Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נו, אם הטענה היא שהפעילות היומיומית של צה"ל בערים הפלסטיניות נעשית בהסכמת הרש"פ ובשיתוף פעולה שלה, באמת שמעתי הכל.
קודם כל, חלק ניכר מהפעילות אכן מתבצע בהסכמה ובשיתוף פעולה. אפילו אתה, ש"מסיק מסקנות ממה שעיניו רואות", יכול להבין שאחרת היית רואה לחימה בין מנגנוני הבטחון של הרשות לצה"ל. אפרופו "אלטרנטיבה".
אבל באמת שאין סיבה להמשיך, אני לא כותב כדי לשכנע בנאדם שמדמיין תאוריות בגלל הסקת מסקנות שגויה ופגומה ("ראיתי רכב של חללי אלאקצא, אין אלטרנטיבה!) ופשוט לא יודע עובדות בסיסיות כמו כמה מעצרים הרשות מבצעת ואיזה מודיעין היא מספקת לישראל.
לא הגיוני אפילו בקמצוץ, לא בהיקף שבו מדובר. הייתי מבין אם היה מדובר בפעולה פה פעולה שם - אבל מציאות יומיומית שנמשכת כבר מספר דו ספרתי של שנים, שבה צה"ל עושה כבתוך שלו בערים שבהן הם אמורים להיות הריבון גם אזרחית וגם בטחונית, עוצר והורג מאות פלסטינים - מוציא אותם ככלי ריק בעיני כולם. גם בעיני ישראל, גם בעיני העולם, ומעל לכל בעיני הפלסטינים עצמם ואני עדין בקטע הזה. אין שום מצב שהם מקבלים דבר כזה בהסכמה ובטח לא בשיתוף פעולה.
למה הם לא נלחמים? עד חומת מגן והמבצעים המשלימים שאחריו הם גם נלחמו; היום הם לא נלחמים כי הם לא ממש יכולים, או פוחדים. זה יעלה להם בסבירות גבוהה בשלטונם וכנראה גם בחייהם כמו שלערפאת זה עלה לבסוף בחייו. זה לא אומר שזה לא יקרה בעתיד.