סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 9:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
והנה השנה, החלטתי לא לזלזל בלברון (אותו דירגתי שנה שעברה שישי!! ועוד אחרי מאורות גולה כמו וויגינס) אז נכון, יש מצב שאני עושה לו נאחס הפוך, ובדיוק בעונת ברוני, הוא פתאום יזכור שהוא בן 39, אבל יש גם מצב שלא.
אומר גם, שפול ג׳ורג׳ שהוא בעיניי סמול פורוורד לגמרי, נחשב גם על ידי br וגם על ידי קדפם, כפאוור פורוורד, אז זה מה יש - הוא לא יהיה כאן ברשימה וגם ג׳יילן ווליאמס המגניב לא יהיה כאן אלא בפאוור. לעומת זאת, סקוטי בארנס נניח שהוא בעיניי לגמרי פאוור, יהיה כאן (אגב לפני שנתיים, br טוענים שהוא בכלל שיחק סקנד גארד, ותעשו עם זה מה שאתם רוצים).
ורק אציין - חרא בלבן של עמדה. רזה להחריד, וגם כך - יש בה הרבה פחות hm מאשר בעמדה מס׳ 2 למשל.

אבל קודם כל HM כי למה לא.
ונתחיל הכי קרוב לבית - דני אבדיה הוא שחקן שמגיע לו להיות מוזכר כאן, והוא כאן אחד מעשרים הסמול פורוורדים הטובים בעולם לדעתי. מוסר טוב מרובם, מנהל משחק טוב מרובם, שחקן הגנה טוב מרובם, השתפר מאד השנה, אחוזים סבירים מכל טווח, ואחד הריבאונדרים הטובים. יש מצב שהוא אפילו שווה מקום ב-15 בקרוב מאד. נראה בפורטלנד.
הריסון בארנס' טימי הארדוויי ובויאן בוגדנוביץ׳, שלושתם מתחילים לראות את סוף הקריירה, ושניהם עוברים קבוצה אחרי שהמניות שלהם ירדו השנה (הארדוויי בקושי שיחק בפלייאוף למשל). הראשון מסקרמנטו לסן אנטוניו, השני מדאלאס לדטרויט והשלישי מהניקס אל מעבר לכביש לברוקלין. שלושתם עדיין יודעים לקלוע נקודות וזה גם טוב. בעיניי שלושתם שחקנים טובים פחות מאבדיה היום, אבל בטח שווים כאן אזכור.
דאנדרה האנטר של אטלנטה עדיין נחשב לסמול עתידי כלשהו. היה קצת פצוע השנה ושיחק בקבוצה מחורבנת, אבל 55% אפקטיבי זה יפה. יותר טוב מאבדיה? לא, לא יותר טוב מאבדיה לדעתי.
ארון נסמית׳ הוא שחקן בעלייה ונתן עונה מדהימה בעיניי, גם עם הצלחה קבוצתית (גמר מזרח עם אינדיאנה) וגם עם 61 אחוז אפקטיבי ו 42 אחוז מהשלוש, שזה די מפעים. הוא כבר כן ברמה של אבדיה.
וגם הרברט ג׳ונס, אולי שחקן ההגנה הטוב בעמדה (קצת פחות טוב השנה מאשר בשנים קודמות), ובקבוצה שאולי הכי מסקרנת אותי בליגה השנה (הפליקנס), גם הוא עם 60% אפקטיבי , 42% מהשלוש, וגם הוא צריך להיות מדורג במקומות ה 16-18 עם אבדיה ונסמית׳, בסופו של דבר.

יאללה, לרשימה:
15. אנדרו וויגינס (5 שנה שעברה, גולדן סטייט, 13 נק׳ (!!) 4.5 ריב׳, אחוזים בינוניים ורק בן 29) - וויגינס הנ״ל שלאחרונה איבד את אביו (שכנראה לפי השמועות היה הסיבה לכך שבשנתיים האחרונות הוא הדרדר לו במהירות), הוא לא שחקן שמגיע לו להיות ברשימה הראשית לפני ג׳ונס או נסמית׳ לפי העונה האחרונה, אבל כאמור עדיין לא מבוגר, ויכול להיות שעכשיו המשפחה תעסיק אותו פחות. כי כשהוא טוב, ולפני שלוש שנים הוא היה ממש ממש ממש טוב, הוא ממש טוב (כלומר, מקום חמישי ברשימה טוב). אבל נטל ההוכחה עליו להראות שלפני גיל 30, האיש הזה, שפעם היה ההבטחה הכי גדולה מאז לברון, לא מחק את עצמו סופית. בכל מקרה, הוא קלאסי למקום ה-15 שלי, שבדרך כלל אני שומר לשחקנים מנוסים יותר ושמות גדולים יותר, בירידה.

14. מיילס ברידג׳ס (שרלוט, 21 נק׳, 7.5 ריב׳, 3.5 אס׳) - מכה הנשים אולי צריך להיות בכלא, אבל כל עוד הוא משחק כדורסל, הוא כן שווה מקום ב-15 הראשונים, בעיקר התקפית. הגנתית הוא לא משהו בכלל, למרות גוף גדול ואתלטית. וגם די ברור שנוח לו בקבוצה ללא שאיפות בכלל. אבל הוא כן שחקן אטרקטיבי שחזר יפה מאד מעונת ההשעייה, גם אם סביר להניח שלא היה צריך לחזור. למה הוא כאן? כי בסופו של דבר, הוא כן סקורר טוב יותר מאשר מרבית הרשימה הבינונית הזאת.

13. או.ג׳י אנונובי (13 גם בשנה הקודמת. ניו יורק' 15 נק׳, חטיפה וחצי, 58 אחוז אפקטיבי) - כמו כל הקבוצה שלו פחות או יותר, נפצע מתישהו בפלייאוף, אבל אין ספק שמאז שהוא עבר מטורונטו לניו יורק, משהו טוב עבר על האחרונה. מהמשעממים שבשחקני הליגה. תמיד יעיל הגנתית (לפני שנה מלך החטיפות), תמיד סביר התקפית עם אחוזים טובים. תמיד קולע בדיוק 15 נקודות (כולל בניצחון הסיבוב הראשון מול פילי, ובשלושת המשחקים הבריאים מול הפייסרס בסיבוב השני). תמיד יוסיף הגנה, תמיד יוסיף קצת ריבאונד. וגם השנה ייתן את הקשיחות הנדרשת לקבוצה הקשוחה מכולם. מקווה שלא ייפצע.

12. קריס מידלטון (מילווקי, 10 אשתקד, 15 נק׳ ,5 ריב׳, 5 אס׳, 38 אחוז מהשלוש, 57 אחוז אפקטיבי) - אולי הוא לא חזר מהפציעה לפני שנה עם האקספלוסיביות היחסית שהיתה לו קודם, והוא איבד קצת מהאתלטיות שגם כך, בגילו לא משהו, אבל הוא נתן עונה בהחלט יעילה עם אחוזי שדה מהטובים בקריירה, וכן מיצב את עצמו שוב כשחקן מס׳ 3 בקבוצת צמרת מזרחית, כשבפלייאוף בהעדרו של יאניס הוא אף הגדיל לעשות עם 24 נק׳, 9 ריב׳, אחוזים בינוניים אמנם אבל הפסד לפייסרס. עדיין לא זקן מדי בשביל להיחשב לסמול פורוורד טוב, שזה בדיוק מה שהוא.

11. ג׳יילן ג׳ונסון (אטלנטה, 16 נק׳, 8.5 ריב׳, 3.5 אס׳, 56 אחוז אפקטיבי) - בחצי הראשון של העונה ,הוא היה סנסציה די רצינית. מעיון במספרים מגלים שגם בחצי השני הוא היה לא רע כשהוא שיחק, הבעיה היא שהוא גם התחיל להיפצע קצת והפסיד לא מעט משחקים. בעיניי יותר פאוור מסמול אבל זה פלואידי. מה שטוב אצלו זה משחק טוב ללא כדור, אתלטיות מעולה, יכולת מסירה טובה משל רוב השחקנים בגובה שלו. אבל גם צריך לומר שהוא די נהנה משני מוסרים מעולים כמו טריי יאנג (במיוחד ) ומארי בקבוצה. ובסופו של דבר גם ג׳ון קולינס נראה מעולה בתקופה שלו באטלנטה, וראינו אותו היום (ושניהם בסופו של דבר פורוורדים צנומים יחסית עם יכולת קליעה מהשלוש בעייתית). לא יודע, צריך להוכיח את עצמו קצת יותר, אבל יש לו דברים נחמדים מאד שם בינתיים.

10. מייקל פורטר ג׳וניור (דנבר. 12 בדירוג הקודם. ,16.5 נק׳, 7 ריב׳, 40 אחוז מהשלוש, כמעט 59 אחוז אפקטיבי.) היה קלעי מעולה (ובעיניי עם אחת הזריקות היפות בתולדות המשחק), נשאר קלעי מעולה. היה שחקן בעייתי בפלייאוף, נשאר שחקן בעייתי בפלייאוף לפחות כשקשה (מצד אחד 23 נקודות למשחק בהבסה את הלייקרס. מצד שני, רק 10 נקודות למשחק בהפסד ההיסטורי למינסוטה, בסדרה בה הוא היה באמת מהחלשים). ובכלל שחקן שבאופן קבוע כמעט ממוצעי הפלייאוף שלו (13.9 נקודות לאורך הקריירה) נופלים מממוצעי העונה הסדירה שלו. בעמדה חלשה, הוא עדיין שווה מקום נאה בין העשרה הראשונים, בגלל יכולת סקורינג באמת משובחת, וכי הוא אלוף (אגב, 9.5 נקודות למשחק, בסדרת האליפות נגד מיאמי לפני שנה), אבל הוא בהחלט פחות מוצלח, ממה שהכשרון הכמעט דוראנטי שלו אומר.

9. פרנץ וגנר (אורלנדו, 11 שנה שעברה, 20 נק׳, 5.5 ריב׳, 3.5 אס׳ אבל רק 28 אחוז מהשלוש). מצד אחד, וגנר שיפר את המספרים שלו (פרט לשלשות) ובעיקר אורלנדו נראתה ממש טוב לאורך חלקים גדולים מהעונה, בטח לעומת העונות הקודמות בהן היא היוותה נון פקטור. מצד שני, אחוזי השלוש באמת חלשים, ודי ברור שוגנר החליט שבנקרו הוא האיש העיקרי של הקבוצה ולא הוא. אז כן, הוא מעט יותר אלגנטי, בטח יותר טוב מאחיו, ולבטח פורוורד טוב. מצד שני, יש לו עוד המון מה לשפר בשביל לקפוץ עוד מקום או שניים, ובעיקר להתחיל לקלוע שלשות כמו שחקן לבן שזורק משם המון, כי אחרת מוטלי יתחיל לאבד אמון.

8. דמאר דרוזן (סקרמנטו, 9 בדירוג הקודם. שיחק בשיקגו וקלע 24 עם 4.5 ריב׳, 5.5 אס׳. הכי הרבה דקות בליגה בממוצע !! בגיל 34!!!, הכי הרבה שלשות למשחק בקריירה עם כמעט שלשה למשחק, ואפילו שני בדירוג שחקני הקלאץ׳ של העונה אחרי סטף קרי). אחת ההעברות היותר מתוקשרות של הקיץ האחרון הוא דרוזן שעשוי להיות הפיסה החסרה של ד׳ארון פוקס ודומנטאס סבוניס בשביל לקפוץ עוד מדרגה ואולי סוף סוף לעבור איזה סיבוב פלייאוף במערב הקשה. אם הוא עדיין יהיה טוב, ואין סיבה לחשוב שהוא לא יהיה טוב, אז יהיה אחלה. למרות שאחת הבעיות היא שבינו לבין סבוניס זה כבר שני שחקני חמישייה שלא ממש מרווחים משחק, אבל יש לי תחושה שהוא כן ייהנה מהאסיסטים של סבוניס (למרות שתכל׳ס, הוא די שחקן של בידודים בעצמו כשחושבים על זה). נראה, מגיע לו ומגיע לסקרמנטו שזה יעבוד קצת. אני בעדם.

7. קוואי לאונרד (קליפרס, 7 שנה שעברה, 24 נק׳, 6 ריב׳, 3.5 אס׳, חטיפה וחצי, חסימה, 42 אחוז מהשלוש, 58.5 האחוז האפקטיבי הגבוה בקריירה. 68 משחקים שזה הכי הרבה שהוא שיחק מאז 2017) - לכאורה כל המרכיבים כאן לומר שוואלה, קוואי הוא עדיין אחד השחקנים הטובים בעולם, ובטח שווה יותר מאשר המקום התשיעי כאן. מצד שני, עובדה - בפלייאוף הוא כבר היה פצוע (שוב), את העונה הקרובה הבנתי שהוא יפתח פצוע (שוב), הפעם האחרונה שבה הוא היה בריא גם בעונה הרגילה וגם בפלייאוף היתה לפני שש שנים, אז הוא גם לקח אליפות, ובאופן כללי, אי אפשר לסמוך עליו בכלל. וגם כשהוא משחק, זה לא שהוא התמנון ההגנתי שהוא היה פעם (דריימונד של היום למשל איבד פחות בהגנה משקוואי איבד). מדויק אמנם להחריד, ועדיין סקורר נפלא, אבל פשוט אי אפשר לסמוך עליו, בטח לא בגיל 33. ולכן, גם השנה, זה פחות או יותר המקום שמגיע לו.

6. ברנדון אינגרם (פליקנס, 4 שנה שעברה, 21 נק׳, 5 ריב׳, 5.5 אס׳, 35 אחוז מהשלוש). מצד אחד נתן בשנה האחרונה את המספרים הכי גרועים שלו בעשור הנוכחי, מצד שני הוא גם שיחק הכי הרבה משחקים בעונה , יחסית לעשור הנוכחי (64 משחקים) והוא ממשיך להראות שבקבוצה שבה שני הפורוורדים הם הרכזים דה פקטו שלה (יחד עם ציון), לפחות בשנה האחרונה, כי בשנה הקרובה כבר יהיה דג׳ונטה, הוא עושה את העבודה. הבנתי שהיו בינו לבין הקבוצה כמה חיכוכים, ודיברו עליו רבות בתור מישהו שיכול להיות חלק מטרייד (ועוד לכו תדעו, זה עשוי לקרות. הרגע למשל קא״ט ורנדל החליפו קבוצות). במשבצת של האטריה הארוכה שמסוגלת לחדור וגם לקלוע מהשלוש, הוא לעולם לא יהיה קווין דוראנט, אבל לפחות הוא טוב יותר ממפ״ג. גם זה משהו. וכבר אמרתי, שהפליקנס מאד מסקרנים אותי השנה. מאד.

5. מיקל ברידג׳ס (עבר את ההדסון מברוקלין לניקס.. סתם זה בכלל האיסט ריבר, אבל זה נשמע פחות טוב. דורג שלישי אשתקד 20 נק, 4.5 ריב׳, 3.5 אס׳). המספרים אגב לא מצדיקים מקום בין חמשת הפורוורדים הטובים פה, אבל (א) כשחקן הגנה הוא עדיין מהטובים אם לא הטוב ביותר כרגע ברשימה, אולי פרט לג׳ונס. (ב) הוא אמנם שיחק 82 משחקים מלאים אבל בקבוצה המתה שהיא הברוקלין נטס, אז יש מצב שהוא לא שיחק במלוא הפוטנציאל שלו (ג) ת׳יבודו הולך להוציא ממנו את כל הפוטנציאל ואז עוד קצת, ועם העובדה שלברידג׳ס יש כבר 4 עונות מושלמות בקריירה (כלומר 82 משחקים, כולל אפילו עונה של 83 משחקים!!) הוא כן סוג של איש ברזל, אז אולי דווקא אותו, ת׳יבודו לא יפצע. כך או כך, נדמה שעכשיו שדיוינצ׳זו כנראה עוזב את הניקס, יש לו עוד יותר מקום שם לצד אנונובי והארט. ובואו, הוא טוב משניהם.

4. סקוטי בארנס (טורונטו, 20 נק׳, 8 ריב׳, 6 אס׳, 1.3 חט׳, 1.5 חס׳. תכל׳ס, פאוור פורוורד שם גם דירגתי אותו שנה שעברה במקום ה-15...) אבל אם br אומרים סקנד גארד וקדפמ אומרים סמול פורוורד, אז שיהיה. משתפר כל שנה, חזק מאד (תשוו למשל לבן כיתתו, האטריה שהיא ג׳יילן ג׳ונסון). אול אראונדר טוב, למד מסיאקם איך להוביל קבוצה, אבל מוסר טוב ממנו. משפר מדי שנה את הקליעה מהשלוש (34 אחוז בשנה האחרונה) אם כי יש לו עוד דרך שם. גם מוכשר, גם צעיר, גם חזק, גם יודע למסור, גם יודע להוריב ריבאונד, גם יודע לשמור. מה עוד צריך? אולי שישחק בקבוצה קצת יותר נורמלית מאשר בבית הקברות הקנדי שלו, אבל שיהיה.

3. לברון (לייקרס' . רק שישי מבחינתי בדירוג הקודם. 25.5 נק׳, 7.5 ריב, 8.5 אס׳, 41 אחוז מהשלוש זה הכי טוב בקריירה, 60 אחוז אפקטיבי). יאללה, אני מזלזל בו שנה אחרי שנה ואומר שנגמר, אז אולי חלאס. היה ה mvp (הבלתי מוצדק) באולימפיאדה האחרונה, המספרים שלו הם עדיין מספרים של סופרסטאר, הגינונים שלו הם בוודאי כאלה. טוב יותר ממה שוינס קרטר וכריס פול ורוברט פאריש וקארים היו בגילו, בערך פי מאה. ישחק השנה עם הבן שלו, שזה מה שהוא רצה. תופעת טבע, אין דברים כאלה. הלייקרס אבל עדיין יהיו מחורבנים. זה כן.

2. ג׳ימי באטלר (מיאמי, 2 שנה שעברה. 21 נק׳, 5.5 ריב׳, 5 אס׳, 41 אחוז מהשלוש שזה יפה מאד, אבל רק שלשה למשחק שזה יפה פחות). אבל פספס את הפלייאוף, ולמי שהוכיח את עצמו בחצי העשור האחרון כאחד משחקני הפלייאוף הטובים בעולם, כשחקן הגנה אדיר באמת, כמנהיג נפלא, ובאופן כללי כווינר שעושה עם כשרון בינוני, הרבה יותר משאפשר היה לצפות, יש מצב שפספוס הפלייאוף האחרון שלו, שלא לומר מעט הזלזול שלו במשך העונה הרגילה הוא לא מקרה של שנה אחת, אלא ההתחלה של הסוף. מצד שני, בכל זאת שני גמרים בחצי העשור האחרון, ובכל זאת ווינר עצום וכו׳ וכו׳. אני לא מספיד אותו עדיין ומכיוון שכך, המקום הזה הגיוני מאד. לפחות כל עוד לברון לא יתאמץ כמוהו בהגנה (ובגיל 40.. הוא לא).

2. ג׳ייסון טייטום (בוסטון, ראשון שנה שעברה. 27 נק, 8 ריב׳, 5 אס׳, 55 אחוז אפקטיבי). אז נכון - ג׳יילן בראון גנב לו את תואר ה mvp של סדרת הגמר (לדעתי לא הגיע לו) וטייטום אכן התקשה פה ושם בפלייאוף (בטח מול מיאמי בסיבוב הראשון, ובעיקר מול דאלאס בגמר) אבל מצד שני, הוא גילה בפלייאוף שהוא גם מנהל משחק מעולה (כנראה השני בטיבו ברשימה הזאת אחרי לברון). ריבאונדר אדיר (כנראה הטוב ביותר ברשימה הזאת, כולל שלוש סדרות פלייאוף של 10+ בריבאונד) שומר אדיר, ובסופו של דבר השחקן הכי טוב בקבוצה שפשוט קרעה את הליגה בעונה האחרונה. האם אני לוקח את לוקה למשל לפניו? יכול להיות, למרות שטייטום בוודאי שומר טוב יותר, אבל בסופו של דבר, יש מעט מאד שחקנים שהייתי לוקח לפניו, בטח לא את ג׳יילן בראון ובטח לא מישהו מרשימת הסקנד גארדים שהשלמתי לפני שבוע). חוץ מזה, הוא אלגנטי בטירוף (מהסוג שאני אוהב כמו טימאק, פול ג׳ורג׳, ובקרוב ברנדון מילר כנראה) שזה כבר נפלא. קצת התבכיין באולימפיאדה, אבל סטיב קר באמת לא השתמש בו בכלל. כך או כך, סופרסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 11:11 am 
Hall of Famer

תודה נורטון

קצת ענייני עמדות -
1. פול ג'ורג' וג'יי-דאב (שהולך לבלות יותר זמן בעמדה מספר 3 העונה) היו צריכים להיכנס לחמישייה כאן.
2. בארט וג'וש הארט שהיו ברשימת הסקנד-גארדים הם סמול-פורוורדים. בארט לדעתי באופן מובהק.
סיכוי מסוים שגידי שייך לרשימה הזאת במקום לפוינט גארד, לפחות לפי איך שתפקד בעונה שעברה ב-OKC.
3. האריסון בארנס, מיילס ברידג'ס, ג'יילן ג'ונסון וסקוטי בארנס - עוברים אחר כבוד לרשימת הפאואר-פורוורדים שלי.

הרברט ג'ונס לדעתי צריך למצוא את מקומו בין ה-15.
הוא אולי השומר הטוב ביותר בליגה על גארדים/פורוורדים.

אולי גם לדני שלנו יש מקום ב-15 כרול-פלייר משובח.

מסכים עם נורטון שהייתה זו עמדה חזקה מאוד בעבר שעתה נראית חלשה למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 11:20 am 
מנהל פורום

אם לברון היה משחזר את הפלייאוף האחרון ועולה לגמר המערב
היה עובר את באטלר בדירוג
אם, אם, אם
מצד שני האולימפיאדה...
אז אולי כן צריך לעבור את באטלר
הכי הוא הכניס קבוצה לפלייאוף בקונפרנס הרבה יותר קשה עם המון פציעות בסגל המשלים, ועדיין סחב אותם לפלייאוף ושיחק בפלייאוף. עבר אותו לדעתי

עמדות?
טוב עשית שהסתמכת על br וקדמפ.
מי שרוצה שיתווכח איתם, אני בטוח שיהיו להם תשובות טובות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 5:40 pm 
Sophomore

כרגיל, כיף לקרוא. מעמיק, מנומק, וגם משעשע. אחלה של פרוייקט.

מסכים עם הרוב הגדול. מה שלא:

באטלר מרגע שגם התחיל להיות פצוע כרוני וכבר בן 35 הוא בעיני לא מעל לברון והאמת שגם לא מעל קוואי (כלומר, אם שניהם ממילא פציעים, אז אני לוקח את קוואי לפניו).

פורטר, בהתחשב ביכולת העקבית שלו בפלייאוף, גם גבוה מדי לטעמי. לוקח את אננובי לפניו כל יום למשל, והאמת שגם את הרב ג'ונס. שניהם היו מייצבים לי את ההגנה וכנראה שגם נותנים לא פחות בפלייאוף התקפית.

וויגינס היה מהשחקנים הגרועים בליגה בשנה שעברה. נכון שהוא עוד לא בן 30 ויש מצב שיתאושש, אבל בעיני הוא כרגע לא ב-15. הבן אדם נתן עונה אחת יעילה בקריירה (פלוס פלייאוף מצויין) ואיכשהו הצליח לסחוט את הלימון מבחינה כלכלית ולקבל 200 מיליון דולר מהקבוצות שלו. אז לפחות בדירוגים ראוי שייענש. בקיצור, שיראה שוב שמגיע לו ונחזיר אותו. עד אז, ג'ונס, נייסמית' ואבדיה לפניו ברשימה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 5:53 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
כרגיל, כיף לקרוא. מעמיק, מנומק, וגם משעשע. אחלה של פרוייקט.

מסכים עם הרוב הגדול. מה שלא:

באטלר מרגע שגם התחיל להיות פצוע כרוני וכבר בן 35 הוא בעיני לא מעל לברון

פורטר, בהתחשב ביכולת העקבית שלו בפלייאוף, גם גבוה מדי לטעמי. לוקח את אננובי לפניו כל יום למשל, והאמת שגם את הרב ג'ונס. שניהם היו מייצבים לי את ההגנה וכנראה שגם נותנים לא פחות בפלייאוף התקפית.

וויגינס היה מהשחקנים הגרועים בליגה בשנה שעברה. נכון שהוא עוד לא בן 30 ויש מצב שיתאושש, אבל בעיני הוא כרגע לא ב-15. הבן אדם נתן עונה אחת יעילה בקריירה (פלוס פלייאוף מצויין) ואיכשהו הצליח לסחוט את הלימון מבחינה כלכלית ולקבל 200 מיליון דולר מהקבוצות שלו. אז לפחות בדירוגים ראוי שייענש. בקיצור, שיראה שוב שמגיע לו ונחזיר אותו. עד אז, ג'ונס, נייסמית' ואבדיה לפניו ברשימה שלי.

מסכים עם הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 6:26 pm 
Hall of Famer

ההבדל הוא שבאטלר נתן את עונת הפלייאוף החלומית האחרונה שלו לפני שנתיים, ואילו קוואי לפני שש..וזה הבדל גדול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 6:30 pm 
Junior

ברור לי שמיותר להיכנס לדיון העמדות, אבל ג'יילן ג'ונסון הרבה-הרבה יותר 4 מאשר 3.
שלמרות הפציעות, לא חושב שיש מנג'ר של קבוצת פליי-אין ומעלה שייקח את אינגרם לפני קוואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 6:37 pm 
Hall of Famer

תזכור, השאלה היא אופציה שכזו - אם אתה gm בתחילת העונה באוקטובר ואתה צריך להחליט את מי תיקח עכשיו כדי שבמאי בפלייאוף יהיה לך סיכוי לעבור שלב- את מי תיקח
gm רציונלי יחשוב על זה טוב טוב לפני שהוא ייקח את הפצוע הכרוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 6:59 pm 
מנהל פורום

הקליפרס אגב הודיעו לפני כמה ימים שקוואי פצוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 7:20 pm 
Hall of Famer

אינגרם נראה ממש רע בפלייאוף האחרון (ייתכן ולא חזר לכושר אחרי הפציעה)
ובכלל, זה לא שחקן שהייתי רוצה אצלי בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 9:13 pm 
Senior

אינגרם גם היה נראה נהדר בפלייאוף האחד לפני האחרון, ואני חושב שיש קצת recency bias איתו.

טייטום ראשון, זה די קל בעיני, וכל עוד לברון אכן כאן (והוא כיום בעיני יותר 4, אבל די עם הדיוני עמדות) קשה לי שלא לשים אותו שני.
אחר כך זה כבר נעשה יותר פתוח. אני חושב שבאטלר וקאווי צריכים ללכת ביחד, נגיד שהם הבאים בתור.
אחריהם הייתי שם את ברידג׳ס , אינגרם ודרוזן, נניח שבסדר הזה.
ואגנר ובארנס רחוקים מדי אחד מהשני, כשאני אפילו לא בטוח שבארנס הוא הטוב מביניהם, אבל נגיד שכן ובקצת.

מעבר לזה, זה מתחיל כבר להיות יותר קשה, אבל אני די מסכים עם סבוניס לגבי הרב ג׳ונס, וויגינס ושאר מה שהוא כתב.
בניגוד לעמדות קודמות - אין הרבה שחקנים בhm שהייתי מכניס לרשימה הראשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 9:16 pm 
מנהל פורום

מבחינתי באטלר בכלל לא צריך להיות ברשימה הזו בכלל.

קצת מעייף דוני העמדות האלו, אבל 3 מ-4 הראשונים בדירוג בכלל שיחקו 4 רוב העונה האחרונה. לשניים מהם היו אפילו משחקים שבהם הם בילו ב-5 יותר מאשר ב-3 (כאילו, ראיתי אחד כזה של לברון כשדיוויס נעדר ואחד כזה של טייטום כשלסלטיקס לא היה כוח כבר לשחק ברצינות לקראת הפלייאוף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2024 9:52 pm 
Hall of Famer

אז איפה באטלר צריך להיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 7:43 am 
מנהל פורום

מחוץ לליגה, שחקן גרוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 1:01 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אינגרם גם היה נראה נהדר בפלייאוף האחד לפני האחרון, ואני חושב שיש קצת recency bias איתו.

טייטום ראשון, זה די קל בעיני, וכל עוד לברון אכן כאן (והוא כיום בעיני יותר 4, אבל די עם הדיוני עמדות) קשה לי שלא לשים אותו שני.
אחר כך זה כבר נעשה יותר פתוח. אני חושב שבאטלר וקאווי צריכים ללכת ביחד, נגיד שהם הבאים בתור.
אחריהם הייתי שם את ברידג׳ס , אינגרם ודרוזן, נניח שבסדר הזה.
ואגנר ובארנס רחוקים מדי אחד מהשני, כשאני אפילו לא בטוח שבארנס הוא הטוב מביניהם, אבל נגיד שכן ובקצת.

לא חושב שראיתי את אינגרם בפלייאוף הלפני אחרון אז קשה לי לומר
אבל נדמה לי שהייתה לו אפיזודה לא מוצלחת גם בנבחרת האמריקאית.

הוא שחקן מאוד מוכשר וכנראה טופ10 בעמדה גם מבחינתי אבל מעבר לאדישות המרגיזה שהוא משדר, נדמה לי שהוא שחקן שזקוק לכדור בידיים.
איך זה מסתדר עם ציון או בכל קבוצה בעלת יומרות שבה הוא משמש כינור שלישי זה לא לגמרי ברור.
אני חושב שהייתי לוקח שחקן כמו ואגנר לפניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 1:28 pm 
Hall of Famer

אני לא כל כך מבין למה באטלר נמצא לפני לברון ברשימה הזו, וגם אינגרם בעיני מאוד אוברייטד, אני לא חושב שהמספרים שלו לגמרי ריקים, והוא כן טופ-10 בעמדה הזו, אבל בכיף הייתי לוקח את קוואי (אם הוא בריא הוא בעיני טופ 2-3 בעמדה מן הסתם) ודרוזן לפניו, ויש מצב שעד סוף העונה הזו גם ג'ונסון ו-ווגנר יעקפו אותו. אנונובי מבחינתי זו אכזבה גדולה, שחקן שבמשחק כמה שנים טובות היה נראה שהיא מילימטר מפריצה, וזה פשוט לא קרה, בגיל 27 כאופציה רביעית בניקס, זה כנראה גם לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 3:30 pm 
Junior

rony כתב:
אבל בכיף הייתי לוקח את קוואי (אם הוא בריא הוא בעיני טופ 2-3 בעמדה מן הסתם)

ברור שאם הוא בריא הוא איפשהו סביב הטופ 3, השאלה מה הסיכוי שהוא יהיה בריא ?
ב3 העונות האחרונות הוא שיחק 4 משחקי פלייאוף סך הכל ביחד, אתה מאמין שהשנה (שאותה הוא פותח פצוע) הוא ישחק יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 3:47 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
rony כתב:
אבל בכיף הייתי לוקח את קוואי (אם הוא בריא הוא בעיני טופ 2-3 בעמדה מן הסתם)

ברור שאם הוא בריא הוא איפשהו סביב הטופ 3, השאלה מה הסיכוי שהוא יהיה בריא ?
ב3 העונות האחרונות הוא שיחק 4 משחקי פלייאוף סך הכל ביחד, אתה מאמין שהשנה (שאותה הוא פותח פצוע) הוא ישחק יותר?

אני בכלל לא סומך על קוואי שיהיה בריא ליותר מ-50-60 משחקים בעונה, אבל אני חושב שמבחינת הדירוג שלו כפי שיהיה בפועל, כשהשאלה הנשאלת היא את מי היינו לוקחים לסדרת פלייאוף נקודתית, אין באמצע. או שהוא יהיה בטופ-3 אם הוא יהיה בריא, או שהוא בכלל לא ברשימה אם הוא יהיה פצוע. אם המיקום שלו ברשימה הוא סוג של מיצוע ההסתברויות של שתי האפשרויות האלו אני יכול להבין את ההיגיון (ואולי אפילו הייתי מוריד אותו עוד קצת), אבל אני לא רואה מצב שבראייה לאחור נמקם אותו איפה שנורטון מיקם אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 4:05 pm 
Junior

rony כתב:
אני בכלל לא סומך על קוואי שיהיה בריא ליותר מ-50-60 משחקים בעונה, אבל אני חושב שמבחינת הדירוג שלו כפי שיהיה בפועל, כשהשאלה הנשאלת היא את מי היינו לוקחים לסדרת פלייאוף נקודתית, אין באמצע. או שהוא יהיה בטופ-3 אם הוא יהיה בריא, או שהוא בכלל לא ברשימה אם הוא יהיה פצוע. אם המיקום שלו ברשימה הוא סוג של מיצוע ההסתברויות של שתי האפשרויות האלו אני יכול להבין את ההיגיון (ואולי אפילו הייתי מוריד אותו עוד קצת), אבל אני לא רואה מצב שבראייה לאחור נמקם אותו איפה שנורטון מיקם אותו.

אני חושב שזה בדיוק מיצוע הסתברויות כי כפי שנורטון הגדיר:
ציטוט:
תזכור, השאלה היא אופציה שכזו - אם אתה gm בתחילת העונה באוקטובר ואתה צריך להחליט את מי תיקח עכשיו כדי שבמאי בפלייאוף יהיה לך סיכוי לעבור שלב- את מי תיקח

אז כמו כל חישוב הסתברותי אתה לוקח בונה לך Cost function שבה אתה אומר כמה "שווה" לי קאווי בריא בהסתברות מסוימת מול כמה "שווה" לי קוואי פצוע בהסתברות מסוימת והתוצאה פחות או יותר המיקום שלו.
ברור שבדיעבד הדירוג יהיה שונה כי או שהוא פצוע ואז הוא לא שווה כלום או שהוא בריא והוא טופ 3, אבל השאלה היא לא בדיעבד אלא בנקודת הזמן הזאת איפה הייתה בוחר אותה אם הייתה עושה "דראפט" לעמדה עבור הפלייאוף הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 4:27 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
rony כתב:

אני חושב שזה בדיוק מיצוע הסתברויות כי כפי שנורטון הגדיר:
ציטוט:

אז כמו כל חישוב הסתברותי אתה לוקח בונה לך Cost function שבה אתה אומר כמה "שווה" לי קאווי בריא בהסתברות מסוימת מול כמה "שווה" לי קוואי פצוע בהסתברות מסוימת והתוצאה פחות או יותר המיקום שלו.
ברור שבדיעבד הדירוג יהיה שונה כי או שהוא פצוע ואז הוא לא שווה כלום או שהוא בריא והוא טופ 3, אבל השאלה היא לא בדיעבד אלא בנקודת הזמן הזאת איפה הייתה בוחר אותה אם הייתה עושה "דראפט" לעמדה עבור הפלייאוף הבא.

בתור ג'י.אם, אם הייתה לי קבוצה חזקה יחסית שתגיע לפלייאוף בלי בעיה גם אם הוא ישחק בהילוך ראשון רוב העונה, אז הייתי רוצה אותו בקבוצה שלי, הייתי נותן לו לנוח כמה שיותר בק-טו-בקס ובשבועות עמוסים, עד כמה שחוקי הליגה מאפשרים, ומרוויח אותו בריא כשחקן טופ-3 בפלייאוף. אם הייתה לי קבוצה שתלויה בכך שהוא ישחק לפחות 65-70 משחקים בעונה כדי בכלל להגיע לפלייאוף, אז לא הייתי נוגע בו גם עם מקל של 3 מטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 4:35 pm 
Junior

rony כתב:
בתור ג'י.אם, אם הייתה לי קבוצה חזקה יחסית שתגיע לפלייאוף בלי בעיה גם אם הוא ישחק בהילוך ראשון רוב העונה, אז הייתי רוצה אותו בקבוצה שלי, הייתי נותן לו לנוח כמה שיותר בק-טו-בקס ובשבועות עמוסים, עד כמה שחוקי הליגה מאפשרים, ומרוויח אותו בריא כשחקן טופ-3 בפלייאוף.

זה מה שניסו לעשות בעונה הלפני אחרונה... אחרי שהפסיד 19 מ24 המשחקים הראשונים של העונה ההיא (גם העונה הוא פותח פצוע) הוא לא שיחק כמעט בכלל B2B (שמתי לב לאחד בסוף העונה ממש) ושיחק בממוצע 33.6 דקות בממוצע (מקום 50 בליגה) וסך הכל 52 משחקים מתוך 82 בעונה כולה.
כמובן שמקרה בודד לא מצביע על סטטיסטיקה, אבל ניסו את מה שאתה מציע ונזה גם נגמר ב2 משחקים בפלייאוף ופציעה.

בוא נשאל ככה - אם אתה הקליפרס של העונה אתה לוקח את קאווי או ברידג'ס/אינגרם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 4:45 pm 
Hall of Famer

את אינגרם בוודאי שלא הייתי לוקח לשום מקום לפני קוואי, הוא פצוע תמידי כמוהו, רק שחקן כדורסל משמעותית פחות טוב. ברידג'ס? אני בכלל לא בטוח שהקליפרס עם הארדן-ברידג'ס כשחקנים המובילים שלהם מגיעים אפילו לפליי-אין במערב, עם הארדן-קוואי בריאים כנראה שכן, אולי אפילו ישירות לפלייאוף. בקיצור, הארדן-קוואי זה או פלייאוף או בחירה גבוהה בדראפט, תלוי בבריאות של קוואי, הארדן-ברידג'ס זה אומר כנראה מקום 8-12 בלי סיכוי רציני לעשות משהו בפלייאוף, אבל גם בלי בחירה גבוהה בדראפט. אז בתשובה לשאלתך-קוואי לפני ברידג'ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2024 6:37 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שהשנה, הקליפרס יעשו פלייאוף. קבוצת תחתית די ברורה לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 30, 2024 12:38 am 
Hall of Famer

מקווה כי הבחירה שלהם הולכת לאוקלוהומה סיטי, כחלק מאותו טרייד אומלל על פול ג'ורג'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2024 7:46 am 
Freshman

תודה על ההשקעה נורטון!

הייתי מדרג פחות או יותר אותו הדבר, מסכים לגמרי לגבי טייטום. לדעתי גם יש לו עוד לאן להתקדם. דווקא את לברון הייתי שם לפני ג'ימי, וברנדון אינגרם מדורג קצת גבוה לטעמי (הייתי מחליף מקומות עם ואגנר).
לא ידוע לגבי קוואי, אני מהאוהדים הגדולים שלו, אבל מסכים ששחקן שפצוע כל-כך תדיר אי אפשר באמת לראות בו שחקן כדורסל מן השורה (בכלל, מה שאני מאד אוהב בדירוגים שלך זה הדגש, שאני חושב שהוא במשקל הנכון, לפציעתיות של שחקנים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה