אבימאל כתב:
תחבורה אוכל ורפואה תצטרך לתת גם לאנשי קבע.
כל ההבדל יהיה במשכורת, גם אצל הקרביים וגם אצל הגובניקים יהיה מדובר בסדר גודל של פי 10.
מאחר ואני לא מאמין שאפשר לקיים את הצבא על משימותיו בעשירית כח אדם, הרי שגם אם תקצץ חצי, תשאר עם עלות גבוה פי חמש.
הוא שאמרתי צבא קטן ויקר.
יכול להיות שאתה חושב שאני אדיוט. מן הסתם תחבורה, אוכל ורפואה תצטרך לתת גם לאנשי קבע, שעדיין יהיו במספר קטן יותר ממה שיש היום (אדם אחד בקבע יצרוך בממוצע עשירית מהאוכל שעשרה אנשים בסדיר יצרכו). רוצה להגיד שבעצם אתה לא חוסך רק משכורת של אדם שאתה משחרר, אלא את עלות המשכורת שלו. אף אחד לא דיבר על קיצוץ של עשירית מכוח האדם (שוב, אני תוהה אם קראת את מה שכתבתי בכלל). דיברתי על קיצוץ השנה השלישית לחיילים שאינם קרביים. זה קיצוץ של בערך 1/6 מכוח האדם.
המחשה מספרית: נניח ויש 500 חיילים זכרים בכל הצבא הסדיר, מתוכם 50 לוחמים וכל השאר ג'ובניקים (לוחמים, ע"פ ההנחה הזאת, הם 10% מהחיילים הזכרים).
משכורת של ג'ובניק היא 350 ש"ח, ועוד נניח 100 ש"ח על נסיעות, רפואה וכו' (אני פה לוקח הערכה קונסרבטיבית, כי מן הסתם עלות השכר הגדולה היא לא במשכורת בצה"ל - לפחות זה מה שאני רוצה להניח). משכורת של קרבי היא 700 ש"ח ועוד 100 ש"ח על האקסטרות.
סה"כ תקציב על משכורות ואקסטרות: 450 * 450 + 800 * 50 = 242,500 ש"ח
כעת נוריד את השנה השלישית של הג'ובניקים (נניח שאחוז זניח חותם קבע, נניח 1% שהם 4.5 אנשים), משמע בכל חודש אנחנו חוסכים 200,000 ש"ח פחות או יותר.
נוסיף את השנה הזאת למשכורת של הקרביים (נחלק את ה-200,000 ל-50 הלוחמים ונקבל 4000 ש"ח פר לוחם). סה"כ המשכורת החודשית היא 4700 ש"ח ללוחמים, בעוד שהפגיעה בסד"כ היא 450 חיילים שרובם הם אבטלה סמויה.
התקציב נשאר אותו דבר כי לקחתי ממקום אחד ושמתי במקום אחר. לא רואה איך התקציב גדל פי 5. אולי תוכל להסביר לי.