מכבי רעננה זל כתב:
nadav_hacohen כתב:
מכבי רעננה זל כתב:
[][quote
נו, ומי אמר שתפישת הבטחון הישראלית היא א-גרויסע גליק? עם כל הכבוד לרצונם העז של אויבנו לכלותנו, כמות המלחמות והעמותים שהמדינה הזאת משתתפת בהם אומרת דרשני לא רק לכיוון הערבי. העובדה היא שישנם היום 2 גבולות בטוחים, ושתופי פעולה אמיתיים: מצרים וירדן. סוריה זה מדומה, ע"ע חיזבאללה. ההישג האסטרטגי היחיד שיש בעימותים הללו הוא הסכם שלום כולל. כל היתר-טקטיקה.
לומר שהגבול עם מצרים בטוח היום יותר מהגבול עם סוריה ולבנון זה לא כל כך מדויק, בלשון המעטה.
מאד מדויק. "גבול בטוח" זה לא מסתננים, זו סכנה למלחמה. רק מי שלא הפנים מה היה המצב מול מצרים החל מהקמת המדינה ועד הסכם השלום, יכול לזלזל בשלום עם המצרים.
אה, אז תגיד שההגדרות לבטוח/לא בטוח הן לפי ההגדרות שלך. פשוט הייתי בטוח שהכוונה היא לכמות פיגועים או חיילים הרוגים, לא ידעתי שמתכוונים לכמה יוני שלום עפות באזור.
2 'חוץ מזה':
1. אני בכלל לא בטוח שההסכם שלום עם מצרים הוא כל כך טאבו בצד השני של הגבול.
2. לא נראה לי אטרקטיבי לחתום על הסכם שלום עם שליט שחשוד (בכל זאת, עדיין לא הוכח שום דבר) בהפעלת נשק כימי נגד נתיניו.[/quote]
נו, כמה פיגועים וחיילים הרוגים היו בעימותים בין
כוחות רשמיים של מצרים לבין כוחות ישראליים? השווה לתקופה שבין 48' ל73', נניח.
לגבי ה'חוץ מזה':
1. זה שאתה לא בטוח זה נחמד, העובדה היא שההסכם תופס ומחזיק כבר 30 שנה, ושמוחמד מורסי הצהיר שישמור עליו.
2. נובמת. בצד השני אומרים שלא נראה כל כך אטרקטיבי לעשות הסכם שלום עם אנשים שמפעילים את הכיבוש על כל היבטיו ב40 השנים האחרונות. בכל מקרה, שלום הוא לא בכל מחיר ועם כל אחד, אבל הוא חייב להיות מטרת-על.
מה שצריך להבין, וזו דרך ארוכה ללא מעט אנשים בישראל בגלל הדרך שבה אנשים מתחנכים כאן-בטח הדתיים הלאומיים-שהדברים הם לא שחור או לבן. יש הרבה מאד אפור, ואפור חשוב. הקשרים הדיפלומטיים שהיו עם מדינות כמו מרוקו וקטאר, הביקור של רבין באינדונזיה, היחסים הדיפלומטיים עם מאוריטניה שניתקו-אלה דברים שהיו חשובים בדרך לנורמליזציה ביחסי ישראל-ערבים (שלא לדבר על היוזמה הסעודית ודומותיה) ונדמה שרבים מהישראלים פשוט מזלזלים או לא רוצים בזה.