סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 8:16 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
התעייפתי ב"זו לא השאלה" השנייה או השלישית בערך בעמוד הראשון. אם אתה טורח לענות סעיף-סעיף לטקסט שהיה גם ככה נורא ארוך, ואתה דוחף "אבל זה לא משנה, האם בגלל שככה-וככה-וככה צריך לגרום עינוי נוראי כזה וסבל כזה ולהשמיד את האנושות בגלל צורך מיותר לאכול בשר" לכל פיסקה, אז זה מסביר למה הריבוע הקטן של הגלילה בדפדפן נהיה נורא קטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 12:15 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הטבעונות עושה את החיים יותר מעניינים ופחות טעימים. גם פחות שפויים אולי אבל יכול להיות שזה רק במקרה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 12:33 pm 
Sophomore

הם יותר שפויים בלי הטבעונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 12:42 pm 
Junior

זה סוג של התנזרות על כל המשתמע מכך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 1:00 pm 
Junior

כמות הפעמים שמופיע שם המשפט: "היום כולם יודעים" "אין ויכוח בכלל" על דברים שבמקרה הטוב הם שנויים במחלוקת מזכירה לי שתחת מסווה של דאגה לבע"ח מסתתרות גם שרלטנויות מסוימות ששייכות לאזור הרפואה האלטרנטיבית (זו הקיצונית) ושאר פסבודו מדע ורפואת אליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 1:09 pm 
Junior

אני מיסטי באופן טבעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 3:56 pm 
Hall of Famer

אני אני כאמור קרניבור וכאלה, אבל שפירא - אם אתם באמת רוצים להשפיע ולא להגעיל את השועלים, שימו סרטונים כאלה במקום לסרטונים על בתי מטבחיים מדממים. חמוד נורא

https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 4:28 pm 
Sophomore

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 5:00 pm 
מנהל פורום

(למעט התחושה הקלה שיש לי שהסרטון הזה מבוים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 6:25 pm 
Sophomore

למעשה,קרוב לוודאי ,אבל חמוד זה כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 3:21 am 
Sophomore

אין ספק שהילד חמוד (אם למישהו אין פייסבוק: http://www.youtube.com/watch?v=LW1czYXFYJQ ).

מי שמגעיל את השועלים זו המציאות, ואני מסכים איתך נורטון. הטבעונים רק מראים את המציאות.
אגב, אתה לא קרניבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 3:28 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ואין ספק שזה עובד מעולה, כמו במקרה של פעילי השלום הקיצוניים או הפעילים נגד הפלות שהזכרתי. מציאות זה מציאות, היא נמצאת בכל מקום.
זה עובד כל כך מעולה עד שצריך להראות אותה בכוח.

אה כן. עוד לא התנערת מהמסית לרצח ואונס בשם מטרותיך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 4:18 am 
Sophomore

תתפלא, עובד מצויין. אם לפני חצי שנה הייתי נכנס למסעדה, אומר "טבעוני" ופוגש בהלם של המלצר/ית (ולפעמים גם אחמ"ש וטבחים), כיום זה כמעט לא קיים. יש מנות טבעוניות שנכנסות בהגדרה לתפריט, המלצרים יודעים לספר על המרכיבים ועוד. כמובן שבמסגרות נוספות ניתן להבחין בשינוי הגדול.
בלי קשר, נורטון כתב שטבעונים מגעילים את השועלים. אני דייקתי את המשפט שלו. באותו הקשר, אם אתה מתעקש, אפשר לומר שזירת קרבות או הפלה הן דבר מגעיל ויזואלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 8:51 am 
Hall of Famer

אתה לא יודע מה גרם לאנשים לשינוי הזה. בכל מקרה המסעדות משנות את עצמן מסיבות כלכליות בעיקר, וכן , אני מבין שאם עש אינטרס כלכלי, כנראה שיש יותר אנשים שמביאים לאותו כורח שיוצר אותו. כאמור, אתה לא יודע מה יצר אצלם את הטריגר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 8:54 am 
Hall of Famer

אם כי אומר שאין לי ספק שיש אנשים שמושפעים מהתמונות והסרטונים, אבל באותה מידה התחושה שלי היא שמבחינת התמיכה הכספית שלה אתם זוכים, אתם ניזוקים לעומת נקיטה בגישה רכה והסברתית יותר.
בכל מקרה אין לי מושג ונתונים כך או כך, וגם לך אין. הדבר היחיד שאני יודע בוודאות זה שאתם מגעילים נורא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 9:14 am 
מנהל פורום

למותר לציין שבלי קשר לעניין האידיאולוגי, התאמה של מסעדות לצרכים של סועדים ומודעות של מלצרים זה דבר מאוד חיובי ולדעתי מאפיין את השנים האחרונות. יש מסעדות שיש להן מנות ייעודיות לחולי צליאק ומלצרים שיודעים להסביר בדיוק איזו מנה מכילה גלוטן, וזה גם משהו שלא היה פעם.

ואני לא יודע כמה היתה התקדמות השנה, אבל צריך להגיד שביחס לעולם הגדול ישראל תמיד היתה ביתרון ולו בגלל הכשרות. אני זוכר טיולים לפני קצת יותר מעשור עם חברה צמחונית שהיה מאוד קשה למצוא מקומות לאכול ושממילא גם לא ברור מה המנות מכילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 11:56 am 
Sophomore

הדוגמה של המסעדות הייתה בגלל השינוי התודעתי העצום שקורה שם, וזה בא לידי ביטוי כמעט מקצה לקצה בתקופה קצרה. כמובן שזה פרי של הסברה. בכל מקרה, זה לא קיים רק שם, אלא גם במקומות אחרים. פתאום זה בחדשות, זה בארץ נהדרת, זה בשיעורים באוניברסיטה, זה נכנס לספרי פסיכומטרי. אפילו בתגובות כנגד. טבעונות נכנסת למודעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 12:05 pm 
Hall of Famer

ומה זה אומר? גם הנצרות נכנסה לתודעה לפני שני מילניה, האיסלאם לפני אלף והקומוניזם לפני מאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2013 1:44 pm 
Hall of Famer

הנה פרט מעניין בביוגרפיה שלי: יצאתי בעבר למסעדות, גם עם צמחונים וטבעונים. אני חושב שמודעות הייתה שם גם קודם, אבל אין ספק שהיא עולה. אין לי שום דבר נגד זה, להיפך. אני מסכים עם כל מי שאמר פה ש-to each his own, וזה דבר מבורך שלכל אחד יש את מה שמתאים לו. אני כן כופר בעובדה שזה קורה בגלל סרטוני הזוועה שאתה מנסה בכל כוחך לקדם, ותיכף אדבר על זה.
גם לא איכפת אם יהיו יותר או פחות טבעונים בעולם. לא איכפת לי גם אם הטבעונים רוצים לעשות נפשות לתורתם, ומי שרוצה ובוחר - שייכנס וישמע. זו זכותם, אדרבא ואדרבא. אבל אתה, שפירא, לא מסתפק בזה.

שפירא, מה זה "אם אני מתעקש"? ודאי שזה מגעיל ויזואלית, מה פה הטענה בדיוק? הבעייה היא שאתה חושב שאמצעי תקשורת צריכים לשדר אותם בפריים טיים ללא עכבות, ועוד יותר חצוף, להכריח תלמידי בית ספר לראות אותם. כשהעליתי את האפשרות שמתנגדי הפלות יראו גרידות בשידור חי ויוציאו תלמידי בית ספר לראות אותם, לקח לך איזה 80 הודעות להוציא הודעה מהשפה ולחוץ ש"אני בעד שיראו הכל". כשהצעתי שפעילי שלום יראו שדות קרב מפוחמים וזרועי גופות, הזדעזעת ושאלת לאן עוד אגיע. למה הזדעזעת? אתם הראשונים שצריכים לברך על האפשרות שפעילים אידאולוגיים יראו מראות זוועה בלי שום עכבות ובלי לבחול בשום אמצעי, כולל הכרחה של תלמידי בית ספר לצפות בהם, אם הם חושבים שזה מקדם את מטרתם. את כל הטענות היפיופיות על זה ש"בסך הכל מדובר בחומר למחשבה ללא רצון להשפיע, רק מנחילים ידע ומראים מציאות" - גם הם יכולים להגיד. אז מה הזעזוע פה?
אם אין עכבות אז אין עכבות. אם מותר הכל כדי לקדם את תורתך, כולל תמיכה בדובר מרכזי שלה שתומך ברצח ובאונס על מנת לקדם אותה, אז מותר לעשות את כל אלה גם בשם תורות אחרות. אתה והאידאולוגיה שלך לא מיוחסים על פני אחרות. אם אתה חושב שלכם מותר ורצוי, אז מטבע הדברים אתה אומר לחשוב שלהם גם מותר ורצוי.

אשר לגבי, אני לא צריך לראות גופות חללי מלחמה מעוותות כדי לקבוע דיעה על מלחמה ושלום. אני לא צריך את סרטוני הזוועה של אגודת אפרת כדי להחליט על דעתי בענייני הפלות. ואני לא צריך סרטי שחיטה כדי להחליט על דעתי בענייני אכילת בשר. לדעתי האישית מראות זוועה אין יור פייס מרתיעים יותר מאשר מקרבים, והדרישה להכריח תלמידי בית ספר לראות אותם היא בכלל שיא של חוצפה ובזיון שלא היית מקבל משום תורה אחרת. אבל אתה חושב שאתה מיוחס, ולך מותר. זה הלך מחשבה שקיים בעיקר אצל פנאטים דתיים.

ונורטון צודק לגמרי. מי שמגעיל זה אתם, שפירא. אתם. כשאגודת אפרת מראה סרטוני הפלות כדי להגעיל אנשים מהפלות, מי שמגעיל זו אגודת אפרת. גם אם הסרטים מציאותיים. כשרשתות טלויזיה ערביות מראות גופות קצוצות ואיברים כרותים מהלחימה בסוריה כדי לשכנע בעד או נגד המרד, מי שמגעיל זה הם. גם אם המראות מציאותיים בהחלט. אתם לא יותר טובים לא מאלה ולא מאלה.
ההבדל הוא שאגודת אפרת, למיטב ידיעתי, עוד לא טענה שצריך להראות את הגרידות בפריים טיים או להכריח תלמידי בית ספר לצפות בהן, ועוד לא שמעתי אותם תומכים בדובר שמטיף לרצח ואונס בשם מה שהם מאמינים בו, למרות שהאמונה שלהם לוהטת לפחות כמו שלך אני מניח.

אז האם כבר התנערת ממי שמטיף לרצח ואונס בשם שחרור החיות? או שתמשיך לקדם אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2013 3:16 pm 
Sophomore

נורטון, לא נראה לי שהבנתי את המשוואה שלך. מה זה אומר שהטבעונות נכנסת למודעות? פשוטו כמשמעו. ההשפעות של זה יהיו מאוד חיוביות.

ראי שעל הקיר:

זה ממש יפה שאתה מפרגן לי לבחור בתזונה שאני רוצה, אבל אין כאן "חיה ותן לחיות", כאשר תן לחיות גורם למוות של אחרים.

המודעות עולה בגלל שהשיח השתנה. אם יש קשר או אין קשר לחשיפת המציאות במשקים המתועשים, נוכל לקבוע בעתיד. יכול להיות שאתה צודק, לדעתי אתה טועה. בלי החשיפה של רונן בר, לא היינו מגיעים למצב שבו תנובה כותבת מסמך רשמי לבית משפט שבו היא כותבת שהשחיטה אכזרית מטבעה ואוכל בשר לא יכול להניח שהוא לא גורם לסבל בעקיפין.

ברור שלא איכפת לך אם יהיו יותר טבעונים, לי כן. אם היית רוצה עוד טבעונים, היית מגיב אחרת. אני בהחלט לא מסתפק בהשארת הבמה לפרסומות של תנובה ושות', שבסכומי עתק משתלטים בצורות מקובלות יותר (פרסומות) ופחות (ערכת "סידה ודן" ביסודי).

אהבתי את הקריאה הסלקטיבית שלך. איכשהו, קשה לי להאמין שאתה באמת הבנת שאני מזדעזע ממראה הגופות. הקריאה "לאן תגיע?" באה על ההשוואה בין חיילים עם נשק בקרב לעומת צאן שמובל לטבח.

ראי, מותר לך לעשות מה שבא לך. אתה מגביל אותי, אני לא אמרתי שום דבר כדי להגביל אותך לעבוד למען הערכים שאתה מאמין בהם (והנה, אתה עושה שירות יפה לאמונת אכילת הבשר).

טוב, אני מגעיל. אבל אתה משלם על המציאות שאני משדר ובעטיה אתה קורא לי מגעיל. אז מה זה עושה אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2013 3:24 pm 
Hall of Famer

השפעות הדת, רובן או לפחות חלקן, לא היו חיוביות. זאת האנלוגיה.

שוב, הדבר שהכי מקומם אצלך, הכי "יורופסקי" אצלך, הוא המשפט השלישי לפני הסוף. זה שמתחיל ב "אהבתי" ומסתיים שוב בהשוואה בין בני אדם לבין חיות. סליחה, שפירא, אבל למרות שאתה חושב שההשוואה היא לכיוון אחד, היא ממש ממש לא - היא לגמרי ולחלוטין לכיוון השני. היא בין בני אדם מתים לבין חיות מתות. זה עד כדי כך פשוט, ועל כן עד כדי כך מקומם. בדיוק מהמקום הזה נובעים כל הפסולים האמיתיים אצל יורופסקי - אלו שבאים הוא מטיף לאונס ורצח. ואם ממש תרצה - אז המוטיב החוזר גם כאן הוא פשוט גועל נפש.

אגב, שפירא. מעניין אותי מה אתה חושב - בעקבות הת'רד הזה שבו אתה יוצא שוב ושוב באופן מקומם ומגעיל, בעוד אני וראי מביאים נימוקים שאתה אף פעם לא טורח לענות עליהם - כמה מקוראי סלניוז לדעתך עברו לטבעונות או אפילו נוקטים בגישה קצת יותר חיובית כלפיה, בעקבות כל הת'רד הזה? כי אם התשובה היא אפס, אז חלאס, מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2013 4:23 pm 
Hall of Famer

מה שזה עושה אותי זה אחד שהבין את המציאות ובכל זאת אוכל בשר, זה מה שזה עושה אותי, ועל הזין שלי מה אתה חושב על זה. כמו נורטון, גם אני לא גוזר גזירה שווה בין בני אדם לבעלי חיים מבחינה זו. כמו שאני (וגם אתה) בעד הזכות להפלות למרות שעוברי אדם מתים בהן בהמוניהם, מה שבעיני הרבה אנשים אומר שאני (וגם אתה) תומך מוות המוני הרבה יותר גרוע מאוכל בשר.
מה שזה עושה אותי זה אנטי סוחרי זוועות. סרטי הזוועה שלך לא ישכנעו אותי אחרת, כמו שסרטי גרידה לא יהפכו אותי למתנגד להפלות. אמרתי לך, לדעתי סרטי זוועה זה דוחה אנשים מהנושא ולא מקרב, לדעתי ככה זה עם הרוב. המקסימום שזה ישכנע אותי זה שמדובר בפנאטים שחבל על הזמן בכלל לדבר איתם, כי הם לא בוחלים באמצעים. אגודת אפרת ואתם - חד הם. אבל הם עוד לא טענו שצריך להכריח תלמידי בית ספר לצפות בסרטים שלהם, אז אולי אני קצת קשה איתם.

אז לי יש דעה מגובשת בנושא אחרי שקראתי עליו לא מעט, אבל לדעתי גם עבור מי שלא קרא - תרתיע יותר מאשר תקרב למטרותיך. בדיוק כמו שאני חושב שהסרטים של אגודת אפרת עושים לה שירות דוב. יש לי הרגשה שזה לא בדיוק מה שאתה רוצה להשיג. באותה מידה אשאל אותך - סרטי גרידה ישכנעו אותך אחרת בענייני הפלות? תרשה שבתך, אם יש לך או תהייה לך בעתיד, תוכרח לראות סרטים כאלה בבית הספר?

ולגבי השאלה שלך "לאן תגיע", אם זה היה הנימוק שלה אז אחת מהשתיים: או שלא הבנת בכלל מה כתבתי, ואז אתה מטומטם; או שאתה רק עושה את עצמך כאילו לא הבנת, ואז אתה רק עושה את עצמך מטומטם. מן הסתם כי אתה חושב שזה משרת אותך בויכוח או עוזר לך להתחמק. מאחר ואני לא מחזיק ממך מטומטם, אז כנראה מדובר באפשרות השנייה. דבר אחד בטוח, לשרת אותך בויכוח זה לא משרת.
ההשוואה היא לא בין הנושאים, אלא בין הנכונות לא לבחול באמצעים כדי לקדם את מטרותיך, אפילו בכוח כלפי תלמידי בית ספר. וכיוון שזה הנושא, הרי שההשוואה שלי תקפה מאד, והעמדת פני מטומטם מצדך לא תשנה את זה. אין שום דבר שעושה את התורה שלך מיוחסת כלפי אחרות, ואם לך מותר גם להם מותר. אז תבחר - או שאתה חושב שרק לך מותר, ורק למען מטרתך מותר להכריח תלמידי בית ספר לראות מראות זוועה, אז אתה סתם דמוי פנאט דתי, כי כל פנאט דתי חושב שדתו יותר חשובה והשאר הם כופרים; או שזה מותר גם למען אחרים, ואז אתה סתם סוחר זוועה בכל תחום ובכל מצב. מה בחרת? מה אתה?

אם קודם אמרתי שהנימוקים שלך זהים כמעט לגמרי לנימוקי מתנגדי ההפלות, למעט ההיבט הדתי (ועדיין אני רואה את זה, אחד לאחד), עכשיו אני גם לא בטוח לגבי ההבדל. יש לך את כל המאפיינים של פנאט דתי, כולל תמיכה (ואפילו הערצה ואיידוליזציה) בדובר שמטיף לרצח ואונס כלפי הכופרים, כולל הנכונות להנחיל את התורה בלי לבחול בשום אמצעי, כולל בכוח כלפי תלמידי בית ספר (רבאק, מחזיר בתשובה שמגיע לבית ספר ומנסה לשדל תלמידים - דבר נורא שלא היית מוכן לקבל - לפחות לא עושה את זה בכוח. אתה יותר גרוע ממנו).

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' יוני 02, 2013 6:40 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2013 4:56 pm 
Hall of Famer

אה, שכחתי לשאול אם כבר התנערת ממנו, מאותו מטיף לאונס ורצח כנגד הכופרים בתורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2013 5:02 pm 
Junior

ראי, אציע לך לשאול בזהירות האם הוא מתנער מהקריאה שלו לרצח ואונס, כמדומני שאתה מוותר על האפשרות הזו מוקדם מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2013 6:43 pm 
Hall of Famer

"שאלתי, עמי. זה בדיוק מה ששאלתי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 413 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 67 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: