אני לרוב לא מתווכח עם אנשים (זה שמור לפורום סלניוז) אבל נקלעתי לוויכוח בפייסבוק
ואני מרגיש כאילו נפלתי לבור עמוק שבו הכו אותי נמרצות,
עד שיצאתי משם חבול.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4582811032לא יודע אם אתם יכולים לגשת לפוסט, מקווה שכן
הפוסט המקורי היה:
משרד החינוך עדיין מחנך תלמידותים לשקר קפיטליסטי שאם הןם יעבדו וילמדו קשה מספיק הןם יוכלו להיות מוצלחותים כמו ביל גייטס, גבר לבן עם המון פריווילגיות שקיבל מאות אלפי דולרים מההורים לו, ותומאס אדיסון, נוכל שגנב רעיונות.
מציגים את ה''הצלחה'' שלהם כתוצאה של עבודה קשה והתמדה, וככה משאירים תלמידותים שלא מהמעמד הסוציואקונומי הנכון, הגזע הנכון, המין והמגדר הנכון עם תחושה של האשמה עצמית תמידית על זה שהןם לא מספיק מצליחותים, במקום להבין את זה שהןם למעשה משועבדים להיררכיה כלכלית חברתית שבנויה ככה שהןם לעד ישרתו את אותם יחידי סגולה מעטים עם קפיטל(הון).
-------
אני טענתי שביל גייטס הוא אדם שעבד מאוד מאוד מאוד קשה בחייו (וסביר להניח נהנה מזה מאוד)
ושאם כבר, לא סביר שכל אחד יכול להצליח כמוהו כי הוא מבריק לגמרי
------
ומכאן זה הדרדר לכך שכל עובד הוא מנוצל
שמייקרוסופט לא באמת חידשו שום דבר טכנולוגי
שביל גייטס מנצל את הקרן שלו כדי לשלם פחות מיסים ולעשות רווח
דוגמה:
מייקרוסופט מפורסמים על שני דברים: הPC והGUI. שני דברים שהיו בפיתוח כשמייקרוסופט קמו
---
אשר ל'תרומה הקהילתית' של גייטס, סביר להניח שמה שמאד נותן לגייטס מוטיביציה לייצר המון קרנות זה שקרנות הן אחלה פירצה נגד תשלום מס. תחת הרגולציה של אמריקה, רק אחוזים בודדים מהקרן צריכים בפועל לעבור לתרומה לקהילה וקרנות זוכות להקלות מס נורא רציניות.
האם התרומה של גייטס עזרה? לא.
לגייטס יש שתי פעילויות מוכרות: במאבק נגד מלריה ובמאבק לשיפור מערכת החינוך. נגד מלריה מערכות בריאות עולמיות כבר אמרו שהפעילות שלו לא יעילה ואף לפעמים מזיקה. בחינוך זה אפילו יותר מצחיק - הורים ומורים ממש התאגדו ויצאו למחאות נגד הפרויקטים של גייטס.
גייטס ניסה לעצב הוראה כמו שהוא עיצב את חוות התכנות שלו, כרשת ניצול עובדים. מסתבר שזה ייצר מורים שאין להם מוטיביציה להוראה ושירות ברמה יותר נמוכה.
---
אז ככה:
1. אני סתם תמים לגבי רצונות של גייטס לתרום לחברה האנושית ולהציל חיים?
2. האם עוד אנשים חיים בתחושה שהם עובדים מנוצלים? או שגם אם אתה מרוצה, אתה איכשהו עדיין עובד מנוצל?