סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:17 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
Dovi כתב:
ehud כתב:
הבאתי גם את דוגמת הרצחו של יוסי סולמון יחד עם בני משפחתו על שולחן החג.
פיגוע נוסף היה באלון מורה, בפיגוע נרצח סב המשפחה יצחק קנר.

חוץ מזה, היו עוד הרבה פיגועי התאבדות שבהם נרצחו קשישים באוטובוסים ומסעדות, בזמן שהמחבלים מסתכלים להם טוב-טוב בעיניים לפני שהם לוחצים על ההדק.

מה לעשות, כתבתם שטויות, אתה ושקי.

לא שאני בהכרח בצד של נדב ושקי בדיון פה אבל בנסיונות למצוא מקרים דומים, יש הבדל בעיני בין מחבל שמגיע לעשות פיגוע ונהרגים בו בין היתר אנשים מבוגרים לבין מחבל שפוגע בכוונה תחילה רק במבוגרים כמו אצל משפחת כדורי או במקרה בחולון.

קודם כל הזכרת פה עוד מקרה - בני משפחת כדורי ז"ל.
שנית, למה זה משנה אם המחבל תקף רק קשישים או שהמחבל תקף גם קשישים?
הרי מחבל שעולה לאוטובוס או נכנס למלון פארק או טובח משפחה שיושבת לאכול בחג (יחד עם סבא וסבתא כמובן) רואה את הקשישים בעיניים, לא?
אז לא ממש ברור לי מדוע לבצע הבדלה כמו שאתה מציע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:42 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
Dovi כתב:
לא שאני בהכרח בצד של נדב ושקי בדיון פה אבל בנסיונות למצוא מקרים דומים, יש הבדל בעיני בין מחבל שמגיע לעשות פיגוע ונהרגים בו בין היתר אנשים מבוגרים לבין מחבל שפוגע בכוונה תחילה רק במבוגרים כמו אצל משפחת כדורי או במקרה בחולון.

אני לא חושב שיש לנו ממש צד.
לפחות מהצד שלי אני לא טוען שזה לא פיגוע בוודאות אלא שיש פה דברים שגורמים לי לחשוב שזה לא בהכרח פיגוע.

אז מה זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:49 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
מכיוון שמנהל את הפורום מי שמנהל, הטרול הנאלח עדיין כאן וצריך לפעמים לירוק לכיוונו.

מלון פארק שייך למשפחה של חבר ילדות שלי, וממוקם 3 רחובות מבית הוריי, בו שהיתי באותו ליל סדר כשהפיצוץ נשמע היטב ואמא שלי רצה למוקד העירוני להיות בכוננות. נרצחו בו, בין היתר, זוג הורים של חבר שלי (שניצל יחד עם אחותו כי איחרו), ומנכ"ל המלון עמירם חממי ז"ל שהוא אביו של אותו חבר ילדות. לפחות שני לילות סדר חגגתי יחד עם המשפחה המורחבת במלון פארק כמו אותם מסכנים שנרצחו באותו לילה נורא.

כשאתה, חתיכת אפס נאלח ומזורגג שאנחנו נאלצים לסבול פה כי המנהל הוא מי שמנהל, נותן את הדוגמה של אחד הפיגועים הקשים בתולדות המדינה במסגרת ההטרלות הרגילות שלך, אתה שוב מוכיח שאתה לא יותר מפיסת סחי מרקיבה בפורום, ואתה כאן רק מכח חוסר היכולת של המנהל לנהל.

עכשיו ה"מנהל" יכול לעשות את מה שהוא יודע, ולמחוק את התגובה.

שוב נדב, אתה ממהר תוך הודעה אחת לפסים אישיים בלי שום תרומה לדיון.
Sheky בעל זכרון קצר ("כמה מקרים של ערבי רוצח קשישה יהודיה אתה מכיר?"), וביקש דוגמאות מהעבר לרצח על ידי מחבלים פלסטיניים של יהודים מבוגרים. אני הבאתי דוגמה קונקרטית של רצח בנשק קר. אהוד הוסיף שגם מחבל שמבצע פיגוע התאבדות בו הוא יודע שיושבים בו אזרחים חפים מפשע ביניהם ילדים, נשים ומבוגרים - הוא גם למעשה רצח כזה ביודעין, והביא את הדוגמה של מלון פארק.
ריעננו את הזכרון - יש כנראה מאות נרצחים ישראלים שיכולים ליפול תחת הקטגוריה הרחבה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 1:52 pm 
מנהל פורום

Dovi כתב:

מה בדיוק ההבדל מבחינתך?
האם המחבל שעשה פיגוע התאבדות בו נהרגו (אני מעדיף את המילה נרצחו) "בין היתר" גם מבוגרים, הוא יותר "הומני" מכזה שפירק בלום זקנה ברחוב?
האם במצב התיאורטי שהיו תופסים את שניהם בחיים, הם היו זכאים מבחינתך לעונש שונה?
מגיעות לו נקודות זכות כלשהן על כך בעולם שלנו?

ברור שלכל מקרה יש פתולוגיה קרימונולוגית קצת שונה (ומן הסתם גם לכל תת מקרה לגופו), אבל ברמת המעשה, התוצאה והעונש, האם באמת מבחינתך זה משנה או שיש הבדל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:08 pm 
Junior

Shiver כתב:
Sheky בעל זכרון קצר ("כמה מקרים של ערבי רוצח קשישה יהודיה אתה מכיר?"), וביקש דוגמאות מהעבר לרצח על ידי מחבלים פלסטיניים של יהודים מבוגרים. אני הבאתי דוגמה קונקרטית של רצח בנשק קר. אהוד הוסיף שגם מחבל שמבצע פיגוע התאבדות בו הוא יודע שיושבים בו אזרחים חפים מפשע ביניהם ילדים, נשים ומבוגרים - הוא גם למעשה רצח כזה ביודעין, והביא את הדוגמה של מלון פארק.
ריעננו את הזכרון - יש כנראה מאות נרצחים ישראלים שיכולים ליפול תחת הקטגוריה הרחבה הזאת.

אוי איזה בולשיט.
זכרון קצר בטח אין לי אבל כן יש לי הבנה מתי מישהו מז**ן את השכל.
אתה תהית כמה פעמים ערבי צעיר רוצח יהודי מבוגר וזה לא פיגוע, אני שאלתי על מה מתבסס מרחב המדגם ההוא-כה-מפואר שלך ואני רואה שהוא כולל שני אירועים שבהם ערבי צעיר רצח יהודי מבוגר. בהחלט הראית לי.
אתה באמת לוקח פיגועים המוניים שבין היתר נרצחו שם גם מבוגרים כהדגמה לזה שערבי צעיר רוצח יהודי מבוגר זה בהכרח פיגוע? אני מתקשה להאמין שאתה רואה איזשהו היגיון שהפיגוע במלון פארק (או כל פיגוע המוני אחר) מוכיח שכל פעם שערבי צעיר רוצח יהודי מבוגר זה פיגוע (טיעון שלך, לא שלי).

Shiver כתב:
אז מה זה?

רצח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:10 pm 
Junior

Shiver כתב:
[
האם המחבל שעשה פיגוע התאבדות בו נהרגו (אני מעדיף את המילה נרצחו) "בין היתר" גם מבוגרים, הוא יותר "הומני" מכזה שפירק בלום זקנה ברחוב?
האם במצב התיאורטי שהיו תופסים את שניהם בחיים, הם היו זכאים מבחינתך לעונש שונה?
מגיעות לו נקודות זכות כלשהן על כך בעולם שלנו?

ברור שלכל מקרה יש פתולוגיה קרימונולוגית קצת שונה (ומן הסתם גם לכל תת מקרה לגופו), אבל ברמת המעשה, התוצאה והעונש, האם באמת מבחינתך זה משנה או שיש הבדל?

מי דיבר על הומניות? על איזה גבעה אתה נלחם? על מה לעזאזל אתה מדבר?
אתה טענת שזה בהכרח פיגוע כי ערבי צעיר רצח יהודיה מבוגרת... זה היה הטיעון שלך. מי דיבר פה על הומניות?

אלא כמובן אם אתה מדבר על זה שכשיהודי רוצח יהודי זה סבבה מבחינתך אבל כשערבי רוצח יהודי זה פחות "הומני" (הא?) ואז זה קצת חוזר לתיאור הקצר שנדב רשם בהתחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:23 pm 
Freshman

השאלה היא לא אם זה פיגוע אם לא, אלא למה בכלל זה חשוב ולמה יש את המילה המיותרת הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:40 pm 
מנהל פורום

רואה שחורות כתב:
השאלה היא לא אם זה פיגוע אם לא, אלא למה בכלל זה חשוב ולמה יש את המילה המיותרת הזאת.

יש לזה המון משמעות. הרי אם זה אליבא נדב איזשהו רצח רנדומלי של אדם מתוסבך שהוא למעשה איזו תאונה של "גזירת גורל", זה דבר אחד.
למדינה כמדינה אין הרבה מה לעשות נגד כזה דבר מעבר לאולי מחשבה על טיפול בבעיות הנפש בשטחים (מה שהיא לא תעשה), אולי הגברת הפיקוח על כאלה או מניעת כניסתם וכו'.

לעומת זאת, אם מדובר בפיגוע, התגובה וההתייחסות של המדינה יכולה להיות שונה לחלוטין - בין אם במישור הציבור, בין אם באישורי כניסה לישראל, בבדיקת המניעים וההסתה שעברו על המפגע והמקורות שלהם, מעצר של מקורבים שאולי היו מודעים על הכוונות וכו'. זה סיפור שונה לחלוטין גם מבצעית.
כמובן יש את המישור הציבורי בשני הצדדים - גם הצד הפלסטיני יכול "לכנס" את זה כפיגוע שאהידי לכל דבר ועניין שיכול לעזור מבחינתו ללבות את השטח ולהגדיל את הסיכויים לפיגועי המשך בהשראתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:41 pm 
Hall of Famer

אתה שואל למה זה חשוב לדעת אם רצח מסויים הוא פיגוע או לא?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:47 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
אתה טענת שזה בהכרח פיגוע כי ערבי צעיר רצח יהודיה מבוגרת... זה היה הטיעון שלך. מי דיבר פה על הומניות?

אלא כמובן אם אתה מדבר על זה שכשיהודי רוצח יהודי זה סבבה מבחינתך אבל כשערבי רוצח יהודי זה פחות "הומני" (הא?) ואז זה קצת חוזר לתיאור הקצר שנדב רשם בהתחלה.

Dovi עשה הבדלה בין מחבל שרצח "בין השאר" מבוגרים, לבין כזה שרוצה מבוגר באופן ספציפי.
הוא מוזמן להבהיר מה בדיוק ההבדל ובאיזה מישור (משפטי, ציבורי, פסיכו-פתולוגי?).

לא מדובר פה על איזה רצח תוך כדי ויכוח או על שוד שהסתבך. זה פיגוע פר אקסלנס. זה לא קשור לזה שהרוצח הוא צעיר והקורבן היא בת 80.
גם אם הוא היה בן 60 והיא הייתה בת 20 זה היה פיגוע.
ומתי שמעת אותי מדבר כאן על יהודים שרוצחים יהודים? אם זה לא היה ברור, הם חלאות לא פחות גדולים.
ובכל זאת, המקרים האלה הם כמעט אף פעם לא אלימות "רנדומלית" שקורית באמצע הרחוב בלי הכרות מוקדמת כמו כאן. פשוט שהחליטו להרוג מישהו לשם ההרג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:51 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
Shiver כתב:

אוי איזה בולשיט.
אתה תהית כמה פעמים ערבי צעיר רוצח יהודי מבוגר וזה לא פיגוע, אני שאלתי על מה מתבסס מרחב המדגם ההוא-כה-מפואר שלך ואני רואה שהוא כולל שני אירועים שבהם ערבי צעיר רצח יהודי מבוגר. בהחלט הראית לי.
אתה באמת לוקח פיגועים המוניים שבין היתר נרצחו שם גם מבוגרים כהדגמה לזה שערבי צעיר רוצח יהודי מבוגר זה בהכרח פיגוע? אני מתקשה להאמין שאתה רואה איזשהו היגיון שהפיגוע במלון פארק (או כל פיגוע המוני אחר) מוכיח שכל פעם שערבי צעיר רוצח יהודי מבוגר זה פיגוע (טיעון שלך, לא שלי).

Shiver כתב:
אז מה זה?

רצח

אני לא עובד אצלך בלהביא מקרים מהארכיון ולהרחיב את המדגם הזה כדי לשכנע אותך, יש לי דברים יותר חשובים לעשות בחיים.
אתה לא זכרת אף מקרה כנראה, ואני עשיתי את המאמץ המינימלי להראות לך שיש כאלה מקרים והם לא כאלה נדירים.

ומי למען השם אמר שכל פעם שערבי רוצח יהודי מבוגר זה פיגוע? תפסיק להכניס לי דברים לפה.
דיברתי על המקרה הספציפי שקרה בחולון לפני שבוע, שבו ערבי פנה בעברית באמצע היום לזקנה, ופיצץ לה את החיים במוט ברזל באמצע הרחוב.
וכן זה פיגוע ולא רצח, באמת צריך להיות בת יענה ברמות קשות כדי לחשוב אחרת.

באמת שהסכסוך הישראלי-פלסטיני מספק לנו מספיק אירועים אחרים לבזבז עליהם מלל ולהתווכח מאשר לטחון על מקרה כזה מים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 2:57 pm 
Freshman

עמוס לב כתב:

בגדול כן. אני חושב שהמילה עצמה היא מיותרת ומיועדת לעורר אמוציות (משני הצדדים כמו שכתב שיבר).
הגיוני להבין את הרקע לרצח כי רצח זה משהו שראוי לחקור. אבל מקרה מבודד הוא מקרה מבודד, ואני לא רואה סיבה לאיזה שינוי דרמטי אם מישהו אחד עשה מעשה כזה או אחר.
אולי מדובר בסמנטיקה ותו לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 3:12 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Hacohen כתב:
מכיוון שמנהל את הפורום מי שמנהל, הטרול הנאלח עדיין כאן וצריך לפעמים לירוק לכיוונו.

מלון פארק שייך למשפחה של חבר ילדות שלי, וממוקם 3 רחובות מבית הוריי, בו שהיתי באותו ליל סדר כשהפיצוץ נשמע היטב ואמא שלי רצה למוקד העירוני להיות בכוננות. נרצחו בו, בין היתר, זוג הורים של חבר שלי (שניצל יחד עם אחותו כי איחרו), ומנכ"ל המלון עמירם חממי ז"ל שהוא אביו של אותו חבר ילדות. לפחות שני לילות סדר חגגתי יחד עם המשפחה המורחבת במלון פארק כמו אותם מסכנים שנרצחו באותו לילה נורא.

כשאתה, חתיכת אפס נאלח ומזורגג שאנחנו נאלצים לסבול פה כי המנהל הוא מי שמנהל, נותן את הדוגמה של אחד הפיגועים הקשים בתולדות המדינה במסגרת ההטרלות הרגילות שלך, אתה שוב מוכיח שאתה לא יותר מפיסת סחי מרקיבה בפורום, ואתה כאן רק מכח חוסר היכולת של המנהל לנהל.

עכשיו ה"מנהל" יכול לעשות את מה שהוא יודע, ולמחוק את התגובה.

שוב נדב, אתה ממהר תוך הודעה אחת לפסים אישיים בלי שום תרומה לדיון.

לא הבנתי מה התגובה שלך עזרה לדיון. הטרול הנאלח הטריל את הדוגמה של אחד הפיגועים הקשים בתולדות המדינה, בידיעה ברורה כמובן שזה לא המקרה ששקי התכוון אליו כשהוא ביקש דוגמאות ל"ערבי צעיר שהורג יהודייה זקנה".

עכשיו, לאור תגובתך, כשאתה אשכרה מגבה את ההטרלה הזאת כתגובה לגיטימית, האבחנה שלי מקודם שאין שום בסיס לעליונות אינטלקטואלית שלך על אהוד מקבלת חיזוק נוסף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 3:15 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
sheky כתב:
Shiver כתב:

אוי איזה בולשיט.

Shiver כתב:
אז מה זה?

רצח

אני לא עובד אצלך בלהביא מקרים מהארכיון ולהרחיב את המדגם הזה כדי לשכנע אותך, יש לי דברים יותר חשובים לעשות בחיים.
אתה לא זכרת אף מקרה כנראה, ואני עשיתי את המאמץ המינימלי להראות לך שיש כאלה מקרים והם לא כאלה נדירים.

ומי למען השם אמר שכל פעם שערבי רוצח יהודי מבוגר זה פיגוע? תפסיק להכניס לי דברים לפה.
דיברתי על המקרה הספציפי שקרה בחולון לפני שבוע, שבו ערבי פנה בעברית באמצע היום לזקנה, ופיצץ לה את החיים במוט ברזל באמצע הרחוב.
וכן זה פיגוע ולא רצח, באמת צריך להיות בת יענה ברמות קשות כדי לחשוב אחרת.

באמת שהסכסוך הישראלי-פלסטיני מספק לנו מספיק אירועים אחרים לבזבז עליהם מלל ולהתווכח מאשר לטחון על מקרה כזה מים.

אתה לא אמרת בכל פעם, אתה רק אמרת במקרה הספציפי הזה, כשאתה מודה בפה מלא שאין לך שום מידע על מודיעין, אידאולוגיה, עבר לאומני, כוונה ברורה והשפעת מצבו הנפשי, זה בכל זאת פיגוע. אז מי שהסיק את המסקנה המתבקשת מבין שאם המקרה הספציפי הזה הוא פיגוע אצלך, כל ערבי שרוצח יהודי זה פיגוע. או כמעט כל, מה זה משנה. גישתך ברורה לכל יודע ומבין קרוא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 3:41 pm 
Hall of Famer

רואה שחורות כתב:
עמוס לב כתב:

בגדול כן. אני חושב שהמילה עצמה היא מיותרת ומיועדת לעורר אמוציות (משני הצדדים כמו שכתב שיבר).
הגיוני להבין את הרקע לרצח כי רצח זה משהו שראוי לחקור. אבל מקרה מבודד הוא מקרה מבודד, ואני לא רואה סיבה לאיזה שינוי דרמטי אם מישהו אחד עשה מעשה כזה או אחר.
אולי מדובר בסמנטיקה ותו לא.

אבל מה לעשות שיש הבדל בין רצח מקרי לבין פיגוע.
אם היינו חיים בשווייץ אז אולי זה היה איזושהי נק' תיאורטית לא מעניינת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 4:15 pm 
Junior

Shiver כתב:

דיברתי על המקרה הספציפי שקרה בחולון לפני שבוע

זה מה שאתה רשמת:
Shiver כתב:
בוא תביא לי עוד מקרים דומים מה-50 שנה האחרונות של ערבי צעיר שרוצח זקנה יהודיה מבוגרת וזה לא פיגוע.
בהצלחה עם למצוא.

למה אתה לא מוכן להודות שפשוט מבחינתך כשערבי רוצח יהודי זה פיגוע? אני באמת לא מבין למה כל ניסיונות ההתפלפלות.
אין לך פה שום נתון תומך מעבר לזה שהוא ערבי צעיר והיא יהודיה קשישה... יש לך פה אדם עם רקע פסיאטרי ושבאופן מאוד חריג התאבד (ועוד בתליה) אחרי המקרה.
בוא תספר לי מה במקרה הספציפי בחולון גורם לך לדעת (!!) שזה פיגוע (בהנחה ואתה לא עסוק מדי כי כאמור יש לך דברים חשובים לעשות בחיים ואתה לא עובד אצלי בזמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 4:29 pm 
Junior

Shiver כתב:
sheky כתב:

Dovi עשה הבדלה בין מחבל שרצח "בין השאר" מבוגרים, לבין כזה שרוצה מבוגר באופן ספציפי.
הוא מוזמן להבהיר מה בדיוק ההבדל ובאיזה מישור (משפטי, ציבורי, פסיכו-פתולוגי?).

לא מדובר פה על איזה רצח תוך כדי ויכוח או על שוד שהסתבך. זה פיגוע פר אקסלנס. זה לא קשור לזה שהרוצח הוא צעיר והקורבן היא בת 80.
גם אם הוא היה בן 60 והיא הייתה בת 20 זה היה פיגוע.
ומתי שמעת אותי מדבר כאן על יהודים שרוצחים יהודים? אם זה לא היה ברור, הם חלאות לא פחות גדולים.
ובכל זאת, המקרים האלה הם כמעט אף פעם לא אלימות "רנדומלית" שקורית באמצע הרחוב בלי הכרות מוקדמת כמו כאן. פשוט שהחליטו להרוג מישהו לשם ההרג.

אין שום נקודות זכות לאף אחד המפגעים.

הועלת פה טענה שאין הרבה מקרים שערבי צעיר רוצח יהודייה מבוגרת וכתגובה הובא מקרה של פיגוע המוני וקשה שנרצחו בו גם מבוגרים. הערתי שבעיני זו לא דוגמא טובה בשביל מה שחיפשו והסברתי למה בלי להכנס למי חמור יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 5:09 pm 
Sophomore

sheky כתב:
זה מה שאתה רשמת:
Shiver כתב:
בוא תביא לי עוד מקרים דומים מה-50 שנה האחרונות של ערבי צעיר שרוצח זקנה יהודיה מבוגרת וזה לא פיגוע.
בהצלחה עם למצוא.

למה אתה לא מוכן להודות שפשוט מבחינתך כשערבי רוצח יהודי זה פיגוע? אני באמת לא מבין למה כל ניסיונות ההתפלפלות.
אין לך פה שום נתון תומך מעבר לזה שהוא ערבי צעיר והיא יהודיה קשישה... יש לך פה אדם עם רקע פסיאטרי ושבאופן מאוד חריג התאבד (ועוד בתליה) אחרי המקרה.
בוא תספר לי מה במקרה הספציפי בחולון גורם לך לדעת (!!) שזה פיגוע (בהנחה ואתה לא עסוק מדי כי כאמור יש לך דברים חשובים לעשות בחיים ואתה לא עובד אצלי בזמן).

שקי יקר, אני לא אענה בשם שיבר, אבל אני כן אתן את דעתי.
זה שאני אומר משפט כמו "כמה יהודים טסו לחופשה ברבת עמון ב 50 השנים האחרונות?", לא אומר שעקרונית לא יכול להיות שיהודי יטוס לחופשה ברמת עמון.
עוד דוגמה : "כמה גברים אתה מכיר שחלו בסרטן השד", לא אומר שעקרונית גברים לא יכולים לחלות בזה.
זזה פשיטא.
אז שיבר אכן אמר שב 50 השנים האחרונות אולי לא נרצחו קשישים יהודים "סתם ככה" על ידי ערבים,
אבל הלוגיקה שלך המסיקה כי שיבר סבר כי עקרונית לא יכול להיות מצב כזה, היא פגומה, מעוותת או סתם שקרית.

זה מתווסף למשפט המולטי אקטואלי שלך של "כמה קשישים נרצחו בשנים האחרונות על ידי ערבים",
כאשר לא רק שהובאו דוגמאות מפיגועי המונים בהם נטבחו המון יהודים קשישים, אלא אף הובאו דוגמאות ליהודים שנשחטו על ידי מחבלים מסולמים גם לא בפיגועי המונים -
בני הזוג כדורי ז"ל, יצחק נק ז"ל, יוסי סולמון ז"ל.

ז"א, גם אם באים לקראתם בפלפול העלוב של "להבין בין פיגוע המונים לפיגוע בודד" עדיין יצאת קטנצי'ק.

אז לסיכום, אפשר להסכים עם האמירה של שיבר שכל מקרה שאנו מכירים של רצח קשיש יהודי על ידי ערבי הוא אכן פיגוע על רקע לאומני.
ויחד עם זאת לגרוס כי עקרונית יכול להיות מצב שערבי ירצח קשיש יהודי שלא על רקע לאומני.

לדעתי אתה הוא-הוא שבנחיתות אינטלקטואלית רצינית.
אני לא אומר את זה רק כדי לעקוץ אותך, אלא באמת כי זה באמת מה שאני מרגיש בעקבות הדיון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 5:11 pm 
Junior

ehud כתב:
שקי יקר, אני לא אענה בשם שיבר, אבל אני כן אתן את דעתי.
זה שאני אומר משפט כמו "כמה יהודים טסו לחופשה ברבת עמון ב 50 השנים האחרונות?", לא אומר שעקרונית לא יכול להיות שיהודי יטוס לחופשה ברמת עמון.
עוד דוגמה : "כמה גברים אתה מכיר שחלו בסרטן השד", לא אומר שעקרונית גברים לא יכולים לחלות בזה.
זזה פשיטא.
אז שיבר אכן אמר שב 50 השנים האחרונות אולי לא נרצחו קשישים יהודים "סתם ככה" על ידי ערבים,
אבל הלוגיקה שלך המסיקה כי שיבר סבר כי עקרונית לא יכול להיות מצב כזה, היא פגומה, מעוותת או סתם שקרית.

זה מתווסף למשפט המולטי אקטואלי שלך של "כמה קשישים נרצחו בשנים האחרונות על ידי ערבים",
כאשר לא רק שהובאו דוגמאות מפיגועי המונים בהם נטבחו המון יהודים קשישים, אלא אף הובאו דוגמאות ליהודים שנשחטו על ידי מחבלים מסולמים גם לא בפיגועי המונים -
בני הזוג כדורי ז"ל, יצחק נק ז"ל, יוסי סולמון ז"ל.

ז"א, גם אם באים לקראתם בפלפול העלוב של "להבין בין פיגוע המונים לפיגוע בודד" עדיין יצאת קטנצי'ק.

אז לסיכום, אפשר להסכים עם האמירה של שיבר שכל מקרה שאנו מכירים של רצח קשיש יהודי על ידי ערבי הוא אכן פיגוע על רקע לאומני.
ויחד עם זאת לגרוס כי עקרונית יכול להיות מצב שערבי ירצח קשיש יהודי שלא על רקע לאומני.

לדעתי אתה הוא-הוא שבנחיתות אינטלקטואלית רצינית.
אני לא אומר את זה רק כדי לעקוץ אותך, אלא באמת כי זה באמת מה שאני מרגיש בעקבות הדיון הזה.

כמובן שלא אתייחס למילה ממה שרשמת רק אציין שאתה אדם טיפש ומזעזע בעייני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 29, 2022 5:42 pm 
Hall of Famer

שלא לומר עלוקה וגנב
אז מה, אהוד, תרמת כבר? כי אם לא, אנא לך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 30, 2022 9:01 pm 
Hall of Famer

שאלות שראוי לשאול בהקשר של רצח הקשישה בחולון, הן מהי הבדיקה שעושים לגבי העסקת העובד הנ"ל באתר הבנייה? האם ההעסקה היתה חוקית? האם יש תופעה רחבה של העסקה לא חוקית של תושבי שטחים באתרי בנייה בישראל? יכול להיות שהאינטרס הכלכלי של קבלנים להעסיק שב"חים גובר על שיקולים אחרים כמו ביטחון ובטיחות?

נזכר באותו חבר שהיום מזדהה כתומך בן גביר, וראיתי אותו קורא בפייסבוק לא לתת פרנסה לערבים. רגע, תמהתי; אתה לא זה שאך לפני תקופה קצרה יחסית קם בחמש בבוקר להביא פועלים יומיים מהמחסום, כששיפצת את הבית?! כן, הוא אמר לי. אבל היום לא הייתי עושה את זה.

הרי לא יכול להיות הרי שאינטרס כלכלי, אפילו זמני, מוביל מישהו כנגד האידאולוגיה היהודית המגובשת שלו בזמן אמת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 8:47 am 
Hall of Famer

בצהל מסכמים חודש עם 25 פיגועים מתוכם כ20 פיגועי ירי שכמעט כל הפיגועים בשטח שומרון ורוב המחבלים יצאו מאזור שכם וג'נין

רק ביממה האחרונה היו 3 פיגועים וניסיונות פיגוע ביהודה ושומרון.....

בצהל ובשב'כ טוענים שיש לא מעט חוליות ירי בשטחים שפועלות ומנסים מידי יום ללכוד אותם .....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 10:29 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
שאלות שראוי לשאול בהקשר של רצח הקשישה בחולון, הן מהי הבדיקה שעושים לגבי העסקת העובד הנ"ל באתר הבנייה? האם ההעסקה היתה חוקית? האם יש תופעה רחבה של העסקה לא חוקית של תושבי שטחים באתרי בנייה בישראל? יכול להיות שהאינטרס הכלכלי של קבלנים להעסיק שב"חים גובר על שיקולים אחרים כמו ביטחון ובטיחות?

אתה כנראה יודע את התשובות לשאלות האלה:
הבדיקות שעושים לפועל פלסטיני הן מינימליות. השב"כ עושה את זה, בודק שהבחור לא במאגרים או במשפחות טרור כנראה ומאשר. היום האישור הוא כמעט מיידי, ברמה של כמה שעות.
ההעסקה (במקרה הזה) הייתה חוקית.
האם יש תופעה רחבה של העסקה לא חוקית - מן הסתם... לאן נראה לך שכל אלפי השב"חים שחוצים את הגבול באין מפריע כל בוקר הולכים? לשחק מטקות?
מן הסתם, לקבלנים מן הסתם יש העדפה לאינטרס הכלכלי על פני כל דבר אחר, וזה לא התפקיד שלהם לדאוג לבטחון, זה התפקיד של המדינה, של צה"ל ושל השב"כ. אם המדינה מאפשרת ב"העלמת עין" מעבר של כוח אדם זול ומוכשר לתוך המדינה (ע"ע הסודאנים שנכנסו בהמוניהם דרך הגבול עד לפני כמה שנים), זה רק צפוי שיהיה לו ביקוש. בין אם בשטיפת כלים, ניקיון או בניה.

בכל אופן, ספציפית במקרה הזה מדובר באדם שעבד בישראל עם אישורים רגילים כמו עשרות אלפי עובדים אחרים וביצע פיגוע. הוא אגב לא הראשון וכנראה גם לא האחרון. היו לא מעט מקרים כאלה. לפני שמישהו מסנג'ר אותי לדלות מקרים מהארכיון שיעשה גוגל.
איך השאלות האלה כל כך רלוונטיות ללמה אדם מחליט בוקר אחד לפוצץ איזו קשישה ברחוב, אני לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:06 am 
Hall of Famer

מעניין, אני למשל לא זוכר הרבה מקרים של פיגועים על ידי פועלים שעבדו באופן חוקי בישראל, ואני לא עושה גוגל. אתה טענת את הטענה, תתקף אותה.

אז כמו שאמרנו לעניין הרצח הספציפי הזה: אנחנו לא יודעים אידאולוגיה, לא יודעים רקע לאומני, לא יודעים מניע, לא יודעים השפעה של מצב נפשי, כן יודעים איומים באלימות גם על פלסטינים.

זה אולי פיגוע, ובמידה סבירה לא. אם פיגוע מוגדר להיות אירוע רצח על רקע לאומני מתוך כוונה לאומנית מובהקת, זה משהו שצריך להיות מוכח. פה, לבד מהעובדה שמדובר ברוצח ערבי ונרצחת יהודייה, אין שום אינדיקציה אחרת ל"פיגוע". כפי שהוזכר גם על יעקוב אבואלקיעאן, אזרח נאמן ומועיל של מדינת ישראל, קבעו שהוא מחבל מיד אחרי האירוע. רק ששם היה אפשר להוכיח אחרת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 03, 2022 11:07 am 
Hall of Famer

הפעם האחרונה שהיה רצח ע"י פועל עם אישור היה ב-2019 אאל"ט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 42 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: