אז בתור אחד שגם קצת התעמק ומכיר דברים מהממשל הצבאי בשטחים בעבר וגם היום, אני יכול לומר לך שהוא רחוק כמרחק מזרח ממערב מהשלטון הנאצי.
אפשר כמובן להתמם ולומר שהיו צעדי ענישה של צה"ל בשטחים שגם הנאצים עשו אותם, אבל זו כאמור התממות. ליבוביץ' אמר את מה שאמר בשביל לזעזע ולפגוע שזה כמובן מעורר פרובוקציות אבל כאמור, עם כל מעשי צה"ל בשטחים בימי הממשל הצבאי ובהווה שכללו גם דברים חמורים שעברו על החוק הישראלי עצמו, הרי שלהשוות את צה"ל ואת הנעשה בשטחים בימי הממשל הצבאי המלא שם לחומרת מעשי הנאצים באירופה הכבושה זה קשקוש מקושקש.
את הביטוי הנתעב "יודונאצים" הוא הגה עוד לפני הימים הבעייתים בשטחים, כאשר דיבר על מלחמת של"ג ב-1982 בנוגע להפצצות ח"א. מעניין אגב אם היה חי עוד כמה שנים היה מכנה את נאט"ו ומדינות מערביות אחרות בגרסאות "נאציות" כלשהן במסגרת מלחמותיהן בעירק, אפגניסטן, וסרביה. ליבוביץ' אגב אפילו לא שלל שאולי יום יבוא ויוקם אושוויץ לתושבי השטחים (נו, הוא גם צפה שארה"ב ייתכן ותפציץ את הכור בדימונה....).
בקיצר, אין חולק על כך שהאיש היה אינטלקטואל מן המעלה הראשונה בלא מעט תחומים, ונהניתי לקרוא בסוגיות שונות שונות עליהן כתב. מצד שני, זה לא הופך כל התבטאות שלו בעניינים פוליטיים לאמת קדושה. בעיניי השימוש שלו בכינוי "נאצי" כלפיי תופעות שונות (שאת חלקן אינני אוהב ואינני מסכים איתן) היה מתועב ודמגוגי ובנוסף גם חסר רגישות, אם כבר העלו את העניין הזה, כנ"ל השטות שלו של להשוות את המסתערבים לחמאס.
ציטוט:
"לרוב היהודים שרצונם להיות יהודים אין תוכן אחר ליהדותם, מלבד הסמרטוט הצבעוני המחובר למוט, מדי הצבא, והפעולות הנעשות בשמם של סמלים אלה. מחוץ לגבורה צבאית ולשלטון אין תוכן אחר ליהדות. עכשיו מתגלם הכל במדיניות ובמנטליות יהודו-נאצית"...
והמנטאליות הנאצית כאן היא?......באותה מידה היה יכול להשתמש גם בפאשיזם אבל גם כאן, הוא בחר ללכת רחוק בהרבה ולהעלות אותנו בדרגה, כחלק מהדמגוגיה שלו.
אני אגב מסכים שבהחלט כדאי לשמוע מה יש לו לומר מעבר לקשקושי ה"נאצים" (שמזכירים לי מאוד את הדבקות של החרדים במונח הזה כלפיי מי שתוקף אותם בחריפות). העניין הוא שאת הביקורת הקטלנית עליו עם השימוש במונח הזה הוא הרוויח ביושר מוחלט.