שלום לכולם, מועדים לשמחה.
אני מעוניינת בהמלצות לסרטים בעלי טעם מסוים, או אולי מגוון טעמים עם מספר סייגים.
ראשית - סרטים בעלי אופי חיובי. עבורי זה אומר :
-המסר, אם ישנו, מעודד, מחדש, מלמד, מעורר השראה. סרטים עם הומור שחור וציניות נטו לא יעבדו עבורי. כן יעבוד, למשל: מועדון ארוחת הבוקר - למרות האמת המדכאת בדמות המנהל, היה שם תהליך הזדככות מסוים.
-אלימות - אם ישנה, שתהיה חלק מעלילה מעוררת לחשיבה. למשל, בINCEPTION האלימות הפיזית לא הייתה מוקד, ויצאה מנקודת הנחה שאין פגיעה אמיתית בנפש אדם. גם המסרים שם למרות העיוותים בגניבת דעת וכו', היו בסה"כ חיוביים (אדם שמנסה לחזור לילדיו, חברה שמנסה למנוע מונופול על אנרגיה וכן הלאה). אני ממש לא בעניין של סרטי "קיל ביל" או סרטים אחרים שמתמקדים באכזריות וזילות חיי אדם.
- הומור - תמיד מתקבל בברכה. לפעמים הומור רדוד או פשטני (משתגעים על מרי, סרטי מל ברוקס), לפעמים מסיטואציות בחיים ("הילדים בסדר"). באופן כללי יש לי העדפה לקומדיות על פני טרגדיות. מאד אהבתי את "מחוברים לחיים". DELIVERY MAN נראה משעשע גם כן.
- תחכום - אוהבת, לא בכל מחיר. סרטי "אושן" ו"שתולים", למרות האלימות, היו סרטים סה"כ מהנים, אם כי לא הרווחתי מהם יותר מדי (כמו ספרים של דן בראון). - רעיונות מקוריים - אפילו משהו כמו "עיר הרוחות" על רופא השיניים שרואה רוחות ועוזר להן לפתור בעיות. - אמנות - סרטים שמעוררים פליאה ועניין. "אווטאר" היה עשוי יפה אם כי הסיפור מעט נדוש. "סיפורי קלם" (אם זה השם). -מוזיקה - בתוך זה - מאד אהבתי את "ריי" כדרמה, מאד אהבתי מיוזקלס כמו "מולאן רוז'" או "המפיקים". פסקולים טובים גם הולכים (INTO THE WILD).
- משחק - משחק איכותי במסגרת כל האמור לעיל. ג'וני דפ, ליאונרדו דיקפריו, אדוארד נורטון, איאן מקרגור, קווין ספייסי, ג'ק ניקולסון, דנזל וושינגטון, מריל סטריפ, ראסל קרואו, ג'יימי פוקס, מל גיבסון במקרים מסוימים ועוד רבים אחרים.
- מערכות יחסים - אני תמיד סקרנית לגבי מערכות יחסים בין בני אדם, בייחוד כאלה הדורשות התעלות, חמלה, קבלת שונה, גישור על פערים, אהבה ושותפות.
בטח יהיו לי עוד תוספות, אבל זה מה שעולה בראשי כרגע.
אשמח להמלצות על קלאסיקות, וכמו כן סרטים איכותיים (רצוי דוברי אנגלית, אבל לא בהכרח) שלא בהכרח זכו להכרה מטורפת, אבל הם פשוט טובים.
תודה מראש
_________________ "אל תאמין למראה עיניך. כל שהן מראות לך הוא גבול בלבד.
התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר
ותמצא את הדרך לעוף."
|