rony כתב:
בקיצור מאנו, הטיפונת שאתה וציון יודעים מספיקה כדי לקבוע שגואנזו, עיר המסחר אולי הכי חשובה בסין (שהיא עדיין, מדינה קצת יותר משמעותית מישראל ברמה העולמית) היא חור, העובדה שאני הייתי שם ואני אומר לכם שהיא רחוקה מאוד מלהיות חור לא מספיקה.
אז בתור כנראה היחיד בפורום הזה שהיה גם בגואנזו וגם בתל אביב אני אומר לך שבהחלט אפשר להגדיר את גואנזו כחור, אבל אני לא רואה שום דרך להגדיר את גואנזו כחור מבלי להגדיר את תל אביב כחור יותר נידח ממנה, זה הכל.
ואם כבר זילזול, לבוא ולהגיד ששמעת סיפורים על מקום מסויים ולכן אתה מוסמך יותר לקבוע שהוא חור מאשר אנשים שאשכרה היו באותו מקום, כאן נמצאים הזילזול וההתנשאות האמיתיים, פשוט חשיבה אתנוצנטרית מערבית צרה שלא מקבלת שיש עולם גם מחוץ לגבולות מערב אירופה-צפון אמריקה ושהוא לא פחות מתקדם כלכלית ותרבותית מהעולם שאנחנו מכירים ושאין לו מה להציע לאנשים "כמונו".
שמע, כמעט כל הנחה שלך בנוגע אליי ולהיכרות שלי עם האיזור היא שגויה (ומעידה על כך שסיננת הודעה או שתיים שכתבתי). מודה שלא הייתי שבוע בגואנזו בתערוכת סחר עולמית, אבל מצד שני זו כל החוויה שהייתה לך על כל המשתמע מכך- כלומר, מצד אחד זה מרשים מאוד שמתקיים שם אירוע כל כך גדול, ומצד שני ברור לך שזה לא מצב נורמאלי לבחון בו את החיים בסין.
אני מניח שאוכל זה משהו שהוא נורא סובייקטיבי, ואני יכול להגיד שמאוד נהנתי בתחילה מכל דבר שהכנסתי לפה אבל אחרי תקופה מסויימת כבר לא הצלחתי להתכחש לכך שיש כמעט להכל טעם לוואי וריחות לוואי מוזרים ולא נעימים, והסירחון של שווקי האוכל בכלל מגיע איזה כמה רחובות לכל כיוון.
יש שם אחלה פירות וגם אפשר למצוא אוכל סיני מאוד טעים (ואצלי הדברים המוצלחים ביותר היו דווקא במקומות הזולים והנידחים ביותר), אבל ברור לי שההיצע והמגוון בתל אביב גדול פי כמה וכמה.
מעבר למנטליות השונה יש שם גם שנאת זרים גדולה (לצד סקרנות מוגזמת). אני יכול להגיד שלעומת מספר חוויות מאוד חיוביות, היו חוויות קיצוניות באי נעימותן.
לא מבין עד הסוף מה ההגדרה של "חור תחת" וכבר אמרתי בהודעה הראשונה שלי כאן שלא הייתי בוחר בהכרח בביטוי הזה, אבל בעיקר משום שהשימוש בביטוי הזה מוביל לתגובה כמעט רפלקסיבית שהיא בון טון אעלק אינטלקטואלי אבל נטול מחשבה אמיתית.
אני יוצא מנקודת הנחה שכשאדם אומר שמקום הוא חור תחת זה מקביל ללומר "מה לעזאזל יש לו לחפש במקום הזה. מלבד הכסף", והאמירה הזאת מתייחסת לחוויית המשתמש הסוייבקטיבית ולא למשהו שניתן להוכיח באמצעות נימוקים כלכליים ושל גודל האוכלוסיה. בסין יש המון אנשים ויש עוצמה כלכלית, ואני מניח שהמון המון אנשים נהנים מהאוכל ומהתרבות ומהאווירה ומהגודל וכו'... בעיקר סינים.
סתם דוגמא קטנה (מעבר לעניין הגדול בהחלט של היעדר גישה לפייסבוק במרבית המקומות): הבעלים האוסטרלית של הוסטל מסויים שהייתי בו, הייתה מזמינה שעווה לרגליים מאוסטרליה כי לטענתה אין אפשרות להשיג שם.
למרות המחשבה על ספורטאים צעירים ככאלה שמחפשים רק אלכוהול, מסיבות והימורים (וכמובן שזה מושפע מאוד מכך שמדובר בפורום כדורסל ונבא בעיקר), אני נותן לזהבי ולמשפחתו את הקרדיט שיש דברים אחרים משמעותיים בחייהם. במובן הזה, דווקא הדיבור על קהילה הרבה יותר רלוונטי.
ואגב לירון זרקו אמר כבר שהוא לא נחשף לקהילה רצינית שם, וגם שהוא מעדיף את אילת, אבל מה הוא יודע אה? בסך הכל שיחק שם וחי שם.