ראובן כתב:
אחת לכמה זמן מגיע מישהו ומסביר כמה מס הכנסה זה דבר לא צודק וצריך למסות את זה או את זה או את זה, והכי חשוב שלא ימסו אותי.
אתה לא יכול למחות נגד העלאת מס הכנסה בזמן שאתה מוחה נגד דברים אחרים. זה ברור לחלוטין שכשהמדינה מפחיתה מההכנסות שלה על ידי מתן מתנה למעמד הבינוני הגבוה בדמות הפחתת מס, היא גם תפחית דברים אחרים, ולהיפך. וזה לדעתי מוריד לאפס אמינות של מחאה כשהציפיה היא שהמדינה תיתן הכל בלי שהאזרחים יתנו כלום.
נתחיל מזה שאני יכול למחות על כל מה שבא לי. מי שרוצה יכול לתמוך, מי שרוצה יכול לא להסכים.
עכשיו, המחאה שלי באה בגלל מצבור הגזרות. כשאני יצאתי למחות בקיץ שעבר, מחיתי על החלוקה הלא שוויונית של הכנסות המדינה ועל מרכיבי העוגה. לא מעניין אותי ביבי או טיבי או כל פוליטיקאי אחר לצורך העניין.
כשאתה מגדיל את המע"מ ברור לך (וראיתי שאתה מסכים) שזו אחת הדרכים הכי לא שוויוניות להגדיל את הכנסות המדינה.
כשאתה מגדיל את מס הכנסה (והיום התברר לי שזה על משכורת של 8,800 ש"ח), אבל שם תקרה של דרגת שכר מסוים, אתה פוגע במעמד הבינוני או המעמד הבינוני גבוה. מי אלה בדיוק? זה אותם משכילים שמשרתים בצבא, הולכים למילואים ועובדים קשה והמון שעות בשביל הכסף הזה. כשאתה מרחיק את ה"פרס" בדמות מכונית חדשה (ובכלל כל השקר של מיסוי "ירוק" מקומם במיוחד), פותר את בעיית הדיור לאוכלוסיה החרדית בלבד ומייקר כל דבר עד שלצאת לבית קפה או לראות סרט זה "מותרות", אז כן, אני מרגיש שהמדינה מציבה בפני ובפני אלה הדומים לי מחסום בלתי עביר.
האמן לי, הדבר האחרון שרציתי הוא חוק חינוך חינם שהמרוויחים העיקריים שלו הם הערבים והחרדים. ודרך אגב, בדרך לשם הרשויות, בחוכמתם כי רבה, הרסו המון חלקות טובות, בדמות גנים לילדים עם צרכים מיוחדים, ואני מזמין אותך לבקר במרכז מילמן בחיפה.
אז מאיפה נביא את הכסף?
צריך שינוי מהותי בשיטת המיסוי. למה לתת פטור למכירת דירת מגורים ללא קשר למחירה? למה אין מס על ירושה מעל סכום מסוים? למה לא למסות "בונוסים" / אופציות/ שקר כלשהו כשכר? למה יש תקרת שכר למס בריאות וביטוח לאומי?
וזה לא רק זה. רפורמת בכר והחוסר ברגולציה תשאיר אותנו, את כולנו, בפני שוקת שבורה באותו יום שנצא לפנסיה (למרות שהיום הזה רק הולך ומתרחק).
בקיצור,
אמרו לנו: "תלך ללמוד, תעבוד קשה וכך תוכל להתקדם"
היום זה מתפוצץ לנו בפנים.