Chauncey כתב:
בור ותמים בנושא הזה..
רשמת - בגלל (שהם לא יוצאים לעבוד) אתה משלם פי כמה וכמה.
אז עניתי, אני חושב שהקשר בין הדברים הוא זניח,
ושאם כבר רוצים להתלונן על כספי המיסים שלנו, שהממשלה ״שלנו״ אוספת מכולנו בשביל לנהל ולטפל בשטח מחייתנו, אפשר לדבר על רשימת נושאים רציניים יותר וגזלניים יותר מאשר הנושא האחד הזה שאליו כולם אוהבים להיטפל.
לעזאזל הוציאו בשנה האחרונה מפרסומים רשמיים מיליארדים מכספי וכספך על הכנות למלחמה דמיונית באיראן. מלחמה שהיא הפרוייקט האישי והבלעדי של הביבי שמתוכננת כבר תקופה ארוכה בניגוד לכל דעה מקצועית אחרת.
אם אנשים היו משקיעים על הנושא הזה אחוז מזמן המחשבה והרטינות שהם משקיעים ב״חרדים הגוזלים אותם״ הייתה צריכה להיות פה הפיכה עממית, עזוב בבחירות, בצעידה לכנסת.
בקיצור לטעמי זה כמו לרטון שהוצאות האוכל על החתול שלך לא משאירה לך אוויר לנשימה ובגללו האוברדרפט שלך בבנק תופח עם כל חודש שעובר, בזמן שאשתך מסתובבת כל היום בין מכון מניקור למכון פדיקור ויש לך שלושה ילדים שאתה מממן ללימודים ובילויים ואתה זה שקונה תרופות לחמותך הקשישה והשכנים מתחברים לרשת החשמל והמים שלך וחוגגים על חשבונך בזמן שאתה מייצר אנלוגיות משונות בשבת בבוקר, אבל מכל אלה לא נעים לך כי אם תיכנס לנושא הזה תמצא שצריך לריב ולהסתכסך עם אנשים אז אתה מתלונן על החתול כי זה הכי נוח.
טוב, אז הלכתי קצת אחורה לראות מה שרשמתי ואני ממש לא מבין על מה אתה מלין עלי. ההתייחסות הכללית שלי היתה על שיעור ההשתתפות של גברים חרדים ונשים ערביות. אין בכלל ספק שאם שיעורי ההשתתפות של 2 האוכלוסיות האלו היתה יותר גבוה, התוצר (Y) היה גדל. אם התוצר גדל, ההכנסה ממסים גדלה ואתה צריך הרבה פחות תשלומי העברה (כי באופן תיאורטי מצב האוכלוסיות האלו אמור להשתפר).
כמו שאמרתי לך בהודעה הקודמת, ברור לי שיוקר המחיה נובע משלל סיבות, זה עדין לא אומר שאני לא יכול להתלונן על כל סיבה בפני עצמה. באנלוגיה לסיפור שלך, אני לא יכול להתלונן על השופינג של אשתי? בעבר, התלוננתי על גורמים אחרים ועל מדיניות משרד האוצר, לשיטתך אם אני לא מתלונן על הכל ביחד או לחילופין על הגורם המשמעותי ביותר, אני לא יכול להתלונן על שום דבר אחר?? (חופש ביטוי, אאההממ)
במאמר מוסגר, אני ממש לא מקבל את התיזה שאיראן היא השיגעון הפרטי של ביבי. יש לי הרבה ביקורת על האיש (וכנראה שעל רובה אתה תסכים אתי), אבל בכל הנוגע לאיראן, זה פרויקט שהתחיל עוד בתקופת רבין. זה נושא קיומי למדינת ישראל וטוב וצריך להשקיע בו משאבים.
גינות,
גם בת'רד השני רשמת שאתה תומך בהפרדת דת ומדינה. אני לא בטוח שאתה מבין את מלוא המשמעות של ההפרדה הזאת.
ואני אשמח לדעת, אחת ולתמיד, מדוע כל החוכמה רוכזה בליטא ופולין?