סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 3:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 161 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יין
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 9:33 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לגבי גמלא השמורה, לא מדובר ביינות עילית.. אבל חלקם לא רעים בכלל, הלבנים והקברנה-מרלו לדעתי יינות שהם תמורה טובה למחיר, הקברנה והסירה חביבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 10:29 am 
Junior

מיכאל ה taninim

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 11:17 am 
מנהל פורום

סטגדיש!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 12:57 pm 
Sophomore

8) :lol:

האמת שבאחד הקורסים שקרה אצלנו במושב, כל פעם שדברו על תנין או תנינים הייתה הפסקה לטובת צחוקים.
עד שהמנחה התייאש.

ויויה, מלבקים באיזה תקציב?
תמורה מצויינת יש לאלאמוס כפי שציין ערן.
היקב נקרא "קטנה זפטה", מנדוזה ארגנטינה. יקב מדהים. בנו שם פרמידה אצטקית בלב הכרמים, כאשר עצי האלאמוס לא יודע איך קוראים לעץ בעברית) מקיפים את הכרמים ומגינים עליהם מהרוח שבאה מהאנדים.
אלאמוס הוא יין הבסיס. פשוט וטוב.
אם מתחילים לעלות בתקציב, יש לך את האלאמוס סלקסיון. קצת יותר מורכב ומזכיר יותר עולם ישן.
הגבוה ביותר ברמת הבסיס נקרא קטנה זפטה מלבק והוא כבר מספק יותר תמורה לאגרה.
כל שאר היינות שלהם כבר הרבה מעל 100 ש"ח.
מלבק טוב נוסף הוא של סדרת ברוקל של טראפיצ'ה שהוא מקביל באיכותו ל"קטנה זפטה".
ת'כלס רוב המלבקים הארגנטינאים אפילו הפשוטים נותנים תמורה יומיומית פנטסטית, קשה מאוד ליפול איתם.
שבא לך להתפנק לך על "אשאוואל פרר מלבק מנדוזה יין הבסיס של יקב הבוטיק הזה. קצת מעל 100 ש"ח אך שווה כל שקל.

ואם כבר מדברים על מלבק, אז יש את קאהור.
חבל ארץ שנמצא מעט דרומית לבורדו שהוא בעצם המקור של המלבק. הם עושים שם יינות אחרים לחלוטין, אפלוליים ומורכבים לא מזכירים כלל את אחיהם הדרום אמריקאים.
ז'אן לוק באלדס הוא יקב נחמד להכרת האיזור וכך גם לה סדר. יינות הבסיס שלהם ינועו סביב 60-80 ש"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 6:29 pm 
Hall of Famer

צפצפות, מיכאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 6:54 pm 
Junior

אוחח טיול אופניים בין יקבים במנדוזה. לא יודע איך שרדתי את היום הזה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 8:10 pm 
Junior

מיכאל התנין כתב:
חובב של קברנה פרנק זני?

בארץ כרגע האמת רק היקר הוא הטוב. למרגלית יש ק"פ טוב מאוד. יש בעיה עם ק"פ בארץ, לא מתאקלם טוב או משהוא, נהיה "ירקרק" מדי. גם לויתקין יש אחד לא רע בכלל.
בעולם החדש הייתי הולך על יקב טראפיצ'ה ברוקל, אחלה ק"פ ארגנטינאי, מאוזן מאוד.
ואתה מכיר את ערש הקברנה פרנק, הלואר? מכיר יקבים או שצריך המלצות?

אכן ישנה בעיה כנראה באקלים או באדמה עם הפרנק בארץ ולכן רק בשנים האחרונות מתחילים להגדיל את המבחר המקומי ושוב, בעיקר בבלנדים.
אשמח להמלצות מיכאל. אני מבין בוויסקי הרבה יותר מאשר ביין, רק חובב יינות, למזלי עם חיך מאוד טוב. אני מזהה די בקלות זנים ואפילו שנים. אבל הכי חשוב- יודע מה טעים לי.
די הופתעתי מההמלצות הגורפות שלך על המלבק הארגנטינאי. נתקלתי בכמה יינות ארגנטינאים חביבים בהחלט אבל טרם נפלתי מאיזה ארגנטינאי מדהים. צ'יליאניים בכלל אני לא אוהב.

יויה תודה על הלינק, אבדוק אותו לייטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 8:28 pm 
Junior

אם אני כבר כאן...
אני מזמין חבילה ללקוחות שלי, מה הייתם מעדיפים?
גליל:
אלון ואלה
או מיירון מסדרת הפרימיום ויין מהסדרה הבסיסית- קברנה, מרלו או הרי גליל

דלתון:
יין אדום מסדרת עלמה תווית זהב+ בלנד של סמיון וסובניון בלאן
או עלמה תווית זהב וזינפנדל 2013

ברקן:
קברנה סוביניון אלטיטוד ומרלו רכסים
או קברנה אלטיטוד ושרדונה ספיישל ריזרב

יתיר:
יתיר סירה 2010 (זה בלנד עם מלבק) וויוניה 2014

תישבי:
קברנה אסטייט 2010 ומלבק 2011

על מה הייתם הולכים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 11:46 pm 
Sophomore

Mook כתב:
מיכאל התנין כתב:
חובב של קברנה פרנק זני?

בארץ כרגע האמת רק היקר הוא הטוב. למרגלית יש ק"פ טוב מאוד. יש בעיה עם ק"פ בארץ, לא מתאקלם טוב או משהוא, נהיה "ירקרק" מדי. גם לויתקין יש אחד לא רע בכלל.

אכן ישנה בעיה כנראה באקלים או באדמה עם הפרנק בארץ ולכן רק בשנים האחרונות מתחילים להגדיל את המבחר המקומי ושוב, בעיקר בבלנדים.
אשמח להמלצות מיכאל. אני מבין בוויסקי הרבה יותר מאשר ביין, רק חובב יינות, למזלי עם חיך מאוד טוב. אני מזהה די בקלות זנים ואפילו שנים. אבל הכי חשוב- יודע מה טעים לי.
די הופתעתי מההמלצות הגורפות שלך על המלבק הארגנטינאי. נתקלתי בכמה יינות ארגנטינאים חביבים בהחלט אבל טרם נפלתי מאיזה ארגנטינאי מדהים. צ'יליאניים בכלל אני לא אוהב.

לא הייתי מגדיר את זה כהמלצה גורפת. יויו ביקש המלצות על מלבק אז זרמתי...
טעם כמו כל דבר זה משהוא שמתפתח עם הזמן.
יש גם עניין של התאמת יין לאוכל, לאירוע ולמצב רוח.
יש גם VFM. בעולם החדש יש VFM חבל"ז.
יש גם עניין כלכלי. מי ששותה הרבה יין לא יפתח כל צהריים או ערב יינות של מאות שקלים, אלא יחפש גם דברים יומיומיים.
שאתה עושה על האש עם 20 חברים אז לא תוציא את הכוסות הכי משובחות שלך ולא תפתח את היינות הטובים שלך (שים שנייה את העניין הכלכלי בצד) יש אנשים שפשוט לא יעריכו את זה וחבל. תפתח להם יין של 30 או של 300 זה היינו הך עבורם. ישתו בורגון מדהים והיין ירגיש להם דליל וחמוץ ישתו בארולו מסורתי מטורף ויגידו שזה מימי ותופס את הפה...
יש גם יינות ארגנטינאים מדהימים. אם יוצא לך (בחו"ל) להתקל ביקבים ברמר, וינייה קובוס, פוסטר או הסדרות הגבוהות של קטנה זפטה ואשוואל פרר אתה תהיה מבסוט, רק שהם עולים הרבה כסף... 100$+

באופן כללי הטעם שלי הוא עולם ישן. צרפת, איטליה וספרד כאשר יש לי חיבה מיוחדת לפיאמונטה וצפון הרון וגם לבורגון.

ואם בקברנה פרנק צרפתי עסקינן, אז כפי שאמרנו קודם הבסיס של הק"פ הוא בלואר. רק שק"פ לא נחשב יין עילי. כן משתמשים בו לבלנדים שונים גם בלואר בשילוב עם גאמיי וק"ס. אם הכיוון הוא 100% זני, הכפרים שאתה צריך לחפש הם אנז'ו וסומור שמפיני. לא מביאים ממש הרבה לארץ, אבל דומיין הנרי בורג'ואה וקב דה סומור (מביא אותם שקד). ואפשר למצוא אותם בסניפי הסטופמרקטים או בחנויות דרך היין.

ואם בא לך לטעום ולהתנסות עוד ואתה באיזור תל אביב הייתי קופץ לחנות של הג'יאקונדות בתל אביב חנות בוטיקית ויבואניות יין. מקום מגניב ויש בו הרבה טעימות בכוסות, בעיקר בשישי ואירועים מיוחדים.
http://www.giaconda.co.il/
וספציפית http://www.giaconda.co.il/?CategoryID=405&dbsRW=1 הן מביאות יקבים קטנים ומעניינים.
ומאוד יכול להיות שאם אהבת ק"פ ישראלי או עולם חדש ומשם התחיל הפטיש שלך אז אולי לא תתחבר, כי זה סרט אחר לגמרי. אבל בהחלט שווה לראות מאיפה התחיל הכל.

ולגבי החבילת חג: אני באופן אישי הייתי שמח לקבל יתיר, אבל לקלוע למכנה המשותף הרחב יותר הייתי הולך על הגליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 11:47 pm 
Sophomore

אורן כתב:
צפצפות, מיכאל.

נכון ! תודה אורן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 11:50 pm 
Sophomore

הרסי הוקינס כתב:
אוחח טיול אופניים בין יקבים במנדוזה. לא יודע איך שרדתי את היום הזה.

100% פשוט מדהים שם.
יש שם (בניגוד לצ'ילה לדוגמא) גם מסורת קולינרית שהושפעה מההגירה האיטלקית.
תענוגות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 1:00 am 
Junior

מיכאל התנין כתב:
Mook כתב:
מיכאל התנין כתב:
חובב של קברנה פרנק זני?

לא הייתי מגדיר את זה כהמלצה גורפת. יויו ביקש המלצות על מלבק אז זרמתי...
טעם כמו כל דבר זה משהוא שמתפתח עם הזמן.
יש גם עניין של התאמת יין לאוכל, לאירוע ולמצב רוח.
יש גם VFM. בעולם החדש יש VFM חבל"ז.
יש גם עניין כלכלי. מי ששותה הרבה יין לא יפתח כל צהריים או ערב יינות של מאות שקלים, אלא יחפש גם דברים יומיומיים.
שאתה עושה על האש עם 20 חברים אז לא תוציא את הכוסות הכי משובחות שלך ולא תפתח את היינות הטובים שלך (שים שנייה את העניין הכלכלי בצד) יש אנשים שפשוט לא יעריכו את זה וחבל. תפתח להם יין של 30 או של 300 זה היינו הך עבורם. ישתו בורגון מדהים והיין ירגיש להם דליל וחמוץ ישתו בארולו מסורתי מטורף ויגידו שזה מימי ותופס את הפה...
יש גם יינות ארגנטינאים מדהימים. אם יוצא לך (בחו"ל) להתקל ביקבים ברמר, וינייה קובוס, פוסטר או הסדרות הגבוהות של קטנה זפטה ואשוואל פרר אתה תהיה מבסוט, רק שהם עולים הרבה כסף... 100$+

באופן כללי הטעם שלי הוא עולם ישן. צרפת, איטליה וספרד כאשר יש לי חיבה מיוחדת לפיאמונטה וצפון הרון וגם לבורגון.

ואם בקברנה פרנק צרפתי עסקינן, אז כפי שאמרנו קודם הבסיס של הק"פ הוא בלואר. רק שק"פ לא נחשב יין עילי. כן משתמשים בו לבלנדים שונים גם בלואר בשילוב עם גאמיי וק"ס. אם הכיוון הוא 100% זני, הכפרים שאתה צריך לחפש הם אנז'ו וסומור שמפיני. לא מביאים ממש הרבה לארץ, אבל דומיין הנרי בורג'ואה וקב דה סומור (מביא אותם שקד). ואפשר למצוא אותם בסניפי הסטופמרקטים או בחנויות דרך היין.

ואם בא לך לטעום ולהתנסות עוד ואתה באיזור תל אביב הייתי קופץ לחנות של הג'יאקונדות בתל אביב חנות בוטיקית ויבואניות יין. מקום מגניב ויש בו הרבה טעימות בכוסות, בעיקר בשישי ואירועים מיוחדים.
http://www.giaconda.co.il/
וספציפית http://www.giaconda.co.il/?CategoryID=405&dbsRW=1 הן מביאות יקבים קטנים ומעניינים.
ומאוד יכול להיות שאם אהבת ק"פ ישראלי או עולם חדש ומשם התחיל הפטיש שלך אז אולי לא תתחבר, כי זה סרט אחר לגמרי. אבל בהחלט שווה לראות מאיפה התחיל הכל.

ולגבי החבילת חג: אני באופן אישי הייתי שמח לקבל יתיר, אבל לקלוע למכנה המשותף הרחב יותר הייתי הולך על הגליל.

אחלה תגובה, תודה.
גם אני הרבה יותר עולם ישן. בשיטוטי אחר יין טוב (וגבינות טובות) זה תמיד היה בצרפת, איטליה וספרד.
הויניארדים הכי טובים שנתקלתי בהם היו דווקא בסביבות ליון וסנט אטיין (אבל אני מניח שזה בגלל החוויה הכוללת) וכמובן שבבורדו ובורגון אפשר ללכת לאיבוד מההיצע הבלתי נגמר.
אני יודע שהפרנק נחשב פחות, אבל בסופו של יום החיך מחליט מה אני אוהב... לקברנה פרנק יש סיומת ואפטר טייסט שאני אישית מעדיף על הקברנה סוביניון הקלאסי.
אין בלנד שיש בו פרנק ואני לא אזהה אותו בשנייה. זה טעם כ"כ מובחן. אני התאהבתי בו בגיל צעיר יחסית, גיליתי אותו דווקא בבורדו. בבלנדים כמובן ואז חיפשתי אותו נקי. הוא הרבה יותר מעושן בטעם שלו כשהוא עומד בפני עצמו.
ואז בנסיעות הרבות שלי לונטו גיליתי אותו גם שם רק שהם קוראים לו בורדו. למרות שהאזור טוב יותר ביינות לבנים, אני מאוד אוהב את הפרנקים שלהם וכמובן את האמארונה הנהדר. רק שבדרך בדר"כ אני צריך לסבול את הפרוסקו ואת השפריץ המיותרים שלהם...
בשנים האחרונות החלו יותר ויותר להשתמש בו בארץ. בעיקר אם לא רק בבלנדים אבל היו כמה שממש נהניתי מהם ונחמד שלא צריך להרחיק בכדי למצוא אחד טוב גם בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 10:26 am 
Sophomore

קודם כל אולי בשביל לפשט תקראו לי פשוט יואב ..

יש בארץ קברנה פרנק לא רע בכלל, כפי שרוגוב מסביר בלינק, משום מה הוא נחשב יותר טוב בהרי ירושלים מאשר בצפון.
יש כמה כרמים ידועים באיזור הרי יהודה. הוא נמצא בבלנד של קסטל ובבלנדים של צרעה ועוד.
המוסטלי קברנה פרנק של טוליפ שהוא בלנד עם כ 70% קברנה פרנק הוא טוב במחיר סביר, יש בחינאווי גם מותג שעושים לו אצל טוליפ שנקרא מאנה והוא גם טוב. שאר הטובים יותר יקרים, במיוחד אני ממליץ על פלטר,
אבל בשנים האחרונות יש באמת הרבה קברנה פרנק בכל מקום כמעט.

זה לא מדויק שהקברנה פרנק נחשב פחות - השבאל בלאן האגדי מבורדו הוא בלנד מבוסס קברנה פרנק.
לגבי החבילות אני מסכים עם התנין, הייתי הולך על יתיר או יקב הרי גליל.
אגב לגבי היינות הצ'יליאנים.. צא מנקודת הנחה שמה שמביאים לארץ זה מעט מאד ובדרך כלל היינות הפשוטים ביותר. יקב אונדוראגה למשל שמביאים את היינות הפשוטים שלו לארץ הוא יקב ברמה גבוהה מאד ואותו דבר קסרס דל דיאבלו ויש עוד רבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 10:42 am 
Sophomore

אהלן יואב, אהלן...

לגבי השבאל בלאן, לא הייתי אומר בלנד מבוסס ק"פ , באותה מידה של אמת ניתן לומר שזה בלנד מבוסס מרלו, היחסים שם הם חצי חצי כזה עם נטיה לכאן או לשם, תלוי בבציר. אבל באופן כללי למצוא ק"פ זני עילי נדיר עד לא קיים.

לגבי יינות צ'יליאנים יש מלא מעולים.
שיתוף הפעולה של מוטון רוטשילד עם קונצה אי טורו יצר את אלמה וויוה, יין עילי לכל דבר ועניין.
סנה של ארזוריז, שת"פ של מונדאבי והצ'יליאנים.
וכמובן פסגות הקרמנר עם כמה וכמה יקבים.

אתה גם עושה יין? ספר קצת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 24, 2016 11:53 am 
Sophomore

ועוד קצת ק"פ למוק...

http://food.walla.co.il/item/2753895

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 24, 2016 1:47 pm 
Junior

מה יש למומחים כאן להגיד על יקב ארבבוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 24, 2016 5:11 pm 
Sophomore

לא שמעתי...

טוב?

ומה עם הת'רד שפתחתי במיוחד עבורך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 3:05 am 
Junior

מיכאל התנין כתב:
לא שמעתי...

טוב?

אני אישית לא חזק בכלל בתחום אבל הת'רד ההוא עשה את שלו, והגדיל את מספר הקוראים בפורום לאחר שעלה במנועי החיפוש של משטרת ישראל....
בעקבות סיפור לה פמיליה, אני תוהה את מי יגייסו כאן בשביל להפליל את פורעי החוק המקומיים. זה צריך להיות מישהו מהגרעין הקשה של הכותבים כאן. אולי קיופיפלו....

לגבי היקב. שמעתי עליו לאור היכרות עקיפה. אין לי מושג ירוק....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 8:41 am 
Junior

kfir כתב:
מיכאל התנין כתב:
לא שמעתי...

טוב?

אני אישית לא חזק בכלל בתחום אבל הת'רד ההוא עשה את שלו, והגדיל את מספר הקוראים בפורום לאחר שעלה במנועי החיפוש של משטרת ישראל....
בעקבות סיפור לה פמיליה, אני תוהה את מי יגייסו כאן בשביל להפליל את פורעי החוק המקומיים. זה צריך להיות מישהו מהגרעין הקשה של הכותבים כאן. אולי קיופיפלו....

לגבי היקב. שמעתי עליו לאור היכרות עקיפה. אין לי מושג ירוק....

אין לך מושג ירוק?
ומה עם חום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 10:26 am 
Senior

מיכאל התנין כתב:

ולטובת המאותגרים, במה מדובר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 11:08 am 
Sophomore

לא שמעתי על יקב ארבבוף.. יש היום המון יקבים קטנים.
יש ביקב שורק בקיבוץ נחשון בית ספר ליין, היינן שם ניר שחם אחראי לבערך חצי מהיקבים בארץ. בחור רב זכויות ביותר.
אני מכין שם יין בתור "קורס" כבר בפעם הרביעית, הפעם חבית של קברנה פרנק מכרם מטע (2015), ביחד עם שותף. כלומר בעוד חודשיים נבקבק ואני אקבל כ 140 בקבוקים הביתה. ניסינו בלנדים שונים ובסוף נשארנו עם 100% קברנה פרנק, היין לא צפוי להיות עמוק ומורכב מאד אבל ממש נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 1:45 pm 
Junior

תומר כתב:
מיכאל התנין כתב:

ולטובת המאותגרים, במה מדובר?

kfir כתב:

אני תוהה איך עדיין לא נפתח כאן ת'רד "סמים קלים"... :du_ma_et:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 3:52 pm 
Junior

yoya כתב:
לא שמעתי על יקב ארבבוף.. יש היום המון יקבים קטנים.
יש ביקב שורק בקיבוץ נחשון בית ספר ליין, היינן שם ניר שחם אחראי לבערך חצי מהיקבים בארץ. בחור רב זכויות ביותר.
אני מכין שם יין בתור "קורס" כבר בפעם הרביעית, הפעם חבית של קברנה פרנק מכרם מטע (2015), ביחד עם שותף. כלומר בעוד חודשיים נבקבק ואני אקבל כ 140 בקבוקים הביתה. ניסינו בלנדים שונים ובסוף נשארנו עם 100% קברנה פרנק, היין לא צפוי להיות עמוק ומורכב מאד אבל ממש נחמד.

גם אח שלי ואבא שלי עשו שם את הקורס ומאוד נהנו, וגם הפכו לחתיכת פיינשמעקערים שזה משהו.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 3:59 pm 
Sophomore

למישהו יש מושג בנוגע למחירי הקורסים? הם לא כתובים באתר ולא בא לי להתחיל תהליך מכירתי לפני שאני יודע את סדרי הגודל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 4:23 pm 
Sophomore

איזה קורסים?
קורס למתחילים להכנת יין בדמיג'אן - סדר גודל של 30 בקבוקים + מפגש בערך כל חודש והרצאות על כל תהליך הכנת היין זה משהו כמו 6000 שקל
קורס להכנת חבית יין שזה בדרך כלל למי שכבר עשה דמיג'אן ועבר את ההרצאות - סדר גודל של 280 בקבוקים + ההרצאות זה משהו כמו 15000 שקל.

הם מאד נחמדים ואפשר לדבר איתם בכייף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 161 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: