגיה שם היא לחכות לקיץ ולפתוח מקום ל-2 חוזי מקסימום בתקווה למשוך את לברון (לא יקרה לדעתי) ועוד שחקן בכיר. אני חושב שהם ייכשלו אבל אוהב את הניסיון לכוון גבוה. השאלה החשובה היא מה הם יעשו אם המהלך לא יצליח. האם ימלאו את הקבוצה בשחקנים לא מעניינים שיוחתמו על חוזים ארוכים או ימשיכו לפתח את הצעירים ויעבירו את הניסיון לקיץ הבא.
טיר 5 - להיות או לחדול15. אוקלוהומה סיטי -
יכול להיות שהם מדורגים נמוך מדי. בכנות, אני לא יודע איך לדרג את פרסטי. הצליח להביא את המועדון עד לבאר (שושלת אליפויות פוטנציאלית), רק כדי להרוס במחי טרייד אחד לא הכרחי ולא ברור את הכל. זיהוי לא נכון של גודל הכשרון של הארדן (איך??), מאמנים לא מספיק טובים, הרכבים כבדים ולא מותאמים לליגה של היום והישענות מוגזמת על שחקנים שהם one way, מעיבים על יכולת מצוינת לרוב בבחירות דראפט ולא מעט אומץ, שהפך את הקבוצה לרלוונטית שוב במאבקי האליפות, לפחות לעונה אחת. ההימור על פול ג׳ורג׳ הוא מצוין בעיניי ומחזיר את פרסטי לרשימה, למרות אחריותו לאחד הטריידים הגרועים בתולדות הליגה.
hm
ממפיס ו-וושינגטון אולי מקופחות ברשימה הזו, אטלנטה ומילווקי (התחלפו ההנהלות כמדומני), יוטה (יש שם יכולות שמתאימות לטופ15 אבל סובלים מדחיינות מסוימת ופספסו בכמה החלטות חשובות). דטרויט גם בסה״כ סבירים בעיניי מבחינת מהלכים (האסטרטגיה על הפנים).
הגרועותאינדיאנה פייסרס - בירד כבר לא שם ויכול להיות שאיתו הלכו ההברקות בבחירות מאוחרות בלוטרי.
הטרייד על פול ג׳ורג׳ היה גרוע והסגל שם מעורר בי בחילה קלה. אולי הקבוצה הכי פחות כייפית ומעוררת תקווה בליגה.
ניו אורלינס פליקנס - איך לקבל את ad בדראפט ולעשות בלגאן ומשמש שלם עם אסטרטגיה לטווח קצר שלא מוכיחה את עצמה. בסופו של דבר, איכשהו, אחרי שהגיעו למקום ה-8 בפלייאוף, שקעו בחזרה כמעט לקרקעית הלוטרי (מקום 6), הוציאו משם את הילד ובעזרתו קיבלו את קאזינס. בלי לתכנן, הם הצליחו להגיע למצב שבו יש שם את הקו הקדמי אולי החזק בליגה, אבל המהלכים נואשים והאיזון בקבוצה לא ממש קיים. גם לא אפסייד לעתיד טוב יותר. בקיץ בני דודים יצטרך להחליט האם הוא נשאר שם או הולך לרדוף אחרי אליפויות. הגורל של ניו אורלינס ייקבע על פי ההחלטה שלו, ככל הנראה. בשלב מסוים, לad תהיה החלטה משלו לקבל ואין לי הרבה ספק שאיינג׳ (ואחרים) יהיו שם כדי לשמוע מה היא תהיה
שיקאגו בולס - סוף-סוף החליטו ללכת על בנייה מחדש, לפחות עונה מאוחר מדי. בכלל, דומה שהבולס תמיד מאחרים קצת לפעול. חסרה שם תעוזה. לרוב, הם בוחרים היטב בדראפט (ההימור על מרקאנן מעניין; צריך לראות למי תהיה קריירה טובה יותר, לו או לדניס סמית׳ ג׳וניור ומונק), כולל שחקני רוטציה ומציאות לקראת סוף הסיבוב הראשון (ג׳ימי באטלר, גיבסון, סנל ועוד) - אבל הם עושים טעויות רבות בשוק החופשי והם מתקשים לייצר טריידים. הטרייד האחרון על ג׳ימי באטלר הוציא כמעט סופית את הרוח מהמפרשים וקיבע את הצמד שעומד בראש הקבוצה כאחת ההנהלות החלשות בליגה.
בהתחשב בכך ששיקאגו הייתה מספר שנים בצמרת המזרח, עד לא מזמן, זו נפילה רצינית.
הסכסוך עם ת׳יבודו, מינוי אחד המאמנים החלשים בליגה במקומו, היעדר דרך ברורה, טריידים חלשים למדי, חוסר היכולת למשוך fa מבוקשים לקבוצה וחוסר היכולת (והניסיון!) למנף את הסיטואציה המוצלחת שהייתה לאליפות גרמו לקהל של שיקאגו לייאוש מסוים. הם עוד יכולים להפוך את הקערה על פיה (הלכו בבירור על טאנקינג שאולי יעזור לתמוך בנק׳ החוזק היחסית שלהם, הבחירות בדראפט) אבל התחושה הכללית היא שמשהו לא עובד בשיקאגו. למעשה, אני מופתע שהם עדיין אוחזים בתפקידם.
סקרמנטו - עדיין גרועים ודיספנקיונאל אבל דומה שמשהו נרגע בארגון הזה מאז שיירגר הגיע וקאזינס הלך. המהלכים קצת יותר טובים (אם כי הבחירה בגבוה היווני הייתה ונותרה תמוהה) ויש סוג של תקווה באוויר. בכל מקרה, כרגע הם קרובים לתחתית והם לא סתם הגיעו לשם. הרוויחו את זה בכבוד.
פילי - מלבד הטרייד המביך על נואל, קולאנג׳לו עושה בפילי, לכאורה (בדגש על לכאורה), את המהלכים הנכונים עד כה. ההימור על פולץ זכה גם הוא לביקורות אוהדות בזמן שהתבצע (טוב, אולי לא ממני
). עם זאת, אני עוקב אחריו מקרוב במהלך העשור האחרון ואני עדיין חושב שהוא אחד המנהלים החלשים ביותר בליגה. יש לדעתי לא מעט עדויות לכך בשנה-שנה וחצי שבה הוא נמצא בתפקיד בפילי, כפי שפרטתי בהזדמנויות אחרות כאן בפורום. הוא אולי לא עשה טעויות קולוסאליות (עד הטרייד של פולץ; אני חושב שהוא לא יהיה השחקן הטוב ביותר בדראפט וגם לא השחקן הכי נכון לפילי) אבל היו לא מעט טעויות משמעותיות שנעשו מתחת לרדאר.