Yuval כתב:
זו בדיוק הנקודה שאנחנו מנסים להסביר לך נדב.
אין אף אדם רציני בשוק ההון שיתעניין ב"מבחן התוצאה" של עסקה בודדת. אין לה משמעות. ועסקה שנכשלה שנעשתה על פי תהליך קבלת החלטות רווחי ועם מידע וניתוח נכון היא כל מה שמשנה. ולכן אדם רציני בשוק ההון ירוויח לאורך זמן. ומי ששופט את האסטרטגיה שלו על פי תוצאה בודדת הוא, כמו שאנחנו קוראים לו בעולם שלי, "כבש".
מה לעשות, אתה בחרת להתווכח איתי על תחום שלא רק שאני מבין בו, אני מתפרנס ממנו כבר שני עשורים.
בהחלט יכול להיות שהניתוח שלי לגבי הטרייד של סבוניס והליברטון היה שגוי. יכול להיות שלא הבנתי נכון את הערך של סבוניס בסיטואציה אחרת (הוא נתן עונה טובה בהרבה משציפיתי). או את הערך של דארון פוקס בסגל שסקרמנטו בנו. או אלף ואחד דברים אחרי שניתחתי לא נכון.
זה לא קשור בשום צורה לחוסר ההבנה הבסיסי שלך לגבי קבלת החלטות וההתעקשות שלך ל"מבחן התוצאה". הדוגמא שנתתי לך לגבי טאקר השלישי היא להראות עד כמה מטופש "מבחן התוצאה", כי בוודאי שאני לא חושב שזה יהפוך את הטרייד לטוב אם הוא יתגלגל למשהו שיעזור להם בעתיד.
עוד פעם, אל תתנשא כשאתה גם לא מבין את הטיעון וגם טועה וגם לא מבין שאתה בעצם מצדיק את מה שאני אומר, רק מתווכח לשווא.
כשאתה אומר: "אין אף אדם רציני בשוק ההון שיתעניין ב"מבחן התוצאה" של עסקה בודדת. אין לה משמעות. ועסקה שנכשלה שנעשתה על פי תהליך קבלת החלטות רווחי ועם מידע וניתוח נכון היא כל מה שמשנה. ולכן אדם רציני בשוק ההון ירוויח לאורך זמן. ומי ששופט את האסטרטגיה שלו על פי תוצאה בודדת הוא, כמו שאנחנו קוראים לו בעולם שלי, "כבש".", אתה אומר במילים שלי: אדם רציונלי שבא להשקיע לטווח ארוך מנסה להגיע לכמה שיותר החלטות נכונות בפרק הזמן המוגדר, כי הוא מבין שכמה שיותר החלטות נכונות יביאו אותו בתוחלת לתוצאה הטובה אותה הוא רוצה.
מעבר לזה, טרייד פרטני בכדורסל נמדד לפי הערך שלו כעסקה. בדיוק כמו שחברת נדל"ן שמנהלת הרבה נכסים מנסה להרוויח בכל עסקה. היא יודעת שהיא לא תרוויח בכל עסקה, אבל היא לא יכולה להגיד "טובה" על עסקה שהתוצאה שלה היא רעה. ככל שהתמורה שמסרת היא יותר גבוהה, לעסקה הבודדת יש יותר משקל. אם מסרת בחירת דראפט בסיבוב השני, אין לזה את המשמעות של מסירת שחקן עם פוטנציאל כוכבות. זה מיקרו-כלכלה שיעור א'. אם תמשיך לטעון טיעוני כבש וממה אתה מתפרנס, שוב אקבע בצער שאתה לא מבין על מה ועם מה אתה מתווכח.