סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 12:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 11:52 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
האמת היא שרק עברתי שם ללילה בדרך ממקאו ליאנגשו.
זכורה לי עיר מודרנית בהחלט (הרבה מהגרי עבודה מאפריקה), ומוקפץ נהדר שאכלתי בדוכן רחוב, יחד עם אננס אישי מדהים ואפרסקים מעולים משוק פירות סמוך. מניח שאתה העברת שם קצת יותר זמן ממני :wink:

עריכה: וזה מזכיר לי, שחובבי פירות יהנו מאוד באזורים האלה של דרום-מזרח סין. פירות ברמה של תאילנד, טובים בהרבה
מהסחורה סוג ב' שמוכרים בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 11:58 am 
Hall of Famer

הייתי שם קצת פחות משבוע בקנטון פייר (אחת מתערוכות הסחר הכי גדולות בעולם) לפני שנה, אני חובב קטן מאוד של ערים באופן כללי, אבל ספציפית שם יש אוכל מצויין (למי שמסתדר עם חריף לפחות) ולפחות האטרקציות שאני ראיתי היו ממש נחמדות, בהחלט עיר שיש בה מה לעשות ולראות. מה שכן, וזה הבנתי שנכון לרוב, אם לא כל הקניונים בסין, המחירים של המותגים שמוכרים לנו בשמיים, לפחות 30-40% מעל המחירים בישראל, חשבתי לקנות שם נעליים, לא מצאתי שום דבר ממותג שאני מכיר בפחות מ-600 שקל, האוכל והתחבורה לעומת זאת היו די זולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 12:06 pm 
Freshman

טוב, לא התכוונתי לעורר כזאת מהומה על הנושא הזה. כאילו למי אכפת..

אודה שלא שמעתי מעולם על גואנזו או איך שלא קוראים למקום הזה :roll: , וכנראה שטעיתי, מכל מיני בחינות, בכנותו "חור מהתחת". אולי זה גם מעיד שאני פרובינציאלי, בור וצר אופקים. נגיד.

אבל חוץ מזה, מה שניסיתי לומר בסך הכל זה שהבחירה של זהבי היא הרבה יותר כלכלית ממקצועית, ושהוא הולך לליגה שגם אם אינה "חור מהתחת" נראה שברור כי רמתה המקצועית היא מתחת למה שהוא יכול היה לנסות להשיג. כמובן שהוא עשה את השיקולים שלו, אבל בתור חובב כדורגל זה קצת מאכזב שהוא לא ניסה להשתדרג לאחת מהליגות הגדולות.

וגם אמרתי, בת'רד אחר, שהיורו הזה הדגיש, לי לפחות, כמה הכדורגל שלנו לא זז בזמן שכולם סביבנו מתקדמים.

אכן לא דברי חכמה שלא שמעתם אוזן מעולם, ובאמת אולי היה עדיף לשתוק..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 12:08 pm 
Freshman

האוכל בסין בכלל זכור לי כזול מאוד מאוד. יש לציין שאכלתי בעיקר ברחוב. מאוד מפותח כל עניין אוכל הרחוב בסין.

לגבי המותגים - אין לי מושג, לא קניתי מותגים בסין. באופן כללי בשווקים הסיניים המחירים ה"התחלתיים" הם מופרכים לחלוטין, ואחרי התמקחות זה יורד ברמה מגוחכת. בהרבה מקרים אפשר להוריד את המחיר לעשירית ואף פחות מהמחיר ההתחלתי. מה שכן, בערך שעה מג'ואנז'ו נמצא אזור הסחר המיוחד של שנזן, ושם יש הטבות מס כאלה ואחרות שהופכות אותו לאזור קניות זול במיוחד. שוב, לא סגור לגבי מותגי אופנה, אבל הרבה ישראלים שנוסעים להונג-קונג עושים יום בשנזן (ממש מעבר לגבול ואפשר לקבל ויזה ל-24 שעות רק לשנזן) על מנת לקנות מוצרי אלקטרוניקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 12:17 pm 
Hall of Famer

ציון, שווה גם לזכור שזהבי כבר שיחק באיטליה ואיך לומר, לא בדיוק קרע שם את הליגה, אני גם יכול לגמרי להבין את ההעדפה של להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות, בטח ובטח כשהשועלים משלמים לך כמה מיליונים טובים יותר מהאריות בכל שנה. אגב, אם כבר הזכרנו בת'רד את "ערבות רוסיה", אז לאנשים שמעדיפים מזג אוויר חם אין שום ספק שגואנזו עדיפה בהרבה על אירופה מהבחינה הזו, טמפרטורות מאוד דומות לישראל (רק יותר לח וגשום).

וגיבון, מודה שלא יצא לי להסתובב יותר מדי בשווקים, יצא לי פעם או פעמיים ללכת לקניון, ושם אי אפשר ממש להתמקח, לשנזן לא הגעתי (חשבתי לקחת טיסה להונג-קונג רק בשביל החוויה, אבל לא הסתדר). לגבי אוכל רחוב, העובדה שהוא מצויין די מאפיינת את כל מדינות המזרח שאני ביקרתי בהן, היתרון של גואנזו מבחינתי היה שגם האוכל במסעדות היה מאוד טעים, בניגוד נניח לוייטנאם שבה אוכל הרחוב מדהים, אבל המסעדות, לפחות בהאנוי וסייגון, היו די מעפנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 3:50 pm 
Sophomore

rony כתב:
בקיצור מאנו, הטיפונת שאתה וציון יודעים מספיקה כדי לקבוע שגואנזו, עיר המסחר אולי הכי חשובה בסין (שהיא עדיין, מדינה קצת יותר משמעותית מישראל ברמה העולמית) היא חור, העובדה שאני הייתי שם ואני אומר לכם שהיא רחוקה מאוד מלהיות חור לא מספיקה.

אז בתור כנראה היחיד בפורום הזה שהיה גם בגואנזו וגם בתל אביב אני אומר לך שבהחלט אפשר להגדיר את גואנזו כחור, אבל אני לא רואה שום דרך להגדיר את גואנזו כחור מבלי להגדיר את תל אביב כחור יותר נידח ממנה, זה הכל.

ואם כבר זילזול, לבוא ולהגיד ששמעת סיפורים על מקום מסויים ולכן אתה מוסמך יותר לקבוע שהוא חור מאשר אנשים שאשכרה היו באותו מקום, כאן נמצאים הזילזול וההתנשאות האמיתיים, פשוט חשיבה אתנוצנטרית מערבית צרה שלא מקבלת שיש עולם גם מחוץ לגבולות מערב אירופה-צפון אמריקה ושהוא לא פחות מתקדם כלכלית ותרבותית מהעולם שאנחנו מכירים ושאין לו מה להציע לאנשים "כמונו".

שמע, כמעט כל הנחה שלך בנוגע אליי ולהיכרות שלי עם האיזור היא שגויה (ומעידה על כך שסיננת הודעה או שתיים שכתבתי). מודה שלא הייתי שבוע בגואנזו בתערוכת סחר עולמית, אבל מצד שני זו כל החוויה שהייתה לך על כל המשתמע מכך- כלומר, מצד אחד זה מרשים מאוד שמתקיים שם אירוע כל כך גדול, ומצד שני ברור לך שזה לא מצב נורמאלי לבחון בו את החיים בסין.

אני מניח שאוכל זה משהו שהוא נורא סובייקטיבי, ואני יכול להגיד שמאוד נהנתי בתחילה מכל דבר שהכנסתי לפה אבל אחרי תקופה מסויימת כבר לא הצלחתי להתכחש לכך שיש כמעט להכל טעם לוואי וריחות לוואי מוזרים ולא נעימים, והסירחון של שווקי האוכל בכלל מגיע איזה כמה רחובות לכל כיוון.
יש שם אחלה פירות וגם אפשר למצוא אוכל סיני מאוד טעים (ואצלי הדברים המוצלחים ביותר היו דווקא במקומות הזולים והנידחים ביותר), אבל ברור לי שההיצע והמגוון בתל אביב גדול פי כמה וכמה.

מעבר למנטליות השונה יש שם גם שנאת זרים גדולה (לצד סקרנות מוגזמת). אני יכול להגיד שלעומת מספר חוויות מאוד חיוביות, היו חוויות קיצוניות באי נעימותן.

לא מבין עד הסוף מה ההגדרה של "חור תחת" וכבר אמרתי בהודעה הראשונה שלי כאן שלא הייתי בוחר בהכרח בביטוי הזה, אבל בעיקר משום שהשימוש בביטוי הזה מוביל לתגובה כמעט רפלקסיבית שהיא בון טון אעלק אינטלקטואלי אבל נטול מחשבה אמיתית.
אני יוצא מנקודת הנחה שכשאדם אומר שמקום הוא חור תחת זה מקביל ללומר "מה לעזאזל יש לו לחפש במקום הזה. מלבד הכסף", והאמירה הזאת מתייחסת לחוויית המשתמש הסוייבקטיבית ולא למשהו שניתן להוכיח באמצעות נימוקים כלכליים ושל גודל האוכלוסיה. בסין יש המון אנשים ויש עוצמה כלכלית, ואני מניח שהמון המון אנשים נהנים מהאוכל ומהתרבות ומהאווירה ומהגודל וכו'... בעיקר סינים.
סתם דוגמא קטנה (מעבר לעניין הגדול בהחלט של היעדר גישה לפייסבוק במרבית המקומות): הבעלים האוסטרלית של הוסטל מסויים שהייתי בו, הייתה מזמינה שעווה לרגליים מאוסטרליה כי לטענתה אין אפשרות להשיג שם.
למרות המחשבה על ספורטאים צעירים ככאלה שמחפשים רק אלכוהול, מסיבות והימורים (וכמובן שזה מושפע מאוד מכך שמדובר בפורום כדורסל ונבא בעיקר), אני נותן לזהבי ולמשפחתו את הקרדיט שיש דברים אחרים משמעותיים בחייהם. במובן הזה, דווקא הדיבור על קהילה הרבה יותר רלוונטי.

ואגב לירון זרקו אמר כבר שהוא לא נחשף לקהילה רצינית שם, וגם שהוא מעדיף את אילת, אבל מה הוא יודע אה? בסך הכל שיחק שם וחי שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 4:08 pm 
Hall of Famer

להגיד שלזהבי יהיה קשה להסתגל, כי זה מקום רחוק מכל מה שהוא מכיר, לא רק ברמה הגאוגרפית, אלא מבחינת החיים שם, תרבות האנשים, זאת אמירה לגיטימית שאפשר להתווכח איתה.
להגדיר עיר מרכזית בסין (לפחות לפי העדויות פה, אני לא מכיר) כחור זה כבר סיפור אחר לגמרי. זאת ראיה לחלוטין צרה של מרכז העולם הוא אירופה, ארה"ב וכמובן שבאמצע של כל זה תל אביב (ברור...NOT). אני לא רואה איך אפשר להגדיר כרך מודרני (שוב לפי העדויות) של מיליוני אנשים כחור.

מעבר לכך, ברור שזהבי לקח את ההצעה הכי משתלמת כלכלית. כאילו דה! אבל אני ממש לא חושב שאפשר להגיד שזהבי ויתר על האפשרות להגשים את עצמו בגלל שהוא עבר לסין. כמו שרשמו, אירופה לא בדיוק חיכתה לאדון זהבי והליגה בישראל זה באמת חור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 4:43 pm 
Hall of Famer

מאנו, אין לי שום בעייה עם זה שתגיד שלדעתך רוב הישראלים לא יהנו לגור בסין בגלל הבדלי תרבות, הבדלי שפה, אוכל שונה ומה שלא, אבל כמו שעמוס כתב, אני לא מבין איך אפשר להגן על אמירה שגואנזו היא "חור תחת", בטח ובטח כשהיא נאמרת מצד מישהו שבמקרה הטוב רק שמע את השם של המקום כמה פעמים ובטח שלא היה בו. אין לי בעייה אם מישהו יגיד שזהבי עובר רק בגלל הכסף, הרי גם אם הוא היה עוזב את מכבי ת"א ל-נניח-ווסט ברומיץ' או גרנאדה זה לא בגלל שהקבוצות האלו הן משאת נפשו המקצועית של כל כדורגלן (ואני בכלל לא בטוח שלא עדיף לשחק במכבי ת"א ובליגה האירופית מאשר להיות שחקן ספסל בליגה הספרדית לצורך העניין) אלא בגלל שאו שהן מציעות לו המון כסף או שהוא מקווה להשתדרג מהן לקבוצות יותר בכירות שמגיעות רחוק באירופה ו... משלמות יותר כסף. בשורה התחתונה, אנשים יעזבו את הבית שלהם בעיקר בשביל כסף, הכרה ואתגר מקצועי גם בהחלט שווים משהו, אבל לא כשהם עומדים מול סכום שמסדר לך, לילדים שלך ולנכדים שלך את החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 19, 2016 8:55 pm 
Hall of Famer

רק מילה לגבי הרומן האיטלקי של זהבי - ייתכן מאוד שזה הגיע לפני השיא שלו. באופן כללי, הליגה האיטלקית זו ליגה עם פחות גולים מליגות אחרות, וכזו ששחקן כמו זהבי לדעתי פחות יכול לבוא לידי ביטוי, לעומת ליגה אנגלית או ספרדית. זהבי של פאלרמו לא היה שחקן שהוא מעל ליגת העל בישראל. זהבי של גואנז'ו לחלוטין כן, בדומה למה שהיו בזמנו ברקוביץ' ורביבו כשיצאו לליגה האנגלית והספרדית.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 20, 2016 12:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

רק אציין שלדעתי לזהבי לא היה מה לחפש בליגה האנגלית הפיזית (ראינו איך הוא מתקשה להתמודד מול קשרים פיזיים בליגת האלופות), אבל בספרדית היותר טכנית הוא יכל להצליח, רק שזה היה אומר לשחק בקבוצה קטנה ולא באחת הגדולות.
עם כל העליונות שלו בליגה אין לו איזשהו יתרון פיזי והוא היה מתקשה באירופה כמו שאלון מזרחי בזמנו, שהיה סקורר מחונן בליגה שלנו, לא הצליח בצרפת.
בכל אופן הוא עשה את ההחלטה הנכונה מבחינה כלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 20, 2016 8:08 pm 
Hall of Famer

לא, כי ברקוביץ' ובניון פיזיים מאוד.
רוב השחקנים האנגלים הם באופן כללי די חסרי מעוף, יצירתיות וטכניקה אישית. לא שאין כמה יחידי סגולה, אבל זה נכון לגבי הרוב, ורואים את זה כל שנתיים בטורנירי הנבחרות. הם בנאליים להחריד, ובשביל זה הם לא הגיעו לשום הישג כבר 50 שנה. את היצירתיות מביאים שחקנים זרים, ואני לא חושב שבקטע הזה לזהבי הייתה בעיה להשתלב. אולי לא בקבוצת צמרת, אבל בקבוצת אמצע טבלה ומטה בהחלט כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 20, 2016 8:47 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נכון, שניהם פחות פיזים מזהבי אבל להם היה דריבל הרבה יותר טוב.
לזהבי יש מיקום מצוין ובעיטה מדויקת אבל ברגע שמרביצים לו אין לו יותר מדי מה לעשות חוץ מליפול בתיאטרליות, הוא לא יעבור שחקן בכדרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2016 7:32 pm 
Hall of Famer

ולמי שחשב כבר שהסאגה נגמרה, מכבי הגישה הצעה משופרת לזהבי, שנוטה לקבל אותה :shock:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2016 8:30 pm 
Hall of Famer

עכשיו אומרים שלא קיבל

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 26, 2016 8:32 pm 
Hall of Famer

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 29, 2016 5:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סאגה מגוחכת. אני גם לא מבין את מכבי. זהבי שחקן גדול ברמות של ישראל, אבל הוא מתקרב לגיל 30 והסכומים שמדובר פה עליהם - הכסף שנחסך והביי אאוט שיתקבל - הם ב-8 ספרות, סכום ענק לקבוצה ישראלית גם כשיש לה מיליארדר קנדי.
יאללה, תשחררו, ושיחתום שם כבר. ותתחילו למצוא שחקנים אחרים שיודעים לשחק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 29, 2016 9:48 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
סאגה מגוחכת. אני גם לא מבין את מכבי. זהבי שחקן גדול ברמות של ישראל, אבל הוא מתקרב לגיל 30 והסכומים שמדובר פה עליהם - הכסף שנחסך והביי אאוט שיתקבל - הם ב-8 ספרות, סכום ענק לקבוצה ישראלית גם כשיש לה מיליארדר קנדי.
יאללה, תשחררו, ושיחתום שם כבר. ותתחילו למצוא שחקנים אחרים שיודעים לשחק.

חתם כבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 29, 2016 9:59 pm 
Junior

אגב, שמעתי הבוקר את נדב צנציפר, שצמוד לזהבי כבר 3 ימים, מתראיין אצל רסקה.
הוא אמר, בין השאר, שעם כל הכבוד לתל אביב, גוואנז'ו, ובפרט האיזור שזהבי יגור בו, הרבה יותר יוקרתית, מגניבה, רמת חיים גבוהה פי כמה וכו'

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 29, 2016 10:42 pm 
Hall of Famer

אני לא בטוח שעם השכר הזה רמת החיים שאתה יכול חהשיג שם גבוהה מכאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 29, 2016 10:51 pm 
Hall of Famer

בוא נגיד שעם שכר של, כמה זה? 6 מיליון דולר לעונה? אני חושב ששאלת המיקום הגיאוגרפי שלך על הגלובוס כבר הופכת להיות קצת פחות רלוונטית בכל מה שנוגע לאיכות החיים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2016 10:17 pm 
Junior

רק לציין שהוא פתח עם שער ובישול ונראה לי שגם איש המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2016 1:40 am 
Freshman

סתם כי אני קטנוני,אבל אל תהיה הישראלי הממוצע.
בישול לא היה לו.
הוא מסר את הכדור למבשל.
אמנם זה היה משחק תחתית, אבל אם זה מייצג במשהו את הרמה, כנראה שזהבי צריך ללמוד לשנן כפולות של 20 מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2016 2:11 am 
Hall of Famer

אה? בישל את הרביעי. לפעמים עדיף לא להיות קטנוני :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2016 3:11 am 
Freshman

אוקיי, לוקח בחזרה.
בתקציר שראיתי בצהריים בספורט 5 הראו רק 3 גולים, ובשלישי הוא מה שנקרא אצלנו "התחיל את המהלך".
לא הראו את הרביעי וראיתי הרבה טוקבקים בפייסבוק על העניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2016 10:46 am 
Junior

goldman כתב:
אוקיי, לוקח בחזרה.
בתקציר שראיתי בצהריים בספורט 5 הראו רק 3 גולים, ובשלישי הוא מה שנקרא אצלנו "התחיל את המהלך".
לא הראו את הרביעי וראיתי הרבה טוקבקים בפייסבוק על העניין.

"ייצר את השער".

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה