סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 7:17 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
טוב זה לא שכל זה קרה בצורה אקראית, זה קרה אחרי הסיפור בקפיטול שלפארלר היה חלק לא זניח בהתאגדות שם ואותו משתמש שנחסם הוא למעשה המנוע מאחורי זה.
לא הייתי רץ להסיק מסקנות שזו התאגדות רק על סמך זה כי סך הכל זה הגיע אחרי אירוע סופר קיצוני (אם כי אני לא יודע באמת שאין).

בנוגע לקטע המשפטי - נגיד ואותם חברות יגדירו תקנון חד משמעי שבו יוגדר מה מותר להגיד ומה אסור - נגיד למשתמש עם מעל מיליון עוקבים אסור לפרסם דברי הסתה/שקר - במקרה הזה עדיין תהיה בעיה משפטית בהנחה שהם יעמדו בתקנון שהם הגדירו?

הם חוסמים אנשים על שטויות עוד הרבה לפני כן.
אגב, זה שיש להם תקנון זה לא אומר שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים. בזמנו הם הורידו לאבי לן את העמוד סטטוסים מצייצים בטענה שהפר את התקנון, ולאחר שהגיש נגדם תביעה משפטית הם חויבו להחזיר את העמוד. אסייג ואומר שלא קראתי את פסק הדין וידועה לי רק התוצאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 9:03 pm 
מנהל פורום

הם הסכימו להחזיר אותו בתנאים מגבילים, כי הוא עבר אעל איזה מיליון כללים וניסה ללכת איתם ראש בראש, אבל זה באמת שולי.

מה שקצת חומק כאן בדיון זה שטוויטר ופייסבוק נמצאות על גבי רשת האינטרנט, שהיא משאב ציבורי, אז אני לא כל כך מבין איך הטיעון של "גוף פרטי" יכול לחול עליהם בצורה כל כך ברורה. אולי כן, אולי צריך להיות מוגדר שכן, אבל כרגע נוצר מצב שהגופים הללו יכולים לחסום מאנשים גישה למשאב ציבורי ובסיסי בעולם של היום רק כי בא להם. שוב, אולי צריך לתת לחברות הללו את הכוח להחליט מי בא בשעריהן או לא, אבל לא ככה ולא בלי דיון של המחקקים ושל הציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 9:14 pm 
Senior

אז אתה אומר שהמחוקק צריך להחליט אם אפשר להשעות מישהו מהפורום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 9:17 pm 
מנהל פורום

המממ... יש מצב שאני אכן אומר את זה.
אבל אני כן רוצה להצביע על ההבדל בין הכיסים העמוקים של אוריאל חדד לכיסים העמוקים של צוקרברג.
וגם, הפורום פה ממומן בין היתר על ידי תרומות קהילה, אז הקהילה קצת שונה מטוויטר, לדוג'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 9:35 pm 
Senior

ואיך זה עובד בעמוד שלך בפייסבוק?
מותר לך לחסום אותי אם אני מגיב לך בלי לעשות לייקים?
מה אם אני רק מפרסם שירים של יהונתן גפן על העמוד שלך?

אי אפשר באמת להשתמש בטיעון של 'אינטרנט הוא משאב ציבורי'. ברגע שקנית דומיין הוא שלך.
השאלה צריכה להיות על קריטריונים (האם מותר להקים רשת חברתית שלא מרשה לשחורים להירשם?) או אולי אם יש סדר גודל של חברה שהופך אותה למשהו אחר מחברה פרטית. לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 10:21 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
מה שקצת חומק כאן בדיון זה שטוויטר ופייסבוק נמצאות על גבי רשת האינטרנט, שהיא משאב ציבורי, אז אני לא כל כך מבין איך הטיעון של "גוף פרטי" יכול לחול עליהם בצורה כל כך ברורה.

מה הכוונה ב"משאב ציבורי"? זה יושב על שרתים פרטיים (וזה בלי לדבר על קניין רוחני).
זה בערך כמו שאני אטען שאני יכול לבוא לשבת אצלך בבית כי שטח העיר זה משאב ציבורי והבית שלך בשטח העיר אז בכיף....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 10:49 pm 
Hall of Famer

אני ליברטריאן פחות או יותר, ואן אתם שואלים אותי אז טוויטר יכולים לעשות מה שבא להם. לא יודע אם זה חכם או לא מצידם אבל זו כבר בעיה שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 11:33 pm 
מנהל פורום

שרתים פרטיים זה רק חלק מהתשתיות, כן?
ושוב, חובה עלי לציין שיש הבדל מסוים בין ערן קאלימי, נשגב ובעל זין גדול ככל שיהיה, לבין חברת ההייטק המבטיחה פייסבוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 10:24 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
שרתים פרטיים זה רק חלק מהתשתיות, כן?
ושוב, חובה עלי לציין שיש הבדל מסוים בין ערן קאלימי, נשגב ובעל זין גדול ככל שיהיה, לבין חברת ההייטק המבטיחה פייסבוק.

אני מבין קטן מאוד במשפטים (ובאופן כללי בדברים) ככה שאני לא באמת יודע מה הקטע מבחינה חוקית אבל ברמת ההיגיון נשמע לי שיש פה גם קניין רוחני וגם שרתים פרטיים.
אני מניח שזה לא חוקי להוריד סרטים של נטפליקס ולשים אותם בסלניוז למרות שהם היו באינטרנט השיתופי של כולנו... גם לפרוץ לפרטי החשבון בנק של אנשים זה בעייתי למרות שהמידע יושב על המאשב הציבורי המפורסם.

ולא הייתי מזלזל במותג קאלימי, פייסבוק הפך להיות פלטפורמה למבוגרים, קאלימי תופס לכל שכבות הגילאים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 11:50 am 
מנהל פורום

הגיון זה משהו אחד, שאני לא מזלזל בו. אני רק אומר שאולי כדאי שהמחוקק ייתן דעתו על הדבר הזה, כי זה משהו שלא היה פעם, וכדאי לעדכן דברים מידי פעם, גם חקיקה הנוגגעת לזכויות קניין ולחופש ביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 3:53 pm 
Freshman

קצת מצחיק לכתוב את זה בפורום שמאוחסן בשרת פרטי, אבל פייסבוק/טוויטר (ואפילו AWS) הם לא האינטרנט ואין שום קשר בינם למשאב ציבורי. לא רוצים, אל תשתמשו.
אם כבר, הם הרבה יותר קרובים להיות כלי תקשורת המונים ויש הגיון מסויים שיהיו כפופים לרגולציה שמפעילה מדינה על גופים מהסוג הזה. זה בטח נכון אם הם מקדמים ביודעין פוסטים מסוג מסויים למטרות מסחריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה