סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 7:10 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 8:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שוויק, לא סותר - היה קונצנזוס מוחלט (כמעט. היו שחשבו אחרת) שצריך לאסור את זה (משיקולים שקרובים ל"משום שבות"). מה שלא היה ברור להם זה איך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 8:41 pm 
Junior

מודיע בהכנעה שאני לא יורד לגמרי לסוף דעתך. אתה טוען שקודם החליטו לאסור ואחר כך חשבו איך, אני לא רואה מה הבעיה. מן הסתם לפוסקי הלכה גדולים שמכירים את יסודות ההלכה על בוריים, יהיה מושג ראשוני איך צריך להתייחס למשהו חדש, ואחר כך הם יישבו לעיין בדבר תוך משא ומתן הלכתי ביניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 8:56 pm 
Hall of Famer

ואיפה בדברי ראית שאני טוען שיש בעיה? עד עתה, כל שעשיתי היה לתאר עובדה.

(אבל כן, אני סובר שיש עם זה בעיה. לא מקבל את זה ששיקולי מדיניות מופנים רק לצד אחד. כוח לגזור גזירות חייב לבוא עם כוח להתיר גזרות. מאותה הסיבה אני אוכל תירס בפסח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 9:00 pm 
Sophomore

ההבדל בין כמעט כל דיון הלכתי לבין הדיון ההלכתי הוא נושא התקדימים. כשנגשו לעסוק בנושא החשמל לא היה שום תקדים עליו יכלו להסתמך באופן אמיתי ומלא ולכן באופן מאולץ משהו הלבישו את איסור בונה למשל.
כך לפחות החסבר בשיעור של רב שאינני זוכר את שמו (אולי הרב פירון) שבכלל עסק ביחס לחילונים בימינו (שאף הם מן עוף מוזר מבחינה הלכתית עליהם ניסו לכפות כל מיני הגדרות לא לגמרי קשורות).
ואחרי התגובות של נורטון הכוללות כינויי גנאי לאנשים שאינני מכיר אך נמנים על קבוצה שכקבוצה היא טאבו מבחינתי (דהיינו-אין ספק שגם רבנים עשויים לחטוא וכו' אך כציבור, אין לי שמץ שמצו של ספק שרוב הרבנים הם אנשים שרוצים להיטיב לעולם) אין לי אלא להדיר עצמי מת'רד זה פן יתדרדר עוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 9:08 pm 
Junior

אורן כתב:
ואיפה בדברי ראית שאני טוען שיש בעיה? עד עתה, כל שעשיתי היה לתאר עובדה.

(אבל כן, אני סובר שיש עם זה בעיה. לא מקבל את זה ששיקולי מדיניות מופנים רק לצד אחד. כוח לגזור גזירות חייב לבוא עם כוח להתיר גזרות. מאותה הסיבה אני אוכל תירס בפסח).

אני מסכים איתך. פוסקים גדולים צריכים לדעת להתיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 9:39 pm 
Hall of Famer

פה הבעיה, שהקבוצה הזאת היא טאבו.
הנסיונות שלי עם ראשי הישיבות שהזכרתי הם נסיונות אישיים, בהם התברר לי שמדובר באנשים צרי אופקים, דוגמטיים, נוקשים וחסרי גמישות כלשהי, שחיים בעולם אידיאלי שנמצא בתוך ראשם הקודח. כאמור, כל הדברים האלה, נכונים רק לגבי אלו שאני מכיר ושהיתה לי אינטראקציה איתם, ואני יכול להזכיר שמות. לגבי כל השאר? לרובם מן הסתם אתן ליהנות מהספק. למרות שנראה לי שיש דפוס חוזר בקרב רבני הציבור המזרחיסטי, (וגם אם הכרתי יוצאי דופן), מאלה שאינם שייכרים לזרם הניאו ליברלי (או איך שלא קוראים לו) של הרב שרלו וחבריו.

לגבי החרדים - נו ב'מת. המאבקים בישיבות ובחסידויות שהזכרתי לא הוסיפו שום כבוד לאף אחד, ולגבי הרב שך והחזון איש, אין לי שום ספק שהם יצרו עוול משווע למדינה ולציבור שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2012 9:40 pm 
Hall of Famer

לגבי העצבות שלי למי ששאל, כן עצוב לי שרב בישראל מתיר (גם אם לא בדיוק) אונס. (ולאחר התיקון שלו, אולי המצב שלו לא כזה גרוע, מה שלא הופך אותו לפחות דביל בתגובה הראשונית שלו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 5:38 pm 
Junior

נורטון כתב:
לגבי העצבות שלי למי ששאל, כן עצוב לי שרב בישראל מתיר (גם אם לא בדיוק) אונס. (ולאחר התיקון שלו, אולי המצב שלו לא כזה גרוע, מה שלא הופך אותו לפחות דביל בתגובה הראשונית שלו).

קצת באיחור, אבל אחרי הפסד שובר לב של מכבי לוקח לי כמה ימים לחזור לפורום. אני לא מצליח להבין מה נטפלת לרב קרים. אם אתה מקבל את התיקון שלו ולא טוען שהוא הפך את עורו, אז מה עצוב בדבריו? סך הכל אלו דברי התורה. אני מבין ומקבל את הטענה שהתשובה שלו הייתה לא בהירה ונתנה פתח לכל הבלאגן, אבל סך הכל לטעמי זה מהומה רבה על לא מאומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 1:44 am 
Junior

נורטון כתב:
למען האמת שוויק, ההתייחסות שלי דומה לרוב המוחלט של הרבנים (טוב, לא רוב מוחלט, אבל בטח רוב). ולבטח אלו שאני מכיר באופן אישי (ראשי ישיבות ור"מים במעלות, כרם ביבנה, כאלה, חארות או למצער סתם אדיוטים, ברובם), או סתם מפורסמים כאלה (קנייבסקי שהוא ללא ספק אדיוט מוחלט) וכמובן מאבקי הכוחות בכל כך הרבה מקומות (ויזניץ', חברון, פוניבז').

אין לי אגב, שום ספק, שהחזון איש והרב שך למשל, בתור האנשים שמיסדו את העולם החרדי כפי שהוא, זכאים לרשת גיהנום, לו אכן יש כזה.

יירשם נא כי אני מוחה מכל וכל על ביזיון תלמידי חכמים שפולט פה אדון נורטון.
ניחוש שלי: אתה משליך תסכול אישי שלך (שנובע מצירוף של אי אילו דברים שונים, שלא בהכרח קשורים לעולם הישיבות), על האנשים שעומדים בראש המערכת בה שהית בתקופה שהתסכולים האלה התפרצו.

אני מודע לזה שעכשיו משכתי המון אש, לא אכפת לי. יש דברים שאני לא מוכן לא להגיב עליהם.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 2:08 am 
Hall of Famer

יופי באמת, אגב - אתה פסיכולוג מוסמך במקרה? (אני לא, אבל יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה, כך שלפחות אני לא הדיוט מוחלט).

את כל הרבנים האלה הכרתי לפני 8-15 שנה. ברוך ה' החיים שלי היום הם אחלה, ואני לא מתלונן לרגע, ובטח שלא מתוסכל. כשהייתי תחת חסות חלק מהרבנים המוזכרים לעיל, הם אכן תסכלו אותי, ואיתי הם גם תסכלו רבים אחרים. מה שגרם לי כמובן להיות מתוסכל. כי ככה זה, כשמתסכלים אותך, אתה מתסכל. מה שכן, זה בטח לא התפקיד של אף רב לתסכל אף בן אדם, ובטח לא בחור צעיר (יותר או פחות) שכאמור נמצא תחת חסותו. ריבלין וגרינברג (כרם ביבנה), ויצמן (מעלות), אלון (הכותל) ושפירא (רמת גן), קרוב (קרני שומרון). לא סובל אף אחד מהם, וכן - יש לי ניסיון אישי עם כל אחד ואחד מהם. מי יותר (שלושת הראשונים) ומי פחות. אני כן יכול להגיד בפה מלא, שרוב השמות האלה סובלים מחוסר בטחון במובהק (נו, תואר ראשון בפסיכולוגיה), ולפחות ממידה מסוימת של סדיזם (חוץ מאלון, אצלו זה לא כל כך סדיזם, כמו סתם יצר מיני שכזה).

לגבי חברון, פוניבז', ויזניץ', ואחרים (למשל, אזרחי מ"עטרת" שאני לא מכיר באופן אישי, אבל שמעתי עליו מספיק סיפורים). לא נראה לי שיש מחלוקת, אלו הרי לא דברים שאני המצאתי. לגבי קנייבסקי, סליחה, אבל בן אדם שמוציא פסקים כמו הפסק שהוא הוציא על הפריות, ובן אדם ששואל אם בית שמש זה באמריקה, הוא לכל הפחות אדיוט (ומן הסתם גם רשע. הפסק שלו על הפריות הוא רשעות טהורה כמעט). ולגבי וייא, האמת היא שאין לי מושג אם הוא סתם הזוי ברמות קשות, או שהוא מקבל כסף מתחת לשולחן. אישית, אני מאמין יותר לסברה הראשונה, אבל כך או כך הוא לא יוצא טוב במיוחד.

ומעבר לכך - אין לי שום סיבה להניח שרב הוא טוב ממישהו אחר, רק בגלל שהוא רב. הניסיון האישי שלי אומר שבדרך כלל זה הפוך, וכך או כך, אין לי שום סיבה לתת למישהו ליהנות מהספק.

יצוין כמובן שזכיתי גם לראות רבנים שהיו אנשים טובים באמת. לא הרבה לצערי, פחות במובהק מהסוג הראשון. אבל הרב הורוביץ ז"ל, ראש ישיבת אופקים לשעבר, הוא עד היום בעיניי, סמל ומופת למענטש אמיתי, והבן אדם שהכי הערכתי בחיי. יש לי גם מספיק סיבות להניח (וגם מפגישה אחת שלי איתו) שר' נתן צבי פינקל של מיר, גם הוא היה אדם די מיוחד.

אה, נזכרתי בעוד משהו. אתה שוכח שבניגוד לרוב המוחלט כאן, לא רק שהכרתי את האנשים האלה באופן אישי (כאמור, מי יותר ומי פחות), אני גם למדתי אותם. את הגאונות של ר' אלחנן וסרמן (קובץ שיעורים) או ר' חיים מבריסק אני אמנם לא יכול להכחיש, אבל גם למדתי אי אלו עשרות קטעים (או חבור'עס אם תרצה) של ה"קהילות יעקב" (סטייפעלר) או של "אבי עזרי" (הרב שך). ואיך אני אגיד את זה - ממש לא נפלתי מהרצפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 3:03 am 
Hall of Famer

האמת נורטון, שפעם רציתי לתכנת אוטומט שיידע לתת ציונים לכתבי אחרונים לפי פרמטרים.
אני די בטוח שאפשר לייצר "סולם מדידות" לרמת הטקסטים העיוניים, ושתוצאות המדידה תהיינה מאוד מעניינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 3:24 am 
Hall of Famer

אני בספק. איך בדיוק תעשה את זה? עפ"י רמת הצ"ע או הדו"ק בסוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 6:51 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
צוד, אפשר לבקש ממך שתמשיך בפרובוקציות? זה נראה שאתה מוציא מנורטון את המיטב. אם כי יהיה נחמד אם הדברים יתורגמו גם לחילונית מדוברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 4:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בחילוניות מדוברת זה "הכל עובר עליך וקקה בידיך, אני מודע לזה שמשכתי עכשיו המון אש" וכו' וכו'.

נורטון, אתה יש לך תואר ראשון בפסיכולוגיה, והכרת אישית את הרבנים שאתה מדבר עליהם. אבל בפתיח של עספור היית? לא, נכון? קייס קלוזד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 8:06 pm 
Junior

לא חשבתי לרגע שתסכים איתי, אבל את חלקם של הרבנים שהזכרת אני מכיר אישית ואני דווקא מכיר אותם כאנשים נפלאים וגם חכמים מאד. אבל זה לא העניין, לא באתי לדון כאן בשאלה האם לרב X יש תכונות אופי Y או ההיפך.
בסך הכל מחיתי על בזיון ת"ח, כי אני דוס ומאמין וכשמבזים תלמיד חכם אני מוחה. כמו שאני לא מחלל שבת או אוכל מצה בליל הסדר.
אני אומר שוב, הדיון הוא לא האם אתה צודק או לא. למעשה, בכלל אין דיון. אילו היה דיון בחלק מהמקרים אני חולק עליך, וחלק אחר מהמקרים אני פשוט לא מכיר. יכל להיות גם שבחלק מהמקרים אתה צודק ואני טועה.
אני מחיתי על בזיון ת"ח וזהו.
מה שנכון זה שניתוח האופי שעשיתי לך היה פרובוקציה נטו, אבל רק בגלל שראובן ביקש, ומצוותו של ראובן היא קודש עבורי.
חוצמזה, בפתיח של עספור היית? לא, נכון? קייס קלוזד.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 02, 2012 8:08 pm 
Junior

אגב, התואר רמ"ח תמיד משעשע אותי.
בזק"א יש בחור שהוא רמ"ח איברים?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה