מה שזה עושה אותי זה אחד שהבין את המציאות ובכל זאת אוכל בשר, זה מה שזה עושה אותי, ועל הזין שלי מה אתה חושב על זה. כמו נורטון, גם אני לא גוזר גזירה שווה בין בני אדם לבעלי חיים מבחינה זו. כמו שאני (וגם אתה) בעד הזכות להפלות למרות שעוברי אדם מתים בהן בהמוניהם, מה שבעיני הרבה אנשים אומר שאני (וגם אתה) תומך מוות המוני הרבה יותר גרוע מאוכל בשר. מה שזה עושה אותי זה אנטי סוחרי זוועות. סרטי הזוועה שלך לא ישכנעו אותי אחרת, כמו שסרטי גרידה לא יהפכו אותי למתנגד להפלות. אמרתי לך, לדעתי סרטי זוועה זה דוחה אנשים מהנושא ולא מקרב, לדעתי ככה זה עם הרוב. המקסימום שזה ישכנע אותי זה שמדובר בפנאטים שחבל על הזמן בכלל לדבר איתם, כי הם לא בוחלים באמצעים. אגודת אפרת ואתם - חד הם. אבל הם עוד לא טענו שצריך להכריח תלמידי בית ספר לצפות בסרטים שלהם, אז אולי אני קצת קשה איתם.
אז לי יש דעה מגובשת בנושא אחרי שקראתי עליו לא מעט, אבל לדעתי גם עבור מי שלא קרא - תרתיע יותר מאשר תקרב למטרותיך. בדיוק כמו שאני חושב שהסרטים של אגודת אפרת עושים לה שירות דוב. יש לי הרגשה שזה לא בדיוק מה שאתה רוצה להשיג. באותה מידה אשאל אותך - סרטי גרידה ישכנעו אותך אחרת בענייני הפלות? תרשה שבתך, אם יש לך או תהייה לך בעתיד, תוכרח לראות סרטים כאלה בבית הספר?
ולגבי השאלה שלך "לאן תגיע", אם זה היה הנימוק שלה אז אחת מהשתיים: או שלא הבנת בכלל מה כתבתי, ואז אתה מטומטם; או שאתה רק עושה את עצמך כאילו לא הבנת, ואז אתה רק עושה את עצמך מטומטם. מן הסתם כי אתה חושב שזה משרת אותך בויכוח או עוזר לך להתחמק. מאחר ואני לא מחזיק ממך מטומטם, אז כנראה מדובר באפשרות השנייה. דבר אחד בטוח, לשרת אותך בויכוח זה לא משרת. ההשוואה היא לא בין הנושאים, אלא בין הנכונות לא לבחול באמצעים כדי לקדם את מטרותיך, אפילו בכוח כלפי תלמידי בית ספר. וכיוון שזה הנושא, הרי שההשוואה שלי תקפה מאד, והעמדת פני מטומטם מצדך לא תשנה את זה. אין שום דבר שעושה את התורה שלך מיוחסת כלפי אחרות, ואם לך מותר גם להם מותר. אז תבחר - או שאתה חושב שרק לך מותר, ורק למען מטרתך מותר להכריח תלמידי בית ספר לראות מראות זוועה, אז אתה סתם דמוי פנאט דתי, כי כל פנאט דתי חושב שדתו יותר חשובה והשאר הם כופרים; או שזה מותר גם למען אחרים, ואז אתה סתם סוחר זוועה בכל תחום ובכל מצב. מה בחרת? מה אתה?
אם קודם אמרתי שהנימוקים שלך זהים כמעט לגמרי לנימוקי מתנגדי ההפלות, למעט ההיבט הדתי (ועדיין אני רואה את זה, אחד לאחד), עכשיו אני גם לא בטוח לגבי ההבדל. יש לך את כל המאפיינים של פנאט דתי, כולל תמיכה (ואפילו הערצה ואיידוליזציה) בדובר שמטיף לרצח ואונס כלפי הכופרים, כולל הנכונות להנחיל את התורה בלי לבחול בשום אמצעי, כולל בכוח כלפי תלמידי בית ספר (רבאק, מחזיר בתשובה שמגיע לבית ספר ומנסה לשדל תלמידים - דבר נורא שלא היית מוכן לקבל - לפחות לא עושה את זה בכוח. אתה יותר גרוע ממנו).
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' יוני 02, 2013 6:40 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.
|