נורטון כתב:
ונדב, הזלזול שלך ברמת הידע של כמה וכמה אוהדים, לא מובנת בעיניי כלל.
אני לא אומר כולם, בטח לא כל הפורום. אבל בין כאן ל״הופס״ יש עשרות אנשים עם ידע לא מועט בכלל בארץ.
אחזור ואומר משהו שכבר כתבתי למעלה.
בכל החלטה (טרייד, שוק ההון. פוקר. וואטאבר. אבל כאן מדובר על טריידים) - יש אלמנט ידוע ואלמנט לא ידוע.
בפוקר, אני חושב (ויובל יתקן אותי אם אני טועה) האלמנט הידוע הוא גדול (כי זאת מתמטיקה) , נניח 90%, האלמנט הלא ידוע הוא האסטרטגיה של השחקן ממול (למשל עד כמה הוא אוהב סיכונים ועד כמה הוא פוקר פייס) שזה נניח 10%.
בכדורסל, יש גם אלמנט ידוע (טיב השחקן, בטח אם מדובר בשחקנים שראינו כבר משחקים, או התוחלת של בחירת דראפט) . נניח לצורך העניין שזה 50% (לדעתי זה יותר, אבל אין לי איך לכמת את זה). אני חושב שבחמישים אחוז האלה, אשכרה אין הבדל כמעט כלל, בין אוהדי כורסה רציניים (עמוס לב, בריאן גרנט וכו׳) לבין gmים. אולי הבדל בקטנה, אבל ממש בקטנה.
יש אלמנטים נוספים ידועים שבהם גם יתכן ויש הבדל בין אוהדי כורסה רציניים לבין gmים ויתכן שלא. למשל:
א. ההבנה של התאמת השחקן למארג הקבוצתי. כאן יש יתרון לgmים על פני אוהד כורסה אבל גם האחרון יכול להניח הנחות ולהבין לא מעט.
ב. המקום של השחקן או הדראפט באסטרטגיה הקבוצתית הכוללת לשנים הקרובות (שוב, לא ברמה הטקטית, אלא ברמה האסטרטגית). כאן שוב יש יתרון גדול מאד ל gmים, אבל גם זה לא יתרון מוחלט
ג. שיקולים כספיים - שוב יתרון ל gmים, אבל חובה לציין שיש מספיק שקיפות בליגה, כדי שגם אוהד כורסה רציני, יוכל לנתח את המצב ברמה גבוהה מאד.
נניח שכל אלו הם 35%.
נשארו 15% של unknown או מה שאני אוהב לקרוא לו לפעמים ה x. כאן, לא הgm יודע ולא אוהד הכורסה.
נמצא אם כן, שאוהד הכורסה שווה ב 65% + חלק מה 35% (של ב׳) או לכל הפחות ל 70-75% מהסך הכולל ל gm.
אני מבין שאתה חושב שלא. אבל אם אכן לא, תצטרך להסביר.
אתה נופל פה להזזת עמודי השער של נדב. הוא לא מדבר באמת על אוהדי כורסא. נדב טוען ש-אי אפשר- לקבוע אם טרייד הוא טוב או לא עד ש"מבחן התוצאה" יקבע. אפילו שאין לו באמת הגדרה ל"מבחן התוצאה" כי לאף אחד אין, כי זה מונח מגוחך ומטומטם בהקשר הזה.
הוא טען את אותו דבר לגבי בחירת דראפט. הטענה שלו כל כך מטומטמת שהוא חושב שאם מחר יהיה טרייד של מאליק מונק על הבחירה הראשונה בדראפט ו-וומבי יתגלה כבאסט מוחלט, זה יהיה טרייד גרוע ואי אפשר לשפוט אותו.
הוא פשוט מאוד טיפש בעניינים האלו. תעבור הלאה.