nadav_hacohen כתב:
בעצם ההנחה שלך שתהיה ישראל בעוד 200 שנה, אכן הלכת לצד הפרוע.
אצל האמריקאים זה לקח פחות משלושים שנה מהמצעד של מרטין לותר קינג לרמטכ"ל השחור הראשון, פחות מארבעים למזכיר המדינה השחור הראשון (אמנם אותו אחד שהיה רמטכ"ל, אבל מיד אחריו באה קונדוליסה רייס) ופחות מחמישים לנשיא השחור הראשון. אצלנו, בשנת 2013, בניין שגרה בו משפחה של אתיופים שווה פחות מבניין שלא גרה בו משפחה של אתיופים.
אני לא למדתי באוניברסיטה את מה שקובי למד על השתלבות אתיופים, אבל אם הוא אומר שהוא אכן למד וזה אכן קייס סטאדי לאיך לא עושים-נראה לי שאכן יש לבקש ממנו לפרט.
לגבי גזענות אישית, זה משהו שאתה לא יכול לשנות. אני לא יכול להגיד לאדם לא להיות גזען, רק לחשוב שהוא טמבל מוחלט. דווקא בגלל זה, גזענות כנורמה חברתית היא משהו שצריכים להדביר באמצעים החזקים ביותר הקיימים.
מצטער, נדב, הפוסט האחרון שלך... אוף. אני לא אוהב לרדת לרמה שלך בדרך כלל, אבל הוא ממש דמגוגי מטומטם.
קודם כל כי:
כמה זמן לקח לשחורים באמריקה מהרגע שהם ירדו מהאוניות כעבדים ועד לינקולן לקבל חופש?
כמה זמן לקח לשחורים באמריקה מהחופש שהם קיבלו (נניח 1863) לרוזה פארקס ולמרטין לות'ר קינג?
אבל עזוב את זה, יש בעיה עמוקה יותר כאן. כי מהרגע שפארקס ואחריה קינג כן הגיעו, השחורים באמריקה כבר ממילא היו במצב טוב יותר מאשר האתיופים שעלו לכאן ב 1991 (או לפחות כך אני מניח). למה? כי הם גרו ליד לבנים, כי הם הכירו דברים שלבנים עושים. כי הם כבר הכירו את אמריקה ודיברו את השפה, וראו אחרים וידעו מה הולך. ההבדל הוא רק בכך שהיתה גזענות. היתה גזענות עמוקה כמובן, אבל לא היה פער כל כך גדול. פיזית, הרי, הם כבר היו שם (באמריקה), הכירו את השפה והכל, נטמעו בדרכם. וטכנולוגית, הפערים לא היו גדולים.
תשווה את זה לעלייה האתיופית, קשיי שפה, התאקלמות, מיקום, טכנולוגיה. מה שלא תרצה.
במילים אחרות - זו בדיוק דומה לקייס סטאדי שונה לחלוטין. כזה שאפילו לא מתקרב להיות "אמפירי".
ואם להוסיף את דעתי, וגם כאן מדובר בתחושה בלבד, כי אין לי נתונים אמפיריים. אבל גם לי נראה שהציבור הישראלי פחות גזען בממוצע מאשר הרבה ציבורים אחרים (כלפי יהודים). התחושה שלי היא שרוב הישראלים דווקא כן היו רוצים שהאתיופים ייטמעו באופן מלא, בסופו של דבר.