סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל תעמוד במילה שלך. רצית לקחת את ההתערבות שלנו לפרופסורים. מצאנו גם ניסוח שאני טוען ואתה חולק עליו. קח את זה מכאן. נקבת סכום, מיליון שקל שלך. יאללה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:24 pm 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:
נדב, אתה ממשיך לכתוב דברים אישיים עלי. חצי מוח זה יעני כי היה לי ניתוח להוצאת גידול במוח כשהייתי בן 18.

אתה מנהל חשבונות. אני מוכן להתערב איתך על כל סכום בעולם בכל מבחן סטנדרטי לבחירתך. אני אתן לך 50 נקודות פור בפסיכומטרי גם אם תרצה (רק כי זה מבחן שקל לעשות).

אתה יודע בוודאות שאני חכם ממך בהרבה. אני רהוט ממך בהרבה. אני עשיר ממך בהרבה. אני מצליח ממך בהרבה.

אתה איש כושל שהפסיד את רוב כספו בהימורים (כי אתה לא מבין תוחלת) ואת היתר בשתיה. אה ובנוסף אתה גם מתנגד חיסונים אבל בשקט כי אתה יודע שזה לא יעבור פה יפה.

אז לקחת את זה לרמה אישית זה רעיון מאוד מוזר.

בכל מקרה אם אתה באמת חושב מהיכרות איתי שיש לך איזשהו סיכוי לנצח אותי במבחן אייקיו אתה מוזמן בכיף.

אתה חמוד כשאתה מתעצבן :)

כן כן אתה מצליח מאד. רק שאתה ממש מביך בטיעונים שלך. מה למדת אגב? תקשורת? נדמה לי עם דימוי של צבר בוער?

עברת פעם קורס בלוגיקה? אפילו ברמה שעברתי בכיתה ד'? לא חושב.

נו, אז 50 נקודות בפסיכומטרי לך. מיליון שקל. יולי 2023. סגרנו? כמה אני כבר יכול להוציא בלי קורס לוגיקה שעברת בכיתה ד'. בכל זאת, תלמיד בחטיבת ביניים ופרופסור למחשבים. תחשוב על זה, 751 והרווחת אוטומטית.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ד' אפריל 19, 2023 11:25 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:24 pm 
Senior

Hacohen כתב:
אבל תעמוד במילה שלך. רצית לקחת את ההתערבות שלנו לפרופסורים. מצאנו גם ניסוח שאני טוען ואתה חולק עליו. קח את זה מכאן. נקבת סכום, מיליון שקל שלך. יאללה.

נעמוד. הטענה שלך היא שהחלטה עסקית יכולה להימדד רק במבחן התוצאה. כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:26 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
אני נותן לך דוגמאות של חטיבת ביניים כי אתה מדגים פה הבנה של ילד בן 12.

הטענה שלך שיש 'טעות מתודית' בלנתח טרייד בזמן אמת היא טמטום ברמה שגם ילד בן 12 יתבייש בה. זה ליטרלי העבודה של ג'י אמים. אתה ממש ממש טיפש נדב. יש לך מנת משכל נמוכה.

כל הטיעון המטומטם שלך גם אז היה על ה"ההבדל בין החלטה נכונה להחלטה טובה". כן, יא מונגולואיד, כולנו מבינים את זה. לכן כל מי שאי פעם ינסה ללמד אותך משהו יגיד לך לעשות החלטות נכונות. גאד, איזה בזבוז זמן על קוף.

האמת שאני מחונן, אז גם פה אתה טועה עובדתית :(

אבל בסדר, חתכו לך חצי מוח פעם, אני לא שופט.

כן צריך להגיד שלא טענתי שלנתח טרייד בזמן אמת זה "טעות מתודית". אבל אתה טועה כלכך הרבה פעמים בכל פוסט שאני תוהה אם סלניוז זה אתר לנעזרים, כי אחרת איך אתה כותב בכלל.

מה שכן טענתי (לא שתבין, אבל שיהיה כתוב בשביל הפרופסורים במייל):

1. הטעות המתודית היא הכרזת רווח או הפסד במעמד הטרייד

2. ל"ניתוח טרייד" של אוהד יש מעט מאד ערך, ברמת הקרוב לאפס, ביחס לקבלת החלטות אמיתית בתחום

תוכיח איך. עד עכשיו הוכחת איך -אני- טעיתי בניתוח הטרייד.

אני אשאל אותך שוב לגבי הקוביה, כי אתה כבר ילד גדול מאוד וכמעט בן 13 ואתה יכול להבין את הדוגמא - האם אפשר לקבוע במעמד ההימור שההחלטה גרועה? כן? יופי.

האם אפשר לטעון שטרייד הליברטון-נורטון הוא גרוע? כן? יופי.

אז השאלה היא לא אם אפשר לקבוע שטרייד הוא גרוע במעמד הטרייד, אלא אם אפשר לקבוע שהטרייד הזה הוא גרוע במעמד הטרייד.

אני לא חושב שאתה יודע מה משמעות המילה מתודה.

אני חושב שאתה שוב יהיר הרבה יותר מדי. זאת אומרת, יודע. יש לנו פרופסורים להשיג, תתמקד בזה.

"הוכחתי איך" אלף פעם. טרייד הוא עסקה שבה נכס מוחלף בעד נכס. מסכים להגדרה?

אם כן, נתקדם הלאה: האם ניתן לקבוע במעמד העסקה האם הוא טוב או לא? עוד פעם, בדוגמה של הליברטון-סבוניס ולא סבוניס-נורטון?

אני אומר שלא. דרך אגב ההגיון של זה נעוץ בבסיס מנגנון הטרייד, ושים לב לזה: אם ניתן היה לקבוע במעמד הטרייד שטרייד הוא טוב או רע, סביר להניח שלא היו טריידים בכלל, או מעט מאד כאלה.

כל טרייד נעשה כי צד אחד חושב שהוא מסר ערך פחות טוב מזה שהוא קיבל

איך ומתי ניתן לקבוע האם הערך הוא טוב או פחות טוב? בטח לא במעמד העסקה. אם אתה טוען שכן במעמד העסקה, אתה בדיוק הכבש שאתה טוען שאתה אוכל בפוקר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:26 pm 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
בהחלט שמיניות, בסדר אתה יכול לטעון שאין שום משמעות לכל הפורום הזה כי אנחנו לא בנבא ורק אוהדים לא יודע מה זה נותן.

אין שום טעות מתודית, כל מי שמנתח ומעריך טריידים אומר מי לדעתו ניצח את הטרייד, זה לא רק יובל שחשב שאינדיאנה יצאה פי 1000 יותר טוב מהטרייד הזה, אלא כל העולם.
תחפש בגוגל ציוני טרייד על סאבוניס ותקבל מלא מאמרים של פרשנים שכולם נתנו ציון הרבה יותר טוב לאינדיאנה, יכול להיות שזה היה טעות וכולם העריכו לא נכון זה קורה, מה בין זה לבין לחכות עד לתוצאה כדי לדבר על הטרייד לא ברור.

שוב, חוזר ואומר, שאני אמרתי שהטרייד הזה לפחות שווה. אם היה לי כוח הייתי מחפש את התגובות שלי בזמן אמת, אבל כך זכור לי.
ואגב, הליבורטן אחלה שחקן. שלא יהיו אי הבנות. אני רק חושב שסבוניס הרבה יותר טוב משנתנו לו קרדיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:27 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
נדב, אתה יכול לדמיין כמה מטומטם זה נשמע שעברת לטעון שאי אפשר לנתח טריידים בזמן אמת?

אבל אם לדון מול איש חכם דמיוני שמבין טיעונים: הטענה שלי היא שאי אפשר לתת "ציון" מיידי לטרייד, כמו שאתה עשית. אפשר לבצע הערכות. ההערכות של אוהד כורסה הן ברמה נמוכה עד נמוכה מאד. "ניתוח טרייד" של אוהד בפורום הוא כמו שקבוצה מליגה ג' היא קבוצת כדורגל וגם ריאל מדריד קבוצת כדורגל.

הטענה שלך הייתה :

ציטוט:
אז הנה שוב באה המציאות ומראה שכמו שאר עובדות הטבע, ערכו של טרייד יימדד רק בתוצאתו.

שזה משפט שאם כל אדם אחר היה כותב אותו בפורום פשוט היו צוחקים עליו עד שהוא הולך. פשוט אנחנו מכירים אותך כבר ויודעים שיש לך איזה פגיעה בחלק במוח שאמור לעבד את המידע הזה.

אם עברת לטעון ש-אנחנו- לא יכולים לנתח את זה, זה סיפור אחר וקצת מפגר מכיוון שונה.

חח, זה מה שמצחיק, ואני לא זה בינינו שעבר פגיעה מוחית. בדיוק את המשפט הזה, כמו שהוא: אז הנה שוב באה המציאות ומראה שכמו שאר עובדות הטבע, ערכו של טרייד יימדד רק בתוצאתו קח ל3 פרופסורים לכלכלה או קבלת החלטות או הנדסה תעשייה וניהול. תכתב אותי למיילים בבקשה.

"העמותה למען רווחתו הכלכלית של נדב" מחכה לתרומתך הנדיבה.

נמסר לך ב3 העתקים כבר. בבולד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:28 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נדב, אתה ממשיך לכתוב דברים אישיים עלי. חצי מוח זה יעני כי היה לי ניתוח להוצאת גידול במוח כשהייתי בן 18.

אתה מנהל חשבונות. אני מוכן להתערב איתך על כל סכום בעולם בכל מבחן סטנדרטי לבחירתך. אני אתן לך 50 נקודות פור בפסיכומטרי גם אם תרצה (רק כי זה מבחן שקל לעשות).

אתה יודע בוודאות שאני חכם ממך בהרבה. אני רהוט ממך בהרבה. אני עשיר ממך בהרבה. אני מצליח ממך בהרבה.

אתה איש כושל שהפסיד את רוב כספו בהימורים (כי אתה לא מבין תוחלת) ואת היתר בשתיה. אה ובנוסף אתה גם מתנגד חיסונים אבל בשקט כי אתה יודע שזה לא יעבור פה יפה.

אז לקחת את זה לרמה אישית זה רעיון מאוד מוזר.

בכל מקרה אם אתה באמת חושב מהיכרות איתי שיש לך איזשהו סיכוי לנצח אותי במבחן אייקיו אתה מוזמן בכיף.

:shock:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:29 pm 
Hall of Famer

זה בסדר, ככה זה יובל. יש שני דברים בעולם שהוא טוב בהם, שזה פוקר (כנראה, לטענתו) ולריב באינטרנט.

אני עדיין מחכה לשמוע איזה מושג מתמטי (אחד, לא ברבים כמו שהוא טוען) הוא לימד אותי. מזמין אותו לשפוך כל מה שהיה אי-פעם בפרטי כאן לפורום כדי להוכיח את טענתו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:30 pm 
Senior

כן חשב שכר, אבל הפרופסור לכלכלה לא יידע מה משמעות 'טרייד'.
גם להגדיר את שווי הנכס אתה לא יכול. אתה לא יודע להגדיר מה זה "מבחן התוצאה".

אז תנסה לקחת את ההגדרה המטומטמת שלך ולפתח אותה לתיאוריה חדשנית שתפיל את השוק.

אי אפשר לקבוע אם החלפה של נכס בנכס היא טובה במהלך ההחלפה, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:32 pm 
מנהל פורום

חברה, אין צורך לריב, אימא שלכם כבר אמרה שהזין שלי גדול משלכם, תסתפקו במקום שני משותף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:32 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
כן חשב שכר, אבל הפרופסור לכלכלה לא יידע מה משמעות 'טרייד'.
גם להגדיר את שווי הנכס אתה לא יכול. אתה לא יודע להגדיר מה זה "מבחן התוצאה".

אז תנסה לקחת את ההגדרה המטומטמת שלך ולפתח אותה לתיאוריה חדשנית שתפיל את השוק.

אי אפשר לקבוע אם החלפה של נכס בנכס היא טובה במהלך ההחלפה, כן?

לא, בעל תואר ראשון נחשק בתקשורת.

אני בטוח שתמצא 3-אתה יודע מה 2-פרופסורים לכלכלה בעולם שגם מבינים מה זה טרייד. אני מבין שאתה באמת יהיר ברמה שאתה חושב שאין כאלה, אבל יש.

היה טיעון מוסכם שנוסח. אגב הסכמת להתערב עליו. אבל אתה פחדן עם ביצים קטנות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:33 pm 
מנהל פורום

(אני מצטער, הבטחתי לא ללכלך על גפן, אז אני צריך לפרוק טרוליות במקום אחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:33 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אבל הפרופסור לכלכלה לא יידע מה משמעות 'טרייד'.

חח, יוזר בסלניוז טוען שפרופסור לכלכלה לא יבין מה זה טרייד בכדורסל. זמן לחתימה חדשה אולי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:35 pm 
Senior

Hacohen כתב:
זה בסדר, ככה זה יובל. יש שני דברים בעולם שהוא טוב בהם, שזה פוקר (כנראה, לטענתו) ולריב באינטרנט.

אני עדיין מחכה לשמוע איזה מושג מתמטי (אחד, לא ברבים כמו שהוא טוען) הוא לימד אותי. מזמין אותו לשפוך כל מה שהיה אי-פעם בפרטי כאן לפורום כדי להוכיח את טענתו.

בשמחה. אתה טענת שאי אפשר לקבוע אם החלפה של בחירות דראפט היא חיובית או לא כי מדובר בעסקה בודדת.
הסברתי לך את הרעיון של תוחלת וכיצד מחשבים אותה.
הגבת "אבל אם תשים את כל כספך על עסקה עם תוחלת חיובית ותפסיד זו הייתה עסקה גרועה!!!!!1111"

אמרתי כן, חשב שכר, אבל לכן יש לזה פתרון מתמטי שנקרא קריטריון קלי.

ואז דיברת שוב על עסקה בודדת. אז הסברתי לך את ההבדל בין שונות לתוחלת.

שוב, אתה באופן מובהק מראה פה פעם אחר פעם שאתה לא מבין איך בונים אסטרטגיה ומה המשמעות של תוחלת ושונות. אני ניסיתי להימנע מלהגיד את זה, אבל זו הסיבה שהפסדת כל כך הרבה כסף בהימורים. אתה פשוט כבש ששמח אם הוא מרוויח ועצוב אם הוא מפסיד ולא מבין שמה שמשנה זה תהליך קבלת ההחלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:37 pm 
Senior

ואגב, רק להבנה כללית על 'יהירות'. לא מפריע לך שאין אף אחד בפורום שמסכים איתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:39 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:

בשמחה. אתה טענת שאי אפשר לקבוע אם החלפה של בחירות דראפט היא חיובית או לא כי מדובר בעסקה בודדת.
הגבת "אבל אם תשים את כל כספך על עסקה עם תוחלת חיובית ותפסיד זו הייתה עסקה גרועה!!!!!1111"

שוב, אתה באופן מובהק מראה פה פעם אחר פעם שאתה לא מבין איך בונים אסטרטגיה ומה המשמעות של תוחלת ושונות. אני ניסיתי להימנע מלהגיד את זה, אבל זו הסיבה שהפסדת כל כך הרבה כסף בהימורים. אתה פשוט כבש ששמח אם הוא מרוויח ועצוב אם הוא מפסיד ולא מבין שמה שמשנה זה תהליך קבלת ההחלטות.

"הסברתי לך את הרעיון של תוחלת". ג'יזס. הגעתי לכיתה א' מחשב אחוזים בחילוק ארוך ואתה לימדת אותי תוחלת. שאלוהים ייתן לי את המגלומניה שלך ואת ההון ההתחלתי של ההורים שלך.

אתה טענת שאי אפשר לקבוע אם החלפה של בחירות דראפט היא חיובית או לא כי מדובר בעסקה בודדת. זה יפה כי בחיים לא טענתי את זה. זה מראה את השילוב המרהיב אצלך בין יהירות לבורות. לא טענתי את זה מעולם.

טענתי שהחלפה של בחירות דראפט זה עסקת אופציה, ושאתה לא יכול לשפוט ערך של אופציה עד שיש לאופציה ערך מימוש.

אתה מתווכח עם זה? אתה רוצה להעביר את זה לפרופסורים לכלכלה או שהם לא יודעים מה זה אופציות וערך מימוש?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:40 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
ואגב, רק להבנה כללית על 'יהירות'. לא מפריע לך שאין אף אחד בפורום שמסכים איתך?

לא. ואני אשמח לראות דוגמה תקפה שסותרת את מה שאני אומר. אני לא מתווכח כדי להראות שאני צודק. אני מתווכח כי אני פאקינג צודק. אתה צריך את המייל שלי להתכתבות עם הפרופסורים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:44 pm 
Hall of Famer

ונדב, הזלזול שלך ברמת הידע של כמה וכמה אוהדים, לא מובנת בעיניי כלל.
אני לא אומר כולם, בטח לא כל הפורום. אבל בין כאן ל״הופס״ יש עשרות אנשים עם ידע לא מועט בכלל בארץ.

אחזור ואומר משהו שכבר כתבתי למעלה.
בכל החלטה (טרייד, שוק ההון. פוקר. וואטאבר. אבל כאן מדובר על טריידים) - יש אלמנט ידוע ואלמנט לא ידוע.
בפוקר, אני חושב (ויובל יתקן אותי אם אני טועה) האלמנט הידוע הוא גדול (כי זאת מתמטיקה) , נניח 90%, האלמנט הלא ידוע הוא האסטרטגיה של השחקן ממול (למשל עד כמה הוא אוהב סיכונים ועד כמה הוא פוקר פייס) שזה נניח 10%.

בכדורסל, יש גם אלמנט ידוע (טיב השחקן, בטח אם מדובר בשחקנים שראינו כבר משחקים, או התוחלת של בחירת דראפט) . נניח לצורך העניין שזה 50% (לדעתי זה יותר, אבל אין לי איך לכמת את זה). אני חושב שבחמישים אחוז האלה, אשכרה אין הבדל כמעט כלל, בין אוהדי כורסה רציניים (עמוס לב, בריאן גרנט וכו׳) לבין gmים. אולי הבדל בקטנה, אבל ממש בקטנה.

יש אלמנטים נוספים ידועים שבהם גם יתכן ויש הבדל בין אוהדי כורסה רציניים לבין gmים ויתכן שלא. למשל:
א. ההבנה של התאמת השחקן למארג הקבוצתי. כאן יש יתרון לgmים על פני אוהד כורסה אבל גם האחרון יכול להניח הנחות ולהבין לא מעט.
ב. המקום של השחקן או הדראפט באסטרטגיה הקבוצתית הכוללת לשנים הקרובות (שוב, לא ברמה הטקטית, אלא ברמה האסטרטגית). כאן שוב יש יתרון גדול מאד ל gmים, אבל גם זה לא יתרון מוחלט
ג. שיקולים כספיים - שוב יתרון ל gmים, אבל חובה לציין שיש מספיק שקיפות בליגה, כדי שגם אוהד כורסה רציני, יוכל לנתח את המצב ברמה גבוהה מאד.
נניח שכל אלו הם 35%.

נשארו 15% של unknown או מה שאני אוהב לקרוא לו לפעמים ה x. כאן, לא הgm יודע ולא אוהד הכורסה.

נמצא אם כן, שאוהד הכורסה שווה ב 65% + חלק מה 35% (של ב׳) או לכל הפחות ל 70-75% מהסך הכולל ל gm.

אני מבין שאתה חושב שלא. אבל אם אכן לא, תצטרך להסביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:45 pm 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:

"הסברתי לך את הרעיון של תוחלת". ג'יזס. הגעתי לכיתה א' מחשב אחוזים בחילוק ארוך ואתה לימדת אותי תוחלת. שאלוהים ייתן לי את המגלומניה שלך ואת ההון ההתחלתי של ההורים שלך.

אתה טענת שאי אפשר לקבוע אם החלפה של בחירות דראפט היא חיובית או לא כי מדובר בעסקה בודדת. זה יפה כי בחיים לא טענתי את זה. זה מראה את השילוב המרהיב אצלך בין יהירות לבורות. לא טענתי את זה מעולם.

טענתי שהחלפה של בחירות דראפט זה עסקת אופציה, ושאתה לא יכול לשפוט ערך של אופציה עד שיש לאופציה ערך מימוש.

אתה מתווכח עם זה? אתה רוצה להעביר את זה לפרופסורים לכלכלה או שהם לא יודעים מה זה אופציות וערך מימוש?

אתה לא מבין מה המילה בורות אומרת פה. בורות היא העדר ידע והשכלה. אתה כתבת במפורש שאתה מדבר על עסקה בודדת ועל כן אי אפשר לקבוע אם בחירת דראפט היא חיובית או לא. יש לי את המשפט הזה שמור בצ'אט.

אתה לא טוען שאני בור, אתה טוען שאני שקרן. אני טוען שאתה שקרן. אתה גם טיפש, כי אתה לא יודע מה המילה בור אומרת.

אתה טענת שאי אפשר לכמת את התוחלת של בחירת דראפט. זו טענה שלך. דיברנו עליה. הסברתי לך למה אתה טועה. הסכמת איתי אפילו. אתה באמת לא מבין בזה נדב. אני לא מבין במיסים. לא צריך להבין בהכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:47 pm 
Senior

נורטון כתב:
אני לא אומר כולם, בטח לא כל הפורום. אבל בין כאן ל״הופס״ יש עשרות אנשים עם ידע לא מועט בכלל בארץ.

בכל החלטה (טרייד, שוק ההון. פוקר. וואטאבר. אבל כאן מדובר על טריידים) - יש אלמנט ידוע ואלמנט לא ידוע.
בפוקר, אני חושב (ויובל יתקן אותי אם אני טועה) האלמנט הידוע הוא גדול (כי זאת מתמטיקה) , נניח 90%, האלמנט הלא ידוע הוא האסטרטגיה של השחקן ממול (למשל עד כמה הוא אוהב סיכונים ועד כמה הוא פוקר פייס) שזה נניח 10%.

בכדורסל, יש גם אלמנט ידוע (טיב השחקן, בטח אם מדובר בשחקנים שראינו כבר משחקים, או התוחלת של בחירת דראפט) . נניח לצורך העניין שזה 50% (לדעתי זה יותר, אבל אין לי איך לכמת את זה). אני חושב שבחמישים אחוז האלה, אשכרה אין הבדל כמעט כלל, בין אוהדי כורסה רציניים (עמוס לב, בריאן גרנט וכו׳) לבין gmים. אולי הבדל בקטנה, אבל ממש בקטנה.

יש אלמנטים נוספים ידועים שבהם גם יתכן ויש הבדל בין אוהדי כורסה רציניים לבין gmים ויתכן שלא. למשל:
א. ההבנה של התאמת השחקן למארג הקבוצתי. כאן יש יתרון לgmים על פני אוהד כורסה אבל גם האחרון יכול להניח הנחות ולהבין לא מעט.
ב. המקום של השחקן או הדראפט באסטרטגיה הקבוצתית הכוללת לשנים הקרובות (שוב, לא ברמה הטקטית, אלא ברמה האסטרטגית). כאן שוב יש יתרון גדול מאד ל gmים, אבל גם זה לא יתרון מוחלט
ג. שיקולים כספיים - שוב יתרון ל gmים, אבל חובה לציין שיש מספיק שקיפות בליגה, כדי שגם אוהד כורסה רציני, יוכל לנתח את המצב ברמה גבוהה מאד.
נניח שכל אלו הם 35%.

נשארו 15% של unknown או מה שאני אוהב לקרוא לו לפעמים ה x. כאן, לא הgm יודע ולא אוהד הכורסה.

נמצא אם כן, שאוהד הכורסה שווה ב 65% + חלק מה 35% (של ב׳) או לכל הפחות ל 70-75% מהסך הכולל ל gm.

אתה נופל פה להזזת עמודי השער של נדב. הוא לא מדבר באמת על אוהדי כורסא. נדב טוען ש-אי אפשר- לקבוע אם טרייד הוא טוב או לא עד ש"מבחן התוצאה" יקבע. אפילו שאין לו באמת הגדרה ל"מבחן התוצאה" כי לאף אחד אין, כי זה מונח מגוחך ומטומטם בהקשר הזה.

הוא טען את אותו דבר לגבי בחירת דראפט. הטענה שלו כל כך מטומטמת שהוא חושב שאם מחר יהיה טרייד של מאליק מונק על הבחירה הראשונה בדראפט ו-וומבי יתגלה כבאסט מוחלט, זה יהיה טרייד גרוע ואי אפשר לשפוט אותו.

הוא פשוט מאוד טיפש בעניינים האלו. תעבור הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:47 pm 
Hall of Famer

אני יודע היטב מה זה בורות, ואני לא טוען שאתה שקרן. אני טוען שאתה חושב שאתה מבין טיעונים שאתם לא מבין אותם.

אתה זה שהכריז "אינדיאנה ניצחה את סקרמנטו בטרייד". שאלתי אותך למה. כתבת למה. הסברתי למה המתודה שגויה, הפרמטר שגוי ובאופן לא מפתיע התוצאה שגויה.

אני מחכה למיילים מותק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:49 pm 
Senior

כתבתי לו שאפשר לכמת את השווי של בחירת סיבוב ראשון. הוא כתב שאי אפשר.
אמרתי לו שבהגדרה התוחלת של בחירת סיבוב ראשון (כשאתה לא יודע מה היא תהיה כמובן ויש לך סיכויים שווים ל1-30) שווה לשחקן קצת מעל הממוצע בליגה.

הוא כתב לי אי אפשר לדעת את זה תוכיח.

זה רמת ההבנה של הבחור בסטטיסטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:50 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נורטון כתב:

נניח שכל אלו הם 35%.

אתה נופל פה להזזת עמודי השער של נדב. הוא לא מדבר באמת על אוהדי כורסא. נדב טוען ש-אי אפשר- לקבוע אם טרייד הוא טוב או לא עד ש"מבחן התוצאה" יקבע. אפילו שאין לו באמת הגדרה ל"מבחן התוצאה" כי לאף אחד אין, כי זה מונח מגוחך ומטומטם בהקשר הזה.

הוא טען את אותו דבר לגבי בחירת דראפט. הטענה שלו כל כך מטומטמת שהוא חושב שאם מחר יהיה טרייד של מאליק מונק על הבחירה הראשונה בדראפט ו-וומבי יתגלה כבאסט מוחלט, זה יהיה טרייד גרוע ואי אפשר לשפוט אותו.

הוא פשוט מאוד טיפש בעניינים האלו. תעבור הלאה.

וואו אלוהים תשלח כבר את המייל לפרופסורים. בבקשה. אפילו שאין לו באמת הגדרה ל"מבחן התוצאה" כי לאף אחד אין, כי זה מונח מגוחך ומטומטם בהקשר הזה. זה המשפט הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי בקשר לקבלת החלטות. בבקשה תשלח את זה למישהו כמו שהבטחת.

מה שעוד יותר מצחיק זה שאתה מנסה לקחת את הטיעון לאבסורד בדוגמאות חסרות תוקף שלא נתתי וכבר סתרתי, כמו "הוא טען את אותו דבר לגבי בחירת דראפט. הטענה שלו כל כך מטומטמת שהוא חושב שאם מחר יהיה טרייד של מאליק מונק על הבחירה הראשונה בדראפט ו-וומבי יתגלה כבאסט מוחלט, זה יהיה טרייד גרוע ואי אפשר לשפוט אותו".

יאללה זה נהיה מביך מדי. צבר בוער ידמה פה היטב את המצב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:50 pm 
Senior

Hacohen כתב:
אני יודע היטב מה זה בורות, ואני לא טוען שאתה שקרן. אני טוען שאתה חושב שאתה מבין טיעונים שאתם לא מבין אותם.

אתה זה שהכריז "אינדיאנה ניצחה את סקרמנטו בטרייד". שאלתי אותך למה. כתבת למה. הסברתי למה המתודה שגויה, הפרמטר שגוי ובאופן לא מפתיע התוצאה שגויה.

אני מחכה למיילים מותק.

הטענה שלך אבל היא לא רק שאני טעיתי, אלא שאין שום אדם בעולם שיכול לשפוט טרייד (זו המתודה לטענתך, כן?). אז למה כל הקשקוש על אוהדי כורסא? מה זה רלוונטי לדיון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 11:51 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
כתבתי לו שאפשר לכמת את השווי של בחירת סיבוב ראשון. הוא כתב שאי אפשר.
אמרתי לו שבהגדרה התוחלת של בחירת סיבוב ראשון (כשאתה לא יודע מה היא תהיה כמובן ויש לך סיכויים שווים ל1-30) שווה לשחקן קצת מעל הממוצע בליגה.

הוא כתב לי אי אפשר לדעת את זה תוכיח.

זה רמת ההבנה של הבחור בסטטיסטיקה.

בוא נדייק, סטודנט לשעבר לתקשורת.

הכוונה היתה לפרמטר הבדיד, וכשהבנו בשיחה שאנחנו מדברים על דברים אחרים, כל אחד פרש לדרכו.

אבל אנחנו בדיון הנוכחי. טענת כלכך הרבה שטויות מופרכות שלאן אתה הולך? תתמקד במה שאמרת שאתה מתערב עליו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: