Mook כתב:
מיכאל התנין כתב:
חובב של קברנה פרנק זני?
בארץ כרגע האמת רק היקר הוא הטוב. למרגלית יש ק"פ טוב מאוד. יש בעיה עם ק"פ בארץ, לא מתאקלם טוב או משהוא, נהיה "ירקרק" מדי. גם לויתקין יש אחד לא רע בכלל.
בעולם החדש הייתי הולך על יקב טראפיצ'ה ברוקל, אחלה ק"פ ארגנטינאי, מאוזן מאוד.
ואתה מכיר את ערש הקברנה פרנק, הלואר? מכיר יקבים או שצריך המלצות?
אכן ישנה בעיה כנראה באקלים או באדמה עם הפרנק בארץ ולכן רק בשנים האחרונות מתחילים להגדיל את המבחר המקומי ושוב, בעיקר בבלנדים.
אשמח להמלצות מיכאל. אני מבין בוויסקי הרבה יותר מאשר ביין, רק חובב יינות, למזלי עם חיך מאוד טוב. אני מזהה די בקלות זנים ואפילו שנים. אבל הכי חשוב- יודע מה טעים לי.
די הופתעתי מההמלצות הגורפות שלך על המלבק הארגנטינאי. נתקלתי בכמה יינות ארגנטינאים חביבים בהחלט אבל טרם נפלתי מאיזה ארגנטינאי מדהים. צ'יליאניים בכלל אני לא אוהב.
יויה תודה על הלינק, אבדוק אותו לייטר.
לא הייתי מגדיר את זה כהמלצה גורפת. יויו ביקש המלצות על מלבק אז זרמתי...
טעם כמו כל דבר זה משהוא שמתפתח עם הזמן.
יש גם עניין של התאמת יין לאוכל, לאירוע ולמצב רוח.
יש גם VFM. בעולם החדש יש VFM חבל"ז.
יש גם עניין כלכלי. מי ששותה הרבה יין לא יפתח כל צהריים או ערב יינות של מאות שקלים, אלא יחפש גם דברים יומיומיים.
שאתה עושה על האש עם 20 חברים אז לא תוציא את הכוסות הכי משובחות שלך ולא תפתח את היינות הטובים שלך (שים שנייה את העניין הכלכלי בצד) יש אנשים שפשוט לא יעריכו את זה וחבל. תפתח להם יין של 30 או של 300 זה היינו הך עבורם. ישתו בורגון מדהים והיין ירגיש להם דליל וחמוץ ישתו בארולו מסורתי מטורף ויגידו שזה מימי ותופס את הפה...
יש גם יינות ארגנטינאים מדהימים. אם יוצא לך (בחו"ל) להתקל ביקבים ברמר, וינייה קובוס, פוסטר או הסדרות הגבוהות של קטנה זפטה ואשוואל פרר אתה תהיה מבסוט, רק שהם עולים הרבה כסף... 100$+
באופן כללי הטעם שלי הוא עולם ישן. צרפת, איטליה וספרד כאשר יש לי חיבה מיוחדת לפיאמונטה וצפון הרון וגם לבורגון.
ואם בקברנה פרנק צרפתי עסקינן, אז כפי שאמרנו קודם הבסיס של הק"פ הוא בלואר. רק שק"פ לא נחשב יין עילי. כן משתמשים בו לבלנדים שונים גם בלואר בשילוב עם גאמיי וק"ס. אם הכיוון הוא 100% זני, הכפרים שאתה צריך לחפש הם אנז'ו וסומור שמפיני. לא מביאים ממש הרבה לארץ, אבל דומיין הנרי בורג'ואה וקב דה סומור (מביא אותם שקד). ואפשר למצוא אותם בסניפי הסטופמרקטים או בחנויות דרך היין.
ואם בא לך לטעום ולהתנסות עוד ואתה באיזור תל אביב הייתי קופץ לחנות של הג'יאקונדות בתל אביב חנות בוטיקית ויבואניות יין. מקום מגניב ויש בו הרבה טעימות בכוסות, בעיקר בשישי ואירועים מיוחדים.
http://www.giaconda.co.il/וספציפית
http://www.giaconda.co.il/?CategoryID=405&dbsRW=1 הן מביאות יקבים קטנים ומעניינים.
ומאוד יכול להיות שאם אהבת ק"פ ישראלי או עולם חדש ומשם התחיל הפטיש שלך אז אולי לא תתחבר, כי זה סרט אחר לגמרי. אבל בהחלט שווה לראות מאיפה התחיל הכל.
ולגבי החבילת חג: אני באופן אישי הייתי שמח לקבל יתיר, אבל לקלוע למכנה המשותף הרחב יותר הייתי הולך על הגליל.