ido כתב:
נו, אבל זה בדיוק. אין שום קשר (ואין סיבה שיהיה) בין מה שאתה מחשיב (או שנחשב בישראל, או אפילו ברוב העולם המערבי) לידע כללי בסיסי, לבין מה שנחשב בסין לכזה. ואם מדובר בסיני שהאנגלית שלו לא רהוטה, הגיוני שהמונח "מזרח תיכון" יהיה חסר משמעות עבורו. אגב, אני מניח שגם אם יש מונח סיני שמתאר את האזור הגיאוגרפי בו אנחנו חיים, המשמעות המילולית שלו שונה מ''מזרח תיכון'' (בדיוק כמו שאני בטוח שהם לא קוראים לאיזור המחייה שלהם ''המזרח הרחוק'', או בכלל ''המזרח'', הגדרות אירופוצנטריות לחלוטין)
אתה כנראה צודק, אבל כשמדובר בתערוכה טכנולוגית, במיוחד כזו שנערכת באופן קבוע על אדמת גרמניה, אתה מצפה מהמשתתפים לקבל את כללי המשחק, כלומר לדעת לשוחח באנגלית ולקבל את זה שעבור העולם המערבי סין נמצאת במזרח.
אם וכאשר אסע לאחת מתערוכות הפלסטיק הנערכות בסין אני מבטיח להגיד להם שאני מגיע מהמערב התיכון
רק הערה נוספת לגבי חוסר ההיכרות של הסיני הספציפי הזה עם ישראל (ובלי קשר לקישור בין ישראלי ליהודי) - הייתי בהחלט מצפה, על אף היותנו מדינה פצפונת, שנציג של יצרן high performance plastic כמו PEEK יכיר קצת את הפוטנציאל של השוק הישראלי על שלל תעשיות ההגנה, החלל והתעופה והרפואה (שתלים, ציוד דנטלי) שבו.