סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 210 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 8:22 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
פעם, כשהייתי צעיר (לפני גיל 20) וטיפש, הייתי שמאלני. באמת, חשבתי שערבים הם בני אדם בדיוק כמונו, שוחרי שלום ורוצים רק אהבה ואחווה.

והאמת היא שזו בעיה, כי הנרטיב הפלסטיני הוא נרטיב לגיטימי בדיוק כמו זה הישראלי. מי אני שאשפוט מי צודק כשאני לא יודע הכל.

אבל אז הגעתי למסקנה ברורה. נכון, אני לא יודע הכל, ויתכן שלנרטיב הפלסטיני יש משענת והכל. אבל הסיבה שבגללה אני מאמין הרבה יותר לצד היהודי והישראלי מאשר לצד הערבי והפלסטיני היא פשוטה, ולא מצריכה ידע נרחב מדי - אני פשוט רואה מה קורה בין מוסלמים וערבים בסכסוכים שלא קשורים למדינת ישראל. וברגע שאני רואה את עשרות אלפי ההורגים בכל מיני מדינות ערביות ומוסלמיות, וברגע שאני יודע שרוב המאבקים הלאומיים בעולם מכילים לפחות צד מוסלמי אחד - זה מספיק לי. בעצם, הרבה יותר ממספיק לי.

או במילים אחרות, צ'ונסי, אתה יכול להמשיך עם הסיפורים שלך עד מחר. אבל כן, אני לא מאמין לך, גם לא בצד העובדתי (כי מבחינתי, אתה מערב נרטיבים בעובדות) ובטח שלא בצד הפרשני. לי אישית ברור מי הצד הפחות צודק במאבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:07 am 
מנהל פורום

King Chauncey כתב:
העובדות מספרות שמהגדה המערבית לא יצאה פעולת איבה בשטחי ישראל שנים רבות.  

עם כאלה משפטים חבל להמשיך בדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:21 am 
Junior

King Chauncey כתב:
העובדות אומרות שאף חייל לא נהרג או נפצע בינוני אפילו, בהפגנות בגדה המערבית נגד הכיבוש, לעומת דו ספרתי הרוגים מפגינים ומאות אם לא אלפי פצועים בינוני ומעלה בצד השני המפגין והלא חמוש, אחד אפס לעובדות איפה קיים יצר ההרג.

לא.
אחד אפס לעובדות מי חזק יותר.

King Chauncey כתב:
השתיים זה ההוכחה הגדולה מכל כנראה, מקרה החייל הנשכח באמצע הפגנה בכפר בודרוס לפני חודשיים לערך. מפגינים, כמו מוסטפא טמימי, שיכלו להפוך את החייל הזה לגלעד שליט השני אם רק היו באמת רוצים.

הם לא רצו משיקולי עלות-תועלת, לא מאהבת ישראל, אני מוכן להתערב על זה.
(אגב, מי הפך את גלעד שליט הראשון לגלעד שליט? הרב בני אייזנר? טוד וורניק? ואם תעשה חילוק בין ערביי הגדה לערביי הרצועה, יש לך דרישת שלום חמה ממשפחת וקסמן).

King Chauncey כתב:
השלוש מתקשר גם כן לרצון, העובדות מספרות שמהגדה המערבית לא יצאה פעולת איבה בשטחי ישראל שנים רבות.

שוב, שיקולי עלות תועלת. ההיסטוריה מספרת שמה שהפחית באופן דרסטי את פעולות האיבה שיצאו מיו"ש הוא מבצע חומת מגן. אתה כמובן יכול לטעון שפתאום ערביי יו"ש החלו לאהוב אותנו והחליטו לשבור את מעגל השנאה, אבל הטענה הזו שקולה לטענה שגוני יזרעאלי הוא הבסט קלוזר אין דה גיים.

King Chauncey כתב:
הארבע זה גם התשובה לטענה המגוחכת שהסיבה לשלוש היא גדר ההפרדה, כשהמציאות מספרת שאת בילעין ונעלין, למשל, סוגרת חומה בתוך שטחיהן מצד אחד, אבל מהצד השני נוסעים חמש דקות דרך כפר אחר, הולכים עוד דקה ברגל ועולים גרם מדרגות באין מפריע לכביש לירושלים. בדרכים דומות נכנסים לשטחי מדינת ישראל מה שנקרא שב״חים, אלפים מהם, יוצאים ונכנסים, כולם יודעים את זה. מעצם היותם לא חוקיים, כמובן שאף אחד לא בודק את מטלטליהם בכניסתם. כמו שאף אחד לא בודק ומוצא את שקית האוכל בתיק של פועל הבניין, כך אף אחד לא היה מוצא את המטען או הנשק או הסכין, אם רק היה רצון.

אתה משחק לידיים הימניות שלי בטיעון הזה. זו לא הגדר, זה מאזן ההרתעה. יש להם מה להפסיד והרבה. החל מעבודה וכלה בחיי אדם. סה טו.

King Chauncey כתב:
שש ניתן לעובדה שאלפי ישראלים נכנסים מדי יום לשטחים לצרכים שונים, מרביתם בשם החיסכון הכספי.

פעם שלישית, ערביי הגדה מרוויחים לא פחות משיתוף הפעולה הכלכלי הזה. הוא שווה להם לא פחות. (אגב, רוב היהודים שנכנסים ליו"ש פשוט גרים שם, אבל בא נתעלם מהמתנחלים, הם לא שווים שנבזבז עליהם זמן בדיון החשוב הזה).

King Chauncey כתב:
נראה לי מספיק גם בשביל מי שלא הכיר את מוסטפא טמימי להבין שאם הוא היה מחפש דם הוא היה מוצא אותו.  

לא הכרתי אישית את הצדיק, אבל כמדומני שהוא חיפש דם, ולצערו גם מצא אותו.

אה, ודילגת על חמש ::yaz-yk:

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:41 am 
Sophomore

King Chauncey כתב:
להיכנס לנפשו השוכנת במרומים של השאהיד (למתעניינים, חפשו את דבריו של אחמד טיבי על פירוש המילה) מוסטפא טמימי אני לא יכול, אך ההוכחות הטובות ביותר קיימות בעובדות, איפה שלא צריך להיכנס לדעות ופרשנויות. העובדות אומרות שאף חייל לא נהרג או נפצע בינוני אפילו, בהפגנות בגדה המערבית נגד הכיבוש, לעומת דו ספרתי הרוגים מפגינים ומאות אם לא אלפי פצועים בינוני ומעלה בצד השני המפגין והלא חמוש, אחד אפס לעובדות איפה קיים יצר ההרג. השתיים זה ההוכחה הגדולה מכל כנראה, מקרה החייל הנשכח באמצע הפגנה בכפר בודרוס לפני חודשיים לערך. מפגינים, כמו מוסטפא טמימי, שיכלו להפוך את החייל הזה לגלעד שליט השני אם רק היו באמת רוצים. השלוש מתקשר גם כן לרצון, העובדות מספרות שמהגדה המערבית לא יצאה פעולת איבה בשטחי ישראל שנים רבות. הארבע זה גם התשובה לטענה המגוחכת שהסיבה לשלוש היא גדר ההפרדה, כשהמציאות מספרת שאת בילעין ונעלין, למשל, סוגרת חומה בתוך שטחיהן מצד אחד, אבל מהצד השני נוסעים חמש דקות דרך כפר אחר, הולכים עוד דקה ברגל ועולים גרם מדרגות באין מפריע לכביש לירושלים. בדרכים דומות נכנסים לשטחי מדינת ישראל מה שנקרא שב״חים, אלפים מהם, יוצאים ונכנסים, כולם יודעים את זה. מעצם היותם לא חוקיים, כמובן שאף אחד לא בודק את מטלטליהם בכניסתם. כמו שאף אחד לא בודק ומוצא את שקית האוכל בתיק של פועל הבניין, כך אף אחד לא היה מוצא את המטען או הנשק או הסכין, אם רק היה רצון. שש ניתן לעובדה שאלפי ישראלים נכנסים מדי יום לשטחים לצרכים שונים, מרביתם בשם החיסכון הכספי.
נראה לי מספיק גם בשביל מי שלא הכיר את מוסטפא טמימי להבין שאם הוא היה מחפש דם הוא היה מוצא אותו.

מעניין- להתייחס לעובדות 'שלא צריכות פרשנות' ואז לתת להן פרשנות משלך... גם אני אנסה:
עובדה מספר 1, מספר ההרוגים: מוכיח שב"ה לנו יש את האמצעים ולפלסטינאים (לכם?) אין.
2, החייל הנשכח: חייל קרבי לא נשכח עם דף ועט אלא עם נשק ווסט. כמו כן, המשטרה הפלסטינאית חילצה אותו סביר להניח מאינטרסים פוליטיים, הרי כמו שכל חיילי צה"ל הם רשעים-חלאות-פיכסות, (שלא לדבר על מתנחלים) כך כל הפלסטינאים הם לפחות אינטרסנטים.
3, לא היו פעולות איבה: אתמול נתפס פלסטיני תמים עם שני מטעני צינור במחסום בכניסה לירושלים. כנראה שרברב.
4, אין פיגועים של שב"חים: לא מוצאים להם סכינים וכו' כי הם מעדיפים לדרוס עם טרקטורים/ משאיות...

מסכן מוסטפא טמימי- לא רק שקיבל רימון (גז) בראש, לפני כן עוד נפלה לו אבן גדולה על היד. כנציג קבוצות הז"ל בפורום, אני מעלה אותו לדרגת מוסטפא תמימי.

עריכה: מוכן להישבע שלא קראתי קודם את התגובה של צוד!‏

נערך לאחרונה על ידי מכבי רעננה זל בתאריך ג' אפריל 17, 2012 4:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 2:04 pm 
Junior

אורליאן כתב:
צוד כתב:
לא יודע לגבי שיטות לפיזור הפגנות. אני יודע שהם נכנסו למקום שאליו היה אסור להם להיכנס. קרא להם מפגינים, קרא להם טרורסיטים או קרא להם צליינים. לא כל כך משנה. צה"ל החליט לסגור שטח מסוים מסיבות בטחוניות, ואם אזרחי מדינה זרה מתעקשים להיכנס אליו, הם חושפים את עצמם לפגיעה פיזית.

או קרע להם את הצורה...

החוק בישראל מתיר שימוש בכח סביר כשיש סיבה לכך. במקרה הזה, הכח לא סביר, והסיבה נעדרת. תסכול אישי אינו סיבה. אלימות שכזו מצריכה איזושהי סכנת חיים מוחשית שחוטף הפיצוץ לפנים מייצר עבור מישהו. זה לא קיים פה.

העובדה שמישהו מצליח לייצר צידוקים למעשה, רק מצביעה על הערפול המוסרי שהחברה הישראלית נגררת אליו. אולי אפילו חמור מהמעשה עצמו.

תגובה מעולה שאני מסכים לה בכל ליבי.

לא משנה מה הלך שם החברה שלנו מוצאת חדשות לבקרים צידוקים מטופשים לטעויות חמורות בשיפוט.

הוא עצמו מודה שהוא טעה והסב נזק למדינה ועדיין אתה מוצא אנשים שמגנים על המעשה הזה מתוך רפלקס הגנה מטופש שכל מה שנעשה נגד שמאלנים מוצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 2:40 pm 
Junior

הסיבות העיקריות למה הוא יסיים את שירותיו בצה"ל הם:

1. הוא טען שהמפגין שבר את אצבעותיו לפני התקרית המצולמת (הוכח שזו טענה שיקרית)
2. לפי פקודות צה"ל במצב הנתון הוא היה אמור לחסום אותם ולחכות למשטרה/משמר הגבול, שאחראיים על הטיפול באזרחים. הוא הפר פקודה.

מעניין שהמקרה הופך לקרב בין הימין הדתי למרכז/שמאל.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 2:54 pm 
Hall of Famer

לא כזה מעניין, זאת פשוט אחת הפעמים הנדירות האלה שבהן אנחנו הם אלה שאלימים כלפיהם (או כלפי נציגיהם), כנראה בלי הצדקה, ולא הפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 3:20 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא כזה מעניין, זאת פשוט אחת הפעמים הנדירות האלה שבהן אנחנו הם אלה שאלימים כלפיהם (או כלפי נציגיהם), כנראה בלי הצדקה, ולא הפוך.

וואו, איזו אמירה בורה ושקרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 3:27 pm 
Junior

וזה הסרטון המלא של מה שקרה שם. מומלץ לפתוח רמקולים כדי להבין מי היכה את מי ראשון.

http://www.youtube.com/watch?v=HebGZCqhyTM

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 3:36 pm 
Junior

הייתכן שהסא"ל קשור לג'ק אייזנר, שחקן הכדורסל של בית"ר ירושלים שניסה לרצוח את רמי גוט שלנו במשחק המפורסם ב-1971? כי אם כן, זה מסביר לא מעט...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 3:40 pm 
Junior

לדעתי הוא קשור לג'ק המרטש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 3:47 pm 
Junior

אתה טוען שדני זונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 5:37 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:

וואו, איזו אמירה בורה ושקרית.

בסדר, אני בור ושקרן, ואתה לא יכול למצוא יותר מכמה פעמים בודדות בשנה שמשהו כזה קורה (והנה עובדה, עד שמישהו דופק מכה למישהו, לא לגיטימי, לא נעים, לא כיף ולא בסדר, אבל הוא גם לא רצח אותו) כולם עושים עליהום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 6:00 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש אלימות ויש אלימות, ולא כל אלימות מגיעה לתקשורת. אני עשיתי מעט מאוד בט"שים וזה היה מזמן, אבל מהסטירות שראיתי שמג"בניק נתן למישהו שהוא עצר ברחוב אף אחד לא היה עושה אייטם. והנימוק שלו היה שהוא ראה אותו באיזו הפגנה וידע שהוא מישהו בעייתי.

(כמובן, יכול להיות שהכל השתנה מאז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 6:22 pm 
מנהל פורום

מה שכן, אם הוזכר מוסטפא תמימי, אז שווה להביא את הטקסט המופלא הזה:

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1591522

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 8:26 pm 
Hall of Famer

זה בסדר, אצלנו בסיור עם מגב"ניקים הם ראו בחור פלסטינאי עומד עם 2 בחורות ומחייך לעברם. הבחור זומן במהירות ע"י המג"בניקים, נלקח לחדר מדרגות ליד ואחרי כמה דקות הם יצאו משם עם צבע אדמדם על הידיים שלהם וטענה שהוא לא יעז יותר לחייך לעברם. וזה גם היה מזמן מזמן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:30 pm 
Junior

ראובן כתב:
מה שכן, אם הוזכר מוסטפא תמימי, אז שווה להביא את הטקסט המופלא הזה:

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1591522

אני חייב להודות שנהניתי.
שיהיה ברור, זה בלבול מח דמגוגי בגרוש, אבל לפחות בלבול מח דמגוגי שכתוב יפה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 10:24 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:

...

באמת מעניין איך אתה לא חושש לצאת אדיוט.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4217425,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 10:25 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
זה בסדר, אצלנו בסיור עם מגב"ניקים הם ראו בחור פלסטינאי עומד עם 2 בחורות ומחייך לעברם. הבחור זומן במהירות ע"י המג"בניקים, נלקח לחדר מדרגות ליד ואחרי כמה דקות הם יצאו משם עם צבע אדמדם על הידיים שלהם וטענה שהוא לא יעז יותר לחייך לעברם. וזה גם היה מזמן מזמן.

נתונים על צמיחה או דעיכה במקרים שכאלה אין בנמצא, אבל הרשה לי להמר על צמיחה משמעותית, גם אם החיכוך ירד דרמטית. ״זכיתי״ לשמוע בעבר מחברים שהיו בצבא על מה קורה כשאף אחד לא רואה, הנוח שבהם היה הדרך שלהם לקבל את מנת הצחוק החסרה מהטלוויזיה בבית, איך גורמים לבן אדם במחסום לעשות ״קום פול״ על סוגיו עד שנמאס למאמן, או על הבן אדם שהוריד וחבש את הכובע לפי הוראה במשך חצי שעה. סיפורים כמו שלך למכביר. עם השנים וההכרה עם השטח הגיעו גם צרור העדויות הבלתי פוסק של הנפגעים עצמם, ואחזור שוב על כך שבשוברים שתיקה מרכזים ערמות של עדויות חיילים.
התחושות שמבטאת הכתבה שהביא ראובן, שהתעצמו עם השנים במדינה הזאת לפי מחקרים, אחת הסיבות המרכזיות ונותנת אותותיה בשטח. אגב, אני חייב לציין, מצאתי שקיימת תחושה אצל הימין שהתקשורת ה״שמאלנית״ קופצת על כל סרטון שמציג באופן שלילי את הצבא וכדומה, מה שכמובן רחוק מאוד מהמציאות. אם זה לא מצורף לסיפור מעניין, לאנשים שאפשר לראיין אותם, אם זה לא סקסי מספיק, זה לא מגיע. לרוב, רק הרשומים למקומות המתאימים בפייסבוק ובמייל ייצפו בזוועות המתועדות. מחברי המחאה החברתית וההתעללות המשטרתית בהם ועד לפלסטינאים ואדוניהם החיילים. מאדם שנאזק לגדר עד השתוללות של שלושה יס״מניקים, מאנשים שנפגעים בכל שבוע מירי בכינון ישיר של אמצעים לפיזור הפגנות בניגוד לחוקי הצבא ועד ארבעה אנשים שהושמו במעצר על ידי משטרת המחשבות בשל חשדה של האחרונה שהארבעה מתכוונים להפריע לפינוי מאהל מחאה, מתקיפה המונית של כמאתיים מתנחלים על חבורת פעילי שמאל, כולל אבנים ואגרופים לפניהן של נשים עד אפשר להמשיך לעמוד 10. אבל אל תתן לאמת לבלבל אותך החבר נורטון.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 10:38 pm 
Junior

אבימאל כתב:
Red Sumo1 כתב:

...

באמת מעניין איך אתה לא חושש לצאת אדיוט.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4217425,00.html

אותה השאלה.
השקרים שלו כל כך מופרכים שבאמת מביך אותי שיש מי שמאמין לו. הוא טוען שהותקף לפני כן במקלות? אין שום עדות לכך חוץ משלו, אין שום תיעוד למקלות, ואם היו שם כאלה, החיילים במקום, שהיו מודעים היטב כבר באותן שניות לאפשרות הסערה שמחולל מפקדם היו דואגים לתעד. ואחרי שהוא כביכול שבר את היד, אותה היד המכה המתועדת בתצלומי תקריב כאוחזת בצורה ההגיונית ביותר לשבירת פרקי האצבעות, הוא המשיך להשתולל עם אותה היד, מכה שלושה אנשים שונים עם כת הרובה ואחת במרפקו? הטענה שלו הייתה שפרק זמן לפני האירוע הוא הוכה במקלות, אך הפלא, התיעודים מראים שהוא נחבש בידו ברגעים שאחרי מכות המחץ שלו עצמו. חוסר היכולת של הציבור הזה להוקיע מקרבו אפילו את אלה המוכחים כרשעים מוכיח מעל לכל דבר אחר את התדרדרות המוסר והאנושיות של הציבור המתיימר הזה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 11:13 pm 
Sophomore

King Chauncey כתב:

נתונים על צמיחה או דעיכה במקרים שכאלה אין בנמצא, אבל הרשה לי להמר על צמיחה משמעותית, גם אם החיכוך ירד דרמטית. ״זכיתי״ לשמוע בעבר מחברים שהיו בצבא על מה קורה כשאף אחד לא רואה, הנוח שבהם היה הדרך שלהם לקבל את מנת הצחוק החסרה מהטלוויזיה בבית, איך גורמים לבן אדם במחסום לעשות ״קום פול״ על סוגיו עד שנמאס למאמן, או על הבן אדם שהוריד וחבש את הכובע לפי הוראה במשך חצי שעה. סיפורים כמו שלך למכביר. עם השנים וההכרה עם השטח הגיעו גם צרור העדויות הבלתי פוסק של הנפגעים עצמם, ואחזור שוב על כך שבשוברים שתיקה מרכזים ערמות של עדויות חיילים.
התחושות שמבטאת הכתבה שהביא ראובן, שהתעצמו עם השנים במדינה הזאת לפי מחקרים, אחת הסיבות המרכזיות ונותנת אותותיה בשטח. אגב, אני חייב לציין, מצאתי שקיימת תחושה אצל הימין שהתקשורת ה״שמאלנית״ קופצת על כל סרטון שמציג באופן שלילי את הצבא וכדומה, מה שכמובן רחוק מאוד מהמציאות. אם זה לא מצורף לסיפור מעניין, לאנשים שאפשר לראיין אותם, אם זה לא סקסי מספיק, זה לא מגיע. לרוב, רק הרשומים למקומות המתאימים בפייסבוק ובמייל ייצפו בזוועות המתועדות. מחברי המחאה החברתית וההתעללות המשטרתית בהם ועד לפלסטינאים ואדוניהם החיילים. מאדם שנאזק לגדר עד השתוללות של שלושה יס״מניקים, מאנשים שנפגעים בכל שבוע מירי בכינון ישיר של אמצעים לפיזור הפגנות בניגוד לחוקי הצבא ועד ארבעה אנשים שהושמו במעצר על ידי משטרת המחשבות בשל חשדה של האחרונה שהארבעה מתכוונים להפריע לפינוי מאהל מחאה, מתקיפה המונית של כמאתיים מתנחלים על חבורת פעילי שמאל, כולל אבנים ואגרופים לפניהן של נשים עד אפשר להמשיך לעמוד 10. אבל אל תתן לאמת לבלבל אותך החבר נורטון.

אף אחד לא מצדיק מעשי קונדס של חיילים במחסומים, אבל צריך לשים פה לב לכמה דברים :

1. שים לב מה הסיפורים הכי גרועים ששמעת - לעשות "קום-פול" כמה פעמים, או להסיר ולשים את הכובע כמה פעמים.
לא רצח, לא גניבה לא אונס. מעשי קונדס לא חכמים וזהו.
אז לדעתי צריך לקחת את הדברים האלו בפרופורציה.
אם אלו הכתמים המוסריים שלנו, אז כנראה שאנו באמת הצבא והעם הכי מוסרי בעולם.
שוב, וצריך לזכור שכל הסיפורים האלו לא בהכרח נכונים.

2. רוב מוחלט של החיילים במחסומים מעולם לא התעמרו בערבים.

3. זה לא איזה מדיניות של הצבא והמדינה. ילדים בני תשע עשרה-עשרים עושים שטויות לפעמים שאין איתם מבוגר אחראי.
אי אפשר להאשים את צה"ל בזה. אי אפשר לדאוג שיעמוד סגן אלוף בכל מחסום.
סביר להניח שגם באזרחות הם היו מתנהגים בצורה בהמתית.

4. גם אם המחסומים גורמים למצב של פחיתות במוסר, הם עדיפים אלפי מונים על מה שהיה קורה אם לא היו מחסומים (או גדרות) - מאות יהודים שנרצחים מידי חודש (בלי הגזמה כמובן).

תחשוב רגע על הנקודות האלו, ותתחבט - האם באמת שווה לך להמשיך להיות נגד המחסומים או נגד גדרות?
-----------------------------------------------------------------------------------
בקשר למה שכתבת בסוף, על פגיעה של "מתנחלים" (תושבי יו"ש) בשמאלנים. המקרה האחרון שראיתי היה בענתות :
http://www.youtube.com/watch?v=56RWHteyvUM

השמאלנים שם החליטו שהם חוסמים את הכניסה לישוב בלי שום הצדקה (חוקית).
כמה מתושבי ענתות (בודדים) דפקו לשמאלנים מכות.
אני מבין ומצדיק לחלוטין את התגובה המתונה של תושבי ענתות.

איך אתה היית מגיב אם מישהו היה חוסם את דלת הכניסה לביתך ולא נותן לך להיכנס במשך שעות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 11:17 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי צ'נסי, השבר באצבע היה מהמכה שהוא נתן לדני?
הויכוחים איתך נהיים קלים מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 7:35 am 
Hall of Famer

אהוד, אני לא יודע לגבי אונס ורצח, אבל עדויות ממקור ראשון (כלומר מהחיילים עצמם) על גניבות מפלסטינים שעוברים במחסומים אני מכיר ולא מעט. חברים שלי שהיו במחסומים טוענים שהתעללות בפלסטינים שעוברים שם היא דבר שלגמרי בשגרה ולא על ידי מיעוט קטן של החיילים אלא משהו שלטענתם כמעט כולם עושים כשהם בסדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 8:40 am 
מנהל פורום

אני חייב להגיד שאני מוצא את הת'רד הזה מעודד ואפילו אופטימי. כל הדיון פה שייך לגמרי לשיח של האינתיפאדה הראשונה - האם צה"ל מתעלל בפלשתינים במחסומים ובשאר אמצעים, האם ואיזה כח מותר להפעיל על מפגינים, האם הרוגים מאש צה"ל הם קורבנות רצח או שירי על זורקי אבנים זה לגיטימי, מה אנחנו עושים שם בכלל, וכו' וכו'. אני חשבתי שהאינתיפאדה השנייה מחקה את השיח הזה לנצח (וצריך להגיד שימי האינתיפאדה השנייה עוררו גם אצל הפלשתינים געגועים לשנות הכיבוש ה"רגיל"). אולי אפילו יש סיכוי שהשמאלנות שלי תחזור למה שהיתה פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 8:49 am 
Sophomore

ספציפית בת'רד הזה דווקא אין כל כך תהיות על 'מה אנחנו עושים שם בכלל'.. אם כבר אז להפך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 210 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: