סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 2:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סופרלנד
הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 12:20 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סערת הפייסבוק היומית:

http://news.walla.co.il/?w=/90/2646592

כבר היה מקרה דומה לא מזמן (עם מסעדה שזוג ערבי טרח להקליט את השיחות), אבל שם לפחות תגובת המסעדה היתה שילוב של התנצלות עם להד"ם. פה התגובה היא עזות מצח פשוטה שלמרות שנשמעת שקרית גם היא (אין בדיווח המקורי שום התייחסות לימים ייעודיים לערבים) היא בפני עצמה שערורייתית.

השאלות הטבעיות - (א) האם זה אכן בלתי חוקי לחלוטין כפי שזה נשמע על פניו? (ב) האם נדרשת תלונה למשטרה של הנוגעים בדבר, או שרק על סמך הדיווחים האלה המשטרה אמורה להתחיל לחקור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סופרלנד
הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 4:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זובורלנד.
בלי להיות עורך דין והכל, נשמע לי בלתי חוקי בעליל.
היום כבר יש קריקטורה שקיבלתי בפייסבוק, יאיר וליהיא לפיד בפריז. יאיר אומר "אולי ניסע ליורודיסני?" ליהיא עונה "אי אפשר, היום זה יום ללא יהודים".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 5:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ומה שיותר מדהים, הטור של עורך הדין הנכבד הזה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/474/ ... =479&loc=5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 6:16 pm 
Sophomore

http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=65673

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 6:54 pm 
מנהל פורום

איזה יופי:

ציטוט:
צחי לא לבד. מבדיקת הקול היהודי עולה תמונה לא פשוטה, של עדויות רבות המתארות מצב דומה. "בוקר טוב. אתמול ההינו בסופרלנד עם הילדים והיה ממש מגעיל, מזעזע וסיוט", כתבה אם אלמונית בפורום גולשים של אתר וואלה. "אלפי ערבים, לא היה מקום לזוז, הם התנהגו כמו חיות, כמעט הרביצו לנו, חיכינו בתור למתקן שעה וחצי כי הם נדחפים עוברים מעל הגדרות, זרקו עלינו אוכל ביסלי גרעינים כאילו שאנחנו בספארי".

"לא פלא ששונאים אותם – הם מתנהגים כמו חיות", כתבה האם והמליצה "אל תתקרבו לסופרלנד חבל לכם על העצבים".

ואפילו הגועל נפש הזה לא מחזיק מים, כי ממילא ההפרדה הגזענית היתה תקפה רק לבתי ספר, ובימים רגילים אף אחד לא טען שהסופרלנד מונע כניסה של ערבים. להיפך, המאמר שנדב הביא נתן מספרים של חמישים אחוז מבקרים ערבים.

בינתיים הסופרלנד "מתנצל":

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 7519315957

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:03 pm 
Sophomore

מבחינתי ,הפרדה בין קבוצות של ערבים לקבוצות של יהודים היא מתבקשת בדיוק כמו ההפרדה במשחקי כדורגל בין שני מחנות האוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:06 pm 
Hall of Famer

ומה עם הכלבים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:10 pm 
Junior

נשמע עוד אחד מהסיפורים האלה שהתקשורת יודעת לנפח כמו שרק היא יודעת וכ''כ אוהבת.
לפי גרסת הסופרלנד, בתי הספר בעצמם, יהודים וערבים, ביקשו ימים נפרדים לתלמידיהם, וביום יום אין מניעה מערבים להיכנס. אז אני לא רואה היכן הבעיה, אם הדבר אכן מביע את רצון שני הצדדים.
וסתם נקודה לסיום, הייתי בסופרלנד מס' פעמים בחיי, והנוכחות הערבית במקום מעולם לא הוטלה בספק, ולמעשה הורגשה יתר על המידה, שכן במקרה או שלא, מקרי האלימות והבריונות, ברוב רובם המכריע של המקרים שהייתי עד אליהם(וזה לא נגמר שם, אלא גם בפארק המים שפיים, בממדיון וכו'), הגיעו מכיוונם של ערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:12 pm 
מנהל פורום

א. הציטוט של האם האנונימית המדוברת בעליל לא בא בהקשר הזה (אז אני מצפה שתכתוב לקול היהודי ותבקש מהם למחות על הליברליות הנוכחית של הסופרלנד)
ב. זה כמובן קשקוש מוחלט. אף אחד לא מציע להפריד בין אוהדי בית"ר ובין אוהדי מכבי חיפה בסופרלנד, גם אם הם יבואו בקבוצות. במגרש כדורגל בעת משחק, יש סיבה להפרדה, כשכיתה בבית ספר יוצאת ליום כיף, אין לזהות הלאומית שלה שום קשר לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:16 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
ומה עם הכלבים?

כניסת VIP

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:20 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
א. הציטוט של האם האנונימית המדוברת בעליל לא בא בהקשר הזה (אז אני מצפה שתכתוב לקול היהודי ותבקש מהם למחות על הליברליות הנוכחית של הסופרלנד)
ב. זה כמובן קשקוש מוחלט. אף אחד לא מציע להפריד בין אוהדי בית"ר ובין אוהדי מכבי חיפה בסופרלנד, גם אם הם יבואו בקבוצות. במגרש כדורגל בעת משחק, יש סיבה להפרדה, כשכיתה בבית ספר יוצאת ליום כיף, אין לזהות הלאומית שלה שום קשר לעניין.

אז זהו שלא.אתה ,לצערי, או מתמם או סתם טומן את הראש בחול. מאותה סיבה שמפרידים במשחקי כדורגל - כך גם צריך להפריד בין קבוצות של יהודים וערבים.
ולא,אני לא חושב שערבי ומשפחתו היו מקבלים חוויה שונה ליד ערסים יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:27 pm 
מנהל פורום

מה הקשר בין "קבוצות של X ערבים" ובין "X ערבים שנכנסים שלא כקבוצה"? וסלח לי, אתה זה שמיתמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:38 pm 
Hall of Famer

ציטוט:

מבלי להכנס לויכוח שלכם, אם תיאורטית היו בסופרלנד או בכל מתחם אחר קבוצה של ארגון אוהדים של נניח הפועל ת"א ושל בית"ר י-ם, שקט לא היה יוצא מזה.....

ציטוט:
מה הקשר בין "קבוצות של X ערבים" ובין "X ערבים שנכנסים שלא כקבוצה"? וסלח לי, אתה זה שמיתמם.

לא שאני טוען שהסופרלנד עשה נכון בהפרדה, אבל בהחלט יש הבדל בשני המצבים שתארת כאן.
פוטנציאל האלימות יגדל תמיד במקומות מתוחים כאשר צד מסוים יגיע בקבוצה ולא בבודדים. אנשים מרגישים בטוחים יותר כאשר הם חלק מקבוצה ואם הם מחפשים אלימות, הם יגיעו אליה בקלות יותר כאשר הם בקבוצה ולא כאוסף של בודדים שלא מכירים אחד את השני. זה תקף לכל מקרה, ולכל סוג של קבוצה מכל עם כלשהו.

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ה' מאי 30, 2013 7:51 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 7:38 pm 
Junior

מישהו בכלל שמע על האיסור שחל על חרדי בני ברק להיכנס לפארק מרום נווה, (כלומר זה היה מוסווה קצת, אבל דה פקטו בילדותי עמדתי מאחורי הגדרות הגבוהות שחסמו את הכניסה מבני ברק), או על האיסור על תושבי מודיעין עלית להיכנס לפארק ענבה במודיעין?

(שתיהם בוטלו אגב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 8:02 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
מישהו בכלל שמע על האיסור שחל על חרדי בני ברק להיכנס לפארק מרום נווה, (כלומר זה היה מוסווה קצת, אבל דה פקטו בילדותי עמדתי מאחורי הגדרות הגבוהות שחסמו את הכניסה מבני ברק), או על האיסור על תושבי מודיעין עלית להיכנס לפארק ענבה במודיעין?

(שתיהם בוטלו אגב).

איסור? לא מאמין שהיה דבר כזה, ואם היה-אנא ספר כיצד. ולא, גדרות גבוהות זה לא נחשב איסור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 8:16 pm 
מנהל פורום

אורן, מצד שני מדובר על קבוצות תלמידי בית ספר, עם מורה מלווה. ככה שגם אם מנהלים דיון אקדמי בסוגיה אין שום סיבה להניח ככה (ממילא זה לא רלוונטי כי ערבים-חיות-מניאקים לא צריכים להתאגד כדי לזרוק ביסלי על אמהות אנונימיות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 8:23 pm 
Junior

ראובן כתב:
אורן, מצד שני מדובר על קבוצות תלמידי בית ספר, עם מורה מלווה. ככה שגם אם מנהלים דיון אקדמי בסוגיה אין שום סיבה להניח ככה (ממילא זה לא רלוונטי כי ערבים-חיות-מניאקים לא צריכים להתאגד כדי לזרוק ביסלי על אמהות אנונימיות).

כי המורה היא זו שיכולה למנוע מתלמידי-שטן הנפוצים בבתי הספר של ימינו, מלהתפרע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 8:31 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:

כשמגיעות קבוצות עם חבר'ה שמחפשים בלאגנים, מורה מלווה לא יעזור. נתקלתי בשטויות האלה בתור ילד כשהיו ארועים עם כיתות של ערסים, ובצבא הזדמנתי פעם לבסיס גדנ"ע. היו שם 2 בי"ס תיכוניים עם לא מעט ערסים. על הלילה הראשון היו מכות של ממש. ביסודי אפשר לשלוט על זה. בתיכון זה לא יילך, בטח כשיש חופש יחסי לתלמידים להסתובב במתחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 8:44 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
גינות מיכאל כתב:

(שתיהם בוטלו אגב).

איסור? לא מאמין שהיה דבר כזה, ואם היה-אנא ספר כיצד. ולא, גדרות גבוהות זה לא נחשב איסור.

חוזר בי מהמילה איסור, מסיבות מובנות אני רגיל להשתמש במילה בהקשר שונה קצת מ"שלכם".

בכל מקרה הטרמינולוגיה היתה זהה מאוד למה שנראה כאן, היו כתבות מפורשות בעיתונות המקומית על השתלטות חרדית שמפריעה לשאר המבקרים, היה גם שלט מפורש "אין כניסה מכיוון בני ברק לגן", והוצבו גדרות ייעודיות לשם כך, אבל ייתכן שחוויותי כילד שנמנעה ממנו הכניסה לפארק כל כך יפה, אינם משקפות את העובדות היבשות.
וזה המאמר היחיד שמצאתי בנושא: http://10in.in/11/?p=19913

אשר לפארק ענבה, הוקמה קבוצת מחאה בפייסבוק כנגד "ההשתלטות החרדית על הפארק" והוחלט בתחילה למנוע את כניסתם של תושבי מודיעין עלית למקום, לבסוף בשל סיבות כלכליות שונתה ההחלטה ועיריית מודיעין אף הציפה את מודיעין עילית במודעות המזמינות את תושבי העיר לבקר בפארק. (לדברי אתר דוסים בהחלטה צויין במפורש כי תושבי ערים אחרות יורשו לבקר בפארק כאורחי המקום בתנאי שחזותם אינה חרדית).
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 83,00.html
http://dossim.com/ContentPage.aspx?item=329

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 9:03 pm 
Sophomore

ראובן,בדיוק מה שאורן אמר בשני ההודעות.
אני יכול להצביע על שני מקרים כאלו שהיו לי במסגרת הטיולים.
במקרה הראשון הייתי בכיתה ט' בערך ועברנו בטיול על פני קבוצה של בחורים ערבים.לא היה נעים.
במקרה השני הייתי עם כל הערסים לפני שנה בהרי אילת ונתקלנו בכיתה של ערבים. הערסים בלי להתבלבל מיד התחילו לשיר "מוחמד מת".לא ידעתי איפה לקבור את עצמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 10:42 pm 
Junior

אותי פעם עקף בתור איזה ילד ערבי (אני חושב בסופרלנד או בלונה פארק) כשהייתי חייל. כששאלתי אותו למה הוא עוקף אנשים שמחכים בתור והצעתי שיילך לחכות בסוף התור, הוא הציע לי את plan B שהסתיימה בזה שאני מובהל לבי"ח עם פצעי דקירה וכמה ימים אח"כ מתלוצץ עם רופאיי.

אני גם הייתי מופתע מהתגובה של הסופרלנד. אתה מצפה הרבה יותר לתגובה של "תראו זה לא באמת ככה..." כמו שהיתה אז במסעדה מאשר תגובה של "כן. זה נשמע דיי מדוייק".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 11:08 pm 
Hall of Famer

בן כמה היה הטינופת?

Sent from my GT-I9000 using Forum Runner

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ה' מאי 30, 2013 11:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 11:09 pm 
Hall of Famer

נערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2013 11:15 pm 
Junior

מה אורן אתה עורך הודעות אחרי שעניתי לך? היה בן 10-12 בטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 31, 2013 12:09 am 
Sophomore

תחושות מורכבות. מצד אחד אני באמת מאמין שהכל צריך להיות פתוח לכולם ושהפרדה היא פסולה וכדו'. מצד שני, וזה מה שמרגיז אותי במה שאני רואה כצביעות תקשורתית, ראוי שכל אחד ישאל את עצמו כמה שאלות כמו: מתי היית פעם אחרונה בסחנה? בגן הפעמון בירושלים? בחופים מסוימים בים המלח ובכינרת? אני מוכן להתערב שאותם אנשי תקשורת שנזעקים אינם הולכים למקומות האלה מאותה סיבה שחלק ניכר מהאוכלוסיה היהודית לא הולכת אליהם. אחרי ביקור קצר בלונה פארק בקיץ שעבר אחרי חג הקורבן לי ברור שאת בנותי כשיגדלו לא אשלח לשם לבדן ומצידי שיקראו לי גזען עד מחר. אותו כלל חל מבחינתי גם על מקומות עם ערסים. האלימות נמצאת סביב כשקבוצות כאלו (ערבים צעירים וערסים) בסביבה ואני מבחינתי מדיר את רגלי.
אגב, לשומר הצעיר שרץ לצעוק בראש חוצות להחרים את הסופר לנד יש סניפים במגזר הערבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה