מוקדם להגיד, אבל אני חושב שמה שקורה בלוב עובר ליד העין ולא ממש מדווח. רצח השגריר האמריקאי על ידי מליציה איסלאמית כמובן דווח בהרחבה, ועשה רושם של מדינת חושך איסלמית שקמה בלוב. לפי מה שאני קורא בדיווחים שמשום מה לא מקבלים את הווליום הראוי להם לדעתי, ההיפך הוא הנכון. יש פה מהפכה ראשונה במה שעוד יש שקוראים לו "האביב הערבי" שעושה רושם שהיא מתנהלת אחרת מהאחרות, משהו שאולי צריך להיזהר עוד מלהגדיר אותו אבל עושה רושם של משהו שונה ברמה היסטורית. למה אני חושב כך? בלוב, כמו במדינות אחרות שעברו מהפכה בשנתיים האחרונות, היו בחירות. אבל בניגוד למדינות אחרות, האיסלמיסטים שם נחלו תבוסה מול החילונים. משום מה לא ייחסו לזה דיווחים נרחבים, אבל לדעתי מדובר בבחירות ראשונות אי פעם במדינה ערבית, או בכלל מוסלמית במזרח התיכון, שבהם האיסלמיסטים מפסידים לחילונים, פרט לעירק ואפגניסטן שהן כרגע סוג של מדינות חסות. אני לא מתכוון רק לשנתיים האחרונות במצרים וטוניסיה, אלא כל הדרך לאלג'יריה של שנות ה-80 דרך אירן (נקרא לזה "האיסלמיסטים יותר מול האיסלמיסטים פחות"), טורקיה והרשות הפלסטינית. תמיד האיסלמיסטים ניצחו - עד לוב. בנוסף לזה, קרה משהו עוד יותר תקדימי בעיני. אזרחי בנגזי יצאו להפגנות תמיכה בשגריר האמריקאי וגינוי לרצח שלו, ושיא ההפגנה היה שאזרחים פשטו על בסיסי המליציה האיסלמית שביצעה את הרצח. מליציה חמושה להזכירכם. למרות שהפעילים שלה ירו על האזרחים שהסתערו עליהם והרגו כמה מהם, האזרחים השתלטו בהמוניהם על הבסיסים שלהם וגירשו אותם מהעיר. אני לא זוכר מקרה דומה לזה בעולם הערבי, וגם זה זכה לדיווח צנוע מאד.
אז מה, יכול להיות שיש אביב ערבי אמיתי?
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|