* אני חושב שהרף המקצועי של המתמודדים בדה וויס הוא מאוד גבוה, אולי יותר מכל רף של כוכב נולד בתשע השנים הראשונות. בהחלט יכול להיות שכוכב נולד יפלו בזה מדה וויס, אבל אני לא דיברתי על המתמודדים. אני דיברתי על הפקה. העריכה בדה וויס הייתה נוראית. לא הצליחו לגרום לנו להתחבר למתמודדים ולהזדהות איתם. כבר בפרק הראשון של כוכב נולד הצלחתי להתחבר לשלושה מתמודדים בכוכב נולד ברמה שלא הצלחתי בעונה שלמה של דה וויס (חוץ מעידו צוריאל שהוא אוהד הפועל שהכרתי מהמגרשים, אבל זה לא קשור). העריכה והבימוי של כוכב נולד הם פשוט מצויינים.
* שופטים: אין לי מושג על מה אתם מדברים. השופטים של דה וויס, חוץ מאביב גפן, היו איומים ונוראיים. אני לא טוען שהשופטים של כוכב נולד מצויינים, אבל מירי מסיקה יותר אמיתית משרית חדד (בהפרש ניכר), ושתיהן אלה החוליות החלשות אצל השופטים. צדי צרפתי נותן צד שלא היה לדה וויס, גידי גוב הוא שינוי מרענן ולדעתי משה פרץ הוא פגיעה מצויינת של ההפקה. מדובר בשופט אמיתי שמעיר הערות נכונות עם חיוך. יודע לומר דברים פחות נעימים, אבל הוא לא מעורר אנטגוניזם כמו אביב גפן. אני חושב שאביב שפט מצויין (גם לא כ"כ אובייקטיבי כמובן), אבל הרבה פעמים היה מגעיל לשמוע אותו מעיר למתמודדים.
* מנחה: אני יודע שהרבה סולדים מצביקה הדר. בעיני הוא פלוס גדול של התוכנית הזו, ויתרון עצום מול המנחה שלא באמת הנחה בדה וויס. היה יותר דומה לכרוז במגרשי כדורסל מאשר למנחה בטלוויזיה.
* קיבעון מחשבתי: ההפקה של דה וויס עשתה לעצמה חיים קלים. בזכות התפאורה הדימנית, רמת התוכן הייתה סטטית. התוכנית התחילה באותה צורה, השופטים אמרו אותם דברים, המנחה התנהג כמו רובוט ולא הצלחנו לקבל זווית מיוחדת ושונה.
* אחד מהדברים שהפריעו לי יותר מהשאר היה הראוותנות של השופטים בדה וויס. אחד אומר ש"שרית היא מלכה", השני מעניק אלבום זהב לשלומי שבת, השלישי אומר ש"רני קליינשטיין הוא הגדול מכולם ויש לו הופעה בקיסריה בסוף החודש!!1" והאחרון לא שוכח לומר ש"אביב גדול". כמובן שכל פרק מתחיל בכניסה מלודרמטית והירואית של ארבעת השופטים, כדי לשמוע סטנדינג אוביישן לעוס מהקהל. גם כוכב נולד סובלים משיגעון גדלות של השופטים, אבל הארבעה לא נותנים תחושה של עליונות.
* כמו שפולדש כתב, אצלי כבוד לשפה העברית וליוצרים מקומיים הוא ראשון במעלה, וכוכב נולד מקפידים על זה היטב. אני חושב שגם המתמודדים הטובים של דה וויס (למעט קטלין) הקפידו על זה, אבל היה ברור שזה לא קו מנחה של ההפקה בעוד אצל כוכב נולד זה חלק מהעניין. אצלי, מדובר בבונוס גדול מאוד. אני מאוד אוהב לשמוע קאברים לשירים של רדיוהד, ביטלס, קולדפליי ו-U2, זה מוזיקלי וזה נעים באוזן, אבל יותר כיף לי לראות מתמודד בן 17 עושה לחן לטקסט של נתן אלטרמן או מישהי שהתחילה לשיר בגלל הגמר הראשון בניצנים, והיום היא עושה אינטרפטציה לשיר של חווה אלברשטיין. זה לא אומר שהטעם שלי במוזיקה קרוב יותר לאלטרמן ואלברשטיין, אבל בתוכנית כזו צריך לתת עדיפות ליצירה מקומית.
_________________ http://youtu.be/q8G2PBRKqq8 - ארבע דקות מהמשחטה הכי גדולה בישראל
|