סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 1:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 12:36 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
קיופיפלו כתב:
אני מאמין שהעקרונות האלה שכביכול הם ״מהאוניברסיטה״ אלה עקרונות חשובים והכרחיים. אני מסכים עם מוקי שלא ייכון שלום בלי צדק.
אני לא מאמין עם זאת בפינוי ישובים בכוח וחושב שלתושבי ההתנחלויות יש זכות מוסרית לבחור להישאר במקום מגוריהם. אני לא יודע אם ישראל יכולה להרשות לעצמה, לאורך זמן, להמשיך להיות הריבון בכל מקום שיש בו התנחלויות, לא בלי מהלך של מדינה דו-לאומית. אם ברצוננו לשמור על זכותנו הבינלאומית למדינה אנחנו חייבים לפעול על פי חוקים בינלאומיים שמבוססים על זכויות אדם בסיסיות.
התוצאה של המהלך הלוגי הזה הוא איזשהו מבוי סתום ולכן אני מאמין שיש להשעות את הניסיון להגיע לפתרון מדיני כולל ולנסות ליצור איזושהי נורמליזציה זמנית שתאפשר ירידה של מפלס הטינה והאיבה - בין האנשים עצמם, כדי שהמנהיגים יוכלו בהמשך להגיע להסכם שיהיה מבוסס גם על רצון טוב.

(1) הם אכן עקרונות חשובים, אך אינם מוחלטים. אסור להקריב את עצמנו בשם המוסריות והדמוקרטיה, שהיא סה"כ אמצעי ולא מטרה. כל בר דעת יעדיף מדינה ''בלתי מוסרית'' כמדינת ישראל על פני מדינה ''מוסרית'' שתאפשר חופש מלא למחבלים פוטנציאלים ואוכלוסיה עויינת. הרי המדינה לא מונעת חופש תנועה מהערבים בשל "ערביותם", אלא מסיבות ביטחוניות גרידא. שכן ברור שאיש לא יוכל למנוע מאזרח ערבי להיכנס לאותם מקומות שלפי נדב ''אוסרים כניסה לערבים''. לכן "בגרף הדמוקרטי" אני חושב שדי במקום טוב באמצע.
(2) העולם, לפי החוקים שלו עצמו, לא יכול ליטול מישראל את זכותה להתקיים כמדינה ריבונית. ובאשר לחוקים הבינ"ל - הם עצמם אמנם ברורים למדי וכו', אך מה שמאוד לא ברור זה שישראל מפרה אותם (בטח לא בצורה "גסה" כפי שהשמאל אוהב להציג). לראייה, אף גוף בינ"ל מחייב (למעשה יש אחד כזה) לא קבע שישראל אכן עושה זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 9:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ואני עדיין לא מבין למה זה לא לגיטימי לדון בהווי הטרמפים כמו שהוא מצטייר כאן, כאילו הוא חלק חווייתי בחיים. אני הייתי חושש לתת לילדי לנסוע בטרמפים גם במקומות פחות מסוכנים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 9:48 am 
Hall of Famer

הקטע של הטרמפים הפחיד אותי מאז ומעולם. אף פעם לא חשבתי על לקחת טרמפ, גם לא שהייתי במקומות רחוקים. לא בלקסיקון שלי בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 9:55 am 
Sophomore

קיופיפלו- ראה תוכניתו של דני דיין שפורסמה בשבוע שעבר ודומה לעקרונות עליהם אתה מדבר.
ראי- שוב, כמי שנסע בתוך הגוש לא מעט בטרמפים וגם ממנו ואליו - מצד אחד זו הוויה מאד מאד טבעית, בטוחה למדי בהנחה שאתה אחראי ומהווה פיתרון כשאין תחבורה ציבורית (דווח אצלנו אתמול שכנראה תתוגבר התחבורה בין היישובים כבר בקרוב). מצד שני, התחושה שלי היא שזה בדרך לעבור מן העולם- לא כ"כ בגלל הארוע של אתמול אלא כי היום יש יותר מודעות לסכנות השונות ואולי גם יותר סכנות. זה דומה בעיני לכך שכילד (ואני מניח שכמוני רבים כאן) ישנתי הרבה אצל חברים וגם בקרב בנות זה לא היה דבר נדיר. היום כהורה לבנות אני שולח רק אחרי שאני משוכנע שאני מכיר את ההורים ובכלל אני ואשתי (עוסית שמכירה את הסיפורים הכי נוראיים שאפשר לדמיין) מעדיפים למעט בזה ככל האפשר. העולם משתנה והרגלים שנראו טבעיים ייתכן שייעלמו ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 9:59 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הורטון, אני יכול לומר לך שגם בין יישובי לב השרון התחבורה הציבורית על הפנים... ועדיין בחיים לא הייתי נותן לילדות שלי לנסוע בטרמפים, ובטח לא הייתי עובר בשתיקה על בית ספר שמשחרר אותם לנפשם ב-10 וחצי בלילה לתפוס טרמפים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 10:07 am 
Hall of Famer

ילדים לא ישנים היום אחד אצל השני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 10:36 am 
Sophomore

לגבי שינת ילדים- לדעתי זה דבר היום שמפחיד הורים יותר ויותר- עם כל סיפור על פדופיליה וכדו'. לא רואה את עצמי היום נותן לאחת הבנות שלי ללכת לישון אצל משפחה שאני לא מכיר ממש טוב וגם אז אני לא הכי שקט.
לגבי הטרמפים- שוב זו שגרת חיים ומציאות די נינוחה. אם נתנתק מהסיפור הנוכחי שכאמור התרחש מחוץ ליישוב על הכביש הראשי(ע"פ הידוע לנו, וכזכור לא ברור בכלל אם הם עלו לטרמפ). אז רוב מוחלט של הטרמפים נלקח מתוך היישובים או מטרמפיאדות מסודרות ומאובטחות. עכשיו, סהדי במרומים שאני לא חושב שהציבור בהתנחלויות טוב א-פריורית מכל ציבור אחר במדינת ישראל ( ויש בו כל צרה שיש בכל מקום אחר, מידיעה) אבל בטרמפ מתוך יישוב ואפילו מהגדולים שבהם אתה מכיר פחות או יותר את הנהג והוא מכיר אותך וגם אם אין היכרות אישית- אתה רואה בד"כ די בקלות שמדובר על מישהו "משלנו" בטח ובטח ביישובים הקטנים. תראה את זה כאילו אתה תופס טרמפ ש-95% שהוא עם מישהו מההורים של בית הספר שבו למדת. אני בטח ובטח יכול לחשוב על תקופות לא ממש רחוקות שבהן לעלות על טרמפ עם מישהו אקראי מאחד היישובים לירושלים היה נראה לי בטוח פי כמה מאשר לסוע עם אגד עד לתחנה מרכזית ומשם לעלות על קו פנימי בירושלים שיכול להתפוצץ עליך.

אגב, תוך כדי כתיבה נתקלתי בטור הזה של אריאל כהנא שמתאר לא רע את המציאות שלנו בגוש:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/585/ ... =479&loc=9

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 11:01 am 
Freshman

אני חושב שהנקודה של שינת הילדים אצל חברים בעבר והיום זה חלק מתהליך כללי, שנראה שמתפתח יד ביד עם התפתחות אמצעי התקשורת והידע הפרטיים. נראה שהיום באופן כללי הורים מודאגים יותר מבעבר, ובודאי מאפשרים פחות עצמאות לילדיהם מאשר בעבר. אם לפני 15 שנים בערך, כשהייתי ילד, היינו מדברים עם ההורים בערך פעם אחת במהלך היום שבין יציאתם לעבודה בבוקר וחזרתם בערב, הרי שהיום כל ילד מחזיק סלולרי, זמין בכל רגע ומס' שיחות ה"בדיקה לשלומו" בהתאם. אם כשאבא שלי טייל במזרח בשנות ה-80 ויצר קשר עם הוריו אחת לחודשיים באמצעות גלויות, היום חבר'ה צעירים שמטיילים בהודו מגיעים עם סמארטפונים ונדרשים לדווח להורים שלהם פעם ביום, או במינימום כל שישי.

זה הכיוון שהעולם הולך עליו. לא יודע אם זה בגלל שהעולם באמת נהיה יותר מסוכן וההורים באמת דואגים יותר, או בגלל שהיום פשוט האמצעים קיימים וזמינים לכל. כמו כן, יש מי שמרוויח מיצירת דאגות. בחור שפגשתי בהודו סיפר לי איך היה עובר מדלת לדלת בעיירות קטנות בקנדה, מקומות שכולם מכירים את כולם והדלתות פתוחות בכל שעות היום, ומשכנע אותם שהם חייבים להגביר את רמת האבטחה שלהם, לרכוש מערכות אזעקה ומנעולים משוכללים וכו', כי נורא מסוכן היום.

ורק הערה קטנה לגבי המוסר היהודי ה"נעלה" ושמחת הערבים שדוסקסו כאן - מזכיר שגם אצלנו התופעות האלה קיימות, למשל באירוע הזה.
מיעוט או לא, זו תופעה שקיימת ומתרחבת והיא בודאי לא רק בשוליים הזויים וקיצוניים, לצערי הרב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 11:10 am 
Hall of Famer

אין לי ספק בכלל שהורים היום מגוננים על ילדיהם הרבה יותר מבעבר. אפילו אם אני משווה את החופש שלי נתנו בתור ילד קטן לעומת מה שאני רואה היום אני שם לב להבדלים. אני חושב שדי מגזימים עם זה, אגב.
כשהייתי בן 6 כבר הייתי מסתובב לבד בשכונה (אולי אפילו קצת לפני?), בגיל הזה גם נתנו לי כבר להשתמש במעליות וכו'.
אני אגב ממש לא חושב שהעולם היום מסוכן יותר מבעבר. פשוט יש יותר פרסומים. פדופיליה, אונס וסוטים היו תמיד. היום זה מקבל יותר נפח תקשורתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 11:26 am 
Freshman

כן, זו התחושה שלי גם. מצד אחד החדשות היום נמצאות בכל מקום, הרבה יותר זמינות, וחדשות מאז ומעולם הדגישו וניפחו את המשקל של הדברים הרעים. מצד שני יש להורה היום הרבה יותר כלים להשגיח על הילד, להיות איתו בקשר רציף וכו', כך שהרבה יותר קל לגונן ולדאוג בלי מאמץ מיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 12:29 pm 
Junior

red כתב:
ורק לי משהו בסיפור הזה מריח קצת חשוד או לכל הפחות לא סגור?
1. איך הגיע הבחור השלישי לטרמפיאדה הזאת? הוא למד בכלל במקום אחר.
2. איך הצליחו שני מחבלים (אין מקום ברכב ליותר) לחטוף שלושה צעירים בלי להשאיר עקבות?
3. 48 שעות אחרי החטיפה, אין אפילו בדל של קצה חוט. זה כמעט בלתי אפשרי להעלים כך שלושה אנשים בשטחים, עם הכיסוי של השב״כ.
4. אתמול הגיע למשטרה אדם שהעיד שהוא לקח שניים מהנערים לצומת מיתר, על גבול הנגב - בכיוון ההפוך לגמרי ליעד שלהם (טלמון ונופי איילון).

1. אז? לטרמפיאדה מגיע כל מי שהיא נמצאת בדרך שלו (והיא נמצאת בדרך מחברון לאלעד).
2. עם רכב נוסף שנסע אחריהם, מן הסתם.
3. לא בטוח שאין, בכל מקרה - המחדל המשטרתי הרע את המצב מאד.
4. אולי הוא טועה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 2:09 pm 
Hall of Famer

יהודה, יש בעולם מכוניות שאינן סדאן משפחתית-חמישה מקומות. וגם לאלה יש באגאז'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 2:09 pm 
Hall of Famer

(למעשה, אם הייתי רוצה להתחפש למתנחל, מכונית עם יותר מקומות ישיבה היתה אחד הפריטים הראשונים ברשימת הציוד שלי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 2:50 pm 
Hall of Famer

יש כמה רכבי מתנחלים קלאסיים:
סובארו ליאונה סטיישן.
יש איזה מיצובישי , MPV נראה לי. גם כן קלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 3:18 pm 
Sophomore

Gibon כתב:
ורק הערה קטנה לגבי המוסר היהודי ה"נעלה" ושמחת הערבים שדוסקסו כאן - מזכיר שגם אצלנו התופעות האלה קיימות, למשל באירוע הזה.
מיעוט או לא, זו תופעה שקיימת ומתרחבת והיא בודאי לא רק בשוליים הזויים וקיצוניים, לצערי הרב

אם זה היה מכוון כלפיי אז אני חייב לציין שלא דיברתי על ''המוסר היהודי הנעלה''. אני לא חושב שמדינת ישראל ככזו ש''מתעללת'' באזרחים (כולל היהודים) שלה היא שיא המוסר, ואף על עצמי אישית - לא הייתי מעיד כסמל המוסר העולמי בלשון המעטה. אלא שדיברתי על ''המוסר'' הערבי שנמצא בשפל המדרגה שממנו אנחנו מאוד מאוד מאוד רחוקים. לא משנה כמה לינקים על הודעות שמחה על ילדים ערבים מתים תמצא לי, אנחנו עדיין לא באותה ליגה. אם אנחנו ליגה לאומית אז הם NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 3:34 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
יש כמה רכבי מתנחלים קלאסיים:
סובארו ליאונה סטיישן.
יש איזה מיצובישי , MPV נראה לי. גם כן קלאסי.

יו, סובארו ליאונה סטיישן זה כ"כ קולקציית אביב 96'.

כן, ה-MPV הולך חזק. גם הפריוויה.

אבל מאז יש דור חדש של מכוניות מתנחלים קלאסיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 3:46 pm 
Freshman

אז תחילה הרשה לי להתנצל אם אתה חש ששמתי מילים בפיך, לא זאת הייתה כוונתי.
רק רציתי להראות שדוגמאות ל"מוסריות" בעייתית ניתן למצוא בכל מקום, ובודאי בשני הצדדים הנידונים. גם אם נקבל את גישתך שהיהודים עדיפים מבחינה מוסרית על הערבים (ואין לי טיפת יומרה לחשוב שאני יודע ומכיר מספיק על מנת לקבוע בשאלה זו, לכאן או לכאן), ההשוואה הזו מבסיסה אינה תורמת לכלום, אלא להפך. זהו בדיוק סוג ההכללות אשר, לעניות דעתי, מסייעים להשקפות שוליות וקיצוניות יותר לתפוס אחיזה בחלקים נרחבים של הציבור, וכך הופכות את הסיכוי להגיע לסוג כלשהו של סיום חיובי לסכסוך, קטן בהרבה.
סוג של תהליך מחזורי - ערבים רואים יהודים שמודים לאל על תאונה מחרידה בה נהרגו ילדים, אך ורק משום שהם ערבים. אז בתורם הם מוצאים לגיטמציה לשמוח בחטיפת נערים מעברו השני של המתרס. יהודים רואים ערבים חוגגים חטיפה, ובתגובה מרגישים שמחה בשומעם על ילדים ערבים מתים.
זה לא משנה מי התחיל פה, זה לא משנה איזה עם נמצא על מדרגה מוסרית גבוהה יותר כרגע. משנה רק שמהמצב הזה, כולם יוצאים נפסדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 9:19 pm 
Sophomore

Gibon כתב:
אז תחילה הרשה לי להתנצל אם אתה חש ששמתי מילים בפיך, לא זאת הייתה כוונתי.
רק רציתי להראות שדוגמאות ל"מוסריות" בעייתית ניתן למצוא בכל מקום, ובודאי בשני הצדדים הנידונים. גם אם נקבל את גישתך שהיהודים עדיפים מבחינה מוסרית על הערבים (ואין לי טיפת יומרה לחשוב שאני יודע ומכיר מספיק על מנת לקבוע בשאלה זו, לכאן או לכאן), ההשוואה הזו מבסיסה אינה תורמת לכלום, אלא להפך. זהו בדיוק סוג ההכללות אשר, לעניות דעתי, מסייעים להשקפות שוליות וקיצוניות יותר לתפוס אחיזה בחלקים נרחבים של הציבור, וכך הופכות את הסיכוי להגיע לסוג כלשהו של סיום חיובי לסכסוך, קטן בהרבה.
סוג של תהליך מחזורי - ערבים רואים יהודים שמודים לאל על תאונה מחרידה בה נהרגו ילדים, אך ורק משום שהם ערבים. אז בתורם הם מוצאים לגיטמציה לשמוח בחטיפת נערים מעברו השני של המתרס. יהודים רואים ערבים חוגגים חטיפה, ובתגובה מרגישים שמחה בשומעם על ילדים ערבים מתים.
זה לא משנה מי התחיל פה, זה לא משנה איזה עם נמצא על מדרגה מוסרית גבוהה יותר כרגע. משנה רק שמהמצב הזה, כולם יוצאים נפסדים

אני לא חושב שהם צריכים לאהוב אותנו או ההפך כדי להגיע לפתרון -אותו נכנה ''יעיל'' - בין הצדדים. דווקא הפחד והשנאה לדעתי, אמורים לדרבן אותנו לרצות להיפרד מהם כמה שיותר מהר ולתת להם להתמודד עם הבעיות שלהם לבד, במדינה משלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:31 am 
Sophomore

חנין זועבי בראיון היום לרדיו תל אביב טוענת שהחוטפים אינם טרוריסטים ופעלו ככה כי ישראל מאלצת אותם.
עכשיו,אני יודע שיש חופש הדיבור וכה..אבל תמיכה בפומבי באלימות של חבר כנסת,לא מצדיקה איזה מכתב התפטרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:39 am 
Sophomore

יש למישהו ציפיות אחרות ממנה? היא פאקינג היתה על המארמרה.

אני בכלל מתפלא שהיא לא האשימה את ישראל והכיבוש בפיגוע בקניה וברציחות ההמוניות שמתרחשות עכשיו בעיראק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:42 am 
Hall of Famer

יש הבדל בין מרמרה לבין תמיכה בחטיפה של קטינים.
אשכרה נשמע לי פלילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 1:04 pm 
Sophomore

אני חושב שקריאה כזו, שהיא ממש הצהרה בדבר הלגיטימיות של חטיפת נערים ישראלים, מפיה של ח"כ, היא כזו שחורגת הרבה מעבר לגבולות חופש הביטוי שצריך לסבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 1:07 pm 
Hall of Famer

משה נגבי בראיון ברדיו קודם גם די מסכים לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 1:24 pm 
Junior

היא תגמור בסוף כמו עזמי בשארה, זה ברור. אלא אם כן היא לא תספיק לברוח מהארץ בזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 2:28 pm 
Freshman

רק שהיא לא תמכה, והיא ציינה שהיא לא מסכימה אתם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: