סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:10 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2013 10:25 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
שלום לכולם, מועדים לשמחה.

אני מעוניינת בהמלצות לסרטים בעלי טעם מסוים, או אולי מגוון טעמים עם מספר סייגים.

ראשית - סרטים בעלי אופי חיובי. עבורי זה אומר :

-המסר, אם ישנו, מעודד, מחדש, מלמד, מעורר השראה. סרטים עם הומור שחור וציניות נטו לא יעבדו עבורי. כן יעבוד, למשל: מועדון ארוחת הבוקר - למרות האמת המדכאת בדמות המנהל, היה שם תהליך הזדככות מסוים.

-אלימות - אם ישנה, שתהיה חלק מעלילה מעוררת לחשיבה. למשל, בINCEPTION האלימות הפיזית לא הייתה מוקד, ויצאה מנקודת הנחה שאין פגיעה אמיתית בנפש אדם. גם המסרים שם למרות העיוותים בגניבת דעת וכו', היו בסה"כ חיוביים (אדם שמנסה לחזור לילדיו, חברה שמנסה למנוע מונופול על אנרגיה וכן הלאה). אני ממש לא בעניין של סרטי "קיל ביל" או סרטים אחרים שמתמקדים באכזריות וזילות חיי אדם.

- הומור - תמיד מתקבל בברכה. לפעמים הומור רדוד או פשטני (משתגעים על מרי, סרטי מל ברוקס), לפעמים מסיטואציות בחיים ("הילדים בסדר"). באופן כללי יש לי העדפה לקומדיות על פני טרגדיות. מאד אהבתי את "מחוברים לחיים".
DELIVERY MAN נראה משעשע גם כן.

- תחכום - אוהבת, לא בכל מחיר. סרטי "אושן" ו"שתולים", למרות האלימות, היו סרטים סה"כ מהנים, אם כי לא הרווחתי מהם יותר מדי (כמו ספרים של דן בראון).
- רעיונות מקוריים - אפילו משהו כמו "עיר הרוחות" על רופא השיניים שרואה רוחות ועוזר להן לפתור בעיות.
- אמנות - סרטים שמעוררים פליאה ועניין. "אווטאר" היה עשוי יפה אם כי הסיפור מעט נדוש. "סיפורי קלם" (אם זה השם).
-מוזיקה - בתוך זה - מאד אהבתי את "ריי" כדרמה, מאד אהבתי מיוזקלס כמו "מולאן רוז'" או "המפיקים". פסקולים טובים גם הולכים (INTO THE WILD).

- משחק - משחק איכותי במסגרת כל האמור לעיל. ג'וני דפ, ליאונרדו דיקפריו, אדוארד נורטון, איאן מקרגור, קווין ספייסי, ג'ק ניקולסון, דנזל וושינגטון, מריל סטריפ, ראסל קרואו, ג'יימי פוקס, מל גיבסון במקרים מסוימים ועוד רבים אחרים.

- מערכות יחסים - אני תמיד סקרנית לגבי מערכות יחסים בין בני אדם, בייחוד כאלה הדורשות התעלות, חמלה, קבלת שונה, גישור על פערים, אהבה ושותפות.

בטח יהיו לי עוד תוספות, אבל זה מה שעולה בראשי כרגע.

אשמח להמלצות על קלאסיקות, וכמו כן סרטים איכותיים (רצוי דוברי אנגלית, אבל לא בהכרח) שלא בהכרח זכו להכרה מטורפת, אבל הם פשוט טובים.

תודה מראש

התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2013 10:58 pm 
Junior

״העזרה׳״ ראית?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 21, 2013 12:01 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
הממ. המלצה בקשר לעזרה - לא לוותר על כתוביות (לא חייב בעברית - אפילו באנגלית !) - האנגלית שלי שוטפת לחלוטין ומאד התקשיתי בגלל המבטא הדרומי הסופר-סופר-כבד של הסרט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 21, 2013 1:14 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה זה "העזרה"? של מי וממתי?

נו, זה כבר ת'רד הסרטים השני ש"חופשה ברומא" זו המלצה אוטומטית עבורו (אם ביקשת קלאסיקות...). עונה על רוב הסעיפים למעט העניין המוסיקלי. ועל העניין המוסיקלי נפצה בהמלצה על "החיים הם שיר" של אלן רנה (למרות שהוא בצרפתית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 21, 2013 1:37 pm 
Hall of Famer

12 קופים עולה לי לראש מיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2013 1:01 am 
Senior

שני סרטים שמבוססים על ספרים של ניל גיימן:
1. Stardust. קרוב לודאי שראית כבר, אם לא, אז רוצי. מסרטי הפנטזיה הטובים אי פעם - חכם, מצחיק, לא נופל לקלישאות, בניית עולם פנטסטית. סגל שחקנים פנומנלי - צ'רלי קוקס בסיידר בתפקיד הראשי, אבל מסביבו ערימה של כוכבים שנותנים הופעות - קלייר דאנס, מישל פייפר, פיטר אוטול, ובעיקר רוברט דה נירו בתפקיד הכי מפתיע שלו אי פעם.
2. Coraline - סרט אנימציה-פנטזיה-אימה מצמרר ומענג בנשימה אחת. השילוב של המקור הספרותי של גיימן, הקונספט ארט של היפני טדהירו אוזגי, הבימוי של הנרי סליק (הסיוט לפני חג המולד) ושיטת אנימציה די יחודית של הדפסת מודלים תלת ממדיים ואז צילום שלהם בשיטת STOP-MOTION.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2013 1:23 am 
Sophomore

לא ראיתי את קורליין, ואני כן מעריך את גיימן. אבל הספר היה לדעתי נורא.

שתי ההמלצות הסטנדרטיות שלי במקרה הזה:
1. הנסיכה הקסומה.
2. הסיוט שלפני חג המולד.

בהנחה הלא סבירה בעליל שלא ראית אותם, אשמח להטיף למה כדאי לך לראות :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2013 1:54 am 
Freshman

תודה על כל ההמלצות בינתיים. אשמח לעוד.

את "העזרה" קראתי. האם יש טעם לראות את הסרט?

ראיתי את הנסיכה הקסומה. הסיוט שלפני חג ה מולד - לא ראיתי, כמו כן שני הסרטים STARDUST וCORALINE. הראשון נשמע מתאים עבורי. השני - אימה זה פחות הסגנון שאני אוהבת. מיסתורין...כן, לפעמים, אבל לא אימה.

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2013 2:23 am 
Senior

האימה היא בקטן, לא מדובר כאן על איברים נשפכים או משהו. זה משהו שנוגע בפחדי ילדות בסיסיים של נטישה/הליכה לאיבוד, ומאד בעדינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 1:49 am 
מנהל פורום

חשבתי על "אמדאוס" בהקשר אחר לגמרי, אבל נראה לי שהוא יכול גם להתאים לא רע כהמלצה כאן (כמובן תוך ידיעה שהקשר בין הסרט ובין חייו האמיתיים של מוצרט הוא קלוש למדי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 2:03 am 
Freshman

תודה. ראיתי את אמדאוס ואהבתי את הסרט. מוזיקה נהדרת ומבט מעניין לחייו של מוצארט, בין ההתרחשויות האמיתיות למה שהולבש על הסיפור. זה בכל מקרה היה סרט שווה צפייה.

מקווה לראות היום את STARDUST. סרטי פנטזיה טובים ויצירתיים גם יתקבלו בברכה.

סרט נוסף שאהבתי מאד היה "הירוק היפה". שוב, בצרפתית, וזה פחות אידיאלי בגלל הצורך לחלק את תשומת הלב בין הכתוביות למה שמתרחש על המסך, אבל עדיין שווה את המאמץ.

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 2:09 am 
Hall of Famer

ראיתי היום את the east שהיה יכול בקלות להידרדר לאיזה מעשייה מפגרת נוסח הסרטים האחרונים של מאט דיימון, או ״החיים של דייויד גייל״ אבל דווקא מטפל בנושא טעון בלא מעט רגישות ואמביוולנטיות, מה גם שיש בו משהו נוגה לכל אורכו. חביב בהחלט.

אפרופו נוגה, יצירת מופת מדהימה שאני לא יודע אם הזכרתי בעבר בסלניוז היא never let me go עם קירה נייטלי ובעיקר עם קרי מאליגן. איזה סרט!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:28 am 
Junior

ak9 כתב:
.
את "העזרה" קראתי. האם יש טעם לראות את הסרט?
.

הסרט מצויין.
שניים שקראו וצפו אהבו.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 6:20 am 
Freshman

אוקיי, לקחתי. אני אצפה ב"העזרה" אם כן.

תודה על כל ההמלצות בינתיים, נשמע באמת בכיוון שלי.

עוד סרטים שאהבתי מאד : "נפלאות התבונה"' "סיפורו של וויל האנטינג".

מחזות זמר הולכים טוב כשהם חיוביים. ONCE היה חמוד, לא יותר, אבל נהניתי ממנו.

גם סרטים על דמויות היסטוריות משמעותיות כמו "אשת הברזל", "לינקולן" הם בכיוון. "נאום המלך" היה נהדר. אשמח לעוד המלצות להוסיף לרשימה.

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 8:44 am 
מנהל פורום

וויל האנטינג אחלה סרט. אם את אוהבת סרטי פסיכולוגיה אז סרט המופת של הז'אנר (מצד אחד בלי הערך המוסף שיש בוויל האנטינג אבל הרבה יותר ריאליסטי וכנראה אמין מאוד) זה "אנשים פשוטים" רוברט רדפורד. אבל זה סרט לא קל בלי שום רגע קומי משום בחינה אפשרית.

ואם כבר רוברט רדפורד, אחד הסרטים האהובים עלי בכלל זה הסרט השני שלו - חידון האשליות עם ג'ון טורטורו בתפקיד משנה מדהים. ונוסיף גם את "משדרים חדשות" שהמלצתי עליו בת'רד האחר עוד אחלה סרט והולי האנטר ראויה שייסדו דתות למענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 9:32 am 
Hall of Famer

העוקץ גם הולך טוב?
מיליון דולר בייבי?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 12:50 pm 
Senior

הממ. עוד סרטי פנטזיה ?
Spirited Away אנימציה יפנית מופתית, בעקרון אני מעדיף את הדיבוב לאנגלית על המקור, שזה נדיר.
Willow כמובן.
LadyHawke - סרט בקצב קצת איטי אבל מסוגנן מאד. מישל פייפר ורטגר האואר בהופעה הכי טובה שלו בקריירה חוץ מ Bladerunner הסופר-קלאסי (אם כי ממש לא מתאים לך, אני חושב). הפסקול - טוב, יש כאלו שחושבים שהוא גאוני. ויש כאלו שחושבים שהוא מזעזע ולא מתאים לסרט. אני בקבוצה השנייה.
Krull - קצת קמפי. עלילה פשטנית ומופרכת כאחד. אבל נהדר ויזואלית ומשעשע בקמפיותו.
הגרסא של הברון מינכאוזן מ-1989 בבימוי טרי גיליאם.
עוד אחד של גיליאם זה שודדי הזמן, אם כי לא כולם יאהבו אתו. סרט קצת מוזר.
המבוך של פאן - סרט פנטזיה ספרדי נהדר ומכשף אבל מאד אפל - לא חושב שיתאים לך.
אה, ויש כמובן גם את המבוך מ-1986, נראה לי דוקא יתאים לך, דיויד בואי ענק בתור מלך השדים (שרובם בובות של ג'ים הנסון),

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 2:06 pm 
Junior

לא תרגמו אותו בעברית ל"המבוך" הוא נשאר לבירינט.

בז'אנר סרטי הפנטזיה זה מאוד פשוט כי יש מעט מאוד גדולים.
לבירינט
הנסיכה הקסומה
ווילו והנסיכה
הרפתקאות הברון מינכהאוזן
הסיפור שאינו נגמר (1 בלבד)
בחזרה לערץ עוץ
המבוך של פאן

וזהו פחות או יותר. כל השאר לא ברמה הזו.

אני כמובן מאוד אוהב את שודדי הזמן. אבל לא כל אחד יאהב.
יש גם את שני סרטי קונאן שהם יותר קאלט כמו מאד מקס מאשר סרטי פנטזיה גדולים.

קרול ממש לא עומד במבחן הזמן...

סטארדסט נחמד מאוד אבל לא בליגה של הגדולים. בכלל, סרט פנטזיה גדול בעבר היה לוקח להכין שנים על גבי שנים. היום זה הכל אנימציה ממוחשבת ובעיניי הרבה פחות קסום.

נ.ב. ראובן הזכיר לי את חידון האשליות. סרט שאני תמיד אומר לעצמי שאני חייב לראות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:06 pm 
Hall of Famer

סארדסט בעיניי טוב מכל הרשימה פרט למבוך של פאן שהוא באמת סרט יוצא דופן. בעצם לא ראיתי את מינכהאוזן אז אני לי יכול לדבר עליו)
יש גם את ׳עיר הילדים האבודים׳ או משהו כזה של ז׳נה שהוא גם פנטזיה אפלה משהו

חידון האשליות מצוין ממש וקצת מזכיר אותו גם ׳וידויים של מוח מסוכן׳ של קלוני. סרט נפלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:09 pm 
Hall of Famer

נזכרתי בעוד סרט פנטזיה אדיר, עם מה שהוא אולי סצינת הפתיחה הטובה בהיסטוריה ׳the fall' מ 2006

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:40 pm 
Junior

נורטון כתב:
סארדסט בעיניי טוב מכל הרשימה פרט למבוך של פאן שהוא באמת סרט יוצא דופן. בעצם לא ראיתי את מינכהאוזן אז אני לי יכול לדבר עליו)
יש גם את ׳עיר הילדים האבודים׳ או משהו כזה של ז׳נה שהוא גם פנטזיה אפלה משהו

חידון האשליות מצוין ממש וקצת מזכיר אותו גם ׳וידויים של מוח מסוכן׳ של קלוני. סרט נפלא

תזכיר לי לא לקחת ממך המלצות על סרטי פנטזיה... אתה רציני?? :shock:

שישה מהסרטים הקסומים ביותר שנוצרו אי פעם בקולנוע. יש סיבה שאין הרבה סרטים כאלו.
סרטים שמצליחים לזקק את הקסם, את הפשטות, את האסנס של האגדה שבהם. זה כ"כ נדיר.

איך אפשר בכלל להשוות את סטארדסט (שהוא באמת סרט פנטזיה טוב באופן נדיר לתקופתו) ליצירה מופלאה כמו הנסיכה הקסומה, או לסרט מרהיב כמו לבירינט (5 שנים לקחו לג'ים הנסון ליצור את הבובות עבור הסרט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:46 pm 
Hall of Famer

אם כבר בז'אנר הפנטזיה, סרט שמאוד נהניתי ממנו למרות ביקורות מאוד חצויות זה "ארץ יצורי הפרא", הוא אמנם מאוד משונה מהרבה בחינות, אבל בתור מי שאהב מאוד את הספר בתור ילד, אז גם הסרט מאוד הרשים אותי גם בויזואליות שלו וגם בתוכן שלו, למרות שהוא לא בדיוק מוצא את הנישה המדוייקת שלו, לא כסרט מבוגרים ובטח שלא כסרט ילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 3:58 pm 
Hall of Famer

לא סבלתי את לבירינת למען האמת. מצטער אבל כשראיתי אותו לפני... 12 שנה אולי הוא כבר היה מיושן מאד. הנסיכה הקסומה הוא סרט טוב עם רגעי ציטוט גדולים, שאגב ראיתי לא מעט פעמים, אבל הוא לא ברמה של סטארדאסט. אם כי הוא בהחלט סרט טוב מאד.

לדעתי, הסרטים משנות השמונים שהוזכרו קיבלו מעמד מיתי בגלל הנוסטלגיה. אותו כנ״ל הקוסם מארץ עוץ שדי התיישן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 4:24 pm 
Junior

נורטון כתב:
לא סבלתי את לבירינת למען האמת. מצטער אבל כשראיתי אותו לפני... 12 שנה אולי הוא כבר היה מיושן מאד. הנסיכה הקסומה הוא סרט טוב עם רגעי ציטוט גדולים, שאגב ראיתי לא מעט פעמים, אבל הוא לא ברמה של סטארדאסט. אם כי הוא בהחלט סרט טוב מאד.

לדעתי, הסרטים משנות השמונים שהוזכרו קיבלו מעמד מיתי בגלל הנוסטלגיה. אותו כנ״ל הקוסם מארץ עוץ שדי התיישן.

לבירינט כבש אותי מהשנייה שראיתי את הוגל משתין לבריכה. וכמובן שראיתי אותו עוד בקולנוע.
כל המבוך המדהים שיצרו שם, הבובות הגדולות מהחיים, הדיבוב הנהדר, הקסם הטהור שיש בכל הסרט הזה וכמובן גם המוסיקה של דיוויד בואי, הפכו אותו לפנינה קולנועית יוצאת דופן.

אני לא חושב שאתה באמת אוהב סרטי פנטזיה. קסומים כאלו עם טעם של אגדה ועולמות אחרים. ראיתי את ההמלצה שלך ל"דה פול" שאני לא מכיר. וזה נראה מאוד מהוקצע ונקי ופומפוזי. ואולי אני אפילו אהנה. אבל אין בו טיפת קסם, טיפת טעם של עולם אחר, של מקום שאתה רוצה להפליג אליו בדמיון.
לכן אני לא חושב שאתה באמת יכול להבין מה סרט פנטזיה גדול באמת עושה לצופה שאוהב את הז'אנר.

בעיניי כל הסרטים שרשמתי עומדים יפה מאוד במבחן הזמן ותאמין לי שיש הרבה יותר שלא.

אגב, לא דיברתי על הקוסם מארץ עוץ אלא על בחזרה לארץ עוץ. שהוא אחד מסרטי הפנטזיה היותר עלומים אך יחד עם זאת גם מהיותר טובים.

רוני, לא מכיר את ארץ יצורי הפלא. נראה מעניין בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2013 4:36 pm 
Hall of Famer

לא יודע מה זה לאהוב סרטי פנטזיה. אני אוהב סרטים. נקודה. אין ז׳אנר או עשור שאני לא מכיר לעומק, לרוב ברמה בינלאומית, כלומר גם סרטים זרים.

The fall הוא לא סרט ׳נקי׳ . כלומר האסתטיקה שלו בהחלט מרשימה ומבוצעת ביד האמן של טרסם סינג שיתר את הסרט המאד מרהיב, אבל בינוני ״תא קטלני״. מה שמדהים בו בעיקר הוא המלנכוליה, והאמן לי מדובר בחתיכת סרט מלנכולי, וכזה שמציג את המלנכוליה שלו באופן מאד מקורי וחכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה