יופי באמת, אגב - אתה פסיכולוג מוסמך במקרה? (אני לא, אבל יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה, כך שלפחות אני לא הדיוט מוחלט).
את כל הרבנים האלה הכרתי לפני 8-15 שנה. ברוך ה' החיים שלי היום הם אחלה, ואני לא מתלונן לרגע, ובטח שלא מתוסכל. כשהייתי תחת חסות חלק מהרבנים המוזכרים לעיל, הם אכן תסכלו אותי, ואיתי הם גם תסכלו רבים אחרים. מה שגרם לי כמובן להיות מתוסכל. כי ככה זה, כשמתסכלים אותך, אתה מתסכל. מה שכן, זה בטח לא התפקיד של אף רב לתסכל אף בן אדם, ובטח לא בחור צעיר (יותר או פחות) שכאמור נמצא תחת חסותו. ריבלין וגרינברג (כרם ביבנה), ויצמן (מעלות), אלון (הכותל) ושפירא (רמת גן), קרוב (קרני שומרון). לא סובל אף אחד מהם, וכן - יש לי ניסיון אישי עם כל אחד ואחד מהם. מי יותר (שלושת הראשונים) ומי פחות. אני כן יכול להגיד בפה מלא, שרוב השמות האלה סובלים מחוסר בטחון במובהק (נו, תואר ראשון בפסיכולוגיה), ולפחות ממידה מסוימת של סדיזם (חוץ מאלון, אצלו זה לא כל כך סדיזם, כמו סתם יצר מיני שכזה).
לגבי חברון, פוניבז', ויזניץ', ואחרים (למשל, אזרחי מ"עטרת" שאני לא מכיר באופן אישי, אבל שמעתי עליו מספיק סיפורים). לא נראה לי שיש מחלוקת, אלו הרי לא דברים שאני המצאתי. לגבי קנייבסקי, סליחה, אבל בן אדם שמוציא פסקים כמו הפסק שהוא הוציא על הפריות, ובן אדם ששואל אם בית שמש זה באמריקה, הוא לכל הפחות אדיוט (ומן הסתם גם רשע. הפסק שלו על הפריות הוא רשעות טהורה כמעט). ולגבי וייא, האמת היא שאין לי מושג אם הוא סתם הזוי ברמות קשות, או שהוא מקבל כסף מתחת לשולחן. אישית, אני מאמין יותר לסברה הראשונה, אבל כך או כך הוא לא יוצא טוב במיוחד.
ומעבר לכך - אין לי שום סיבה להניח שרב הוא טוב ממישהו אחר, רק בגלל שהוא רב. הניסיון האישי שלי אומר שבדרך כלל זה הפוך, וכך או כך, אין לי שום סיבה לתת למישהו ליהנות מהספק.
יצוין כמובן שזכיתי גם לראות רבנים שהיו אנשים טובים באמת. לא הרבה לצערי, פחות במובהק מהסוג הראשון. אבל הרב הורוביץ ז"ל, ראש ישיבת אופקים לשעבר, הוא עד היום בעיניי, סמל ומופת למענטש אמיתי, והבן אדם שהכי הערכתי בחיי. יש לי גם מספיק סיבות להניח (וגם מפגישה אחת שלי איתו) שר' נתן צבי פינקל של מיר, גם הוא היה אדם די מיוחד.
אה, נזכרתי בעוד משהו. אתה שוכח שבניגוד לרוב המוחלט כאן, לא רק שהכרתי את האנשים האלה באופן אישי (כאמור, מי יותר ומי פחות), אני גם למדתי אותם. את הגאונות של ר' אלחנן וסרמן (קובץ שיעורים) או ר' חיים מבריסק אני אמנם לא יכול להכחיש, אבל גם למדתי אי אלו עשרות קטעים (או חבור'עס אם תרצה) של ה"קהילות יעקב" (סטייפעלר) או של "אבי עזרי" (הרב שך). ואיך אני אגיד את זה - ממש לא נפלתי מהרצפה.
_________________ ״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).
|