סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כנסת ליהודים בלבד.
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 9:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
charlie5 כתב:
ההכללה על הקפיטליזם בכללו היא חסרת בסיס שלא לומר טיפשית.

"חסרת בסיס"? אני מנמק אותה פה בכמה וכמה הודעות, המסתמכות על מקרים הסטוריים והכרת התיאוריה.

אתה, באופן מפתיע כנגזר מהיכרותנו עם עומק טיעוניך מדיונים קודמים, מסתפק בלהגיד "חסר בסיס וטיפשי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 9:57 am 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
charlie5 כתב:
ההכללה על הקפיטליזם בכללו היא חסרת בסיס שלא לומר טיפשית.

"חסרת בסיס"? אני מנמק אותה פה בכמה וכמה הודעות, המסתמכות על מקרים הסטוריים והכרת התיאוריה.

אתה, באופן מפתיע כנגזר מהיכרותנו עם עומק טיעוניך מדיונים קודמים, מסתפק בלהגיד "חסר בסיס וטיפשי".

מבחן המציאות כאשר יונייטד סטייט אוף אמריקה היא לא המדינה הקפיטליסטית היחידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 9:58 am 
Hall of Famer

אבל נדב. לטעון שהקפיטליזם מתייחס לכל בני אדם בתור אמצעי יצור, ושואפת להוריד את רווחתם כדי שייטב לבעלי ההון, זה פשוט לא נכון. זה לא קפיטליזם. זה נרטיב סוציאליסטי על מהות הקפיטליזם לכל היותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 9:59 am 
Sophomore

ובכלל נדב,מפתיע אותי שאתה כרוך אחרי השקפותיו המדיניות של ליבוביץ'(אם כי לא באופן מדויק) ,אבל מתעלם לגמרי
מההשקפות הכלכליות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:00 am 
Junior

הקפיטליזם לא מדכא? מה עם הביטוי ״מירוץ עכברושים״?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:00 am 
Hall of Famer

ואגב למרות שזה לא נושא הדיון (כאילו שלא עברנו כבר חמישה נושאים בינתיים) אני מאמין שבשקלול ובסך הכל אמריקה תרמה לעולם הרבה יותר משהיא הזיקה לו. לאין שיעור יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:02 am 
Junior

״מירוץ עכברושים״ -- בוב מארלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:02 am 
Sophomore

נורטון,זה ויכוח קלאסי בסל ניוז.
כל אחד מציג את הדעות שלו שידועות לכתחילה,בום -טראח-בום.
גולשים לנושאים מעט חופפים,אפחד לא משכנע אפחד ,והויכוח דועך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:03 am 
Hall of Famer

הקפיטליזם הוא במהותו חופש, ועל כן בהגדרה הכי בסיסית שלו, הוא לא מדכא.
הקומוניזם לעומתו נסמך על ריכוזיות, ולמרות שבהגדרה זה לא מכריח דיכוי, במציאות כפי שהוכחה - כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:03 am 
Hall of Famer

או שמתחילים לגדף והויכוח ננעל
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:04 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אבל נדב. לטעון שהקפיטליזם מתייחס לכל בני אדם בתור אמצעי יצור, ושואפת להוריד את רווחתם כדי שייטב לבעלי ההון, זה פשוט לא נכון. זה לא קפיטליזם. זה נרטיב סוציאליסטי על מהות הקפיטליזם לכל היותר

קודם כל, זה לא "נראטיב" אלא המציאות בפועל. לא חשוב אם אתה סוציאליסט או קפיטליסט, ההגיון וטבע האדם נותנים שבעל הון ירצה למקסם את רווחיו על ידי הורדת הוצאותיו, ואא"כ הוא צדיק-ירצה שאמצעי היצור שלו, ובכללם עובדיו האנושיים, יעלו לו כמה שפחות.

אני יודע, כמובן, שלפי התיאוריות הקפיטליסטיות שמראים בכיתות ממוזגות ומרווחות בשיקגו ובמקומות אחרים, במצב שבו אין התערבות ממשלתית בכלל הכל יתכנס יחד-בעזרת היד הנעלמה האלוהית של אדם סמית'-לנקודת איזון מדויקת ביותר, שבה שכר העבודה יהיה בדיוק-בדיוק-בדיוק בנקודה שבה הוא אמור להיות לשיווי משקל של המשק.

מי שמאמין בזה, לדעתי, הוא הוזה לא פחות גדול מאלה שמאמינים בקומוניזם האידאלי שיכול לפרוח בלי שום דיקטטורה ועם זכויות אדם מלאות. ונחש מה? כשפרידמן, גדול ההוגים הכלכליים של האסכולה שלך, היה צריך להוריד את זה למציאות-הוא כמו גדול חבר לחונטות צבאיות שהשמידו ועינו אנשים.

charlie5 כתב:
ובכלל נדב,מפתיע אותי שאתה כרוך אחרי השקפותיו מדיניות של ליבוביץ'(אם כי לא באופן מדויק) ,אבל מתעלם לגמרי
מההשקפות הכלכליות שלו.

זה בגלל שאני חושב שליבוביץ' צדק ברוב ההשקפות המדינות שלו, ואני לא מסכים עם ההשקפות הכלכליות שלו. זה נקרא "מחשבה חופשית", כמדומני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:08 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הקפיטליזם הוא במהותו חופש, ועל כן בהגדרה הכי בסיסית שלו, הוא לא מדכא.
הקומוניזם לעומתו נסמך על ריכוזיות, ולמרות שבהגדרה זה לא מכריח דיכוי, במציאות כפי שהוכחה - כן

מה שמראה כמה אתה מרחף בעולמות של תיאוריה בלתי מדויקת בעליל.

הקפיטליזם הוא אולי חופש מהגבלים של מדינה, אבל גם אנרכיה היא חופש מהגבלים של מדינה. גם חוק כמו האיסור לרצוח או האיסור לאנוס הוא הגבל של מדינה. מעניין שרק בכלכלה מבקשים להם הקפיטליסטים את ה"חופש המוחלט", אבל לא בדברים אחרים.

במציאות, כמובן, ה"חופש" הזה משמש לניצול חזירי ובלתי פוסק של אנשים ומשאבים ששייכים לכלל הציבור, ע"י בעלי הון. אבל המציאות לא חשובה, אלא התיאוריה. לא כמו הקומוניסטים האלה, ימ"ש.

הקומוניזם נסמך על ריכוזיות, אבל הוא מכיר בהנחת יסוד פשוטה ובסיסית: כשיש מעביד ועובד, יש מנצל ומנוצל. יש חוסר שוויון. יש מי שירצה למקסם את רווחיו על חשבון האחר. לכן הוא שואף, בבסיסו, לשחרר את העובד מהתלות במעביד ולהפוך אותו לחופשי מהניצול הזה. גם סוג של חופש, מה אתה אומר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:10 am 
Hall of Famer

נו ברור. אבל זה לא הקפיטליזם שמתייחס אל העובדים ככאלה, אלא בעל ההון. נקפא מינה- העובד שהוא גם בן אדם כידוע, יכול למצוא את אושרו במקום אחר וללא הגבלות. הגבלות שבשיטה הקומוניסטית למשל, כן נכפות עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:13 am 
Hall of Famer

כן, בסדר, אמרתי לך שאת התיאוריה של הכיתות הממוזגות אני מכיר.

אני גם יודע, בידיעה ברורה ושלמה, שהתיאוריה הזאת לא יכולה להתקיים במציאות. וכאמור, כשפרידמן ניסה להוריד אותה למציאות וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:14 am 
Hall of Famer

טוב, עמיתי בהודעה האחרונה גם על הודעתך השניה בסיפא.

לגבי הרישא של דבריך. לי אישית המהות שאוסרת חופש כשאתה פוגע באופן אקטיבי וישיר בזולת, אונס, רצח, היא ברורה ומובהקת. אם כבר, אני לא מבין את אלו שמשווים בין זה לבין חופש כלכלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:15 am 
Hall of Famer

אבל מה לא נכון בזה? האם הקפיטליזם לא יצר כל סטארט אפ אי פעם? החל בפורד וכלה באינסטגרם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:17 am 
Sophomore

דרך דיכוי ההמונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:19 am 
Hall of Famer

לא ראיתי את התשובה שלך לכך שהקפיטליזם הליברטיאני התיאורטי לא ישים במציאות, ושכשאבות השיטה ניסו ליישם אותו במציאות-הם גרמו לרצח מאות אלפים (אה, שלא לדבר על נחלו מפלה כלכלית מוחצת). אשמח לקרוא אותה.

אין שום בעיה עם חופש כלכלי, גם קיינס תמך בחופש כלכלי. גם מדינות החרוט הדרומי לא היו קומוניסטיות (בניגוד לטענות של פינושה, הדיקטטור שארה"ב העלתה ושפרידמן/הרברגר היו יועציו הכלכליים הקרובים, ושבין השמדה לעינויים גם העביר סכומי עתק לחשבונות סודיים בשוויץ). אלא אם אתה רד-נק בסגנון שרה פיילין שמשווה סוציאליזם או כלכלת פיתוח או אפילו כלכלה ריכוזית באופן מיידי לקומוניזם של ברה"מ, אתה אמור להבין שחופש כלכלי זה אחלה, אבל האסכולה שלך היא תיאורטית ויישומה בפועל גרם ויגרום למות המונים ולעוני המוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:22 am 
Junior

פשוט חדשות נהדרות! הבושרה הכי משמחת ששמעתי בהקשרה של הכנסת בשנה האחרונה ללא ספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:26 am 
Hall of Famer

מפלה כלכלית? משבר פעם בשלושים שבה בכלכלה שכל הזמן צומחת זו לא מפלה. הקפיטליזם הטהור לא עשה כלום פרט להוכיח שהוא השיטה שעובדת טוב מכולן. לא מושלמת אבל כאמור, טובה מכולן.

כאמור, היישום בפועל על ידי התערבות במשטרים חיצוניים, הוא לא אינהרנטי לקפיטליזם, ובמידה רבה גם סותר אותו. כתבתי את זה כבר. אני לא אחראי לכל פעולה שאמריקה עשתה, אתה יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:28 am 
Hall of Famer

בכל מקרה באמריקה כבר שתיים וחצי בלילה. אז אני יודע שכשאני אקום, יהיו פה עוד מאה הודעות, אבל זה מה יש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:29 am 
Sophomore

אל תדאג,הדיון עכשיו נגמר ונדב ו"זה כן אני" הולכים לתת שואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:36 am 
Junior

קפיטליזם מבוסס על עיקרון החופש, קומוניזם על עיקרון השיוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:38 am 
Sophomore

קצת חוזר לנושא הראשי-
למרבה הצער, עמדה כפי שהביע ערן, אינה מבוססת כלל, שלא לומר מושפעת מפופוליזם ומנהי תקשורתי מנופח.
הריצה בבלוק טכני היא לא דבר כ"כ מסובך ולא אמורה למנוע את ההתפצלות לסיעות שנייה אחרי נעילת הקלפיות. להיפך, כיום המפלגות הערביות שורפות הרבה מאד קולות שלא יישרפו בסיטואציה של ריצה משותפת. להיפך, החשש מאובדן הייצוג עשוי להמריץ את הערבים לקלפיות כי כיום הם מצביעים ברגליים על אף שנציגיהם עסוקים יומם בלילה בשיפור מעמדם ואיכות חייהם כך שכוחם היחסי בכנסת יעלה ואפילו מאד.
הרעיון הזה התגלגל כבר בכנסת הקודמת ביוזמת הפאשיסטים מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ושני פושעי המלחמה, נערי הגבעות אמנון ליפקין שחק ז"ל וחנוך מרמרי יבדל"א. אז היו אמורות להימחק הבית היהודי, האיחוד הלאומי, יהדות התורה ומרצ. ממש גזענים חסרי מנוח.
עוד אנקדוטה- בטורקיה הועלה אחוז החסימה בשעתו לעשר (כמדומני נגד הכורדים). בית הדין האירופי (אולי לא בהאג אבל בהחלט באירופה) אישר את זה וקבע שאין מניעה כאמור לרוץ בבלוק.

ניחוש מושכל (אפילו קצת יותר ממושכל)-האחוז יירד ביחס להצעה הנוכחית ואפילו דרסטית כי במצב הנוכחי לא רק שהערבים לא ייפגעו אלא להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 10:39 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מפלה כלכלית? משבר פעם בשלושים שבה בכלכלה שכל הזמן צומחת זו לא מפלה. הקפיטליזם הטהור לא עשה כלום פרט להוכיח שהוא השיטה שעובדת טוב מכולן. לא מושלמת אבל כאמור, טובה מכולן.

כאמור, היישום בפועל על ידי התערבות במשטרים חיצוניים, הוא לא אינהרנטי לקפיטליזם, ובמידה רבה גם סותר אותו. כתבתי את זה כבר. אני לא אחראי לכל פעולה שאמריקה עשתה, אתה יודע.

חבל שאתה לא קורא דברים בהקשרם.

כתבתי:

"לא ראיתי את התשובה שלך לכך שהקפיטליזם הליברטיאני התיאורטי לא ישים במציאות, ושכשאבות השיטה ניסו ליישם אותו במציאות-הם גרמו לרצח מאות אלפים (אה, שלא לדבר על נחלו מפלה כלכלית מוחצת".

אני מדבר בכך על מה שקרה במדינות החרוט הדרומי, שבמצב של כלכלה ריכוזית היו באחוזי אבטלה מגוחכים (ארגנטינה ערב עליית החונטה-פחות מ5% אבטלה), צמחו כלכלית ולא סבלו מעוני (אחוז העניים בארגנטינה ערב החונטה היה נמוך מבארה"ב או בצרפת). מערכת החינוך והבריאות הצ'יליאנית, למשל, נחשבה למופת. פרידמן והחונטות שלו, מלבד העינויים, גם דפקו לכלכלות שם את הצורה וגם הצליחו לשקר לעולם (ה"נס הצ'יליאני" הגיע אחרי הגעה ל30% אבטלה בצ'ילה ונפילה של מיליוני אנשים אל מתחת לקו העוני).

תשאל למה אני מדבר על דרום אמריקה? זה קל, כי בארה"ב לא היה מי שיישם את השיטות של פרידמן. ניקסון, שנחשב לתקווה הגדולה של החבר'ה שלך, אכזב אותם בגדול ואף זכה לכינוי "הנשיא הכי סוציאליסט בתולדות אמריקה", קללה קשה כשזה בא ממילטון פרידמן.

אתה מדבר על "משבר בשלושים שנה"? למה שלא תדבר על זה שאם הממשל האמריקאי לא היה בוגד באמ-אמא של הערכים הקפיטליסטיים שאתה נשבע בשמם, ונותן לAIG לקרוס במקום להזרים לה סכומי עתק (והממשל האמריקאי ממשיך להדפיס מיליארדים, התערבות בוטה בכלכלה, רק כדי להזרים אותם לבנקים אמריקאים שיכסו חורים שחורים במאזנים)-כל הכלכלה האמריקאית היתה קורסת? למה אתה לא מדבר על החוב החיצוני של ארה"ב? נושאים שוליים שכאלה. טוב לנו בתיאוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Hacohen, sir charles, עופר האדום ו 55 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: