סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:48 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
ומה שעוד יותר מצחיק, זה שמרוב שאתה לא מבין את הטיעון, אתה גם "מתפרנס מאנשים כמוני" כשבעצם אותה פרנסה שלך נובעת בדיוק-בדיוק ממה שאני טוען. מזה שפוקר, למשל, הוא דוגמה מצוינת למתאם בין החלטות נכונות לטובות, ולעובדה שבתוחלת כדאי להחליט החלטות נכונות על פי פרמטרים תקפים כי אז סביר מאד להניח שהתוצאה תהיה טובה. בדיוק כמו שלהמר קבוע בדוכן פיס זה רצף של החלטות גרועות, שיביא לך סביר להניח תוצאה רעה. ההבדל בין פוקר, הימורים והחלטות בכדורסל, זה שפוקר במקרה שלך זו התמחות-למדת את זה, התנסית בזה, ולכן אתה יודע ברמה גבוהה מה נכון להחליט ולכן אתה תרוויח. בהימורי לוטו אי אפשר באמת ללמוד או להתנסות (למעט אותם 2 פרופסורים למתמטיקה שמכים את המערכת פעם במאה שנה), ולכן זה רע. בכדורסל יש אנשי מקצוע שהתפקיד שלהם זה לנסות לשקלל כמה שיותר פרמטרים תקפים כדי לקבל כמה שיותר החלטות נכונות שיתפתחו לטובות, אבל זה לא מדע מדויק מעצם מהותו, ולכן קורים גם (הרבה) דברים לא צפויים.

על מה אתה מדבר. זה מה שכולנו מנסים להגיד לך. מי שמשקלל את הפרמטרים האלו יותר טוב לאורך זמן הוא זה שיצליח, גם בנבא. מאחר ויש לנו שליטה רק על שיקלול הפרמטרים האלו, על זה אנחנו מתדניים ובזה אנחנו מתעניינים ולא ב"מבחן התוצאה" של החלטה כזו או אחרת (למעט כמובן העניין הספורטיבי בה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:50 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
זו בדיוק הנקודה שאנחנו מנסים להסביר לך נדב.

אין אף אדם רציני בשוק ההון שיתעניין ב"מבחן התוצאה" של עסקה בודדת. אין לה משמעות. ועסקה שנכשלה שנעשתה על פי תהליך קבלת החלטות רווחי ועם מידע וניתוח נכון היא כל מה שמשנה. ולכן אדם רציני בשוק ההון ירוויח לאורך זמן. ומי ששופט את האסטרטגיה שלו על פי תוצאה בודדת הוא, כמו שאנחנו קוראים לו בעולם שלי, "כבש".

מה לעשות, אתה בחרת להתווכח איתי על תחום שלא רק שאני מבין בו, אני מתפרנס ממנו כבר שני עשורים.

בהחלט יכול להיות שהניתוח שלי לגבי הטרייד של סבוניס והליברטון היה שגוי. יכול להיות שלא הבנתי נכון את הערך של סבוניס בסיטואציה אחרת (הוא נתן עונה טובה בהרבה משציפיתי). או את הערך של דארון פוקס בסגל שסקרמנטו בנו. או אלף ואחד דברים אחרי שניתחתי לא נכון.

זה לא קשור בשום צורה לחוסר ההבנה הבסיסי שלך לגבי קבלת החלטות וההתעקשות שלך ל"מבחן התוצאה". הדוגמא שנתתי לך לגבי טאקר השלישי היא להראות עד כמה מטופש "מבחן התוצאה", כי בוודאי שאני לא חושב שזה יהפוך את הטרייד לטוב אם הוא יתגלגל למשהו שיעזור להם בעתיד.

עוד פעם, אל תתנשא כשאתה גם לא מבין את הטיעון וגם טועה וגם לא מבין שאתה בעצם מצדיק את מה שאני אומר, רק מתווכח לשווא.

כשאתה אומר: "אין אף אדם רציני בשוק ההון שיתעניין ב"מבחן התוצאה" של עסקה בודדת. אין לה משמעות. ועסקה שנכשלה שנעשתה על פי תהליך קבלת החלטות רווחי ועם מידע וניתוח נכון היא כל מה שמשנה. ולכן אדם רציני בשוק ההון ירוויח לאורך זמן. ומי ששופט את האסטרטגיה שלו על פי תוצאה בודדת הוא, כמו שאנחנו קוראים לו בעולם שלי, "כבש".", אתה אומר במילים שלי: אדם רציונלי שבא להשקיע לטווח ארוך מנסה להגיע לכמה שיותר החלטות נכונות בפרק הזמן המוגדר, כי הוא מבין שכמה שיותר החלטות נכונות יביאו אותו בתוחלת לתוצאה הטובה אותה הוא רוצה.

מעבר לזה, טרייד פרטני בכדורסל נמדד לפי הערך שלו כעסקה. בדיוק כמו שחברת נדל"ן שמנהלת הרבה נכסים מנסה להרוויח בכל עסקה. היא יודעת שהיא לא תרוויח בכל עסקה, אבל היא לא יכולה להגיד "טובה" על עסקה שהתוצאה שלה היא רעה. ככל שהתמורה שמסרת היא יותר גבוהה, לעסקה הבודדת יש יותר משקל. אם מסרת בחירת דראפט בסיבוב השני, אין לזה את המשמעות של מסירת שחקן עם פוטנציאל כוכבות. זה מיקרו-כלכלה שיעור א'. אם תמשיך לטעון טיעוני כבש וממה אתה מתפרנס, שוב אקבע בצער שאתה לא מבין על מה ועם מה אתה מתווכח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:51 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
ומה שעוד יותר מצחיק, זה שמרוב שאתה לא מבין את הטיעון, אתה גם "מתפרנס מאנשים כמוני" כשבעצם אותה פרנסה שלך נובעת בדיוק-בדיוק ממה שאני טוען. מזה שפוקר, למשל, הוא דוגמה מצוינת למתאם בין החלטות נכונות לטובות, ולעובדה שבתוחלת כדאי להחליט החלטות נכונות על פי פרמטרים תקפים כי אז סביר מאד להניח שהתוצאה תהיה טובה. בדיוק כמו שלהמר קבוע בדוכן פיס זה רצף של החלטות גרועות, שיביא לך סביר להניח תוצאה רעה. ההבדל בין פוקר, הימורים והחלטות בכדורסל, זה שפוקר במקרה שלך זו התמחות-למדת את זה, התנסית בזה, ולכן אתה יודע ברמה גבוהה מה נכון להחליט ולכן אתה תרוויח. בהימורי לוטו אי אפשר באמת ללמוד או להתנסות (למעט אותם 2 פרופסורים למתמטיקה שמכים את המערכת פעם במאה שנה), ולכן זה רע. בכדורסל יש אנשי מקצוע שהתפקיד שלהם זה לנסות לשקלל כמה שיותר פרמטרים תקפים כדי לקבל כמה שיותר החלטות נכונות שיתפתחו לטובות, אבל זה לא מדע מדויק מעצם מהותו, ולכן קורים גם (הרבה) דברים לא צפויים.

על מה אתה מדבר. זה מה שכולנו מנסים להגיד לך. מי שמשקלל את הפרמטרים האלו יותר טוב לאורך זמן הוא זה שיצליח, גם בנבא. מאחר ויש לנו שליטה רק על שיקלול הפרמטרים האלו, על זה אנחנו מתדניים ובזה אנחנו מתעניינים ולא ב"מבחן התוצאה" של החלטה כזו או אחרת (למעט כמובן העניין הספורטיבי בה)

הממ, לא. רוצה הוכחה שלא? יובל שטען מיד שהטרייד הוא "נצחון מובהק לאינדיאנה". אם אין משמעות להחלטה בודדת בכלל, למה נתת לה ציון? למה קבעת שהיא טובה או רעה? שיש מנצחת או מפסידה? הרי אין לה משמעות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:52 pm 
Sophomore

כמובן שיובל צודק בכל מה שכתב, אני התרשמתי מהויכוחים הקודמים שזה בלתי אפשרי בנושא הזה להראות לנדב שהתוצאה לא משנה.

במקרה של סאבוניס התוצאה בסוף תוכל לשנות משהו רק בגלל שניתן לטעון שהערכנו את היכולת של סאבוניס לעומת הילברטון בצורה לא נכונה זאת אומרת התוצאה יכולה לחזק טענה של סקרמנטו שהם ראו נניח בזמן אמת את הפונטנציאל של סאבוניס יותר טוב מכל העולם.
אבל התוצאה לא משנה במובן שאוקי יצא במקרה ככה והתוצאה הסופית של הטרייד כביכול חיובית, כי כאמור כל בחירת דראפט יכולה לצאת כל דבר, כל אחד יכול להפצע וזה לא יראה ולא יתן כלום לגבי מה אנחנו צריכים להחליט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:56 pm 
Hall of Famer

חח "התוצאה לא משנה". זה הטיעון הכי מטופש. כל מה שאתה עושה מכוון לתוצאה. הכל. בטח בעסקים. אתה מכיר מנהל עסק שמנהל אותו שלא לשם "התוצאה"?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:57 pm 
Senior

בוודאי שאני טוען שכמה שיותר החלטות נכונות יביאו אותו לתוצאה טובה. זה מה שאנחנו מנסים להסביר לך. אתה מתעקש לטעון שאם ג'י אם A מעביר את הבחירה הראשונה בדראפט עבור הבחירה השישים ובבחירה השישים נבחר יוקיץ אז צריך לדבר על איזה החלטה טובה קיבל GM B.

שאר הדברים שאתה כותב הם ברמת ה"לנשום זה טוב".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:57 pm 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
כמובן שיובל צודק בכל מה שכתב, אני התרשמתי מהויכוחים הקודמים שזה בלתי אפשרי בנושא הזה להראות לנדב שהתוצאה לא משנה.

במקרה של סאבוניס התוצאה בסוף תוכל לשנות משהו רק בגלל שניתן לטעון שהערכנו את היכולת של סאבוניס לעומת הילברטון בצורה לא נכונה זאת אומרת התוצאה יכולה לחזק טענה של סקרמנטו שהם ראו נניח בזמן אמת את הפונטנציאל של סאבוניס יותר טוב מכל העולם.
אבל התוצאה לא משנה במובן שאוקי יצא במקרה ככה והתוצאה הסופית של הטרייד כביכול חיובית, כי כאמור כל בחירת דראפט יכולה לצאת כל דבר, כל אחד יכול להפצע וזה לא יראה ולא יתן כלום לגבי מה אנחנו צריכים להחליט.

מה שאני מניח שאתה מנסה לומר, זה שבכדורסל יש כלכך הרבה פרמטרים לא צפויים, שהנסיון שלך לקבל החלטה רציונלית, קרה ומושכלת ומבוססת ידע ונסיון, מבטיחה לך פחות הצלחה מאשר החלטה כזו בהשקעות, בפוקר או בשחמט. זה יהיה טיעון נכון, וזו גם הסיבה שאני לועג תדירות לגישה האטטית שמנסה להניח שיש דרך מאד מובהקת לקבל תוצאות טובות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 9:59 pm 
Senior

Hacohen כתב:
חח "התוצאה לא משנה". זה הטיעון הכי מטופש. כל מה שאתה עושה מכוון לתוצאה. הכל. בטח בעסקים. אתה מכיר מנהל עסק שמנהל אותו שלא לשם "התוצאה"?

התוצאה לא משנה בטווח הקצר של החלטה בודדת. התוצאה בטווח הארוך "משנה" רק במובן שהיא משקפת קבלת החלטות טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Sophomore

כל מה שאנחנו מחליטים זה כדי שיתן לנו את הסיכוי הכי גבוה לקבל את התוצאה הכי טובה שאפשר, מה שיצא בפועל במקרה ספציפי לא עוזר לנו לדעת כלום לגבי ההחלטה שנעשתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

Yuval כתב:
בוודאי שאני טוען שכמה שיותר החלטות נכונות יביאו אותו לתוצאה טובה. זה מה שאנחנו מנסים להסביר לך. אתה מתעקש לטעון שאם ג'י אם A מעביר את הבחירה הראשונה בדראפט עבור הבחירה השישים ובבחירה השישים נבחר יוקיץ אז צריך לדבר על איזה החלטה טובה קיבל GM B.

שאר הדברים שאתה כותב הם ברמת ה"לנשום זה טוב".

שוב, צר לי שאתה לא מבין את הטיעון, ולכן לא מתווכח איתי אלא עם מה שאתה חושב שאני טוען (ולכן חוזר באובסס על "מה שאנחנו מנסים להסביר לך", למרות שאתה זה שלא מבין את הטיעון).

זה: אתה מתעקש לטעון שאם ג'י אם A מעביר את הבחירה הראשונה בדראפט עבור הבחירה השישים ובבחירה השישים נבחר יוקיץ אז צריך לדבר על איזה החלטה טובה קיבל GM B.
, למשל, משהו שלא טענתי מעולם והוא עיוות מוחלט של העמדה שלי. איש קש שהכנסת לדיון, כי אתה לא מבין את הטענה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:02 pm 
Senior

להתבסס על קבלת החלטות ולהתעלם מתוצאות בטווח הקצר (כשקצר זה תלוי התחום שבו אתה נמצא) זה הדבר הכי חשוב שאתה יכול ללמוד בשביל להצליח בהימורים, שוק ההון, עסקים וכל דבר אחר כמעט.

אז בבקשה אם מישהו קורא את זה, אל תלמדו מנדב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:

התוצאה לא משנה בטווח הקצר של החלטה בודדת. התוצאה בטווח הארוך "משנה" רק במובן שהיא משקפת קבלת החלטות טובה.

שלילי חזק:

1. התוצאה יכולה להיות מאד משנה בטווח הקצר של החלטה בודדת, תלוי כמה שילמת ומה קיבלת בעבור ההחלטה. אם שמת את כל כספך על אדמה שהיתה אמורה להיות מופשרת והיא הופקעה לטובת פארק לאומי, להחלטה הבודדת היתה השפעה מאד דרמטית על החיים שלך. יש סקאלה גדולה למשמעות של החלטה בודדת.

2. התוצאה בטווח הארוך היא התכלית של כל נושא קבלת ההחלטות. אתה מקבל החלטות בפוקר כי התכלית שלך היא רווח, אתה לא מרוויח בפוקר כדי לשקף קבלת החלטות טובה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Sophomore

.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:03 pm 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
כל מה שאנחנו מחליטים זה כדי שיתן לנו את הסיכוי הכי גבוה לקבל את התוצאה הכי טובה שאפשר, מה שיצא בפועל במקרה ספציפי לא עוזר לנו לדעת כלום לגבי ההחלטה שנעשתה.

כמובן שזה לא נכון. אתה יכול ללמוד הרבה מהחלטה בודדת שהתקבלה ומתוצאותיה, תלוי מה היתה ההחלטה, מה היו הפרמטרים ומה משקלה ביעדיך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:04 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
להתבסס על קבלת החלטות ולהתעלם מתוצאות בטווח הקצר (כשקצר זה תלוי התחום שבו אתה נמצא) זה הדבר הכי חשוב שאתה יכול ללמוד בשביל להצליח בהימורים, שוק ההון, עסקים וכל דבר אחר כמעט.

חח, שוב זה שנתן ציון מוחלט להחלטה של טווח קצר, נפל על האף, לא מבין עם מה הוא מתווכח, נותן המלצות ממי ללמוד וממי לא. טוב.

שאלתי אותך שאלה פשוטה: אמרת שאינדיאנה הרוויחה בטרייד וסקרמנטו הפסידה. למה אמרת את זה? מה משמעות האמירה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:05 pm 
Sophomore

סבבה סאבוניס נפצע עכשיו לכל החיים בצורה שלא היה ניתן לצפות מראש בזמן הטרייד, מה זה לימד אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:05 pm 
Senior

שוב, אשמח להעביר את הדיון הזה לתחום הפיננסי (לצדקה כמובן).

אתה באמת מתווכח על משהו שאני עובד עליו עשרים שנה ויש אפס אחוז שאתה צודק במה שאתה כותב. אני אשמח להעמיד את זה למבחן כלכלי אם נצליח להסכים על הפרמטרים של ההתערבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:08 pm 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
סבבה סאבוניס נפצע עכשיו לכל החיים בצורה שלא היה ניתן לצפות מראש בזמן הטרייד, מה זה לימד אותך?

מה שזה לימד אותי זה עד כמה לפציעות יש משמעות בעולם הספורטיבי, ושיש דברים שגם החלטות נכונות לא יכולים למנוע, ולכן בהבדל מובהק מפוקר או משחמט שהם משחקים שמבוססים בעיקרם על סטטיסטיקה מתמטית (כלומר, מחשב שיקבל סיטואציה יפתור אותם יותר טוב מבני אדם בדרך כלל), ניהול כדורסל זה עסק הרבה פחות צפוי ובטוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:09 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
שוב, אשמח להעביר את הדיון הזה לתחום הפיננסי (לצדקה כמובן).

אתה באמת מתווכח על משהו שאני עובד עליו עשרים שנה ויש אפס אחוז שאתה צודק במה שאתה כותב. אני אשמח להעמיד את זה למבחן כלכלי אם נצליח להסכים על הפרמטרים של ההתערבות.

שוב, אתה חסר הבנה בסיסית בשאלה על מה אנחנו מתווכחים, אני אשמח מאד להביס אותך בהתערבות אם תצליח לראשונה בדיון לנסח נכון את הטיעון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:09 pm 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:

חח, שוב זה שנתן ציון מוחלט להחלטה של טווח קצר, נפל על האף, לא מבין עם מה הוא מתווכח, נותן המלצות ממי ללמוד וממי לא. טוב.

שאלתי אותך שאלה פשוטה: אמרת שאינדיאנה הרוויחה בטרייד וסקרמנטו הפסידה. למה אמרת את זה? מה משמעות האמירה?

התוצאה של החלטה בטווח קצר היא חסרת משמעות, זה לא אומר שהחלטה בטווח קצר היא חסרת משמעות.

שוב ננסה לעזור לך עם מקרה הקוביה. אם אני מהמר על 50 שקלים שייצא 3 ואתה מהמר על 50 שקלים שייצא כל מספר למעט 3. הטלנו את הקוביה ויצא 3. ההחלטה שלי לקחת את ההימור הזו היא גרועה מאוד. התוצאה לא משנה. אפשר לומר באופן מוחלט שההחלטה שלי גרועה, גם לפני שהקוביה הוטלה ומה יצא בקוביה לא מעניין בשום צורה.

משום מה אתה לא מבין את ההבדל הזה.

לגבי השפעת ההחלטה על החיים שלך, יש לזה פתרון מתמטי. ניסיתי להסביר לך אותו בעבר בפיאסקו בחירות הדראפט. הוא נקרא קריטריון קלי. שוב, אתה דן על נושא אקדמי שאני בקיא בו ואתה לא. זה לא יעזור כמה פעמים תכריז על נצחונך בנושא.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ד' אפריל 19, 2023 10:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:10 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:

שלילי חזק:

1. התוצאה יכולה להיות מאד משנה בטווח הקצר של החלטה בודדת, תלוי כמה שילמת ומה קיבלת בעבור ההחלטה. אם שמת את כל כספך על אדמה שהיתה אמורה להיות מופשרת והיא הופקעה לטובת פארק לאומי, להחלטה הבודדת היתה השפעה מאד דרמטית על החיים שלך. יש סקאלה גדולה למשמעות של החלטה בודדת.

2. התוצאה בטווח הארוך היא התכלית של כל נושא קבלת ההחלטות. אתה מקבל החלטות בפוקר כי התכלית שלך היא רווח, אתה לא מרוויח בפוקר כדי לשקף קבלת החלטות טובה.

על זה, למשל, אני מתערב איתך כאן ועכשיו על מה שאתה רוצה. עמדה שלך, הפרכה שלי ועמדה נגדית. כאן ועכשיו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:11 pm 
Senior

Hacohen כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:

שלילי חזק:

על זה, למשל, אני מתערב איתך כאן ועכשיו על מה שאתה רוצה. עמדה שלך, הפרכה שלי ועמדה נגדית. כאן ועכשיו.

אשמח. כאמור, יש פתרון מתמטי ל-1. אם שמת את כל הכסף שלך על אדמה שהייתה אמורה להיות מופשרת והיא הופקעה לטובת פארק לאומי, קיבלת החלטה גרועה. לא בגלל שהאדמה הופקעה לטובת פארק לאומי (אם זו הייתה החלטה נכונה או לא זה תלוי המידע שהיה בזמן אמת), אלא בגלל הסכום שסיכנת.

תודה רבה, אני אעביר את פרטי העמותה בפרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:12 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:

התוצאה של החלטה בטווח קצר היא חסרת משמעות, זה לא אומר שהחלטה בטווח קצר היא חסרת משמעות.

שוב ננסה לעזור לך עם מקרה הקוביה. אם אני מהמר על 50 שקלים שייצא 3 ואתה מהמר על 50 שקלים שייצא כל מספר למעט 3. הטלנו את הקוביה ויצא 3. ההחלטה שלי לקחת את ההימור הזו היא גרועה מאוד. התוצאה לא משנה. אפשר לומר באופן מוחלט שההחלטה שלי גרועה, גם לפני שהקוביה הוטלה ומה יצא בקוביה לא מעניין בשום צורה.

משום מה אתה לא מבין את ההבדל הזה.

לגבי השפעת ההחלטה על החיים שלך, יש לזה פתרון מתמטי. ניסיתי להסביר לך אותו בעבר בפיאסקו בחירות הדראפט. הוא נקרא קריטריון קלי. שוב, אתה דן על נושא אקדמי שאני בקיא בו ואתה לא. זה לא יעזור כמה פעמים תכריז על נצחונך בנושא.

אתה לא עוזר לי ואתה לא מסביר לי כלום, אם כבר אני עוזר לך ומנסה להסביר לך.

אתה לא מדבר על "נושא אקדמי שאתה בקיא בו", אתה מדבר על סטטיסטיקה ברמה של מבוא לסטטיסטיקה א' (יש לי ציון גבוה מאד דרך אגב) ועל תוחלת של החלטות בפוקר, שכבר תיארתי כמה פעמים למה לא על זה אני מתדיין ומתווכח.

כשאתה אומר "התוצאה של החלטה בטווח קצר היא חסרת משמעות, זה לא אומר שהחלטה בטווח קצר היא חסרת משמעות" זה פשוט מראה כמה אתה לא מבין את הדיון. מה שאתה מנסה לומר זה אובייס של האובייס: שיש דבר בסטטיסטיקה שנקרא תוחלת, ושככל שהתוחלת נסמכת על מדגם גדול יותר, המשמעות של המקרה היחיד היא פחות חשובה.

תודה לך קפטן אובייס, מבוא לסטטיסטיקה א'.

לא על זה הדיון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:13 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:

שלילי חזק:

אשמח. כאמור, יש פתרון מתמטי ל-1. אם שמת את כל הכסף שלך על אדמה שהייתה אמורה להיות מופשרת והיא הופקעה לטובת פארק לאומי, קיבלת החלטה גרועה. לא בגלל שהאדמה הופקעה לטובת פארק לאומי (אם זו הייתה החלטה נכונה או לא זה תלוי המידע שהיה בזמן אמת), אלא בגלל הסכום שסיכנת.

תודה רבה, אני אעביר את פרטי העמותה בפרטי.

וואו, אתה באמת מקרה קיצוני של חוסר הבנת הטיעון. בוא באמת נעביר את זה לאקדמיה. 3 פרופסורים אמרת? שוט. אני בטוח שאפילו שניים יבינו קצת יותר טוב את עצם הפאקינג טענה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 19, 2023 10:16 pm 
Senior

נתת דוגמא אחת שבה מבחן התוצאה משנה והוכחתי לך שמבחן התוצאה לא שינה בה, אלא שהשגיאה בקבלת ההחלטות היא מה שמשנה.
אם שמת את כל הכסף שלך על האדמה הזו והיא לא הופקעה, עדיין קיבלת החלטה גרועה. ולאורך זמן אתה תפסיד את כל הכסף שלך. אתה תפסיד אותו לאנשים שמקבלים החלטות נכונות ומתעניינים בתהליך קבלת ההחלטות ולא בתוצאה, מאחר והתוצאה מוכתבת על ידי תהליך קבלת ההחלטות.

אז כן, 3 פרופסורים. אתה באופן מאוד מילולי לא מבין על מה אתה מדבר. לא משנה כמה פעמים תנסה להכריז שניצחת. אתה מתווכח עם מתמטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: