סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 4:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הונג קונג
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 7:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
שזה פחות או יותר העלית של דוברי האנגלית מסין, ולא מדגם מייצג בשום אופן, כן?

לא אמרתי אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 7:39 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:
ואם הוא לא מקשר בין היותי מישראל (והעובדה שאין לי חזות ערבית) להיותי יהודי אז הוא כנראה לא מתוחכם מדי.

למה הוא אמור לקשר על פי חזותך? אתה מבדיל בין סיני, יפני וקוריאני רק על בסיס התבוננות?

האמת שכן. ליפנים לוק די יחודי, הקוריאנים הם בד"כ האסייתים הכי נאים והסינים ברובם מכוערים טילים ובעלי אף פחוס (כמובן שזו הכללה מאחר ויש יותר ממיליארד מהם).

ובחזותי התכוונתי לכך שידע כללי (מבחינתי) הוא שישראל היא מקום מושבם של היהודים ומכיוון שאין לי חזות ערבית אני בא מנקודת הנחה שמקשרים בין היותי ישראלי להיותי יהודי. מצד שני, בהחלט יכול להיות שאני שוגה בהנחה שלי כי כבר יצא לי לשוחח עם קולגות מחו"ל ששאלו אם אני גם יהודי בנוסף להיותי ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 7:52 pm 
Sophomore

נו, אבל זה בדיוק. אין שום קשר (ואין סיבה שיהיה) בין מה שאתה מחשיב (או שנחשב בישראל, או אפילו ברוב העולם המערבי) לידע כללי בסיסי, לבין מה שנחשב בסין לכזה. ואם מדובר בסיני שהאנגלית שלו לא רהוטה, הגיוני שהמונח "מזרח תיכון" יהיה חסר משמעות עבורו. אגב, אני מניח שגם אם יש מונח סיני שמתאר את האזור הגיאוגרפי בו אנחנו חיים, המשמעות המילולית שלו שונה מ''מזרח תיכון'' (בדיוק כמו שאני בטוח שהם לא קוראים לאיזור המחייה שלהם ''המזרח הרחוק'', או בכלל ''המזרח'', הגדרות אירופוצנטריות לחלוטין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 21, 2019 9:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ido כתב:
נו, אבל זה בדיוק. אין שום קשר (ואין סיבה שיהיה) בין מה שאתה מחשיב (או שנחשב בישראל, או אפילו ברוב העולם המערבי) לידע כללי בסיסי, לבין מה שנחשב בסין לכזה. ואם מדובר בסיני שהאנגלית שלו לא רהוטה, הגיוני שהמונח "מזרח תיכון" יהיה חסר משמעות עבורו. אגב, אני מניח שגם אם יש מונח סיני שמתאר את האזור הגיאוגרפי בו אנחנו חיים, המשמעות המילולית שלו שונה מ''מזרח תיכון'' (בדיוק כמו שאני בטוח שהם לא קוראים לאיזור המחייה שלהם ''המזרח הרחוק'', או בכלל ''המזרח'', הגדרות אירופוצנטריות לחלוטין)

אתה כנראה צודק, אבל כשמדובר בתערוכה טכנולוגית, במיוחד כזו שנערכת באופן קבוע על אדמת גרמניה, אתה מצפה מהמשתתפים לקבל את כללי המשחק, כלומר לדעת לשוחח באנגלית ולקבל את זה שעבור העולם המערבי סין נמצאת במזרח.
אם וכאשר אסע לאחת מתערוכות הפלסטיק הנערכות בסין אני מבטיח להגיד להם שאני מגיע מהמערב התיכון :wink:

רק הערה נוספת לגבי חוסר ההיכרות של הסיני הספציפי הזה עם ישראל (ובלי קשר לקישור בין ישראלי ליהודי) - הייתי בהחלט מצפה, על אף היותנו מדינה פצפונת, שנציג של יצרן high performance plastic כמו PEEK יכיר קצת את הפוטנציאל של השוק הישראלי על שלל תעשיות ההגנה, החלל והתעופה והרפואה (שתלים, ציוד דנטלי) שבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2019 12:38 am 
מנהל פורום

כנראה שמבחינתו ישראל זה שוק קטן עד פצפון שלא שווה את המחיר ללימוד הסביבה העסקית ואפילו עובדות בסיסיות.

בכל אופן לעניינו, רק דיברתי על כך שטאיוואן היא השלב הבא אחרי הונג-קונג, ובמקרה שר ההגנה הסיני יצא עם התבטאות בסגנון: "שום כח בעולם לא יימנע את איחוד סין עם טאיוואן". זה עימות צפוי לכל הצדדים והוא רק עניין של זמן. והוא יהיה הרבה יותר אלים ממה שאנחנו רואים עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2019 6:58 am 
Junior

sir charles כתב:
Hacohen כתב:
מקריאה בלבד ולא מנסיון אישי, הבנתי שיש בסין תפישה של "יהודים" כאנשים מאד חכמים/מתוחכמים וזה סוג של יתרון.

לא יודע, נראה לי מאוד מוזר לבוא ולהגיד שאני יהודי כאילו אנחנו איזה גזע נעלה (וזה בלי קשר לכך שאני מגדיר את עצמי קודם כל ישראלי ורק אז יהודי).
ואם הוא לא מקשר בין היותי מישראל (והעובדה שאין לי חזות ערבית) להיותי יהודי אז הוא כנראה לא מתוחכם מדי.

dude can you be more condescending?
WTF?
Chinese appreciate the Jewish culture
they think of themselves as one of the oldest civilization on the planet and appreciate old cultures
2,000 years of Judaism do impress them

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2019 8:44 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

קורובייב כתב:
sir charles כתב:
Hacohen כתב:
מקריאה בלבד ולא מנסיון אישי, הבנתי שיש בסין תפישה של "יהודים" כאנשים מאד חכמים/מתוחכמים וזה סוג של יתרון.

לא יודע, נראה לי מאוד מוזר לבוא ולהגיד שאני יהודי כאילו אנחנו איזה גזע נעלה (וזה בלי קשר לכך שאני מגדיר את עצמי קודם כל ישראלי ורק אז יהודי).

WTF?
they think of themselves as one of the oldest civilization on the planet and appreciate old cultures

I can be, but you probably wouldn't understand :wink:
עכשיו ברצינות, WTF חזרה ישר אליך! מה הקשר התנשאות עכשיו? מאיפה הבאת את זה? התנשאות זה לבוא למישהו זר ולהגיד לו "אני יהודי!" כאילו זה איזשהו גזע נעלה ולא פשוט עוד דת מיותרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2019 8:45 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sir charles כתב:
קורובייב כתב:
sir charles כתב:
Hacohen כתב:

WTF?

I can be, but you probably wouldn't understand :wink:
עכשיו ברצינות, WTF חזרה ישר אליך! מה הקשר התנשאות עכשיו? מאיפה הבאת את זה? התנשאות זה לבוא למישהו זר ולהגיד לו "אני יהודי!" כאילו אנחנו גזע עליון ולא פשוט עוד דת מיותרת.
ובכלל, הדבר האחרון שאתה רוצה להיכנס אליו בתערוכות מקצועיות עם אנשים מכל העולם זה דת (ופוליטיקה). אם אני אשב איתו לבירה אחרי זה אז אולי אפשר להעלות את זה אבל סתם ככה בלי קשר ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2019 12:18 pm 
Junior

אוקי סבבה. הם הרבה.יותר דומים,לישראלים ממה שאתה חושב.
אולי כי אנשים הם בסופו של יום, אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 22, 2019 12:45 pm 
Junior

אוקיי, דיון מרתק.
החלטתי לנסוע לשנחאי ובייגינג כדי לבדוק את העניין (ועל הדרך להשחיל להם כמה חוזים של ונטילים ללא פקקים למפעלי הרכב המקומיים).
הת'רד הזה עזר לי מאד, כי כששואלים אותי מאיפה אני, אני עונה איסאלה והם מיד מבינים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: stavs ו 73 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה